جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۰۹ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۶۲۶
صنعت و معدن

جزئیات تخلفات شرکت ملی مس

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن,شرکت ملی مس
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تشریح برخی تخلفات شرکت ملی مس گفت که فعالیت هیات تحقیق و تقحص از شرکت ملی مس از ابتدای سال آینده آغاز خواهد شد و گزارش تخلفات به دستگاه قضائی ارجاع می شود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی داورانی در حاشیه نشست علنی روز یکشنبه، ۲۴ بهمن ماه مجلس شورای اسلامی، با اعلام تصویب طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس در جمع خبرنگاران گفت: شرکت ملی مس چند سالی است بعد از اینکه سهام عدالت به موضوع مسائل این شرکت ورود کرد به دلیل عدم اشراف مدیریت‌ها در طول سال‌های قبل چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی دچار چالش‌های اساسی شده است.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حدود ۳ سال قبل موضوع تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس مطرح شد و این موضوع در صحن علنی مجلس رأی آورد و گزارشی تهیه شد که البته همزمان با تغییرات دولت شد و پس از شروع به کار دولت جدید کار را تحویل گرفت.

 

پورابراهیمی داورانی افزود: متأسفانه جریان مدیرعامل قبلی و بازداشت او، حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع که خارج  از کشور بود پس از افشای اطلاعات در صحن و دستگیری مدیرعامل منابع به شرکت ملی مس بازگشت و تحقیق و تفحص آغاز شد به نحوی که در حال حاضر پرونده در دادگاه مطرح است البته هنوز نهایی نشده است.

 

وی گفت: در دولت فعلی مشکلات یادآوری شد و انتظار همکاری برای تحقیق و تفحص داشتیم تا اشتباهات گذشته تکرار نشود. اما متأسفانه روندی که در طول ۳ سال اخیر انجام شده ادامه روند سال‌های قبل از آن است و این باعث شد تذکراتی بابت وضعیت شرکت ملی مس به وزیر صنعت ارائه شود.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: البته پس از به وجود آمدن این مشکلات، وزیر اقتصاد تصمیم گرفت اداره سهام عدالت در شرکت‌های مختلف از جمله شرکت ملی مس به وزارتخانه مرتبط داده شود در حال حاضر ۴۰ درصد شرکت ملی مس مربوط به سهام عدالت است و دو عضو هیأت مدیره دارد که اعضای هیأت مدیره آن قبلا بدون هماهنگی با وزیر تعیین می‌شدند که با مصوبه ابلاغی از سوی وزیر اقتصاد این اختیار به وزارتخانه برگردانده شد و دست نماینده برای پیگیری در خصوص موضوع مذکور فراهم شد.

 

پورابراهیمی داورانی ادامه داد: با توجه به شرایط و وضعیت بحث اطلاع رسانی به وزیر بابت مشکلات دو سال گذشته پیگیری شد که به واسطه ایجاد شرکت‌هایی در خارج از کشور که عملا فروش از طریق آنجا انجام می‌شود، شرایط خاصی را در نحوه فروش این شرکت فراهم کرده‌اند که بیانگر این است به جای فروش در بورس داخلی یا به جای فروش از طریق لینک صادراتی فروش‌ها از طریق شرکت‌های واسطی که بعضا افرادی پشت آن هستند -که البته مسئله‌دار و حاشیه‌دار نیز می‌باشند صورت گرفته- هماهنگی‌ها انجام شده است.

 

وی در این رابطه اظهار کرد: در مدیریت قبلی به طور مثال شرکت پارمیس را در امارات دایر کرده بودند و در مدیریت جدید شرکت اوزمتال را در ترکیه دایر کردند که برداشت می‌شود کپی‌برداری صورت گرفته بنابراین وضعیت که پیگیری شد در قالب فروش‌های خارجی مشکلات عدیده ایجاد کرد.

 

پورابراهیمی داورانی خاطرنشان کرد: وضعیت پیمانکاران نیز دارای مسائلی است که پرداخت‌های غیرمنطقی بدون سند وجود داشته که بعد از بررسی‌ها مشخص شد که در یک سند حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پول مربوط به شرکت ملی مس به حساب شخصی پرداخت شده که شفاف نیست و اسناد را به وزیر نشان دادیم و خود وزیر و معاونان بعد اعلام کردند که مصوبه هیأت مدیره ندارد.

 

وی ادامه داد: حدود یک سال و نیم روی گزارش مذکور کار شد در حال حاضر گزارشات تخلفات شرکت ملی مس روی میز آقای نعمت زاده است که در صحن علنی نیز در این رابطه تذکر دادم و محورها شامل بحث فروش، پیمانکاری، پرداخت‌های غیرمتعارف و غیرقانونی از سهم مردم است به دلیل اینکه بخش عمده سهام شرکت متعلق به مردم و بخشی متعلق به کارگران شرکت ملی مس است.

 

پورابراهیمی داورانی گفت: استفاده از افرادی که بعضا در دوران بازنشستگی به سر می‌برند در شرکت ملی مس وجود دارد که حتی بعد از ۱۰ سال از گذشت بازنشستگی به شرکت بازگشته‌اند یعنی در حال حاضر مجموعه مدیریت این شرکت محل تجمع بازنشستگان سنوات قبل است که البته بنده نمی‌دانم از کجا این‌ها را آورده‌اند؟

 

وی افزود: عدم نظارت دقیق بر فعالیت‌ها، فقدان طرح‌های توسعه هم نمونه‌ای از شرایط بد شرکت ملی مس است که در گزارش آمده و در اختیار وزیر مربوطه است.

پورابراهیمی داورانی گفت: ۴ ماه قبل مقرر شد و وزیر تصمیم گرفتند مدیریت و مدیرعامل را عوض کنند اما متأسفانه تاکنون به علت فشارهای خاص تغییراتی در مدیریت اعمال نشده لذا تحقیق و تفحص در دستور کار قرار گرفت.

 

وی توضیح داد: محورهای دیگری مانند بحث قراردادهای پیمانکاری نیز با مشکلاتی روبروست که باید بررسی شود، همچنین خریدهای داخلی و خارجی مخصوصا در بحث خریداری تجهیزات باید مشخص شود به چه روشی صورت گرفته است.

 

پورابراهیمی داورانی عنوان کرد: در بحث فروش‌های داخلی و خارجی شرکت ملی مس تلاش‌های زیادی انجام گرفت که فروش از طریق بورس انجام شود، اما این کار صورت نگرفت که جای تأسف است، مجموع اتفاقات نامناسب در صندوق بازنشستگی مس که زیرمجموعه شرکت ملی مس است باعث شده آثار شرکت‌های زیان‌ده به بازنشستگان این شرکت بازگردد.

 

وی گفت: موضوع بحث اخذ وام‌ها با نرخ بالا نیز مطرح است یعنی شرکت به جای توجه به مدیریت فروش، رفته و وام میلیاردی گرفته و خود سهام شرکت را به عنوان وثیقه وام استفاده کرده است که باید این موضوع بررسی شود و مشخص گردد چه بانک و چه کسانی در این رابطه فعالیت داشته‌اند و سهام مربوط به دولت یا عدالت را به عنوان وثیقه استفاده کرده‌اند، در هر صورت اقدامات مذکور عجیب و غریب است.

 

پورابراهیمی داورانی افزود: بعد از اینکه افراد هیأت تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس توسط کمیسیون صنایع و معادن مجلس انتخاب شدند و در صورتی که کار از اسفندماه شروع شود، ان‌شاءالله موضوع تحقیق و تفحص از ابتدای سال آینده در دستور کار هیأت قرار خواهد گرفت تا ظرف ۳ الی ۴ ماه مجموعه کلی تخلفات گزارش و به اطلاع دستگاه قضایی برسد.

 

وی با اشاره به استناد به ماده ۲۳۶ آیین‌نامه داخلی در رابطه با این تحقیق و تفحص مطرح کرد: در حین تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی مس اگر در خصوص موارد تخلف احساس احراز صورت گیرد همزمان با تحقیق و تفحص افراد متخلف به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: موضوع تحقیق و تفحص از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در کمیسیون اقتصادی پیگیری خواهد شد.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش