دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۰ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۱۳۲۰
اقتصاد کلان

شناسایی ۱۳ هزار خانه لوکس برای دریافت مالیات/ ۱۷۰۰ نفر مالیات خودرو لوکس دادند

دست در جیب مردم, تعیین نرخ مالیات بر خانه ها و ماشین های لوکس
مدیرکل دفترطراحی و تحلیل فرآیند‌های مالیاتی با بیان اینکه مراکز تعویض پلاک مکلف به دریافت مالیات برنقل‌وانتقال خودرو هستند و درصورت عدم اجرا جریمه می‌شوند،گفت:۱۳ هزار خانه لوکس در کشور شناسایی شده که مجموع مالیات آنها به ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

به گزارش تسنیم، یکی از مسائل حوزه اقتصاد که کارشناسان اقتصاد از آن به عنوان راه اصلی کاهش وابستگی کشور به نفت یاد می‌کنند، مالیات است. امروزه اعداد مختلفی در مورد ظرفیت‌های دریافت مالیات در کشور (با توجه به تولید ناخالص داخلی) مطرح می‌شود.

با توجه به ظرفیت‌های موجود یکی از راهکارهایی که از آن به عنوان راهی برای رشد درآمدهای مالیاتی یاد می‌شود، افزایش پایه‌های مالیاتی است. مالیات برخانه‌های خالی، مالیات بر خودروهای گرانقیمت و مالیات برخانه‌های لوکس از جمله پایه‌های مالیاتی جدیدی هستند که چند سالی است، منابع درآمدی آنها وارد بودجه شده است اما طی این مدت عملکرد چندان مناسبی را در این موارد شاهد نبودیم.

در زمان حاضر به نظر می‌رسد که سازمان امور مالیاتی تمرکز بیشتری روی این موارد داشته و در نیمه دوم سال جاری و با روی کار آمدن دولت سیزدهم چندین آیین‌نامه که مربوط به مالیات از خانه‌های لوکس و خودروهای گرانقیمت نیز می‌شد به تصویب هیئت وزیران رسید.

در این مصاحبه و به منظور بررسی آخرین وضعیت مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی، خانه‌های لوکس، خودروهای گرانقیمت و همچنین مسئله‌ای که پیرامون مالیات بر نقل و انتقال خودرو وجود دارد با جهانگیر رحیمی مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیند‌های مالیاتی گفتگو شده است.

جریمه دو برابری مراکز تعویض پلاک در صورت عدم دریافت مالیات بر نقل و انتقال خودرو

تسنیم: در زمان حاضر مراجع رسمی کشور برگ سبز خودروها را به عنوان سند رسمی مالکیت به رسمیت می‌شناسند، با توجه به این مسئله گفته می‌شود که برخی مراکز تعویض پلاک نسبت به دریافت مالیات بر نقل و انتقال خودرو اقدام نکرده و بهانه‌هایی نظیر فراهم نبودن زیر ساخت‌های لازم در این خصوص مطرح می‌کنند. سازمان امور مالیاتی در این خصوص چه رویکردی دارد؟

رحیمی:براساس ماده ۳۰ قانون جدید ارزش افزوده که از ۱۳ دی ماه حاکم شده است، مراکز شماره‌گذاری و دفاتر اسناد رسمی مکلف شدند که پیش از آنکه تعویض پلاک و یا تنظیم سند صورت بگیرد، مالیات نقل و انتقال خودرو دریافت شود. در صورتی که بدون دریافت مالیات نسبت به تنظیم سند و یا تعویض پلاک اقدام شود، دو برابر مالیات مربوط جریمه می‌شوند.

در گذشته این جریمه در مورد مراکز شماره‌گذاری وجود نداشت اما در قانون جدید این جریمه شامل آنها نیز شده است. در نتیجه مراکز شماره‌گذاری نیز باید نسبت به دریافت مالیات بر نقل و انتقال خودرو اقدام کنند در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد.

تشخیص سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های خالی/۴۸۰ هزار واحد مشمول مالیات شدند

تسنیم: در مورد مالیات بر خانه‌های خالی گفته شد که ۱۰ اسفند آخرین مهلت پرداخت است و تعداد بسیار کمی از مودیان نسبت به پرداخت آن اقدام کردند، آخرین آمار از پرداختی‌های صورت گرفته چقدر است و اقدامات بعدی سازمان امور مالیاتی به منظور مالیات‌ستانی از مالکان این خانه‌ها چیست؟

رحیمی:تا امروز(چهارشنبه ۱۱ اسفند ماه) نزدیک به ۳۰۰ نفر مالیات را پذیرفته و ۱۶۴ نفر نیز نسبت به پرداخت آن اقدام کرده بودند. نزدیک به ۴۸۰ هزار ملک مشمول مالیات شده بودند که از این تعداد برخی چندیدن ملک در اختیار داشتند. سازمان امور مالیاتی براساس دستورالعملی که در مهر ماه سال جاری اعلام کرده بود، مالیات خانه‌های خالی را محاسبه و به تمام افرادی که خانه‌های آنها از سوی وزارت راه و شهرسازی به عنوان خانه خالی شناسایی شده، اطلاع رسانی کرده است.

اطلاعات مربوط به خانه‌های خالی در درگاه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی قرار داده شده و امکان پرداخت مالیات را نیز فراهم کردیم.

وزارت راه و شهرسازی اطلاعات خانه‌هایی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا دی ماه خالی بودند را به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده است و براساس جز دو بند «ط» تبصره شش قانون بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان امور مالیاتی مکلف بود تا محاسبه مالیات را پس از دی ماه انجام دهد.

البته ما باید اطلاعات تکمیلی سال ۱۴۰۰ را از وزارت راه و شهرسازی دریافت کنیم و محاسبات را انجام داده و نسبت به دریافت مالیات از واحدهای خالی اقدام کنیم.

جمع تمامی واحدهای خالی اعلام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی ۵۶۸ هزار واحد بوده است. واحدهایی مشمول مالیات شدند که در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بودند و بیش از چهار ماه خالی اعلام شدند. مجموع مالیاتی که برای ۴۸۰ هزار واحد خالی تعیین شده نزدیک به سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

اطلاعات افرادی که وارد سایت سازمان امور مالیاتی شده و اعتراض خود را ثبت می‌کنند، مجددا توسط وزارت راه و شهرسازی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و اگر به صورت اشتباه ملکی به عنوان واحد خالی در نظر گرفته شده باشد به سازمان امور مالیاتی اعلام و در سامانه ما نیز اصلاح خواهد شد.

در صورتی که افراد نسبت به پرداخت مالیات اقدام نکنند، برگه مطالبات صادر خواهد شد و مودیان این امکان را دارند تا نسبت به پرداخت مالیات یا اعتراض اقدام کنند. در نهایت این روند به وصول مالیات و یا رفع تعرض منجر خواهد شد. اگر افراد نسبت به مالیات تعیین شده اعتراضی ثبت نکنند باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند در غیر این صورت رقم تعیین شده به عنوان بدهی مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد و اقدامات اجرایی مانند دیگر مالیات‌ها در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار خواهد گرفت.

تقاضای سازمان امور مالیاتی این است که مردم همکاری لازم را انجام دهند و اگر در مواردی احساس می‌کنند که ملک آنها به اشتباه از سوی وزارت راه و شهرسازی به عنوان خانه خالی شناسایی شده، عدم پذیرش اطلاعات را ثبت کنند تا بررسی مجدد صورت بگیرد و اطلاعات درست در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.

تنها ۱۷۰۰ نفر نسبت به پرداخت مالیات بر خودروهای گرانقیمت اقدام کردند

حیمی:اطلاعات مربوط به مالیات بر خودروهای گرانقمیت از دی ماه سال جاری توسط سازمان امور مالیاتی اعلام شد و این اطلاعات تغییر نکرده است اما اگر اعتراضی وجود داشته مورد بررسی قرار گرفته است و مردم نیز مالیات را پرداخت کردند. هر فردی که مالیات تشخیصی مورد پذیرش او نبوده، موضوع را به ما اعلام کرده است و اگر مالیات به هر دلیلی پرداخت نشود، سازمان می‌تواند نسبت به صدور برگ اجرایی اقدام کند.

در زمان حاضر حدود ۱۷۰۰ نفر نسبت به پرداخت مالیات برخودروهای گرانقیمت اقدام کردند که رقم پرداختی آنها نزدیک ۱۱.۵ میلیارد تومان است. تقاضای ما این است که مردم به سازمان امور مالیاتی مراجعه نکنند و به صورت الکترونیکی نسبت به پرداخت مالیات اقدام و یا اعتراض خود را ثبت کنند.

۲۷۲ هزار نفر مشمول مالیات بر خودروهای گرانقیمت بودند که مجموع خودروهای این افراد نیز حدود ۵۷۰ هزار دستگاه بوده است. نزدیک به دو هزار نفر نیز اعتراض خود را در خصوص این پایه مالیاتی ثبت کردند که مورد بررسی قرار گرفته است.

براساس قانون برای خودروهای گرانقیمت، برگ تشخیص صادر نمی‌شود و این کنش و واکنش مودیان است که باعث می‌شود ما نسبت به اقدامات اجرایی اقدام کنیم و اگر اعتراضی نیز وجود داشته باشد در کمیسیون موضوع ماده ۲۱۶ قانون مالیات‌های مستقیم بررسی خواهد شد.

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش