بر اساس جدیدترین تصمیمات ستاد تنظیم بازار حداکثر قیمت مصرف کننده انواع روغن در بسته بندی پت ۱۰ درصد و سایر انواع بسته بندی ها ۱۳ درصد افزایش می یابد و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید قیمت احجام و بستهبندي های مختلف روغن را محاسبه و در سامانه ۱۲۴ بارگذاری کند.
به گزارش ایسنا، در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار، آخرین تغییرات قیمت جهانی بر نهاده ها، روغن خام و محصولات نهایی بررسی شده که بر اساس آن باتوجه به افزایش قیمت جهانی انواع روغن خام (مورد تائید کمیته ارزی)، قیمت هر کیلوگرم روغن خام سویا و پالم در مبادی ورودی ۵۵۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم روغن خام آفتاب و کلزا در مبادی ورودی ۶۰۰۰ تومان تعیین شد.
بنابراین باتوجه به افزایش قیمت روغن خام و سایر هزینه ها از جمله ملزومات بسته بندی و ورق، حداکثر قیمت مصرف کننده انواع روغن در بسته بندی پت ۱۰ درصد و سایر انواع بسته بندی ها ۱۳ درصد افزایش می یابد.
البته مقرر شده قیمت احجام و بسته بندی های مختلف روغن توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان محاسبه و در سامانه ۱۲۴ بارگذاری شود. سازمان های صمت ۳۱ استان نیز باید ضمن اهتمام هرچه بیشتر در خصوص رعایت قیمت های مصوب، نسبت به کنترل اسناد و مدارک مربوط به ورود و خروج روغن نباتی از کارخانجات تولیدی و انبارهای مستقر در استان، نحوه توزیع آن و ممانعت از فروش به عوامل واسطه (با هدف بازارسازی و افزایش قیمت) اقدام و با تخلفات احتمالی برخورد قانونی کنند.
گفتنی است که از اواخر شهریور ماه بود که عرضه روغن جامد در فروشگاه ها کم شد و قیمت آن نیز افزایش یافت. کمتر از یک ماه بعد نیز روغن مایع در بازار کمیاب شد؛ به طوریکه این کالا یا در مغازه ها و فروشگاه های بزرگ نبود یا به هر نفر تنها یک روغن فروخته می شد. اگر چه بنا بر وعده مسوولان مربوطه قرار بود از هفته گذشته روغن در بازار توزیع و مشکل این کالای پرمصرف حل شود، اما به نظر می رسد این وعده به ویژه در بخش روغن جامد هنوز بطور کامل عملیاتی نشده است. البته اخیرا معاون دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت از تأمین و توزیع ۱۴۰ هزار تن روغن (مایع خوراکی و جامد بخش صنف و صنعت) از محل ذخایر استراتژیک کشور خبر داد و گفت که "ظرف یک ماه آینده کل مشکل روغن حل خواهد شد".
- 13
- 4