جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۵۴ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۰۸۹
مسکن، راه، عمران

آقای وزير❗️ از کدام آرامش برای مستاجران صحبت می‌کنید ؟!

ادعاهای وزير راه و شهرسازي, وضعيت براي مستاجران
وزير راه و شهرسازي ادعا مي کند وضعيت براي مستاجران بهتر شده در حالي که آمارها نشان از افزايش ۸۳ درصدي اجاره طي دو سال را مي دهد

آرمان امروز نوشت: يکي از متغيرهاي اساسي براي حل مشکل، پذيرش و درک درست از مسئله است. به بيان ديگر اگر سياست گذار به کل درک درستي از وجود معضل اصلي نداشته باشد طبيعتاً براي حل آن نيز نمي‌تواند راهکار مناسبي ارائه کند. وزير راه و شهرسازي هفته گذشته در يک برنامه تلويزيوني اعلام کرده بود که  با طراحي بسته اجاره‌بها، آرامش بازار مسکن در اين ماه نسبت به ماه گذشته بازگشته است. اين در حالي است که بررسي‌هاي ميداني نشان مي‌دهد نه تنها آرامشي بازنگشته،همچنان در بر همان پاشنه گرانه و استيصال مستاجران مي‌چرخد.

کافي است سري به مشاوران املاک بزنيد و يا در سايت‌هاي واسطه‌اي جستجويي انجام دهيد در مي يابيد که قيمت‌ها همچنان از زور مستاجران بيشتر است. شايد منظور وزير راه و شهرسازي از بسته اجاره بها دستور براي افزايش ۲۵ درصدي و يا تسهيلات بانکي بوده است. در مورد اول همان طور که پيش بيني مي‌شد بازار بي توجه به اين دستور راه خود را رفت و در مورد دوم طبق آمار اعلامي حدود ۱۵ هزار نفر از تسهيلات اجاره استفاده کردند در حالي که حدود ۸ ميليون مستاجر در کشور طبق آخرين آمار داريم. همچنين بانک مرکزي در آخرين گزارش وضعيت بازار مسکن در تير ماه امسال از افزايش ۴۷.۴ درصدي اجاره مسکن در شهر تهران نسبت به تير ماه سال گذشته و ۵۲.۳ درصدي در همه مناطق شهري خبر داده است. به عبارت ديگر در دو سال اخير اجاره بهاي مسکن در تهران ۸۳.۳ درصد افزايش يافته حال آنکه مي‌بايست حداکثر ۴۵ درصد رشد مي‌کرد که نشان دهنده افزايش ۳۷.۳ درصدي اجاره مسکن بيش از سقف تعيين شده ۵ درصدي از سوي نهادهاي سياست گذار بخش مسکن بوده است.

آيا آرامش به بازار اجاره بازگشته؟

بررسي‌ها و تحقيقات ميداني حاکي از آن است که بازار اجاره مسکن به لحاظ بهاي پيشنهادي براي اجاره واحدهاي عرضه‌شده همچنان ملتهب است و اين موضوع نشان‌دهنده تورم شديد در اين بازار است.

واسطه‌هاي ملکي در مناطق مختلف شهر تهران نيز درباره تازه‌ترين شرايط بازار اجاره معتقدند: هم‌اکنون بازار اجاره مسکن شهر تهران در مناطق مختلف با دو ويژگي مهم همراه است که مهم‌ترين آن التهاب و تورم شديد بهاي اجاره است

بررسي‌ها نشان مي‌دهد در تعداد قابل توجهي از فايل‌هاي اجاره مسکن در شهر تهران اجاره‌بهاي پيشنهادي تا دو برابر و در برخي بيشتر از اجاره‌بهاي سال قبل رشد داشته است.

دومين ويژگي فعلي بازار اجاره شهر تهران در تابستان سال جاري، مربوط به کاهش عرضه فايل مسکن اجاره‌اي است. شواهد نشان مي‌دهد عرضه فايل به بازار اجاره در برخي از مناطق و محلات شهر تهران از جمله برخي از مناطق و محله‌هاي مصرفي در تابستان امسال نسبت به تابستان‌ سال‌هاي گذشته کمتر شده که يکي از مهم‌ترين دلايل آن در افزايش عمق رکود ساختماني نهفته است.

به گزارش «آرمان امروز»کاربران خبرآنلاين هم اما نسبت به اين اظهارات واکنش نشان دادند. يکي از کاربران نوشت: دقيقا ما الان تو آرامش کامل ماهي ۵ ميليون به اجاره‌خونه‌مون اضافه شد. از شما و تمامي همکاران محترمتان سپاسگزاريم که ۱۰۰ميليون روي اجاره‌مون نذاشتن و به ۵ تومن راضي شده‌اند.

کاربر ديگري عنوان کرد: من که مستاجرم رو بيرون کردم. واحدم رو تحويل گرفتم و ديگه هرگز تا اين دولت سر کار باشه، اجاره نخواهم داد. چون سال ديگه سران سه قوه مصوبه ميدن که هر مستاجر توي هر واحدي هست، سند مالک رو باطل مي کنيم و سند به نام مستاجر مي زنيم. مگه از جونم سير شدم که به خاطر دوزار پول اجاره، خونه‌ام‌رو از دست بدم؟

کاربري متذکر شد: يه کاري کرديد که ديگه هيچ‌کس خونه‌اش رو اجاره نمي‌ده. الان ۳ ماهه دنبال خونه‌ام. يا قيمت‌ها رو عجيب و غريب بالا مي‌گن يا خونه هاي کاملا فرسوده نشانم مي‌دن. به خدا نمي‌دونم کار کنم، دنباله خونه بگردم، شکم خانواده رو سير کنم، رو پول پيشم بذارم!

يکي از کاربران نوشت: هنوز مردم از رونق ملک نا اميدند!

کاربر ديگري عنوان کرد: البته با نجومي کردن قيمت‌ها و تا سال بعد.

همچنين برخي از گزارش‌هاي ميداني «آرمان امروز» نشان مي‌دهد تقريباً بسياري از صاحب‌خانه‌ها نسبت به تعيين سقف بي اعتنا عمل کردند. يکي از مستاجران در اين زمينه مي گويد صاحبخانه اجاره ۷ ميليون توماني را به ۱۴ ميليون اضافه کرد و البته از ما خواست که از مشاور املاک قيمت را بپرسيم. مشاور املاک قيمت خانه را ۱۷ ميليون تومان عنوان کرد. بنابراين اگر نپردازيم صاحبخانه درخواست تحويل خانه اش را خواهد کرد. اگر بخواهيم وارد چالش هم بشويم غير از اينکه دردسرهاي خودش را دارد به لحاظ شرعي نيز رضايت صاحبخانه براي سکونت ما ايراد خواهد داشت.

پرداخت وام اجاره به حدود ۱۵ هزار نفر تاکنون

از اواسط خرداد که فرآيند ثبت نام متقاضيان تسهيلات کمک وديعه مسکن توسط وزارت راه و شهرسازي آغاز شده تاکنون بيش از ۳۵ هزار نفر براي دريافت وام به بانک‌هاي مربوطه معرفي و حدود ۱۵ هزار نفر اين تسهيلات را دريافت کرده‌اند.

از زمان ابلاغ دستورالعمل تسهيلات کمک وديعه مسکن در نيمه خرداد ماه ۱۴۰۱ تا امروز ۱۰ مرداد تعداد ۳۵ هزار و ۶۱۶ پرونده براي متقاضيان معرفي شده کمک وديعه مسکن به بانک‌هاي مربوطه تشکيل شده که از اين تعداد ۱۴ هزار و ۸۵۰ نفر به ميزان ۸۶۱۶ ميليارد ريال تسهيلات وديعه مسکن خود را دريافت کرده‌اند.

بنا به گفته مهدي صحابي ـ معاون اداره اعتبارات بانک مرکزي، پس از مصوبه شوراي پول و اعتبار سهميه بانکي و استاني به همراه دستورالعمل نحوه پرداخت به نظام بانکي از سوي بانک مرکزي ابلاغ شده است. بر اين اساس متقاضيان دريافت تسهيلات با مراجعه به سامانه وزارت راه و شهرسازي و ارائه اجاره‌نامه کدرهگيري‌دار رسمي مربوط به سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام اوليه را انجام مي‌دهند.

از روز ۱۲ خردادماه ثبت نام دريافت تسهيلات کمک وديعه مسکن آغاز شده است.  اين وام که به منظور حمايت از مستاجران در زمان شيوع کرونا مصوب شده در سال‌هاي ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نيز پرداخت شد. سقف اين تسهيلات در شهر تهران در سال گذشته ۷۰ ميليون تومان بود که امسال به ۱۰۰ ميليون تومان افزايش يافته است.

در سالهاي ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ هزار نفر وام اجاره را دريافت کرده‌اند. اين در حالي است که حدود ۸.۵ ميليون خانوار مستاجر در کشور وجود دارد. عدم اختصاص وام به بسياري از مستاجران، گلايه‌هاي آنها را در پي داشت. به نظر مي‌رسد با توجه به کمبود منابع، ‌ بانک‌ها در پرداخت اين تسهيلات سخت‌گيري‌هايي داشتند. آن‌طور که مديرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازي گفته اولويت وام وديعه مسکن با کساني است که قبلا اين وام را دريافت نکرده‌اند.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش