شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۲ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۹۲۱
اقتصاد کلان

آغاز وعده‌های اقتصادی از سوی محمد شریعتمداری

محمد شریعتمداری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

انتخاب محمد شریعتمداری به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم موجب شک و شبهه‌هایی در میان فعالان اقتصادی شده از این‌رو با توجه به اینکه برخی منتقدان او را وزیر واردات می‌نامند، نسبت به عملکرد آینده وزارت صنعت‌، معدن و تجارت واهمه دارند.

 

این در حالی است که شریعتمداری هم قبل از اینکه رای اعتماد مجلس را به دست بیاورد، واردات را مکمل صادرات دانسته و اعلام کرد: اگر بخواهیم به تشویق صادرات و تنبیه واردات ادامه دهیم، کار پیش نمی‌رود چرا‌که شش کشور اول دنیا در حوزه اول صادرات همان کشورها هستند که در حوزه واردات نیز پیشرو بوده و تراز تجاری مازاد و نقصان آنها در حد پایینی است.

 

این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شود که شریعتمداری از زمانی که بر راس وزارت صنعت، معدن و تجارت تکیه زده است، نسبت به مشکلات اقتصادی موجود در کشور هشدارهایی را داده و به گفته خودش قصد دارد، برای حل آنها به سرعت کاری انجام دهد. بر همین اساس به تازگی اعلام کرده است: در دولت گذشته تجارت و صنعت را کنار هم نشاندیم اما سازگاری ایجاد نکردیم، در حالی که ارتباط تنگاتنگ صنعت و تجارت است که می‌تواند کشور را توسعه دهد.

 

در این میان وی نسبت به گسترش ارتباط دولت با بخش خصوصی وعده و وعیدهایی می‌دهد و در این راستا بیان کرده است: قصد نداریم رقیب بخش خصوصی شویم. بنابراین تمام بار وزارتخانه را کوچک خواهیم کرد تا بخش خصوصی توانمندتر شود.

 

کارها را به اهلش واگذار کنیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اذعان به این واقعیت که با وضعیت کنونی نمی‌توان کشور را اداره کرد و باید کارها را به اهلش واگذار کنیم، بیان کرده است: دولت و وزارت ‌صنعت نیازی به شرکت‌های خصولتی ندارند. بنابراین ما برابر برخی که بخواهند سوء‌استفاده کنند اگر شاهرگ‌مان هم زده شود ایستادگی می‌کنیم و عقب‌نشینی نمی‌کنیم. وی همچنین اظهار کرده است: دولت حیاط خلوت شرکت‌های خصولتی نخواهد شد و براساس قانون تمامی شرکت‌ها باید مالیات‌های خود را پرداخت کنند.

 

این اظهارات از سوی شریعتمداری در حالی بیان می‌شود که تجربه او در وزارت بازرگانی می‌تواند از دو رویکرد وی را با دشواری‌هایی همراه کند چراکه اگر او تمرکز زیاد بر این حوزه داشته باشد به بی‌توجهی به صنعت و معدن متهم خواهد شد و اگر بخواهد برای تبری از این اتهامات به بخش‌های صنعت و معدن توجه بیشتری نشان دهد حوزه پر‌اهمیت بازرگانی که دربر‌گیرنده واردات و صادرات کشور است دچار کمبود می‌شود، در چنین شرایطی به نظر می‌رسد در مواجهه با این شمشیر دو لبه وی نیازمند استراتژی قدرتمندی خواهد بود.

 

با این حال، وزیر صنعت سفرهای استانی خود در هفته دولت را آغاز کرده و در دیدارهایی که طی این نشست‌ها داشته است، علاوه بر بیان واقعیت‌های اقتصادی تلخ در کشور، وعده‌هایی می‌دهد.

 

اولین وعده برای ارتقای تولید

آنطور که وزیر صنعت، معدن و تجارت وعده داده است، در سال‌جاری ۵۰ هزار میلیارد تومان برای ارتقای تولید در کشور در نظر گرفته شده که از این مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان به واحدهای تولیدی، ۱۰ هزار میلیارد تومان به نوسازی واحدهای تولیدی و ۲۰ هزار میلیارد تومان جهت اشتغال اختصاص می‌یابد.

 

محمد شریعتمداری در آیین افتتاح مجتمع تولید روغن‌کشی و روغن نباتی گچساران، اظهار کرد: اگر تولید نباشد نباید به دنبال افزایش سرانه در کشور بود، این در حالی است که خرید مردم کاهش پیدا کرده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: برخی از مردم توانایی چندانی برای عوض کردن وسایلی که جزو نیازهای آنها محسوب می‌شود را ندارند؛ بنابراین باید تلاش کرد تقاضای مطمئن برای تولید در بازارهای داخلی و خارجی به وجود آید.

 

وی افزود: یکی از راهکارهای افزایش تقاضا راه‌حل کوتاه‌مدت در داخل تجویز نظام اعتباری در کشور است؛ به گونه‌ای که مردم بتوانند با نظام بانکی به نوعی نیازهای خود را تامین کنند. بنابراین باید بتوانیم برای ۲۴ میلیون خانوار ایرانی این شرایط و تقاضا را فراهم کنیم.

 

وی گفت: در سطح کشور ۲۸ کارخانه روغن کشی با ظرفیت تولید سالانه ۷/۴ میلیون تن در سال و ۴۶ کارخانه تصفیه با ظرفیت تولید ۷/۳ میلیون تن در سال وجود دارد. وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سال گذشته ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار جهت ارتقای توان تولید در کشور اختصاص داده شد که تمام این اعتبار محقق شده است. از این میزان ۳۴ میلیارد تومان غیر‌مستقیم و ۱۰۶ میلیارد تومان نیز مستقیم بوده است.

 

وی با بیان اینکه امید مردم مهم‌ترین عامل حیات ما بوده و نباید این امید را در مردم از بین برد، گفت: روند رو به رشد در کشور در حال حرکت است و قطار توسعه روی ریل به راه خود ادامه می‌دهد. وی گفت: کهگیلویه‌و‌بویراحمد یک استان بکر بوده که در صورت تقاضا برای سرمایه‌گذاری سودآور خواهد بود.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در کهگیلویه‌و‌بویراحمد ۴۲ واحد تعطیل شده را به چرخه کار باز گردانده و برای ۱۲۲ واحد نیز سرمایه در گردش آنها تامین شده که اگر این تامین صورت نمی‌گرفت آنها نیز تعطیل شده بودند.

 

تامین اعتبار صددرصدی 

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در جریان بازدید از پتروشیمی دهدشت گفت: با توجه به مذاکراتی که با مدیرعامل بانک سپه داشتم، وی تعهد کرده که اعتبار پتروشیمی دهدشت در بخش ریالی به صورت صددرصد تامین است.

 

محمد شریعتمداری پتروشیمی را در حوزه فعالیت‌های وزارت نفت عنوان و اظهار کرد: در دولت یازدهم کارهای خوبی اینجا آغاز شده و پروژه در حال فعالیت و بیش از ۱۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند. وی با بیان اینکه همه امکانات اولیه برای بهره‌برداری از این پروژه فراهم است، بیان کرد: با آغاز ساختمان‌های غیر صنعتی و صنعتی زمینه اشتغالزایی بیشتری در این پروژه فراهم می‌شود.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت مهم‌ترین مساله در این پروژه را بحث فاینانس و تامین مالی آن دانست و گفت: باید صندوق توسعه ملی و بانک سپه با هم برای تامین آن مشارکت کنند.

 

شریعتمداری اظهار کرد: با توجه به صحبت‌هایی که با مدیرعامل بانک سپه داشتم ایشان تعهد کردند که اعتبار این طرح در بخش ریالی به صورت صد‌در‌صد تامین است و امیدوارم با پیگیری‌های نماینده کهگیلویه اعتبار ارزی مورد نیاز از صندوق توسعه ملی تامین شود.

 

وی اجرای طرح پتروشیمی دهدشت را امید‌بخش دانست و گفت: مهم‌تر از اجرای پتروشیمی راه‌اندازی بخش‌های پایین‌دستی پتروشیمی است که باید از همین الان مقدمات آن فراهم شود.

 

شریعتمداری در ادامه، معادن بوکسیت و فسفات چرام را یادآور شد و اضافه کرد: تمام تلاشم را می‌کنم که شرکت توسعه بخش معدنی (ایمیدرو) مستقر و بهره‌برداری از این معادن آغاز شود.

 

گفتنی است ارتقای بهره‌وری‌، ‌افزایش رقابت‌پذیری صنعتی و پیوستن به زنجیره ارزش جهانی صادرات‌محور، افزایش سهم ارزش‌افزوده صنعتی از تولید ناخالص داخلی، افزایش سهم صادرات و ارزش افزوده صنعتی کشور، افزایش سهم و نقش بخش‌خصوصی در فعالیت‌های بخش صنعت، معدن و تجارت، افزایش سهم تولیدات با فناوری متوسط و بالا در ارزش افزوده و صادرات صنعتی کشور، توسعه اشتغال پایدار در بخش صنعت، معدن و تجارت، افزایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی، افزایش کارایی نظام توزیع کالا و خدمات، ارتقای سهم معدن و فعالیت‌های معدنی در اقتصاد و الحاق به سازمان جهانی تجاری و بهره‌‌برداری از ظرفیت‌ها نیز بخشی از برنامه‌های شریعتمداری برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم بود که قبل از کسب رای اعتماد مجلس، توسط وی اعلام شد.

 

 

jahanesanat.ir
  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش