اختلافات بودجهای در روزهایی که محمود احمدینژاد پاستورنشین بود و علی لاریجانی بهارستاننشین، بسیار بود. به بیان کلیتر اختلافات میان این دو قوه تنها منحصر به بودجه نمیشد. از لایحه برنامه گرفته تا سایر موارد اختلافات آنقدر زیاد بود که در نهایت یک کمیته حل اختلاف تشکیل میشد. در این میان اما از روزهایی که حسن روحانی به جای محمود احمدینژاد پاستورنشین شد از این اختلافات کمتر خبری بود و در نتیجه کمیته حل اختلاف هم تشکیل نمیشد. در این میان اما لایحه بودجه سال ۹۷ هنوز در هزارتوی مجلس مانده است.
لایحهای که از زمان ارسالش به مجلس آن هم در روزهایی که اقتصاد ایران ناخوش است. اعتراضات زیادی صورت گرفت و در ادامه آنها اعتراضات خیابانی هم آغاز شد. همین شرایط باعث شده بود تا مجلس به محافظهکارترین شکل ممکن لایحه بودجه را به تصویب برساند. لایحه حالا در صحن علنی مجلس است آن هم در شرایطی که روسای دو قوهمجریه و مقننه از آن ناراضی هستند. هرچند بندهای برنامه دخل و خرج سال آینده کشور این روزها در حال تصویب شدن است اما روز گذشته عضو کمیسیون تلفیق بودجه از بررسی ایرادات لایحه بودجه ۹۷ در کمیته مشترک دولت و مجلس خبر داد.
احمد امیرآبادی درباره جلسه دیروز کمیسیون تلفیق برای بررسی ایرادات رییس مجلس شورای اسلامی به لایحه بودجه ۹۷، گفت: «در جلسه امروز این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد کمیته مشترک از دولت و مجلس انتقادات مورد نظر آقای لاریجانی را در موضوعات مختلف مانند هدفمندی یارانهها، نظام اداری کشور و... مورد بررسی قرار دهد». علی لاریجانی رییس شورای اسلامی، هفته گذشته در آخرین روز بررسی بخشهای درآمدی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی انتقادات جدی به لایحه بودجه وارد کرد و خواستار اصلاح لایحه بودجه شد.
لاریجانی هدفمندی یارانهها، ساختار اداری کشور، موضوعات مربوط به بحران آب، آلودگی هوا، صندوقهای بازنشستگی را در آخرین جلسه بررسی لایحه بودجه در مجلس مورد انتقاد قرار داد و خواستار رسیدگی به این موضوعات در کمیسیون تلفیق شد. طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، زمانی که کلیات لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی به تصویب میرسد، بررسی جزییات آن در دستور کار مجلس قرار میگیرد و در صورت رده بندهای لایحه بودجه، تنها آن بندها قابل بررسی هستند و کل لایحه بودجه قابلیت بازگشت به کمیسیون تلفیق و اصلاح را ندارد.
- 19
- 5