چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
۲۱:۰۶ - ۲۱ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۰۵۰
اقتصاد کلان

رکود در بازار عمده‌فروشان بیداد می‌کند/ توان اقتصادی حقوق‌بگیران از دست رفت

تورم در ایران,رکود اقتصادی در ایران

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: خط فقر در حال پیشروی است و سفره‌ی مردم در حال پس رفتن. اقتصاد ایران حالا مدتهاست درگیر روند فرسایشی تورم شده است و این وضعیت همچنان اداه دارد . برخی از خط فقر ۱۸ تا بیست میلیونی خبر می‌دهند و برخی از خط فقر ۳۲ میلیون تومانی. آخرین بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد هزینه موادغذایی صبحانه، ناهار و شام یک خانوار سه نفره در ماه بدون احتساب مواردی نظیر ادویه‌جات و سایر ملزومات تهیه غذا مانند هزینه انرژی و ....، مبلغی معادل ۵ میلیون و صد و ده هزار تومان خواهد بود. این رقم شهریور سال ۱۴۰۰ رقمی معادل ۲میلیون و هشتصد و پنجاه ونه هزار تومان بوده است. ضمن اینکه تعیین مبلغ فوق با توجه به حداقل لازم موادغذایی اولیه، پایینترین نرخ‌ها و ارزان‌ترین برندها محاسبه شده است. افزایش هزینه مسکن در تهران نیز عامل دیگری است که رفاه خانوا را نشانه رفته است.

رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی تهران درباره تغییرات خرید کالاهای غذایی و مصرفی در گفتگو با «توسعه ایرانی» تصریح کرد: در بازار موادغذایی کالا به وفور وجود دارد اما متاسفانه بازار دچار رکود شده زیرا توان خرید مردم به سبب افزایش قیمت‌ها و تورم کاهش یافته است.

رضا کنگری افزود: واقعا در دو تا سه ماه گذشته میزان رکود در بازار موادغذایی به شدت افزایش یافته و این بازار در واقع قفل کرده است.

وی درباره چرایی افزایش شدید هزینه خورد و خوراک به‌ویژه در میان خانوارهای تهرانی در آذر ۱۴۰۱ در مقایسه با سال قبل توضیح داد: از سال ۱۴۰۰ قیمت مواد غذایی روند افزایشی طی کرد و در نیمه اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ تقریبا تمام کالاها دچار افزایش قیمت بسیار سنگینی شدن؛ بخشی از این اتفاق به دلیل حذف ارز ترجیحی بود به طوری که قیمت روغن‌های خوراکی از ارز ترجیحی به نیمایی تبدیل و دچار جهش قیمت شد و افزایش قیمت سنگین ایجاد شد و پس از مدتی شاهد کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت برخی اقلام و کالاها بودیم که البته این مورد چشمگیر نبود.

توان اقتصادی حقوق‌بگیران از دست رفت

رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی تهران تاکید کرد: تورم باعث شد که کاهش توان خرید مردم شد زیرا حقوق‌ها ثابت ماند و اکثریت حقوق‌بگیران توان اقتصادی خود را از دست دادند و میزان افزایش دستمزدها و حقوق‌ها در سال ۱۴۰۱ نسبت به میزان تورم ۴۰-۵۰ درصدی بسیار ناچیز بود و توان خرید به صورت خودکار پایین آمد و قدرت اقتصادی مردم تحلیل رفت.

کنگری در پاسخ به این سوال که دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی سعی کرد با اعطای یارانه نقدی قدرت خرید مردم را پوشش دهد؛ آیا رقم‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی یارانه نقدی قادر به پوشش دادن افزایش نرخ مواد غذایی در سبد معیشت شد؛ بیان کرد: افزایش قیمت ایجاد فقط و صرفا در مورد یک کالا مثلا روغن نبود که ۴۰۰ هزار تومان افزایش قیمت روغن را پوشش دهد بلکه تمام کالاها با جهش قیمت مواجه شدند بنابراین بقیه کالاها از سال ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۱ با تورم پلکانی افزایش قیمت را تجربه کردند که این مساله باعث شد که توان خرید کاهش یابد و از آن زمان به بعد جهش قیمت را تجربه کردند و رکود بر این بازار حاکم شده و در ۳-۴ ماه گذشته درست است که ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش قیمت اتفاق افتاده اما این مساله سبب رونق نشده و رکود همچنان وجود دارد و اکنون نیز این روند سبب شده تا کاسبان جوابگوی هزینه‌های خود نیز نباشند.

درگیر رکود هستیم

کنگری گفت: رکود در ماه‌های اخیر سبب کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی میزان خرید و فروش در این بازار به نسبت سال گذشته شده و این بازار راکدتر از سال قبل شده است البته تمام کالاها به وفور در بازار وجود دارد و شاهد هیچ‌گونه کمبودی نیستیم.  

وی در پاسخ به این سوال که حداکثر میزان خرید خانوارها از نظر وزنی کالاهایی مانند برنج چقدر است؛ توضیح داد: در بخش خریدهای عمده خانوارها تا سال‌های قبل مثلا حداقل ۳۰ کیلو برنج خریداری می‌شد که متاسفانه اکنون این میزان به ۵ و حداکثر ۱۰ کیلو رسیده است که نشان‌دهنده کاهش چشمگیر میزان خرید عمده خانوار است. تا پیش از این خانوارها معمولا روزهای تعطیل برای خریدهای عمده مراجعه می‌کردند و برای نمونه یک یا ۲ کارتن روغن و سایر اقلام را می‌خریدند اما اکنون این میزان خرید نصف و یک سوم شده است که نشان می‌دهد قدرت خرید کاهش یافته است.

کنگری گفت: اکنون میزان فروش همکاران ما در این بازار به سمت خرده فروشی حرکت کرده و مردم نمی‌توانند مایحتاج خانوار را به صورت عمده خریداری کنند.

وی درباره کاهش ۲۰درصدی تورم در دولت سیزدهم تصریح کرد: حتی اگر تورم کاهش یافته باشد، نیز افزایش یافته و باید گفت تعدادی از کسبه کالاها را به قیمت گران خریداری کرده‌اند و با کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت‌ها، اکنون دچار ضرر و زیان شده‌اند.

وی درباره وضعیت بازار بنکداران در ماه‌های آتی و اینکه امیدی بر پایان رکود این بازار وجود دارد یا خیر؛ بیان کرد: وضعیت این بازاری که بنده مشاهده می‌کنم به زودی تغییر نمی‌کند زیرا وضعیت بازار رابطه مستقیمی با جیب مردم دارد زیرا اگر پول در جیب مردم باشد بازار حتما رونق می‌یابد؛‌ متاسفانه اکثر خانوارها حقوق‌بگیر هستند و فعلا توان خریدی در این قشر مشاهده نمی‌شود زیرا پولی وجود ندارد.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران درباره حداقل و حداکثر قیمت اقلام مواد غذایی مهم و کاربردی در سبد معیشت خانوار توضیح داد: از اردیبهشت ماه به این سو قیمت برنج، روغن، چای حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته و به وفور در بازار وجود دارد برای نمونه حداکثر قیمت برنج هاشمی درجه یک در بازار کیلویی ۱۰۰ تا ۱۱۵ هزار تومان و ارزان‌ترین برنج یعنی ندا نیز ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان و برنج پاکستانی نیز به نرخ کیلویی ۴۵ تا ۴۷ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ ماه‌هاست که این قیمت‌ها ثابت مانده و همچنین قیمت روغن و برنج‌های هندی نیز نوسانی نداشته است.

مهرنوش حیدری

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خب نداریم بخریم باورتون میشه من با۱۲میلیون بادوتابچه به زورمیکشوم هنوزهم خداروشکرمیکنم یه درامدی هست ولی بخداسخت میشه رسوندقسط هست پول للاس بچه هامای بی بی شیرخشک ناشکری نباشه ولی سخت میشه قسطام هم عقب میفته هی میخوام ان تایم قسطاموبدم ولی خرجی خونه کم میارم وشکم بچه هام گشنه میمونه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش