دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۳۱۲۷
تجارت و بازرگانی

کالاهای ایرانی به کدام کشورها صادر شده‌اند؟

صادرات کالاهای ایرانی,صادرات
۳۰ قلم کالای صادراتی و ۳۰ مقصد اول کالاهای ایرانی معرفی شد. بر اساس گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، ارزیابی کالاهای ایرانی ارسال شده به بازارهای هدف در نخستین‌ماه سال‌۱۴۰۱ نشان می‌دهد، سهم ارزشی این ۳۰ قلم از کل صادرات در این بازه زمانی ۷۶‌درصد است که عمده این کالاها یا ماهیت مواد خام یا ماهیت واسطه‌ای دارند. این موضوع نشان‌دهنده افزایش تمرکز صادرات بر این اقلام برای ارزآوری است. همچنین بررسی بازارهای هدف ایران بیانگر آن است که ۳۰ کشور نخست خریدار کالاهای ایرانی سهم ۸/ ۹۷درصدی را از کل ارزش صادرات در اختیار دارند.

در فروردین‌ماه امسال ۷‌میلیون و ۳۰۰‌هزار تن کالای ایرانی به ارزش ۳‌میلیارد و ۷۰۰‌میلیون دلار به بازارهای هدف صادراتی کشور ارسال شد. میانگین ارزش کالاهای صادراتی هم ۵۰۵دلار است. آمارها نشان می‌دهد به‌رغم کاهش ۱۰درصدی در وزن نسبت به مدت مشابه سال‌قبل، صادرات ۲۵‌درصد در ارزش رشد داشته است. از سویی با توجه به ارزش ۲‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلاری واردات در فروردین، تراز تجاری نیز مثبت ۹۰۰‌میلیون دلار و حجم تجارت به ۶‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون دلار رسید. از ۳‌میلیارد و ۷۰۰‌میلیون دلار ارزش صادراتی بدون نفت‌خام، صادرات اقلام نفتی که مربوط به فصل ۲۷ است سهم ۴/ ۲۷‌درصدی و سایر کالاها سهم ۶/ ۷۲‌درصدی را از کل ارزش صادرات نخستین‌ماه سال‌۱۴۰۱ در اختیار دارند. این گزارش نشان می‌دهد کلیه متغیرهای تجاری کشور در این‌ماه در مقایسه با مدت مشابه سال‌گذشته بهبود یافته است.

۳۰ کالای صادراتی

در گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران ۳۰ قلم کالای عمده صادراتی معرفی شده‌اند. نخستین کالای صادراتی «پروپان مایع‌شده» با ارزش ۳۷۰‌میلیون دلار و دومین کالا نیز «اوره» با ارزش ۲۹۲‌میلیون دلار است. «روغن‌های سبک نفتی به‌جز بنزین» با ارزش ۲۷۸‌میلیون دلار، «متانول» با ارزش ۲۴۰‌میلیون دلار، «بوتان مایع‌شده» با ارزش ۱۶۵‌میلیون دلار، «پلی‌اتیلن گرید فیلم سبک» با ارزش ۱۴۹‌میلیون دلار و «شمش از آهن و فولاد غیرممزوج» با ارزش ۱۴۰‌میلیون دلار در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

هشتمین کالای عمده صادراتی «روغن نفتی با بیش از ۷۰‌درصد نفت» است که ارزشی معادل ۱۲۲‌میلیون دلار دارد. همچنین صادرات «پلی‌اتیلن گرید فیلم‌سنگین» در نخستین‌ماه سال‌۱۱۱‌میلیون دلار ارزش داشته است. «قیرنفت» با ارزش ۱۱۰‌میلیون دلار دهمین کالای عمده صادراتی است. «ورق فولادی با پهنای کم و ضخامت بالا» ارزشی معادل ۱۰۴‌میلیون دلار داشته و یازدهمین کالای عمده صادراتی در فروردین‌ماه محسوب می‌شود. «کاتد مس» با ارزش ۸۰‌میلیون دلار، «میله فولادی گرم نوردشده» با ارزش ۷۴‌میلیون دلار، «هندوانه» با ارزش ۵۶‌میلیون دلار، «پلی‌اتیلن گرید تزریقی سنگین» با ارزش ۴۵‌میلیون دلار، «روی غیرممزوج کارنشده» با ارزش ۳۸‌میلیون دلار، «گوجه‌فرنگی زراعی» با ارزش ۳۵‌میلیون دلار، «آلومینیوم به‌صورت کارنشده غیرممزوج» با ارزش ۳۴‌میلیون دلار و «بنزین» با ارزش ۳۲‌میلیون دلار از دیگر کالاهایی هستند که عمده صادرات را به خود اختصاص داده‌اند. «فورفورال» بیست و یکمین کالای صادراتی است که ارزش صادرات آن ۳۱‌میلیون دلار است. همچنین صادرات «روغن پایه معدنی» ارزشی معادل ۲۹‌میلیون دلار داشته و بیست و دومین کالای عمده صادراتی محسوب می‌شود. «محصولات نیمه‌تمام از آهن یا فولاد غیرممزوج» که در رده بیست و سوم قرار دارد، صادراتی به ارزش ۲۹‌میلیون دلار را رقم زده است.

همچنین صدور «پلی‌استایرن» نیز ارزش ۲۸‌میلیون دلاری، صدور «سایر هیدروکربورهای حلقوی» ارزش ۲۴‌میلیون دلاری، صدور «گل گوگرد» و «هیدروکربورهای غیرحلقوی اشباع‌شده» هریک ارزش ۲۲‌میلیون دلاری، صدور «شیرخشک صنعتی کم‌چرب» ارزش ۲۱‌میلیون دلاری و صدور «پارازایلن» و «پلی‌اتیلن گرید بادی‌سنگین» نیز هریک ارزش ۲۰‌میلیون دلاری را در فروردین ۱۴۰۱ ثبت کرده‌اند.

مقاصد صادراتی

این گزارش ۳۰ مقصد نخست صادرات را هم شناسایی کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد ۵ مقصد نخست صادراتی سهم ۷۷‌درصدی، ۱۰کشور نخست نیز سهم ۸۸‌درصدی و در مجموع، ۳۰کشور نخست سهم ۸/ ۹۷درصدی را از کل ارزش صادرات در اختیار دارند.  چین با خرید یک‌میلیارد رو ۲۹۱‌میلیون دلار کالای ایرانی در صدر مقاصد صادراتی قرار گرفته است. صادرات ۶۶۸‌میلیون دلاری ایران به امارات هم این کشور را به دومین مقصد صادراتی ایران تبدیل کرده است. عراق با خرید ۴۲۶‌میلیون دلار کالای ایرانی سومین مقصد، ترکیه با خرید ۳۶۱‌میلیون دلار کالای ایرانی چهارمین مقصد، افغانستان با خرید ۱۰۸‌میلیون دلار کالای ایرانی پنجمین مقصد و هند با خرید ۱۰۲‌میلیون دلار کالای ایرانی ششمین مقصد صادراتی است.  صادرات ۸۲‌میلیون دلاری ایران به پاکستان این کشور را به هفتمین مقصد کالاهای ایرانی تبدیل کرده است. صادرات به عمان نیز ارزشی معادل ۷۴‌میلیون دلار دارد و تایلند هم خریدار ۶۸‌میلیون دلار کالای ایرانی در نخستین ‌ماه امسال بوده است.  ارزش صدور کالا به سنگاپور ۵۶‌میلیون دلار، ارزش صدور کالا به موزامبیک و اندونزی هریک ۴۹‌میلیون دلار و ارزش صدور کالا به نیجریه هم ۴۵‌میلیون دلار برآورد شده است.  چهاردهمین مقصد کالاهای ایرانی در فروردین امسال جمهوری‌آذربایجان بوده که خریدار ۳۹میلیون دلار کالا از ایران است. روسیه با خرید ۲۲میلیون دلار کالای ایرانی در جایگاه پانزدهم قرار گرفته است. صدور ۲۰‌میلیون دلار کالا به ترکمنستان در بازه زمانی مذکور این کشور را به شانزدهمین مقصد صادراتی ایران تبدیل کرده است. رومانی با خرید ۱۶‌میلیون دلار کالای ایرانی در رده هفدهم، ازبکستان، ایتالیا و اردن هریک با خرید ۱۵میلیون دلار در رده‌های بعدی قرار دارند. صدور ۱۴‌میلیون دلار کالا به بلژیک، ۱۳‌میلیون دلار کالا به کویت و ارمنستان، ۱۰‌میلیون دلار کالا به میانمار و گرجستان و ۸‌میلیون دلار به بلغارستان و قزاقستان این کشورها را در لیست عمده‌ترین مقاصد صادراتی قرار داده است. در نهایت قطر، سوریه و غنا هریک با خرید ۷‌میلیون دلار کالا از ایران در رده‌های بیست و هشتم، بیست و نهم و سی‌ام مقاصد صادراتی قرار گرفته‌اند.

سهم کشورها در افزایش صادرات

 گزارش مذکور نشان می‌دهد ۱۰ کشور بالاترین مشارکت مثبت را در رشد ۲۵‌درصدی صادرات بدون نفت‌خام داشته‌اند که عبارتند از: چین با مشارکت ۶۸/ ۱۰ واحد‌درصدی، امارات با مشارکت ۴۵/ ۸ واحد‌درصدی، ترکیه با مشارکت ۱۹/ ۶ واحد‌درصدی، سنگاپور با مشارکت ۸۸/ ۱ واحد‌درصدی، نیجریه با مشارکت ۵۱/ ۱ واحد‌درصدی، عمان با مشارکت ۲۷/ ۱ واحد‌درصدی، تایلند با مشارکت ۹۷/ ۰ واحد‌درصدی، اردن با مشارکت ۴۶/ ۰ واحد‌درصدی، بلژیک با مشارکت ۳۷/ ۰ واحد‌درصدی و جمهوری‌آذربایجان با مشارکت ۳۴/ ۰واحد ‌درصدی. همچنین ۱۰ مقصد با بالاترین مشارکت منفی در رشد ۲۵‌درصدی صادرات فروردین‌ماه نیز شامل غنا با مشارکت منفی ۲۹/ ۱ واحد‌درصدی، سوریه با مشارکت منفی ۹۵/ ۰ واحد‌درصدی، الجزایر با مشارکت منفی ۸۲/ ۰ واحد‌درصدی، ایتالیا با مشارکت منفی ۷۳/ ۰ واحد‌درصدی، هند با مشارکت منفی ۷۲/ ۰واحد‌درصدی، روسیه با مشارکت منفی ۶۱/ ۰واحد‌درصدی، پاکستان با مشارکت منفی ۵۶/ ۰ واحد‌درصدی، اندونزی با مشارکت منفی ۵۱/ ۰ واحد‌درصدی و ساحل‌عاج با مشارکت منفی ۳۷/ ۰ واحد‌درصدی می‌شود. 

صادرات کالاهای ایرانی,صادرات

donya-e-eqtesad.com
  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش