به گزارش فارس، مهدی میر اشرفی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در خصوص کالاهای رسوب کرده در گمرکات، جلسات مشترکی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی برگزار کردیم که موجب شد بخش عمده ای از مشکل ترخیص حل شده و یا در شرف حل است.
وی افزود: بخشی از کالاها که متروکه شده بود با توجه به شرایطی که داشتند از جمله اینکه ثبت سفارش آنها منقضی شده بود و یا مباحث بانکی دیگری داشتند، صمت وعده داده است که مشکلاتشان را حل نماید.
رئیس گمرک ایران گفت: مقرر شد در بحث این کالاها ثبت سفارش صورت گیرد و صاحبان کالاها بتوانند بدون آنکه کالا متروکه شود و در پروسه متروکه قرار گیرند با رجوع به گمرک کالای خود را ترخیص کنند.
میر اشرفی ادامه داد: در جلسات مشترک تصمیمات خوبی از جمله افزایش مدت زمان ثبت سفارش از سه ماه به ۶ ماه گرفته شد که از هفته آینده اجرایی خواهد شد.
وی، تفویض برخی اختیارات صمت به استانها را دیگر تصمیم مثبت این جلسه مشترک دانست و اظهار داشت: در نشستهای آینده با بانک مرکزی میخواهیم میزان رسوب کالا را نیز به حداقل برسانیم.
معاون وزیر اقتصاد در خصوص ترخیص خودروهای معطل مانده در گمرک نیز گفت: در این حوزه هیأت وزیران مصوبه ای به تصویب رسانده که اجرایی شدن آن منوط به این است که صمت سازوکار اجرایی آن را ایجاد و تاریخ ورود خودروها را مورد باز نگری قرار دهد.
میر اشرفی ادامه داد: منتظر هستیم صمت با تاریخ جدید سازوکار اجرایی را به گمرک ابلاغ کند تا بتوانیم مطابق قواعد حاکم، خودروهای موجود در گمرک را که مشمول ترخیص میشوند ترخیص کنیم.
وی افزود: دنیا به سمت کنترلهای غیرمزاحم درحال حرکت است که با کمترین هزینهها بهترین کنترل در بحث محمولهها اعمال کند و گمرک ایران نیز در مباحث الکترونیکی و مجازی کردن، گامهای اساسی برداشته است که البته کامل نیست.
رئیس گمرک ایران ادامه داد: نیازمند هوشمندسازی فرایندها هستیم که در این میان، نصب تراشههای «آر آف آی دی» بر روی کانتینرها به تحقق این امر مهم کمک میکند امید است تا قبل از پایان سال، کلیه گمرکاتی که بهصورت کانتینری، کالا را تخلیه و ترخیص میکنند تراشه «آر آف آی دی» را بر روی کانتینرها نصب کنیم تا علاوه بر اطلاعات قبض انبار و پروانه گمرکی، در بین راه نیز همکاران نیروی انتظامی بتوانند اطلاعات کانتینرها را از روی این تراشهها بردارند.
میر اشرفی اضافه کرد: درخصوص ایکس ری نیز نظر گمرک این است با توجه به اعتبارات زیاد موردنیاز برای تجهیز گمرکات، قانون برنامه ششم اجازه داده تا از توان بخش خصوصی استفاده کنیم که مقرر شده با مشارکت بخش خصوصی، ایکسری موبایلی را در اکثر گمرکاتی که کالاهای کانتینری وجود دارد نصب کنیم و عملا قسمتی از این کنترلها را انجام دهیم.
وی گفت: امید است بتوانیم اطلاعات اسکن شده را به سایر سازمانهای کنترلکننده ارسال کنیم این امر نقش بسزایی در کاهش ترافیک در گلوگاهها دارد و همچنین هزینه کنترل و زمان لازم را به شدت کاهش میدهد.
رئیس گمرک ایران و معاون وزیر اقتصاد و دارایی در پایان افزود: امیدواریم با این اقدام، گام موثری در کاهش قاچاق کالا و مبارزه و پیشگیری از قاچاق برداریم.
- 16
- 1