یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۲۴ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۹۴۶
نفت و انرژی

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی:

روزانه ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل مازاد بر مصرف، تولید می‌شود

گازوئیل,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
دلبری گفت: از ابتدای امسال روزانه ۹۸ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر نفت‌گاز (گازوئیل) در کشور تولید شده که با توجه به مصرف روزانه ۸۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتری این فرآورده، حدود ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل مازاد در کشور تولید می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، مجتبی دلبری تصریح کرد: بخشی از تولید مازاد گازوئیل صادر و بخشی نیز در نیروگاه‌ها و انبار مخازن راهبردی ذخیره‌سازی شده است.

 

وی ادامه داد: با افزایش ظرفیت تولید بنزین و گازوئیل در پالایشگاه‌های کشور در سال ۹۷، ظرفیت مناسبی برای ذخیره‌سازی فرآورده در کشور ایجاد شده است؛ به طوری که با افزایش تولید بنزین از محل راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس، در سال ۹۷ ذخیره‌سازی بسیار مناسبی در بخش بنزین انجام شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۴۰۰ میلیون لیتر افزایش نشان می‌دهد.

 

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اظهار کرد: در بخش نفت کوره نیز روزانه ۵۵ میلیون لیتر فرآورده مازاد تولید می‌شود که از این ظرفیت برای صادرات استفاده می‌شود.

 

دلیری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از نیروگاه‌های پرمصرف که در زمان بحران دچار قطعی گاز می‌شوند، به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی متصل هستند که به‌طور مستقیم سوخت مایع موردنیاز خود را با خط لوله تامین می‌کنند، گفت: همچنین ذخیره‌سازی مناسبی در بخش نفت کوره انجام شد و ظرفیت ذخیره‌سازی نفت‌گاز در بخش نیروگاهی در سال ۹۷ نیز یک میلیارد لیتر بیشتر از پارسال (۹۶) رسید.

 

وی درباره میزان تولید نفت‌کوره کشور در سال ۹۷ گفت: از ابتدای سال ۹۷ به‌طور میانگین روزانه ۶۰ میلیون لیتر نفت‌کوره در کشور تولید شده که با توجه به مصرف روزانه ۱۰ میلیون لیتری، ظرفیت مازاد ۵۰ میلیون لیتری برای این فرآورده در سال ۹۷ وجود داشته است.

 

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، میانگین تولید روزانه نفت سفید کشور در سال ۹۷ را ۷ میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: این رقم، ظرفیت مناسبی برای ذخیره‌سازی به‌ویژه در فصول سرد سال ایجاد کرده است.

 

از واردات فرآورده بی‌نیاز هستیم

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه هم اکنون ما بی‌نیاز از واردات فرآورده هستیم، گفت: این در حالی است که تا چند سال گذشته ما برای تامین مصرف داخلی نیاز به واردات بنزین داشتیم، اما از مهرماه ۹۷ واردات بنزین به صفر رسید و در بخش نفت‌گاز، نفت‌کوره و فرآورده‌های ویژه در هفت ماه امسال صادرات نیز داشته‌ایم.

 

دلبری درباره وضع تولید گاز مایع در کشور گفت: به‌طور میانگین روزانه حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع در کشور تولید می‌شود که با احتساب مصرف هزار تا یک هزار و ۲۰۰ تُن کمتر از این مقدار، خوشبختانه موازنه تولید و مصرف در این بخش نیز مثبت است.

 

وی از جمله عوامل تاثیرگذار در کاهش مصرف فرآورده در کشور را مدیریت صحیح مصرف سوخت و متعادل کردن قیمت سوخت عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیت مناسب گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی)، سوق دادن مصرف‌کننده‌ها به استفاده از این سوخت راهکار موثری به نظر می‌رسد، این در حالی است که پارسال با وجود افزایش ۹ درصدی مصرف بنزین کشور، شاهد تنها افزایش ۲ درصدی در مصرف گاز طبیعی فشرده بودیم که نشان می‌دهد در این بخش باید سیاست‌های تشویقی به کار گرفته شود.

 

دلبری یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های مدیریت تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در طول سال‌های گذشته را واگذاری نفتکش به رانندگان و پیمانکاران از سال ۶۱ با توجه به جذاب نبودن کرایه‌های حمل پرداختی و کمبود نفتکش در سال‌های اولیه انقلاب عنوان کرد و گفت: در مرحله نخست از سال ۶۱ تا ۷۵ حدود ۶ هزار انواع نفتکش و در مرحله دوم از سال ۸۳ تا ۹۵ حدود ۵ هزار دستگاه نفتکش به رانندگان و پیمانکاران واگذار شد.

 

وی تشکیل ناوگان سوخت‌رسانی به استعداد حدود ۱۴ هزار دستگاه نفتکش، توزیع روزانه حدود ۱۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع با نفتکش‌های جاده‌پیما، تشکیل حدود ۲۰۰ شرکت حمل‌ونقل مواد نفتی و حرکت به سوی پیمان‌های حقوقی به جای پیمان‌های حقیقی در پیمانکاری حمل مواد نفتی، شناسایی، بازدید و ثبت بیش از ۳۰ هزار مسیر حمل فرآورده در سامانه پرداخت کرایه، نصب سامانه ضد جرقه به روی بیش از ۵ هزار دستگاه نفتکش را از دیگر اقدام‌ها و دستاورد‌های این مدیریت عنوان کرد و افزود: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تنها شرکتی در کشور است که ناوگان حمل مواد خطرناک خود را به این سامانه تجهیز کرده است.

 

دلبری با اشاره به پیش‌بینی تمهیدات لازم برای سوخت‌رسانی زمستانی در آخرین ماه‌های تابستان گفت: تمهیدات لازم درباره ذخیره‌سازی نفت سفید که به عنوان سوخت حرارتی خانوار در مناطق فاقد شبکه گاز شهری استفاده می‌شود، همه‌ساله انجام شده و در مناطق سردسیر شمال‌غرب و غرب که بیشترین سرانه مصرف مناطق سخت‌گذر را دارند، ذخیره‌سازی می‌شود و خوشبختانه شهریورماه امسال به اندازه کافی سوخت زمستانی در این مناطق و دیگر نقاط کشور ذخیره شده است.

 

دلبری با اشاره به اینکه ارزان‌ترین روش انتقال فرآورده به ترتیب از طریق خط لوله، کشتی، ریلی و بعد نفتکش است، گفت: با توجه به اینکه انتقال فرآورده با نفتکش گران‌ترین روش به شمار می‌رود، سیاست ما انتقال حداکثر فرآورده از طریق خط لوله، در جزایر و بنادر جنوبی با کشتی و در مناطقی که انبار‌ها به خطوط ریلی متصل هستند، با واگن‌های مخزن‌دار سوخت و راه‌آهن و برای دیگر مصرف‌کننده‌ها از طریق حمل‌و‌نقل جاده‌ای است.

 

روزانه حدود ۱۴ هزار نفتکش وظیفه نقل و انتقال فرآورده از انبار‌ها به مبادی توزیع جایگاه‌ها، عرضه سوخت و یا انتقال فرآورده از انبار‌های تدارکاتی به دیگر انبار‌ها را به‌عهده دارند و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از طریق ۳۷ منطقه و ۳۳۰ ناحیه سوخت مصرف‌کنندگان را تامین می‌کند و مدیریت تامین و توزیع در این میان پل ارتباطی تولید و توزیع‌کنندگان سوخت است.

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش