در حالی روند پرداخت وام ودیعه مسکن به علت مقاومت بانک ها کُند است که وزارت راه و شهرسازی از مهلت ۴ روزه به متقاضیان این وام برای تکمیل ثبت نام خبر داد.
به گزارش تسنیم، اطلاعیه معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به شرح زیر است؛
« کلیه متقاضیان محترم دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن که نسبت به ارسال کد ملی خود به صورت پیامکی اقدام نموده و حائز شرایط این تسهیلات شده اند؛ صرفاً تا ساعت ۲۴ روز دوشنبه مورخ ۱۳۹۹/۶/۲۴ مهلت دارند تا با مراجعه به سامانه طرح ملی مسکن جهت تکمیل ثبت نام و بارگذاری مدارک موردنیاز اقدام نمایند.»
در حالی متقاضیان وام ودیعه مسکن ۴ روز برای تکمیل ثبت نام خود فرصت دارند که به دلیل مقاومت بانک ها روند پرداخت این وام به مستأجران مطلوب نبوده است. مسئله ای که واکنش بعضی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله اقبال شاکری را به دنبال داشته است.
او هفته گذشته در این باره گفته بود: باتوجه به اظهارات مسوولان وزارت راه و شهرسازی تا به حال حدود ۱۴۰ مستاجر (تا ۱۴ شهریور ماه) توانسته اند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند. امروز ۱۴ شهریور است و مستأجران طبق معمول هر سال تا الآن بحث اجاره یا تمدید آن را باید انجام می دادند.
او افزود: این نشان می دهد که تعداد بسیار بسیار کمی نسبت به ۷۰۰ هزار نفر اعلام شده برای دریافت وام ودیعه مسکن توانسته اند این وام را دریافت کنند. رقم ۱۳۴ فقره وام بسیار ناچیز است.
او با تصریح به اینکه کُندی در پرداخت وام ودیعه مسکن به مستأجران نشان می دهد مشکلی در این مسیر روی داده است، گفت: مشکلی که ما در اجرای قوانین و مصوبه ها با آن روبرو هستیم و متأسفانه برخی از دستگاه های اجرایی همکاری نمی کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس بررسی صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که مشکل اساسی در پروسه پرداخت وام چنانچه وزارت راه و شهرسازی لیست مستأجران واجد شرایط را داده باشد ــ که این کار انجام شده است ــ بانک ها هستند، متأسفانه بانک ها در پرداخت وام ودیعه مسکن مقاومت می کنند و مردم را به دردسر انداخته اند.
شاکری تأکید کرد: این مسئله حاکی از آن است که یکپارچگی در اجرای قانون را نداریم و بانک مرکزی به بانک ها برای پرداخت وام ودیعه فشار نمی آورد و بانک ها هم اکنون مردم را معطل می کنند.
او با ابراز "بعنوان یک خادم مردم از وزیر محترم راه و شهرسازی تقاضا می کنم خیلی شفاف بگوید مشکل کار کجاست" افزود: در اینصورت مردم متوجه میشوند چه کسانی کار نمی کنند، باید شفاف اعلام شود این حقوق عامه مردم است، چرا بانک ها مقاومت می کنند و کار را انجام نمی دهند.
او اضافه کرد: از سوی دیگر رییس کل بانک مرکزی نیز هرچه سریع تر به این موضوع ورود پیدا کند و بانک ها را ملزم به پرداخت وام ودیعه مسکن کند. این یک مصوبه قانونی است که هیئت وزیران چند ماه قبل آن را ابلاغ کرده است و نباید مردم اینگونه سرگردان می شدند، بنابراین رییس محترم بانک مرکزی باید بانک هایی را که در پرداخت وام ودیعه مسکن تعلل دارند معرفی کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اینکه باید با کسانی که که مصوبه قانونی را اجرا نمی کنند برخورد شود، اظهارکرد: در نهایت اگر شهریور گذشت، فصل جابجایی تمام شد و تعداد قابل توجهی از مردم موفق نشدند از این مصوبه خوب دولت استفاده کنند باید قاطعانه با مسببان برخورد شود و مورد پیگیری قضایی قرار بگیرند.
شاکری ادامه داد: نمی توانیم با حقوق مردم باری به هرجهت برخورد کنیم، تازه این کار خيلي بزرگی نبوده و قرار بوده است ۵۰ میلیون در کلان شهرها، ۳۰ میلیون در شهرهای بزرگ و ۱۵ میلیون در شهرهای کوچک وام ودیعه پرداخت شود و این مشکل اجاره مسکن مردم را بطور کامل حل نمی کند، در این شرایط بانک ها هم در پرداخت وام مقاومت می کنند و کار مردم را انجام نمی دهند.
او یادآور شد: بعد از اعلام اسامی و ارسال آن از سوی وزارت راه به بانک ها پرداخت وام ودیعه به مستأجران نباید دو تا سه روز بیشتر زمان ببرد. در صورتی که وزارت راه و شهرسازی تعداد مستأجرانی را که از این وام بهره مند شدند اعلام کرد و ارقام بسیار پائین بود حتماً قوه قضاییه به این مسئله ورود پیدا خواهد کرد.
***
قیمت ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن مهر روی خاک!
در حالی بازارهای اقتصادی از جمله مسکن به دلیل رها شدن دچار تلاطم شده که با تشدید فعالیت دلالان مسکن مهر، واحدهای روی خاک این طرح ۵۰۰ میلیون تومان داد و ستد میشود.
به گزارش تسنیم، اینگونه به نظر میرسد دولت فعلا قصدی برای رسیدگی و نظارت بر بازارهای اقتصادی کشور ندارد. بازار خودرو جدیدترین نمونهای است که طی روزهای اخیر دستخوش تغییرات قیمتی عجیبی شده است. افزایش قیمت ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومانی خودروهای داخلی طی روزهای اخیر که همچنان نیز ادامه دارد شائبههایی را در این باره به وجود آورده است.
نرخ ارز نیز بر خلاف اظهارات مقامات دولتی هنوز به ثبات نرسیده است. در این بین بازار مسکن نیز به صورت ماهانه دستخوش تغییرات قیمتی شده و در جدیدترین نمونه که بانک مرکزی آنرا اعلام کرده طی مردادماه امسال متوسط قیمت مسکن حدود ۱۱ درصد نسبت به تیر ماه افزایش یافته است. در نیمه شهریور ماه نیز متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی بنا بر اعلام بانک مرکزی از ۲۳.۱ میلیون تومان به ۲۳.۵ میلیون تومان افزایش یافته که نشاندهنده کاهش سرعت افزایش قیمت مسکن است.
به اعتقاد کارشناسان، مهمترین دلیل افزایش مداوم قیمت مسکن طی چند سال اخیر بر هم خوردن تناسب بین عرضه و تقاضا در بازار بوده است. طی ۷ سال اخیر سالانه حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده، در حالی که کشور سالانه به ساخت حدود یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد. در بازار خرید و فروش واحدهای مسکن مهر نیز رشد قیمتها تقریبا شبیه کلانشهرهاست، با این تفاوت که تقاضای بالا برای این واحدها -به دلیل کاهش شدید قدرت خرید مردم برای ورود به بازار مسکن در کلانشهرها- و البته فعالیت مستمر دلالان دلیل افزایش قیمتهاست.
وضعیتی که باعث شده در زمان حاضر واحدهای ساخته نشده و به اصطلاح "روی خاک" با قیمت حدود ۵۰۰ میلیون تومان خریدو فروش شود! به گفته مدیرعامل شرکت عمران پردیس خرید و فروش این واحدها قانونی است. آگهی فروش این واحدها به وفور در سایتهای اینترنتی موجود است. در یک نمونه واحد ۱۱۰ متری روی خاک که بنا به گفته مشاور املاک ۱۸ ماه دیگر تحویل می شود حدود ۴۸۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
یکشنبه هفته جاری در حاشیه مراسم آغاز تحویل ۱۴ هزار واحد مسکن مهر این شهر گفته بود: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته امسال ۹۵ درصد از واحدهای مسکن مهر را تحویل میدهیم و فقط ۵ درصد باقی می ماند که واحدهایی است که به تازگی ساخت آنها شروع شده است.
هدایت در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه ۵ درصد مورد اشاره شما هم اکنون روی خاک است و با قیمت حدود ۵۰۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود، آیا این معاملات قانونی است؟ گفت: این پروژهها قراردادهای ۵ برگی دارند و اختیار واگذاری آن به عهده مالکان است. در حال حاضر واحدهای مذکور در مرحله فونداسیون قرار دارند و خرید و فروش آنها قانونی است.
وی گفت: این پروژهها همگی در فاز ۸ هستند.
- 10
- 5
فاطمه نوشک
۱۳۹۹/۶/۳۱ - ۱۰:۰۲
Permalink