دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۲۲۳۸
نفت و انرژی

چرا طالبان محموله‌های بنزین ایران را برمی‌گرداند؟

بنزین,مرجوع محموله‌های بنزین ایران توسط طالبان

روزنامه جهان صنعت نوشت: در هیاهوی میان تنش‌های آبی ایران و طالبان، این خبر گم شد: طالبان ۷۴ تانکر دیگر از بنزین ایران را پس فرستاد. هفته اداره استاندارد حکومت طالبان اعلام کرد که تصمیم گرفته برای جلوگیری از واردات بنزین بی‌کیفیت گام‌های جدی و عملی بردارد؛ تصمیمی که برمبنای آن تانکرهای بنزین ایران پس داده شدند.

این اولین‌بار نیست که طالبان بنزین‌های صادراتی ایران را برمی‌گرداند. دی‌ماه سال گذشته هم طالبان ۲۶ محموله بنزین صادراتی ایران را با ادعای بی‌کیفیت بودن، پس فرستاد. همزمان حمید حسینی فعال صادراتی گفت که سوخت برگشت‌خورده تولیدات «مینی ریفاینری» هستند که در داخل کشور مصرف نداشته و همه آنها به خارج از کشور صادر می‌شوند.

سوم خردادماه سال جاری هرات‌نیوز گزارش داد، اداره ملی استاندارد دولت طالبان در افغانستان ۳۶ تانکر بنزین ایران را به این کشور بازگردانده است. با این حال گمرک ایران اعلام کرد، ادعای طالبان مبنی بر مرجوع کردن بنزین بی‌کیفیت به ایران صحت ندارد.

حسن کاظمی‌قمی- نماینده ویژه رییس‌ جمهوری در افغانستان- ۲۵ خردادماه سال جاری به تابناک گفت: در حال حاضر هیچ مجوزی مبنی بر صادرات یا حتی ترانزیت بنزین از ایران به افغانستان وجود ندارد، بنابراین تانکرهای مسترد‌شده متعلق به ایران نیست.

حالا یک‌بار دیگر طالبان بنزین‌های صادراتی ایران را برگردانده است؛ آنهم در شرایطی که کشور با کمبود بنزین روبه‌رو است و از سویی اختلاف بر سر حق‌آبه هیرمند بین ایران و افغانستان ادامه دارد.

هفته گذشته محمد جوانبخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اعلام کرد که علی‌رغم موافقت طالبان برای بازدید گروه فنی ایران از سد کجکی، مقامات افغانستان اجازه بازدید از مخزن سد کجکی را که در تصاویر ماهواره‌ای مشخص است ذخایر آبی مناسبی دارد، به تیم فنی ایران ندادند.

مرجوع کردن تانکر‌ها اهمیت زیادی ندارد

حمید حسینی عضو اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در این رابطه می‌گوید: این بنزین‌ها معمولا بنزین پالایشگاهی نیست‌؛ یا محصول پتروپالایشگاه‌ها یا محصول مینرفاینری‌هاست که صادر می‌شود. پتروپالایشگاه‌ها محصولی به نام هیدروکربن سبک تولید می‌کنند که آن را صادر می‌کنند.

وی افزود: ممکن است در روز هزاران تن بار صادر شود و در این میان چند کامیون با مشکل مواجه شوند که بعضا مشکل مال آزمایش، تمیز نبودن تانکر یا مربوط به زمان تولید است و این اتفاقات می‌افتد؛ چون وقتی هیدروکربن تولید می‌کنند معمولا از ترکیب چند محموله پالایشگاهی می‌خرند و با محصولات خود ترکیب می‌کنند که ممکن است هر کدام از اینها وجهی که تولید شده صددرصد استاندارد نباشد و تولیدکننده به مشکل بخورد.

حسینی تاکید کرد: لذا اینقدر اهمیت ندارد که بگوییم ۱۰، ۲۰ ماشین برگشته است. حجم واردات افغانستان بالاست و این طبیعی است و بعضا مال تاجران افغانستانی است که به تولیدکننده‌های ایرانی می‌گویند با همان استاندارد خود تولید کنید و مسوولیت رد کردن محموله از گمرک به عهده خودمان است که بعضا برمی‌گردند و دوباره در منطقه مرزی در مخزن‌ها ترکیب می‌شوند و کیفیتش بهتر شده و وارد بازار افغانستان می‌شود.

عدم‌تبادل منافع با افغانستان

فریدون اسعدی دبیر اتحادیه صادرکننده‌های فرآورده نفتی هم در واکنش به این موضوع که در داخل کشور با کمبود بنزین مواجه هستیم و چرا بنزین صادر می‌شود، گفت: قضاوت به این شکل نمی‌تواند محلی از اعراب داشته باشد که کمبود بنزین داریم و ایران به افغانستان بنزین صادر می‌کند و افغانستان هم آن را پس داده است. باید از کم و کیف قضیه مطمئن شویم؛ به لحاظ اینکه ببینیم آیا بنزین یا سوختی که به افغانستان ارسال شده بنزین با گریدهایی که در داخل مصرف می‌کنیم هست یا نه‌ تا بتوانیم یک قضاوت دقیق انجام دهیم.

وی افزود: معمولا سوختی که به افغانستان صادر می‌شود‌، سوخت‌های پالایشگاه‌های کوچک و بزرگ است، لذا بنزینی که با گریدها و استانداردهای ایران در بازار مصرف است نباید چهار محموله کیفی باشد و یک‌سری از انواع سوخت صادر می‌شود به خاطر نگاه‌های محدودی است که هم در ایران وجود دارد و هم به لحاظ محدودیت‌هایی است که طالبان دارد و براساس یک‌سری گریدها در نظر گرفته‌اند مشمول این قضیه شده باشد.

اسعدی تصریح کرد: باید به شیوه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که بتوانیم از بازار کشورهای منطقه حداکثر استفاده را بکنیم. اینکه به افغانستان سوخت صادر کنیم در مجموع بد نیست، چون هر جایی که بتوانید بین کشورها منافع اقتصادی را به هم گره بزنید و کشورها را به لحاظ اقتصادی به هم وابسته کنید می‌تواند یک امنیت پایدار را ایجاد کند.

دبیر اتحادیه صادرکننده‌های فرآورده نفتی با تاکید بر اینکه در داخل کشور بعضا دچار یک سری نگاه‌های تنگ نظرانه هستیم، گفت: ناهماهنگی و بوروکراسی در نهادهای تصمیم‌گیر باعث شده تا نتوانیم تبادل منافع بین ایران و افغانستان و طالبان ایجاد کنیم، به همین دلیل هم انتشار این اخبار واکنش منفی به دنبال دارد.او افزود: اگر بین دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی بین ایران و طالبان هماهنگی وجود داشته باشد و استانداردها رعایت شود، مشکلی پیش نمی‌آید.اسعدی با اشاره به نقش وزارت امور خارجه و سفارت ایران برای تصاحب بازار افغانستان هم گفت: سفارت افغانستان در ایران و آقای کاظمی‌قمی که نماینده ویژه رییس‌جمهوری در امور افغانستان است، می‌تواند خیلی از این مسائل و مشکلات را حل و فصل کند و باید از این امکان و ظرفیت‌های کشور به لحاظ تامین سوخت برای افغانستان حداکثر استفاده را بکنیم، ولی هرازچندگاهی به خاطر محدودیت‌هایی که در تبیین استانداردها در ایران ایجاد می‌شود و محدودیت‌ها و نگاه‌های تنگ‌نظرانه‌ای که طالبان ایجاد می‌کنند، باعث می‌شود چنین اتفاقاتی رقم بخورد.

هستی عبادی

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش