جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۰۴ - ۰۲ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۰۴۰۶
بانک و بیمه

قائم مقام بانک مرکزی اعلام کرد؛

۶ برنامه بانک مرکزی برای رونق بخش تولید کشور

بانک مرکزی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
قائم مقام بانک مرکزی از آمادگی شبکه بانکی برای حمایت از تولید و اشتغال خبر داد و گفت: در همین راستا بانک مرکزی شش برنامه را در دستور کار دارد.

به گزارش مهر به نقل از بانک مرکزی، اکبر کمیجانی افزود: حمایت‌های نظام بانکی از تولید باید استمرار یابد و در همین زمینه نیز می توان به برنامه‌های در دست اقدام بانک مرکزی برای حمایت از تولید و اشتغال در سال ۱۳۹۷ اشاره کرد، ازجمله اینکه آیین‌نامه بند (الف) تبصره (۱۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور برای حمایت از طرح‌های تولیدی اشتغال‌زا با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع، تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی نیمه‌ تمام بخش خصوصی با پیشرفت فیزیکی بالای شصت ‌درصد (۶۰%)، اجرای طرح (پروژه)‌های صنایع کوچک و حمایت از خوشه‌های صنعتی، بافت‌های فرسوده و طرح‌های حمل‌ونقل عمومی و ریلی، کارورزی جوانان و طرح‌های اشتغال‌زایی مناطق مرزی، پس از تصویب در هیات وزیران به شبکه بانکی ابلاغ شده و شبکه بانکی آماده و مهیای ارایه تسهیلات در این زمینه است.   

 

قائم مقام بانک مرکزی ضمن تأکید بر حمایت‌های مستقیم و همیشگی بانک مرکزی از واحدهای تولیدی، ایجاد جریان پایدارحمایت از تولید توسط بانک‌ها را ضروری دانست و گفت: استمرار فعالیت‌های واسطه‌گری و حمایت‌گرانه بانک‌ها از تولید منوط به رعایت مدیریت منابع – مصارف، مدیریت ریسک‌های نقدینگی و اعتباری و تامین مالی کوتاه‌مدت بانک‌ها از طریق بازار بین بانکی است.

 

وی با اشاره به جایگاه نظام بانکی در تامین مالی اقتصاد، به تبیین وضعیت شبکه بانکی در تامین مالی اقتصاد کشور پرداخت.

 

وی با بانک محور خواندن اقتصاد کشور تاکید کرد که علی‌رغم تنگناهای اعتباری فرآروی نظام بانکی در سال‌های اخیر، همچنان بیش از ۸۰ درصد از تامین مالی اقتصاد توسط شبکه بانکی انجام می‌شود، در حالیکه انتظار می‌رود رویکرد نظام بانکی بر تامین مالی کوتاه مدت و بنگاه‌های خرد و کوچک و متوسط متمرکز باشد و بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری خارجی نیز تامین مالی بنگاه‌های بزرگ را بر عهده گیرند.

 

کمیجانی به تشریح وضعیت کل های پولی کشور پرداخت و ضمن اشاره به تحولات رشد نقدینگی در سی سال اخیر و پایین‌تر بودن رشد متوسط سالانه نقدینگی در پنج سال اخیر نسبت به روند بلند مدت سی ساله آن، وضعیت پرداخت تسهیلات نظام بانکی به تولید را مثبت ارزیابی کرد.

 

بنا به اظهارات این مقام مسئول همگام با افزایش نسبت نقدینگی به تولید در سال های اخیر، نسبت تسهیلات اعطایی به بخش غیردولتی نیز افزایش یافته است.  

 

 قائم مقام بانک مرکزی درخصوص رویکردها و اقدامات بانک مرکزی در تامین مالی اقتصاد و سیاست‌های بانک مرکزی، تصریح کرد: در این زمینه باید به دو رویکرد کلی هدایت منابع در راستای حمایت از تولید و اشتغال با توجه به وضعیت رکود اقتصادی و حمایت از تامین مالی خرد خانوارها اشاره کرد، که تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط و طرح‌های اشتغال‌زا، حمایت از تامین مالی بخش‌های مسکن و کشاورزی، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، تسهیلات مسکن به اقشار مختلف جامعه و در نهایت تسهیلات خرد و مصرفی خانوار (زیر ۵۰ میلیون تومان)، از مهمترین اقدامات بانک مرکزی ذیل این رویکردها هاست.

 

 کمیجانی، با اشاره به افزایش قابل توجه حجم تسهیلات پرداختی از ۱۹۵۵.۹ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۱ به ۶۱۳۹.۱ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۶، از افزایش ۱۴.۲ درصدی تسهیلات پرداختی در هفت ماهه سال ۱۳۹۷ نسبت به دوره مشابه سال قبل و رسیدن آن به رقم ۳۵۸۱.۰ هزار میلیارد ریال خبر داد.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: طی هفت ماهه سال ۱۳۹۷، ۶۰.۳ درصد از تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص داشته که این میزان برای بخش صنعت و معدن معادل ۸۱.۳ درصد بوده است.

 

کمیجانی در بخش دیگری از سخنان خود به توجه ویژه نظام بانکی به بخش تولید پرداخت و تاکید کرد که علی‌رغم طرح برخی انتقادات غیرکارشناسی در این زمینه، در سال ۱۳۹۶ مجموع سهم بخش‌های تولیدی (کشاورزی، صنعت و معدن و مسکن و ساختمان) از مجموع ارزش افزوده بخش‌های غیرنفتی در اقتصاد معادل ۳۶.۶ درصد و مجموع سهم آنها از کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی معادل ۴۴.۸ درصد بوده است.

 

وی در ادامه افزود: این در حالی است که علی‌رغم در برداشتن سهم بخش خدمات از مجموع ارزش افزوده بخش‌های غیرنفتی در اقتصاد (در سال ۱۳۹۶)، معادل ۶۳.۴ درصد، سهم این بخش خدمات از کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در سال ۱۳۹۶، معادل ۵۵.۲ درصد بوده است که این امر نشان‌گر توجه ویژه بانک مرکزی و نظام بانکی به حمایت از تولید است.

 

قائم مقام بانک مرکزی درخصوص اقدامات بانک مرکزی و شبکه بانکی به منظور حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط گفت: تسهیل در تامین مالی این بنگاه‌ها از سال ۱۳۹۵ با ابلاغ دستورالعمل تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط به شبکه بانکی وارد فاز جدیدی شد و در سال‌ ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ نیز از شدت بیشتری برخوردار شده است.

 

کمیجانی در ادامه با ابراز خرسندی از اقدامات صورت گرفته در نظام بانکی در زمینه حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط، عنوان کرد که دستاوردهای این طرح بسیار بالاتر از اهداف اولیه آن بوده است، به گونه ای که از ابتدای آغاز طرح در سال ۱۳۹۵ تا ۲۹ آبان سال جاری بالغ بر ۳۸۹.۳ هزار میلیارد ریال  تسهیلات به بیش از ۵۴.۴ هزار بنگاه کوچک و متوسط اعطا شده است. این در حالی است که هدف اولیه تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط تنها ۱۶۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

وی از آمادگی شبکه بانکی برای حمایت از تولید و اشتغال خبر داد و گفت: حمایت‌های نظام بانکی از تولید باید استمرار یابد و در همین زمینه نیز می توان به برنامه‌های در دست اقدام بانک مرکزی برای حمایت از تولید و اشتغال در سال ۱۳۹۷ اشاره کرد، ازجمله اینکه آیین‌نامه بند (الف) تبصره (۱۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور برای حمایت از طرح‌های تولیدی اشتغال‌زا با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع، تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی نیمه‌ تمام بخش خصوصی با پیشرفت فیزیکی بالای شصت ‌درصد (۶۰%)، اجرای طرح (پروژه)‌های صنایع کوچک و حمایت از خوشه‌های صنعتی، بافت‌های فرسوده و طرح‌های حمل‌ونقل عمومی و ریلی، کارورزی جوانان و طرح‌های اشتغال‌زایی مناطق مرزی، پس از تصویب در هیات وزیران به شبکه بانکی ابلاغ شده و شبکه بانکی آماده و مهیای ارایه تسهیلات در این زمینه است.    

 

قائم مقام بانک مرکزی ضمن تأکید بر حمایت‌های مستقیم و همیشگی بانک مرکزی از واحدهای تولیدی، بر لزوم ایجاد جریان پایدارحمایت از تولید توسط بانک‌ها تاکید کرد و استمرار فعالیت‌های واسطه‌گری و حمایت‌گرانه بانک‌ها از تولید را منوط به رعایت مدیریت منابع – مصارف، مدیریت ریسک‌های نقدینگی و اعتباری و تامین مالی کوتاه‌مدت بانک‌ها از طریق بازار بین بانکی دانست.

 

 

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش