به گزارش ایسنا، محمد مسیحی با اشاره به ماده ۷۷ اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴، اظهار کرد: درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان، حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد است.
وی اضافه کرد: براساس این ماده قانونی و آیین نامه های مربوطه، اشخاص حقیقی و حقوقی که در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، مبادرت به ساخت مسکن کرده و جواز ساخت آنها از ۱۳۹۵/۱/۱ به بعد صادر شده، در اولین نقل و انتقال ساختمان که از تاریخ پایان کار آنها سه سال نگذشته باشد، علاوه بر مالیات نقل وا نتقال قطعی موضوع ماده (۵۹) قانون مالیات های مستقیم به میزان پنج درصد ارزش معاملاتی ملک، مشمول مالیات علی الحساب به نرخ ۱۰ درصد به ماخذ ارزش معاملاتی ملک مورد انتقال بابت ساخت و فروش مسکن می باشند و امسال ضمن رسیدگی به پرونده این دسته از مودیان، از ایشان مالیات قطعی ساخت و فروش مسکن مطالبه می کنیم.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با اشاره به مفاد آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (۵) ماده (۷۷) قانون مالیات های مستقیم، اضافه کرد: مالیات علی الحساب پرداختی ساخت و فروش املاک، پس از قطعی شدن مالیات، به حساب پرداختی مودی منظور و مابه التفاوت با رعایت مقررات، مطالبه می شود.
مسیحی همچنین تاکید کرد: اشخاص حقیقی و حقوقی که به ساخت و فروش ساختمان مبادرت دارند، مکلف به انجام تکالیف مقرر در قانون اعم از ارائه اظهارنامه تا پایان مردادماه (برای اشخاص حقیقی) و ارائه اظهارنامه تا پایان شهریورماه (برای اشخاص حقوقی) و پرداخت مالیات در موعد مقرر قانونی هستند.
مسیحی خاطرنشان کرد: براساس اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم، از سال ۱۳۹۵ به بعد، ساخت و ساز یک نوع کسب و کار تلقی می شود و بابت درآمد حاصله مشمول مالیات است. بدیهی است مالیات شخص حقیقی مطابق کسب و کار فصل شخص حقیقی(مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی) و مالیات شخص حقوقی، مطابق کسب و کار فصل شخص حقوقی(مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی) تعیین می شود.
وی تصریح کرد: با هماهنگی شهرداری های مراکز استان و سامانه های اطلاعاتی سازمان، اطلاعات مربوط به مودیانی که شغل آنها بساز و بفروشی است، اخذ شده و ضمن تشکیل پرونده برای این دسته از مودیان، عملیات تشخیص و مطالبه مالیات بر درآمد آنان در دست اجراست.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، با بیان اینکه ساختمان هایی که پروانه ساختمانی آنها پس از لازم الاجرا شدن قانون ( ۱۳۹۵/۱/۱) صادر شده و در بازه زمانی سه سال ازتاریخ اتمام بنا (پایان کار صادره توسط شهرداری ها) به فروش برسند، مشمول مقررات موضوع ماده (۷۷) قانون مذکور هستند، عنوان کرد: این دسته از مودیان، در صورت عدم انجام تکالیف قانونی، از جمله عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی تا پایان مردادماه سال جاری، مشمول جریمه به میزان ۳۰ درصد که غیرقابل بخشودگی است و همچنین تعلق سایر جرایم از جمله جریمه تاخیر و نیز محرومیت از مشوق های قانونی می شوند.
پرداخت وام ودیعه مسکن به واجدان شرایط از هفته آینده
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام این مطلب که ۱۵ بانک پرداخت تسهیلات وام ودیعه مسکن را برعهده خواهند گرفت از پرداخت آن نهایتا تا هفته آتی خبر داد.
به گزارش ایسنا، پروانه اصلانی در خصوص جزئیات پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران واجد شرایط، بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، اعلام کرد: مقدمات پرداخت وام ودیعه مسکن که شامل شناسایی و ثبت نام متقاضیان واجد شرایط استفاده از این تسهیلات بوده توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: هم اکنون اسامی واجدان شرایط دریافت وام ودیعه مسکن به بانکها اعلام شده است و پیشبینی میشود با برنامهریزیهایی که انجام گرفته در هفته جاری و یا نهایتا هفته آینده، پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران واجد شرایط آغاز شود.
اصلانی افزود: ۱۵ بانک از جمله بانکهای ملت، ملی، سپه، صادرات، پرداخت این تسهیلات را برعهده خواهند گرفت و متقاضیان واجد شرایط می توانند با اعلام قبلی برای دریافت این تسهیلات در زمان اعلام شده به بانکها مراجعه کنند.
وی با یادآوری این مطلب که وام ودیعه مسکن در تهران ۵۰ میلیون تومان، در سایر کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمیعت از جمله مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه ۳۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان است، توضیح داد: سقف وام ودیعه مسکن طبق اعلام رسمی پرداخت می شود مگر آنکه متقاضیان خود درخواست مبلغی پایینتر را داشته باشند.
اصلانی گفت: وزارت راه و شهرسازی ثبت نام کنندگان وام ودیعه مسکن واجد شرایط را به بانک های پرداخت کننده معرفی کرده است. بانک ها ظرف چند روز آینده پرداخت وام ودیعه مسکن را آغاز خواهند کرد.
وی اعلام کرد: هنوز پرداخت ها آغاز نشده است اما پیشبینی میشود وام ودیعه مسکن با هماهنگی بانکها طی این هفته و یا نهایتا هفته آتی به واجدان شرایط، پرداخت شود.
گروههای مشمول دریافت تسهیلات وام ودیعه مسکن، کارگران و حقوقبگیران ثابت با اولویت ازدواجهای جدید و خانوادههای پنج نفر و بیشتر، مشمولان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، و همچنین زنان سرپرست خانوار هستند. همچنین شرایط لازم برای دریافت تسهیلات شامل داشتن فرم ج سبز در سامانه وزارت راه و شهرسازی، نداشتن سابقه مالکیت از سال ۱۳۸۴ به بعد، متاهل یا سرپست خانوار بودن، داشتن سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، و اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و کد رهگیری است.
- 18
- 1