علیاصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران و سلف سرویسهای تهران، در گفتگو با برنا گفت: با شیوع ویروس و تعطیل شدن رستورانها این واحدها ناچار به دورریز مواد غذایی شدند که از پیش از شیوع بیماری خریداری کرده بودند.
او ادامه داد: علاوه بر اینها این صنف همچنان باید هزینههای مربوط به انرژی و نیروی انسانی را پرداخت میکرد و چون ویروس در اواخر سال اتفاق افتاد، هزینههای مرتبط با نیروی انسانی را برای کارفرمایان بسیار بالا برد.
میرابراهیمی همچنین گفت: روز ۱۲ فروردین در سایت اتحادیه اعلام شد واحدها درصد خسارت را اعلام کنند. ۶۰ تا۶۵ درصد همکاران خسارات خود را اعلام کردند و مشخص شد حدود ۳۶۰ میلیارد تومان خسارت تنها به این درصد وارد آمده است.
رئیس اتحادیه رستورانداران و سلفسرویسهای تهران اضافه کرد: از این پس نیز این صنف با هزینههای مازاد روبه روست. از جمله اینها هزینههایی است که به منظور ارتقای سطح بهداشت رستورانها باید اعمال شود. علاوه بر اینها هزینههای مواد غذایی همچون گوشت، برنج، روغن و... نیز پس از کرونا در مقایسه با پیش از کرونا افزایش چشمگیر داشته است همه اینها به این معناست که غذای رستورانها گرانتر از پیش خواهد بود. این موارد به طور طبیعی هزینه غذای رستورانها را بالا میبرد.
او تصریح کرد: مردم دیگر مانند گذشته به رستورانها اعتماد ندارند و به دست آوردن این اعتماد پیشین به زمان دارد.
او همچنین گفت: به نظر میرسد که غذای رستوران ها نسبت به گذشته ۳۵ تا ۴۰درصد گرانتر خواهد بود.
میرابراهیمی افزود: در چنین شرایطی پیگیریهای ما برای دریافت وام کمبهره نتیجهای نداشته است. حتی درخواست کردیم مالیات بر ارزش افزوده سه ماه آخر سال گذشته را از ما نگیرند، اما تنها تخفیفی که قائل شدند، این بود که این مالیات در اواخر تیر پرداخت شود. مجموع این اتفاقات تاکنون به تعطیلی شماری از رستورانها انجامیده است.
- 17
- 3