ارزش سهام عدالت در معاملات روز گذشته افزایش یافت و هر برگه سهم ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد.
به گزارش تسنیم، در پی صدور دستور آزادسازی سهام عدالت، سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با راه اندازی سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت اقدام به ارائه جزئیات دارایی واقعی سهام عدالت مشمولان به تفکیک شرکت هاي بورسی و ارائه تعداد و ارزش هر سهم آن ها کرد.
این سامانه بار دیگر در پایان معاملات دوشنبه بِروزرسانی شده است و مشمولان میتوانند با مراجعه به این سامانه از آخرین ارزش سهام عدالت خود که بر اساس قیمت های پاياني شنبه تهیه شده است آگاهی یابند.
بر اساس این گزارش افرادی که ارزش اولیه سهام عدالت آنها ۵۳۲ هزار تومان است در پایان معاملات روز دوشنبه ۳۰ تیرارزش سهام عدالتشان به ۱۹ میلیون و ۴۶۴ هزار و ۵۴۲ تومان رسیده است. در روز ابتدایی هفته ارزش این سهام کاهش یافته بود و به ۱۸ میلیون و ۴۷۴ هزار تومان رسیده بود.
در پایان معاملات هفته قبل ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی ۱۹ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۴۵۷ تومان اعلام شده بود که بر این اساس طی معاملات هفته جاری ۲۸۰ هزار و ۸۵ تومان سود عاید سهامداران شده است.
تغییر در برنامه ETF های دولت
به نظر میرسد دولت تصمیم دارد تغییراتی را در برنامه ETF های خود هم نظر محتوا و هم از نظر تقدم و تأخر اعمال کند؛ به طوری که پالایشگاه های تبریز و بندرعباس به صندوق پالایشی ها اضافه شدند. همچنین دارا دوم که قرار بود فلزی و خودرویی باشد، به پالایشی تغییر کرد.
به گزارش ایسنا، اولین ETF دولت چندي پیش با نماد دارایکم عرضه شد که شامل سهام باقی مانده دولت در سه بانک و دو بیمه بود. در واقع پذیره نویسی اولین صندوق که شامل باقی مانده سهام دولت در بانک های ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه های البرز و اتکایی امین می شد، اواسط اردیبهشت ماه شروع و معامله آن نیز تقریباً یک ماه بعد از پذیره نویسی تحت نماد دارایکم آغاز شد.
بر این اساس، مدیرعامل بورس تهران چندي پیش اعلامکرد که بین دو صندوق باقی مانده پالایشی و صنایع فلزی و خودرو، دومین صندوق قابل معامله که قرار است در بورس عرضه شود مربوط به صنایع فلزی و خودرویی است. البته درمورد زمان عرضه صحبتی نکرد و حتی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که هنوز دولت از این سازمان ETF جدید تقاضا نکرده است.
از سوی دیگر معاون شرکت ها و قيمتگذاري بنگاه های سازمان خصوصی سازی نیز اعلام کرده بود که تصمیم اولیه دولت چهار پالایشگاه تبریز، اصفهان، تهران و بندرعباس بود. درحال حاضر بر اساس مصوبه هیأت واگذاری، دو تا از پالایشگاه ها بلوکی عرضه می شود. پالایشگاه تبریز که آگهی شد و پالایشگاه بندر عباس هم بزودی آگهی می شود؛ بنابراین باقی مانده سهام دولت در پالایشگاه های نفت تهران و اصفهان، در قالب ETF پالایشی عرضه خواهد شد.
بر این اساس، درحالی که بر اساس گفته های صحرایی پیش بینی می شد دومین ETF دولت صنایع فلزی و خودرویی و بر اساس گفته های شمسی سومین ETF نیز فقط شامل پالایشگاه های نفت تهران و اصفهان باشد، آخرین گفته های عباس معمارنژاد در شبکه خبر حاکی از آن است که دارا دوم از گروه پالایشی تشکیل می شود، نه فلزی و خودرویی. همچنین صندوق پالایشی ها از پهار پالایشگاه تبریز، تهران، اصفهان و بندرعباس تشکیل خواهد شد.
به نظر میرسد از آنجاکه برای پالایشگاه تبریز که قرار بود بصورت بلوکی فروخته شود، مشتری پیدا نشد و همچنین برگزاری مجمع عمومی پالایشگاه بندرعباس سبب شد قابلیت اجرایی مصوبه هیأت واگذاری درمورد فروش بلوکی این پالایشگاه از بین برود، قرار است این دو پالایشگاه نیز مجددا در سبد ETF دولت جا خوش کنند.
- 12
- 2