جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۳۶ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۱۱۳
اقتصاد کلان

افزایش نرخ دلار، عامل اقتصادی ندارد

اولین واکنش رسمی به مسدود کردن حساب کسبه | وزیر اقتصاد: به وزارت اقتصاد اعلام کنند

مسدود کردن حساب بازاریان,دست در جیب مردم
وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در میز خدمت وزارت اقتصاد و سازمان‌های تابعه در مسجد امام خمینی (ره)، بازار تهران حضور یافت.

به گزارش ایلنا، سید احسان خاندوزی پیش از حضور در میز خدمت وزارت اقتصاد، با آیت‌الله حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان و امام جماعت مسجد امام بازار تهران دیدار و در نماز جماعت ظهر و عصر این مسجد، حضور یافت. پس از پایان نماز جماعت ظهر و عصر، نشست وزیر اقتصاد با رؤسای اتحادیه ها و اصناف بازار تهران برگزار شد که آنها مشکلات و مسائل خود را مطرح کردند.

نماینده اتحادیه چرم در این نشست، مشکلات صنف خود در بخشهای مختلف را مطرح و خواستار آن شد که قوانین مزاحم کسب و کار اصلاح شود.وی همچنین خواستار آن شد که تقویت بخش خصوصی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، مورد توجه قرار گیرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به درخواست این فعال اقتصادی، گفت: چندمین بار است که خدمت فعالان اقتصادی و اهالی بازار رسیده و تلاش می کنیم در حد توان خود، مشکلات را رفع کنیم.وی افزود: مشکلی که مطرح شد به دلیل اینکه مشکل قانونی است، نکته درستی است. اگر دولت می توانست، آن قانون را تغییر می داد.

ما پیشنهاد اصلاحی را تهیه کردیم که به تصویب هیات وزیران رسید و در مجلس اعلام وصول شد. امیدواریم تغییر این بخش قانون مالیاتی در مجلس نه فقط برای یک صنف بلکه برای تمام اصنافی که از این جنبه، دچار مشکل هستند، مفید باشد.

بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر نیز در این نشست گفت: صنعت طلا جزو صنایعی است که به دلیل نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال های گذشته تضعیف شده است.

وی افزود: مشکلات زیادی در حوزه مالیات در این بخش از جمله ضریب مالیاتی وجود دارد که باعث شده معاملات فعالان این صنف تحت شعاع قرار گرفته و حساب های آنها مسدود شود.

بذرافشان اظهار کرد: ۴۰۰ حساب فعالان این صنف مسدود شده و صاحبان آنها به دلیل افزایش قیمت طلا تا چهار میلیارد تومان نیز زیان دیده اند.

وزیر اقتصاد در پاسخ به وی گفت: این نکته ای که اشاره شد محدود کردن ابزارهای کار کسبه و فعالان اقتصادی به شمار می رود که درست نیست، این گونه اقدامات محدود کننده باید آخرین مرحله ای باشد که پس از هشدارها اعمال شود.

وی افزود: درباره ۴۰۰ حسابی که گفته شد، مسدود شده اند هر چند در زیرمجموعه وزارت اقتصاد نیست، اما به عنوان تسهیلگر ارتباط دولت با بخش خصوصی، فهرست این ۴۰۰ حساب را فردا (روز سه شنبه) به دفتر ما در وزارت اقتصاد ارسال کنند تا روز چهارشنبه آن را به نهاد نظارتی منتقل می کنیم. درباره آن تعدادی که به هر دلیل و اتهام حسابشان مسدود شده، دستگاه نظارتی تعیین تکلیف کند تا گره از کار آنها باز شود.

سیدی از فعالان اقتصادی بازار نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: ۴۰ تولیدکننده هستیم اما از سال ۱۳۹۸ برای ما مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته اند که نباید شامل حال ما شود.

وزیر اقتصاد در پاسخ به این فعال اقتصادی گفت: در مواردی که مالیات، قطعی شده ما از ظرفیت ماده ۲۵۱ مکرر استفاده می کنیم.

عباس زاده از اتحادیه کشباف نیز در این نشست، مشکلات صنف خود در حوزه اصلاح ضرایب مالیاتی را مطرح کرد و خواستار آن شد که اختیارات لازم به مدیران و مودیان برای همراهی با فعالان اقتصادی واگذار شود. 

وزیر اقتصاد گفت: در پایان بهمن ماه تمام جرایم ۱۶۹ بخشوده می شود.

وی تصریح کرد: ابزارهای کسب فعالان اقتصادی را نباید محدود کرد. فهرست حساب های مسدودی اصناف را تا روز سه شنبه به دست ما برسانند تا از طریق نهادهای نظارتی به آنها رسیدگی کنیم تا همه مواردی که حساب ها بدون دلیل موجه و عذر بسته شده است به سرعت باز کنند و در مورد سایر موارد، افراد باید مستندات خود را ارایه کنند تا مشکل رفع شود. اما اگر مستنداتی وجود نداشته باشد نمی توان با حدس و گمان با آنها برخورد کرد.

نماینده اتحادیه کفش در این نشست گفت: درخواست ما این است که در حوزه مالیات،ضریب کاهش اعمال شود و در حوزه ثبت سفارش و مالیات بر ارزش افزوده با کارشناسان و نمایندگان اصناف مشورت شود.

وزیر اقتصاد گفت: در حوزه ثبت سفارش کالاها ایرادی در یکی برنامه های آیین نامه مبارزه با قاچاق کالا و ارز وجود داشت که فعالان اقتصادی آن را منتقل کردند که در هیات وزیران به آن رسیدگی و به تصویب رسید تا رفع شود.

وی ادامه داد: درباره مصوبه هیات وزیران در این باره اطلاع رسانی خواهد شد تا مشکلی وجود نداشته باشد.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به درخواست یک فعال اقتصادی برای تسهیل صدور مجوز صندوق های قرض الحسنه ویژه اصناف گفت: حتما با بانک مرکزی این موضوع را مطرح می کنیم، مجوزهای صندوق های قرض الحسنه اصناف موضوع خاصی است که بانک مرکزی آن را تصویب کند تا این مشکل برای همه اصناف رفع شود. نامه نگاری لازم در این باره با بانک مرکزی انجام خواهد شد.

یک فعال صنف بلور و چینی آلات نیز با اشاره به نقش بخش خصوصی در مقابله با تحریم ها، خواستار حمایت بیشتر دولت از بخش خصوصی و رفع مشکلات آنها شد.

وزیر اقتصاد در پایان این نشست گفت: همکاران ما در حوز مالیات و مرکز تسهیل صدور مجوزها در این جمع حضور دارند تا از مشکلات بخش خصوصی، گره گشایی کنند.

افزایش نرخ دلار به گفته بانک مرکزی، عامل اقتصادی ندارد 

، کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که افزایش نرخ دلار که تا ۵٨ هزار تومان پیش رفت، نمی‌تواند تنها به دلیل تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه داشته باشد و از مهمترین دلایل این رشد دوباره نرخ دلار عوامل اقتصادی از جمله تورم است و تورم بالای ۴٠ درصد بر کالایی مانند دلار هم اثرگذار است. پس از ٨ ماه ثبات قیمتی با جرقه تنش‌های سیاسی اثر خود را بر آن نشان می‌دهد و همچنین افزایش نرخ دلار هم اثر خود را بر تورم می‌گذارد.

به همین دلیل است که وزیر اقتصاد کشورمان در آذرماه امسال اعلام کرد که شرط مهار تورم را منوط بر کنترل‌های سیاست‌های ارزی در بانک مرکزی است و در این باره به ایلنا گفته بود که مجموعه عوامل بر نرخ تورم هم عوامل بلندمدت که عمدتا بی‌انظباطی پولی و بودجه‌ای و نقدینگی است و عوامل کوتاه مدت که موضوع نرخ ارز بوده و تمام این عوامل اثرگذار است. تلاش دولت این است که هم عوامل بلند مدت و هم عوامل کوتاه مدت موثر در تورم را کنترل کند تا هدف سقف رشد نقدینگی  ٢۵ درصدی در سال ١۴٠٢ را محقق کند. 

پس از گذشت حدود ٣ ماه از این اظهارات و با افزایش نرخ دلار، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره اثرگذاری این رشد نرخ دلار بر سیاست‌های مهار تورم گفت: تلاش بانک مرکزی در جهت این است که نرخ دلار به قیمت‌های قبل برگردد و علائم و رفتار چند روز اخیر بازار هم نشان داده که اقدامات بانک مرکزی موثر واقع شده‌ است. 

وی افزود: بنابراین همچنان امیدواریم همان پیش بینی قبل درباره کنترل تورم ١۴٠٢ محقق شود.

وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که کارشناسان اقتصادی معتقدند این افزایش نرخ دلار عامل اقتصادی دارد و احتمال افزایش دوباره وجود دارد، تاکید کرد: تحلیل همکارانم در بانک مرکزی اینگونه نیست که افزایش نرخ دلار عامل اقتصادی داشته باشد و متفاوت از این گفته‌ها است.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش