دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۶۷۹۹
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

بررسی کارنامه محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت,محمود حجتی
محمود حجتي، وزير کم‌حرف و پرکار جهاد کشاورزي، بدون گزافه از چراغان دولت يازدهم به‌شمار مي‌آيد. او که آمد، بيش از آنکه از تنگناهاي پرشمار بنالد، چشم به داشته‌ها سپرد.

حجتي با وجود ساختار کم‌جان وزارتش، گام‌هايي مصمم در وادي توليد گذاشت. ارقام به‌دست‌آمده در بخش کشاورزي در اين چهار سال حتي در نگاه منتقدان منصف دولت با آميزه‌اي از سکوت تأييدآميز همراه شد.

 

کارنامه مقبول بخش کشاورزي، رئيس‌جمهور را نيز برآن داشت تا گاه‌وبيگاه از تلاش و آنچه که در بخش کشاورزي به دست آمده گفته و  از آنچه بايد به دست آيد، نويد دهد.

 

حجتي اما در اين هفته‌ها که رئيس‌جمهور و مشاورانش در ماراتني از انتخاب کابينه دوازدهم، روزهاي بلند، اما نفس‌گيري را سپري مي‌كنند؛ آخرين‌ روزهاي دولت يازدهم را در سکوتي پرسش‌انگيز سپري مي‌كند؛ سکوتي که البته در نگراني فزاينده صاحبان نظر و حتي کرسي‌هاي اجرائي حوزه کشاورزي به نجوايي پرصدا در پيرامون گراييده است. آيا وزير زحمتکش و کم‌ادعاي بخش کشاورزي با آمدن ديگربارش نويد رونق را داده و از تنگناها خواهد کاست يا که نکند در زير اين بار گران، تاب و توان از كف داده است؟

اما اگر او ياراي ادامه چهار سال ديگر تلاش و دستاورد را داشته باشد اما باز هم نيايد، چه پيامي را به کنشگران، دلسوزان و جامعه توليدکنندگان بخش کشاورزي جز نوميدي و تحليل‌رفتن آخرين رمق‌هاي آن خواهد داد؟

 

 در شرايطي که مجال کمتري براي چرايي سکوت حجتي به‌جامانده است، جمعي از صاحبان علم و فناوري کشاورزي برآن شده که آژير هشدار اين سکوت پرصدا را به کانون‌هاي تصميم‌گيرنده و به‌خصوص رئيس دولت دوازدهم بازتاب دهند.

 

اکنون که بيش از هر زمان ديگري سرنوشت مردم کشورمان با کارآمدي دولت منتخب خود گره خورده است، بايد آقاي روحاني به دغدغه‌هاي برگرفته از سکوت آقاي حجتي نيز توجه كند. بدون‌ترديد تنگناهاي وزيري که انتظار مي‌رود در اين چهار سال پيش‌رو، اي‌کاش که يار نيمه‌راه نباشد، از جنس بحران‌هاي اقليمي يا وراثت دستگاه فربه و کم‌تحرک وزارتش نيست که اگر بود از همان ابتدا نمي‌آمد و در کنج عافيت مي‌نشست.

 

بدون‌ترديد آنچه که بر عزم ادامه امثال حجتي احتمالا هاله‌اي از ترديد مي‌زند، مشکلاتي است که حل آن در حيطه توانايي‌هاي دولت قرار داشته يا بيم آن مي‌رود چون قفلي جديد بر دست و پاي مديريت اين بخش زده شود. به نظر مي‌آيد اصلي‌ترين تنگناي اين مدير موفق براي چهار سال پيش‌رو، چالش‌ها و ناهماهنگي‌هاي حوزه بازرگاني و بازار مصرف با بخش توليد باشد؛ چالش‌هايي که حجتي توانست در دولت يازدهم و به مدد تصويب «قانون تمرکز» تا حد قابل‌توجهي به مصافش برود.

 

البته وي در اين چهار سال هم از فشارهاي پيدا و پنهان پرشمار براي گشودن بي‌محاباي دروازه واردات و حذف تعرفه‌هاي حمايت از توليد داخلي و... رنج برد؛ رنجي که وي را وامي‌داشت به مناسبت‌هاي مختلف به گلايه و درددل با افکار عمومي بنشيند.

 

حجتي چه‌بسا از وراي احياي وزارت بازرگاني و سلب اختيارات قانون تمرکز پيش‌بيني مي‌کند که در شتاب واردات ناهماهنگ آينده، برنامه‌هاي توليدي او به شکست منجر شود. از ديگر انتظارات آگاهان دلسوز از جمله خود وي، محور قرارگرفتن کشاورزي در چرخه اقتصاد کشور و تخصيص بيشتر سرمايه براي رونق پايدار آن است.

 

اميدواريم که سياست «کشاورزي‌محور» دولت دوازدهم بتواند سکوت اين کارگزاران پرتلاش خود را بشکند؛ سکوتي که اگر ادامه يابد، شايد موجب تزلزل و نوميدي ديگراني از اين سلاله شود؛ آنان‌ که رسالت مديريت اين بخش را نه‌تنها تلاش براي توليد، بلکه حفظ و ارتقاي منابع و رونق معيشت توليدکنندگان مي‌دانند.

 

 

sharghdaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش