به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۳۷ سنت افزایش، به ۷۴ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۲ سنت افزایش، به ۶۹ دلار و ۷۹ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز دوشنبه با ۰.۵ درصد افزایش و وست تگزاس اینترمدیت با ۰.۳ درصد افزایش بسته شده بود.
پس از این که نیروهای نظامی واگنر تحت یک توافق که پیشروی سریع آنها به سوی پایتخت را متوقف کرد، از شهر جنوبی روستوف خارج شدند، روز شنبه از وقوع درگیری میان مسکو و این گروه نظامی جلوگیری شد.
تحلیلگران گروه ANZ در این باره نوشتند: در پی تحولات آخر هفته گذشته، رضایت معاملهگران از ادامه نفوذ نفت روسیه به بازارهای بینالمللی را دیگر نمیتوان به همان اندازه فرض کرد. در بحبوحه ریسک ناآرامی بیشتر، این وضعیت احتمالا باعث ایجاد پریمیوم ریسک در قیمت نفت میشود.
این چالش پرسشهایی را درباره تسلط پوتین بر قدرت و نگرانیهایی را نسبت به احتمال اختلال عرضه نفت روسیه برانگیخت.
پس از وعده عربستان سعودی برای کاهش تولید از ماه ژوئیه، عرضه کمتر مورد توجه سرمایه گذاران بوده است. تحلیلگران موسسه "بی ام آی ریسرچ" در یادداشتی نوشتند: کاهش یک میلیون بشکه در روز که به صورت یکجانبه توسط عربستان سعودی اعلام شد و قرار است در ژوئیه اجرایی شود، همراه با تقاضای فصلی قویتر، میتواند به محدود شدن بیشتر عرضه فیزیکی نفت در سه ماهه سوم کمک کند. با این حال، این تحلیلگران هشدار دادند که احساسات شکننده بازار، احتمالا هر گونه افزایش قیمت را محدود خواهد کرد.
قیمت نفت هفته گذشته به دلیل نگرانی از این که افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا ممکن است تقاضا برای سوخت را کاهش دهد و همچنین ناامیدی سرمایه گذاران از بهبود اقتصادی چین، حدود ۳.۶ درصد کاهش یافت.
معاملهگران همچنین به دنبال نشانههایی از افزایش تقاضا برای سوختهای حمل و نقل مانند بنزین در آمریکا پیش از فصل اوج رانندگی تابستانی هستند.
تحلیلگران ANZ افزودند: انجمن خودروی آمریکا تخمین میزند که ۴۳ میلیون راننده در تعطیلات آخر هفته روز استقلال، ۵۰ مایل یا بیشتر از خانههای خود رانندگی خواهند کرد که چهار درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران جی پی مورگان در یادداشتی نوشتند: که تقاضای جهانی برای بنزین، با تقاضای قوی در آمریکا، بر مبنای سال به سال، به میزان ۳۶۵ هزار بشکه در روز رشد کرد.
نظرسنجی رویترز از پنج تحلیلگر نشان داد که ذخایر نفت و بنزین آمریکا در هفته منتهی به ۲۳ ژوئن، کاهش یافته است. آمار ذخایر نفت و سوخت آمریکا روز سه شنبه از سوی موسسه امریکن پترولیوم و روز بعد از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر میشود.
ممنوعیت روسیه برای خریداران تابع سقف قیمت تمدید شد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، فرمان ممنوعیت فروش نفت و فرآوردههای نفتی روسیه بر اساس سقف قیمت تعیین شده توسط آمریکا و کشورهای غربی را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید کرد.
طبق گزارش خبرگزاری اینترفاکس، پوتین برای اولین بار این فرمان را در دسامبر گذشته امضا کرده بود.
کشورهای گروه هفت، استرالیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، سال گذشته با سقف قیمت ۶۰ در هر بشکه برای نفت روسیه که از طریق دریا حمل میشود، موافقت کردند. این مکانیزم در واکنش به حمله روسیه به اوکراین و با هدف محدود کردن درآمدهای نفتی مسکو، از پنجم دسامبر فعال شد.
سیاست سقف قیمت، ابزار جدید سیاست اقتصادی برای دستیابی به دو هدف ظاهرا متفاوت است و از یک سو درآمدهای نفتی روسیه را محدود میکند و از سوی دیگر، عرضه نفت روسیه را به منظور کاهش هزینههای انرژی مصرف کنندگان و کسب و کارهای سراسر جهان حفظ میکند.
از زمان آغاز جنگ در اوکراین، قیمت نفت کاهش قابل ملاحظهای پیدا کرده و روسیه در واقع معاملات بهتری با کشورهایی که نفت روسیه را تحت مکانیزم سقف قیمت خریداری میکنند، نسبت به هند و چین که نفت اورال را با تخفیف بالایی میخرند، دریافت کرده است. روزنههای موجود در شبکه عرضه نفت، تاثیر سقف قیمت را کمرنگ کرده است.
طبق گزارش بانک جهانی، اقتصاد روسیه در سال میلادی جاری، تنها ۰.۲ درصد کوچک خواهد شد که بسیار کمتر از رشد منفی ۲.۱ درصدی در سال گذشته است و به لطف افزایش خرید هند و چین و همچنین کشورهای اروپایی که واردات نفت روسیه را ممنوع کردند اما مقادیر عظیمی از فرآوردههای نفتی تولید هند و چین و همچنین امارات متحده عربی، سنگاپور و ترکیه را وارد میکنند، روی میدهد.
هند به خصوص خرید نفت روسیه را به میزان چشمگیری افزایش داده است و واردات نفت به این کشور با رشد خیرهکننده ۱۵۰۰ درصدی در ماه مه، به بیش از ۲.۱۵ میلیون بشکه در روز رسید.
تحلیلی که ماه گذشته از سوی اندیشکده مستقل فنلاندی"مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک"(CREA) منتشر شد، نشان داد که مسکو موفق شده است درآمد حاصل از صادرات سوختهای فسیلی را با وجود اعمال ممنوعیت واردات از سوی اتحادیه اروپا در اواخر سال میلادی گذشته و سقف قیمت گروه هفت برای فروش نفت روسیه، بازگرداند. از زمان ممنوعیت واردات اتحادیه اروپا و سقف قیمت گروه هفت برای نفت روسیه، مسکو حدود ۵۸ میلیارد یورو (۶۲.۵ میلیارد دلار) درآمد حاصل از صادرات نفت که از طریق دریا حمل شده را به دست آورده است. عمده این نفت در نفتکشهای اروپایی یا تحت پوشش بیمه اروپایی حمل شده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، طبق یافتههای این تحلیل، مکانیزم سقف قیمت گروه هفت، واردات فرآوردههای نفتی پالایش شده از کشورهایی که به بزرگترین واردکنندگان نفت خام روسیه تبدیل شده اند را افزایش داده است. این یک شکاف بزرگ است که میتواند تاثیر تحریمها بر روسیه را تضعیف کند.
- 10
- 6