جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۳۶ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۶۰۰۲
اقتصاد کلان

«اخلال در نظام اقتصادی» با ادعاهای سیاسی!

پرونده پتروشیمی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

رسیدن به منافع اقتصادی با عبور از جاده سیاست موضوع تازه و عجیبی در ایران نیست؛ برخی منفعت‌طلبان با ورود به میدان سیاست به دنبال اهدافی هستند که با اهداف تعریف شده برای سیاستمداران واقعی در تناقض و تفاوت کامل است. منفعت ‌طلبان با ورود به دنیای سیاست دو هدف را دنبال می‌کنند که نخستین هدف آنها اعتمادسازی است

 

. یعنی چهره خود را در عرصه سیاسی موجه جلوه می‌دهند تا اعتماد فعالان و مسئولان عرصه اقتصادی را به خود جلب کنند و از این طریق به اهداف اقتصادی خود برسند. فعالیت اقتصادی فعالان سیاسی امر ناپسندی نیست چنانکه حزب موتلفه از ابتدا به عنوان حزب بازاری شناخته می‌شد و فعالیت‌های اقتصادی برخی از اعضای این حزب آشکار است اما سوءاستفاده از جایگاه سیاسی برای کسب منافع اقتصادی مذموم است.

 

در بخش دیگر این ماجرا اراده‌ای است که تمایلی به برخورد با مفاسد و تخلفات اقتصادی ندارد. بنابراین سعی در منحرف کردن موضوع دارد که بارزترین نمونه آن منتسب کردن فرد خاطی به یک حزب یا جریان سیاسی است. چندی پیش شایعه شد که «مهدی محمودی از متهمان دکل نفتی است» و برای رسانه‌های معاند چنین القا کردند که محمودی از اعضای حزب موتلفه است که صحت این خبر تایید نشد.

 

در روزهای اخیر هم نام «مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا» به عنوان یکی از متهمان پرونده پتروشیمی مطرح شده که به گفته «قاضی مسعودی» او متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۷میلیون و ۶۵هزار و ۵۲۹ یورو و ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار است.

 

منحرف کردن تخلف اقتصادی

ساعاتی پس از برگزاری دادگاه متهمان پتروشیمی در روز شنبه بود که جریانی سعی در منحرف کردن افکار عمومی از تخلف اخلال در نظام بانکی کرد. چنانکه از حوزه اقتصاد خارج و به دایره شایعات سیاسی ورود کرد که برای نیل به این هدف مدعی شدند: «مسیح علی‌نژاد، خبرنگار آزاد که اکنون آن‌ سوی مرز‌ها فعالیت می‌کند، در کتاب معروف خود با نام «باد در موهایم» نوشته: «مرجان شیخ‌الاسلامی، دبیر سیاسی روزنامه همبستگی، مرا زیر بال‌وپر گرفت».

 

این در حالی است که او در مجلس ششم در فهرست اصلاح‌طلبان به‌عنوان عضو جبهه مشارکت قرار داشت و در مجلس هشتم، در فهرست ائتلافی اصولگرایان! این‌گونه که سابقه او نشان می‌دهد، روابط او محدود به یک طیف خاص سیاسی نبود و به‌نوعی با نزدیکی به گروه‌های سیاسی، اهداف خود را پیگیری می‌کرد. دروغ نگاری رسانه‌های دلواپس تابلو بود چرا که فهرست اصلاح‌طلبان موجود و قابل دسترسی است که در آنها نامی از «مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا» وجود ندارد و تبلیغات انتخاباتی او که با برند جبهه مشارکت است هم اقدام شخصی اوست و ارتباطی با جبهه مشارکت ندارد.

 

سعید شریعتی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: ‌«دو تن از کاندیداهای جنبش دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت خانم‌ها مژگان اثباتی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران و خانم مرجان شیخ‌الاسلامی از دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه انتخابیه کرمانشاه برای انتحابات مجلس ششم ثبت‌نام کرده بودند و شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و برخی از افراد نزدیک به آنان در جبهه دوم خرداد و جبهه مشارکت اصرار بر حمایت از این دو بزرگوار یا حداقل یکی از آنان در کرمانشاه داشتند. نهایتا ستاد انتخابات جبهه مشارکت و ستاد انتخابات جبهه دوم خرداد استدلال‌ها و دلایل آقایان دکتر سعیدی و دکتر معصومی و شورای منطقه استان حزب را پذیرفت و در کرمانشاه از این دو خانم حمایت نکرد.

 

خانم مژگان اثباتی که از نیروهای سیاسی جاافتاده و مرتبط با جبهه مشارکت بود، به نظر حزب تمکین کرد و انصراف داد اما خانم مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا بدون توجه به نظر حزب و جبهه دوم خرداد در انتخابات کرمانشاه حضور پیدا کرد و تنها ۵۰۰۰ رأی کسب کرد». شیخ‌الاسلامی با جعل برند جبهه مشارکت سعی در رأی آوری داشت که موفق نشد بنابراین حمایتی از سوی یک حزب اصلاح‌طلب از او وجود نداشت. جالب آنجاست که رسانه‌های اصولگرا توجهی به آن بخش ندارند که به گفته خودشان شیخ‌الاسلامی در مجلس هشتم، در فهرست ائتلافی اصولگرایان بود!

 

جریانی که نگران است

البته سوءاستفاده اصولگرایان از دادگاه‌های رسیدگی به اتهامات متهمان اقتصادی برای هجمه به رقیب سیاسی ظاهرا امر متعارفی برای آنها شده است چنانکه سوم‌دی‌ماه سال جاری تسنیم مدعی شد: «باقری درمنی در جریان رسیدگی به پرونده خود از هیچ تلاشی برای انحراف در مسیر رسیدگی، تطمیع و حتی فرار از کشور دریغ نکرده بود و یک‌ بار پیش از خروج از کشور و بار دیگر نیز پیش از اجرای نقشه فرار، به دام افتاد و در نهایت اعدام شد.

 

اما یکی از نکات جالب این پرونده، اقدام دو محکوم امنیتی تابلودار برای آزادی باقری‌درمنی بوده است؛ در این ماجرا نام «هدایت‌ا... آقایی» و«هنگامه شهیدی» که هر دو از محکومان امنیتی هستند به چشم می‌خورد.» منتسب کردن متهمان اقتصادی به اصلاح‌طلبان مشخص می‌کند که جریانی از افشای فسادهای اقتصادی و برخورد با متهمان اقتصادی نگران است که با سیاسی کردن ماجرا سعی در منحرف کردن افکار عمومی دارد.

 

مطهره شفیعی

 

armandaily.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش