سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۰۳ - ۲۸ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۱۷۱۰
نفت و انرژی

استاد دانشگاه صنعتی شریف: مقصر اصلی شرایط کنونی وزارت نیرو است

علی آبادی,وزیر نیرو
یک استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما به سمتی می‌رویم که روز به روز کسری برق بیشتر می شود و در این شرایط ما اولویت را به بخش خانگی داده و صنعت را متوقف کرده‌ایم در نتیجه تولید ناخالص داخلی کاهش یافته و اقتصاد کوچکتر می‌شود و مردم هر روز فقیرتر می شوند. ما نباید جای پای شوروی و سوریه بگذاریم بلکه باید جلوی فروپاشی اقتصاد را بگیریم.

سیدهاشم اورعی در گفت وگو با ایلنا، درباره شرایط کنونی تولید و توزیع برق در کشور اظهار داشت: هرچند اکنون با توجه به شدت برودت هوا به لحاظ تامین گاز و سوخت مایع نیروگاه‌ها مشکل داریم اما مقصر اصلی وزارت نیرو است زیرا برای شرایط امروز پیش بینی و برنامه ریزی لازم را نداشته است.

وی با بیان اینکه شرایط برق کشور بحرانی است، افزود: رییس جمهور روز چهارشنبه هفته گذشته در آخرین جلسه هیات دولت عنوان کرد که دولت در تلاش برای جلوگیری از قطع برق و گاز واحدهای صنعتی است و بر این موضوع تاکید دارد که تمامی دستگاه‌ها و مسئولین باید تلاش کنند ناترازی انرژی به جایی نرسد که مجبور به قطع برق صنایع شویم، بعبارت دیگر رییس جمهور بدترین اتفاق ممکن را قطع برق صنایع دانسته است، اما می‌بینیم که دو روز قبل از اظهارات رییس دولت؛ توانیر به مدیران عامل شرکت‌های توزیع برق نامه ارسال کرده که صنایعی که بیش از ۲ مگاوات مصرف برق دارند حداقل هفته‌ای ۳ روز قطعی برق داشته و باید ۹۰ درصد برق کمتری مصرف کنند، شهرکهای صنعتی و صنایعی که زیر ۲ مگاوات مصرف برق دارند حداقل ۲ روز و به میزان ۹۰ درصد قطعی برق خواهند داشت، ۷۰ درصد برق روشنایی معابر قطع شود، اینها نشان می دهد که اصلا مشخص نیست اوضاع برق در چه شرایطی است.

استاد دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: معاون هماهنگی توانیر به شرکت‌های توزیع اعلام کرده کل بار صنعتی شرکت‌های نیمه شمالی کشور را از ساعت ۱۵ به صورت صد در صدی قطع کنند، این بدان معناست که ما از ناترازی عبور کرده و به بحران و ابربحران رسیده ایم. وی با بیان اینکه اکنون صنعت کشور به کلی تعطیل شده است، گفت: در این شرایط وزارت نیرو قاتل صنعت شده در حالی که وزیر نیرو باید یک شخص با شهامت و برنامه ریز باشد که این صفات را در وزیر نیرو‌ نمی‌بینم.

وی با بیان اینکه آقای علی آبادی نباید بعنوان وزیر نیرو‌ منصوب می‌شد، گفت: اگر لیستی شامل ۹۰ میلیون ایرانی برای انتخاب وزیر نیرو داشته باشیم به عقیده بنده آقای علی آبادی جز ۵ درصد آخر لیست است، شرایط امروز به گونه ای نیست که شخصی مانند آقای علی آبادی وزیر نیرو باشد. او شخصی است که فقط می تواند اسب زین کرده را مهار کند در حالی که آنچه اکنون در وزارت نیرو وجود دارد اسب لنگ است و اسب زین کرده‌ای در کار نیست.

اورعی با اشاره به عملکرد آقای علی آبادی در مپنا گفت: ابتدا اینکه مپنا بر پایه رانت استوار است، علی آبادی در این مجموعه بیش از آنکه مدیر اقتصادی باشد یک مدیر سیاسی بود و در واقع از رانت سیاسی استفاده می‌کرد و اجازه نمی داد رقیبی برای مپنا شکل بگیرد. هر جایی فضای اقتصادی به این شکل باشد که یک شرکت بیش از حد  بزرگ شود غیرممکن است اجازه دهد دیگر شرکت‌ها در بخش خصوصی رشد کرده و توان رقابت داشته باشند.

این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه مپنا در حوزه تجدیدپذیر نیز نمره منفی دارد، اظهار داشت: آقای علی آبادی زمانی که در مپنا حضور داشت یک شرکت ورشکسته اوکراینی را خریداری کرد که دانش فنی دریافت کند ‌و توربین  بادی ۲.۵ مگاواتی بسازد اما تا به امروز هرچه توربین تولید شده غیر مپنا هیچ شرکتی حاضر به خرید نشده است و‌ مپنا مجبور شده در کهک و زابل شرکت تجدیدپذیر راه اندازی کند و نیروگاه نصب کند، آن زمان مپنا با وزارت صمت نامه نگاری کرد که ۲.۵ مگاوات نیروگاه را می سازیم و طبق قانون حمایت از ساخت داخل، مجوز واردات توربین بادی داده نشود. وزارت صنایع نیز با فشار مپنا به این خواست تن در داد.

رییس انجمن بادی کشور گفت: آن زمان بنده از وزارت صمت خواستم فضای رقابتی ایجاد کند که انحصار ایجاد نشود همین درخواست را در شورای رقابت نیز مطرح کردم اما پاسخ دادند که باید شکایت کنید و کاری نکردند بعبارت دیگر اگر مپنا در حوزه تجدیدپذیر اقدامی انجام نمی داد اوضاع این صنعت بسیار بهتر بود. در حوزه احداث نیروگاه حرارتی هم رقیب ندارد، کجای دنیا یک شرکت به این ابعاد تاسیس می شود که خودروی برقی، شارژر خودروی برقی و هر آنچه مربوط به برق است در انحصار خود گرفته باشد.

وی خاطرنشان کرد: آقای علی آبادی در مپنا و هم صمت و‌ وزارت نیرو مدیر سیاسی بوده و وزیری نیست که ایجاد تحول کند.

اورعی گفت: بنده از دو دهه قبل اعلام کردم که اوضاع برق به سمت ناترازی می رود اما کسی توجه نکرد از دو سال قبل عنوان کردم که قطعی برق به تابستان ختم نمی شود اما کسی توجه نکرد.

وی تاکید کرد: ما به سمتی می رویم که روز به روز کسری برق بیشتر می شود و در این شرایط ما اولویت را به بخش خانگی داده و صنعت را متوقف کرده‌ایم در نتیجه تولید ناخالص داخلی کاهش یافته و اقتصاد کوچکتر می‌شود و مردم هر روز فقیرتر می شوند. 

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
وزارت نیروی اکنون نه وزارت نیروی زمان رئیسی مقصر است بخدا قسم این رئیسی چنان ایران را به زمین زد که تا ۱۰۰ سال بلند نمی‌شود ولی تنها منجی این کشور فقط دکتر پزشکیان(حفظه الله) که ان شاءالله البته اگه ایشون را بگذارند و رهایش کنند مشکلات را تماما برطرف خواهد کرد ان شاءالله
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش