چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۷:۴۲ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۱۳۴۰
اقتصاد کلان

پازوکی: مدیران دولت رئیسی از ضعیف‌ترین مدیران تاریخ این مملکت هستند/ اداره جامعه به سبک طالبان کشور را با مشکل روبرو می کند

مهدی پازوکی,انتقاد مهدی پازوکی از دولت رئیسی
مهدی پازوکی اقتصاد دان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران در در واکنش به اظهارات شب گذشته رئیسی جمهور گفت: دولت سیزدهم برنامه‌ای برای اقتصاد ندارد. یکی از اشکالات دولت آقای رئیسی این است که از نیروهای کارآمد و جوانان تحصیل کرده در دانشگاه‌های درجه یک داخلی و خارجی استفاده نکردند. اکثر مدیرانی که در این دولت مسئولیتی به آن‌ها داده شده است در دانشگاه‌های درجه ۵ تحصیل کرده‌اند! این روند در درازمدت قطعا در نظام تصمیم‌گیری کشور تاثیر می‌گذارد.

شب گذشته ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دولت سیزدهم در گفت‌وگو با صداوسیما گزارشی ۱۰۰ روزه از عملکرد دولت خود ارائه داد؛ گفت و گوی تلویزیونی رئیس دولت بیشتر حول مباحث اقتصادی می گذشت. رئیس جمهور شب گذشته مدعی شد، "اقتصاد کشور از رکود خارج شده و ثبات اقتصادی فراهم شده است" دیده بان ایران اظهارات مطرح شده توسط حجت الاسلام رئیسی را با کارشناسان، اساتید دانشگاه و فعالان اقتصادی به بحث گذاشت.

مهدی پازوکی، اقتصاددان در گفت و گو با دیده بان ایران به تشریح عملکرد صد روزه دولت سیزدهم و تحلیل اظهارات مطرح شده توسط ایشان در گفت و گوی تلویزیونی پرداخت. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

*آقای پازوکی! عملکرد ۱۰۰ روزه دولت ابراهیم رئیسی را به چه شکل تحلیل می‌کنید؟

بنده هنوز عملکردی از دولت سیزدهم ندیده‌ام. دولت آقای رئیسی برنامه واحدی برای اقتصاد ندارد. کما اینکه برای بودجه ۱۴۰۱ امسال سال آخر برنامه ششم بوده اما ما مشاهده می‌کنیم برنامه هفتم هنوز شروع هم نشده است.

من نمی دانم آیا برای بودجه ۱۴۰۱ برنامه‌ای وجود دارد یا نه؛ بنابراین قضاوت کردن در این باره زود است. یکی از انتقادهایی که به دولت آقای رئیسی وارد است این است که آقای رئیسی و تیم‌اش به شدت به دولت قبلی انتقاد داشتند و می گفتند ما اگر بیایم وضعیت را بهبود می بخشم! الان شما وضعیت ارز را نگاه کنید! مدیرانی که در دولت آقای رئیسی مسئولیتی را بر عهده گرفتند از ضعیف‌ترین مدیران تاریخ این مملکت هستند.

اگر احمدی‌نژاد و مشایی قرار است در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنند که باید بگویم این افراد قبلا امتحان خودشان را پس داده‌اند و بنده به‌عنوان یک ناظر آگاه تحولی در برنامه آن‌ها نمی‌بینم. بنابراین یکی از اشکالات دولت آقای رئیسی این است که از نیروهای کارآمد و جوانان تحصیل کرده در دانشگاه‌های درجه یک داخلی و خارجی استفاده نکردند. اکثر مدیرانی که در این دولت مسئولیتی به آن‌ها داده شده است در دانشگاه‌های درجه ۵ تحصیل کرده‌اند! این روند در درازمدت قطعا در نظام تصمیم‌گیری کشور تاثیر می‌گذارد. یکی از وجه تمایز آقای رئیسی با احمدی‌نژاد این است که آقای رئیسی فعلا به غرب توهین نکرده است. بنده امیدوارم آقای رئیسی با توجه به هماهنگی که با بیت رهبری دارد بتواند سیاست خارجی را در خدمت توسعه و پیشرفت ایران قرار دهد. اقتصاد ایران به شدت در گرو سیاست خارجی است.

*آقای رئیسی دیشب در بخشی از سخنانشان اذعان داشتند که تورم کنترل و رکورد متوقف شده است. نظر شما در این باره چیست؟

 ما که هنوز چیزی از کنترل شدن تورم ندیده‌ایم. اگر تورم کنترل شده چرا قیمت‌ها روز به روز در حال افزایش است؟ دولت آقای رئیسی دلش می‌خواهد که اقتصاد به ثبات برسد اما باید بداند که اقتصاد فرمان و دستور نمی‌پذیرد. وقتی دولت رئیسی بر سرکارآمد ارز ۲۴ هزار تومان بود الان ارز هر دلار ۳۰ هزار تومان است! اگرآقای رئیسی بتواند ثبات را به اقتصاد ایران برگرداند و در واقع به‌جای سیاست تقابل، سیاست تعامل با دنیا را اصل قرار داده و سیاست خارجی را در خدمت اقتصاد قرار دهد بنده مطمئن هستم که موفق خواهد شد. اما اگر از یک طرف به جای استفاده از مدیران کارآمد و تحصیلکرده از افراد بله قربان‌گو استفاده کند یعنی رویه دولت احمدی‌نژاد را در پیش بگیرد قطعا محکوم به شکست است.

*به نظر شما برجام و تحریم‌ها به اقتصاد ما گره خورده است؟

بله کاملا گره خورده است. یکی از اشکالات تندروها این است که فکر می کنند تافته جدا بافته در دنیا هستیم در حالی که اینطور نیست. بنده با قطعیت می گویم برجام به نفع اقتصاد مردم ایران است. وقتی ما سال ۱۳۹۴ برجام را پذیرفتیم، همه شاخص های اقتصاد ما مثبت شد! به طوری‌که در سال ۱۳۹۵ نرخ رشد اقتصادی ایران دو رقمی شد و یک امیدی برای سرمایه‌گذاری ایجاد شد. اداره کردن جامعه با سبک "طالبانی" و "قلقلک میرزا "قطعا کشور را با مشکل جدی روبه‌رو خواهد کرد. اگر آقای رئیسی می‌خواهد نام نیک از خود به یادگار بگذارد، باید سعی کند به‌جای سیاست تقابل با دنیا سیاست تعامل با دنیا را در پیش بگیرد و سعی نکند تحت تاثیر سیاست کشورهای شرق نظیر چین و روسیه قرار گیرد. ما باید به‌دنبال منافع ملی خود باشیم نه منافع غرب و شرق!

مهدی پازوکی,انتقاد مهدی پازوکی از دولت رئیسی

آقای رئیسی اگر می‌خواهد عدالت را برقرار کند باید این را بداند عدالت به معنای کاهش دستوری یا بخشنامه ای قیمت کالاهای اساسی نیست، عدالت این است که شرایط مسابقه برای همه یکسان باشد، مردم باید احساس کنند که هر کسی استعداد دارد به آن جایگاهی که لایق‌اش است می‌رسد. شما نگاه کنید ژاپن بهترین نیروهای متخصص‌اش جذب دولت می‌شوند اما به ادارات ما نگاه کنید پارتی‌بازی نقش عظیمی در استخدامی‌ها دارد. آقای رئیسی باید مکانیسم روابط بر ضوابط را از بین ببرد.

ما در جامعه مشاهده می کنیم یک کسی کار نمی‌کند اما روزی ۷۰ ساعت اضافه کاری می‌گیرد اما یک کسی تلاشگر است چون پارتی ندارد از بسیاری از مریت ها محروم می‌شود! بنابراین به اعتقاد بنده باید سیاست داخلی در خدمت استعدادها ، عقل و برخورد علمی با معضلات قرار گیرد در این صورت قطعا موفق خواهند شد. بنده در بسیاری از جابه‌جایی مدیران شاهد ضعیف‌تر شدن این استخدامی‌ها هستم و این روند قطعا در بلندمدت کشور را دچار خسران خواهد کرد.

*پس دلیل اظهارات مقامات تندرو در خصوص اینکه نباید اقتصاد کشور را به برجام و تحریم گره زد چیست؟ چون دیشب آقای رئیسی هم بدین امر اشاره کردند!

این برای زمانی است که اقتصاد ما توان بالایی داشته باشد که در حال حاضر ما از این توان برخوردار نیستیم. من یک سوال از آقای رئیسی دارم، چرا قیمت ارز از زمانیکه ایشان به ریاست جمهوری رسیده‌اند حدود ۶ هزار تومان افزایش قیمت داشته است؟ قبل از مذاکرات وین قیمت دلار ۲۸ هزار تومان بود اما بلافاصله بعد از این مذاکرات قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد! بنابراین اقتصاد ما به شدت تحت تاثیر برجام و تحریم‌ها است. دنیای واقعی با آمال و آرزوها متفاوت است. مقامات متاسفانه با آمال و آرزوها سروکار دارند و متوجه این قضیه نیستند که دنیای اقتصاد کاری به آرزو و دستور ندارد. اگر مذاکرات به نتیجه نرسد قطعا اقتصاد ایران از این بیشتر به سمت فروپاشی حرکت می‌کند. شما بروید گزارش رسمی سازمان برنامه بودجه را ببینید که ما وقتی برجام را پذیرفتیم، همه شاخص‌های کشور مثبت شد و برعکس وقتی اردیبهشت ۱۳۹۷ ترامپ از برجام خارج شد همه آن‌ شاخص‌ها منفی شد. ما شیفته غرب نیستیم اما باید این واقعیت را بپذیریم بدون تعامل نمی‌توانیم به توسعه برسیم. حق مردم مکا است که با دنیا تعامل داشته باشند. شما الان کره جنوبی و شمالی را ببینید کاملا به عمق قضیه پی خواهید برد کره جنوبی به یکی از ده کشور برتر دنیا تبدیل شده اما در مقابل کره شمالی به ده کشوری که به لحاظ اقتصادی در حال فروپاشی است تبدیل شده است این کشور بمب اتم هم دارد اما چه فایده وقتی مردم علف می‌خورند!

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشگل مملکت ما افرادی مثل پازوکی است در دانشگاه همه کاره اند در اظهار نظر بی سواد وناتوان .اگر رئیسی مثل روحانی در کرونا عمل میکرد نصف مردم مرده بودند
امیدوارم ملت ایران به علف چریدن نرسد
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش