دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۴:۴۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۵۴۶
نفت و انرژی

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران:

شوری آب خرمشهر و آبادان ارتباطی با سد گتوند ندارد

محمد حاج رسولی‌ها,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: شوری آب خرمشهر و آبادان هیچ ارتباطی به آب رهاشده از سد گتوند ندارد و کیفیت آب خروجی این سد امسال مطلوب بوده است.

به گزارش ایسنا، محمد حاج رسولی‌ها امروز در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر کیفیت خروجی از این سد بسیار ایده‌آل است و EC آب خروجی از این سازه به ۶۰۰ میکرموس کاهش یافته است، اظهار کرد:کیفیت آب خروجی سد گتوند در حالی است که EC آب پایین دست کارون به دلیل رهاسازی پساب صنایع، تخلیه فاضلاب و... به مراتب بیش از آب رها شده از این سد است.

 

وی با تاکید به اینکه  شوری آب خرمشهر و آبادان به هیچ عنوان ارتباطی به آب رهاشده از سد گتوند ندارد، عنوان کرد:پیش از این اثربخشی سد گتوند در شوری آب کارون حداکثر ۲۵ درصد بوده که در سال جاری به دلیل افزایش کیفیت آب خروجی از سازه، میزان اثربخشی سد گتوند در شوری آب کارون به مراتب کمتر از گذشته شده است.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه ورودی آب به سدهای کشور امسال نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد کاهش یافته است، اظهار کرد:ورودی آب به سدهای کشور امسال معادل ۲۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب ثبت شده ایت.

 

حاج‌رسولی‌ها با تاکید به این مساله که  سال گذشته ۳۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب میزان ورودی اب به سدها کشور بوده است، عنوان کرد:حجم مخازن سدهای کشور در سال گذشته ۲۵ میلیارد و ۸۲۰ میلیون متر مکعب بوده که این رقم نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد کاهش داشته است.

 

به گفته وی طبق برنامه ریزی های صورت گرفته  قرار است تا پایان سال آبی امسا ل آب شرب از طریق این سدها انجام شود.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درخصوص  شرایط بحرانی سدهای کشور گفت: در بین تمامی سدهای کشور سدهای استان تهران شرایط نسبتا مطلوبی دارند و افت ورودی و شرایط آن نسبت به سال گذشته تقریبا کمتر بوده است.

 

حاج‌ رسولی‌ها افزود: برای سدهای تهران دغدغه جدی وجود ندارد اما در برخی از نقاط کشور سدها شرایط ویژه ای را تجربه می کنند.

 

وی با اشاره به سد دورودزن در استان فارس که شهرهایی نظیر شیراز، مرودشت و تعداد زیادی از روستاها را تامین آب می کند، تصریح کرد: حجم قابل بهره برداری در این سد تقریبا زیاد بوده به این ترتیب می توان گفت ورودی این سد نسبت به پارسال ۵۳ درصد کاهش داشته است.

 

به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران علاوه بر این موجودی حجم سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد ة ۲۴۴ میلیون متر مکعب تخمین زده شده که ورودی آن ۴۲ درصد کاهش داشته است.

 

حاج رسولی‌ها در خصوص وضعیت سد دوستی در خراسان رضوی نیز گفت: حجم این سد ۲۲۵ میلیون متر مکعب است که ورودی آن با کاهش ۷۴ درصدی روبرو بوده است. سد زاینده رود نیز دارای ذخیره ۳۲۰ میلیون متر مکعبی بوده که ورودی آن ۵۶ درصد کاهش داشته است.

 

وی افزود:سد استقلال در استان هرمزگان نیز دارای ذخیره ۲۰ میلیون متر مکعبی است که متاسفانه در سال جاری ورودی آب به آن تقریبا معادل صفر بوده، این در حالی است که سال گذشته ۱۰۰ میلیون متر مکعب ورودی آب در این سد را تجربه کردیم.

 

این مقام مسوول ماه‌های تیر و مرداد را حساس‌ترین مقاطع زمانی برای تامین آب شرب دانست و افزود: بارندگی‌های سال آبی تاکنون به ۱۶۷ میلیمتر رسیده است که در نهایت تا انتهای شهریورماه به ۱۷۵ میلیمتر می رسد.

 

وی با بیان اینکه این میزان بارش رتبه ۴۷ نیم قرن اخیر را به خود اختصاص داده است، گفت:این میزان نسبت به سال آبی گذشته ۲۶ درصد و در مقایسه با مدت متوسط درازمدت ۳۰ درصد کاهش یافته است.

 

حاج‌ رسولی‌ها با بیان اینکه هشت استان بارندگی‌های به مراتب بهتری را نسبت به سال گذشته تجربه می کنند و مابقی استان‌ها نسبت به دراز مدت با کاهش بارندگی مواجه هستند، اظهار مرد: پنج استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر و فارس دارای وضعیت بحرانی هستند و بیش از ۵۰ درصد کمبود بارش داشته‌اند.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره کاهش چشمگیر روان‌آب‌های کشور گفت: در زمان حاضر نسبت به متوسط درازمدت کاهش ۷۰ درصدی تغییر نوع بارش از جامد به مایع داشته‌ایم و آثار این تغییر در استان‌های مختلف موجب شده تا آورد رودخانه به یکباره از یک متر مکعب در ثانیه به ۲۰۰ لیتر تبدیل شود و منشا تغذیه رودخانه از بین برود.

 

وی با تاکید به این مَساله که دلیل اصلی این امر کاهش جدی بارش برف در سال آبی جاری است، گفت:منشا جریانات سطحی برف است و کمبود بارش برف موجب شده تا در تابستان با کمبود شدید روان‌آب مواجه شویم.

 

حاج رسولی‌ها با بیان اینکه جریانات سطحی ناشی از بارندگی و ذوب برف در پشت سدها موجب شده تا ورودی به سدها ۳۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد، ادامه داد: حجم مخازن نیز نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد کاهش یافته است، ولی با این وجود پیش‌بینی می‌شود تامین آب شرب از طریق این سدها با برنامه‌ریزی مناسب امکان‌پذیر باشد.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه سال گذشته حدود ۱۴ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است، تصریح کرد: در سال جاری به دلیل کاهش شدید بارندگی‌ها و افت منابع سطحی معیشت بخش‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته و برای امسال تاکنون هزار و ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.

 

حاج رسولی‌ها تصریح کرد: در مناطقی که تامین آب شرب از طریق سدها صورت می‌گیرد به هیچ عنوان با محدودیت مواجه نیستیم و قرار نیست که نوبت‌بندی در این مناطق صورت گیرد، اما در برخی مناطق که تامین آب از طریق چاه‌ها صورت می‌گیرد ممکن است محدودیت‌هایی وجود داشته باشد که شرکت آب و فاضلاب کشور متولی آن است.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به موضوع کشت غیرمجاز برنج در برخی از استان‌ها، اظهار کرد: در حال حاضر در هفت استان به صورت وسیع کشت برنج صورت می‌گیرد که تغییر سیاست‌گذاری در این زمینه کار آسانی نیست، اما لازم است تا راهکارهایی را که کمترین تنش را وارد می‌کند و بحث معیشت را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد اتخاذ کرد.

 

وی درباره احداث نادرست برخی سدها و صحبت‌هایی که در این میان زده می‌شود، عنوان کرد: به اعتقاد من تنها پنج درصد ممکن است جانمایی نادرست برای ایجاد سدها صورت گرفته باشد، اما به طور کلی باید گفت که پایداری آب در اکثر نقاط کشور به دلیل وجود همین سدها است.

 

به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در حال حاضر ۱۷۲ سد بزرگ ملی را در مدار بهره‌برداری داریم که بیش از ۹۵ درصد این سدها احداث‌شان ضرورت داشته است، چرا که بیش از ۵۰ درصد تامین آب شرب برعهده این سدها است.

 

وی با اشاره به موضوع مطرح شده از سوی عراق در خصوص قطع آب ورودی به عراق، گفت: دفتر مهندسی رودخانه‌های مرزی کشور در وزارت نیرو تمام اقدامات را در راستای پروتکل‌ها انجام می‌دهد و تقسیم‌بندی رودها تماما براساس این پروتکل‌ها صورت گرفته و تمامی تفاهم‌نامه‌ها نیز در این خصوص مورد توجه است.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش