چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۱ - ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۹۹۱
بورس و سهام

ادامه بازی تکراری بورس در دومین روز هفته/ سرنوشت بورس بعد از توافق جدید

شاخص کل بورس تهران در آغاز معاملات امروز,شاخص کل بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات امروز با ادامه بازی تکراری ریزش و افت ۹۰۰۴ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۲۲۴ هزار واحدی ایستاد.

به گزارش دانا، معاملات بازار سهام در دومین روز کاری هفته نیز با افت تقاضا و فشار شدید فروش در عمده نمادها آغاز به کار کرد و با ادامه روند ریزشی خود از ابتدای سال ۱۴۰۰ قرمز پوش ماند؛ در نقشه بازار هم تعداد رنگ‌های سبز انگشت شمارند.

روند نزولی بازار سرمایه در حالی از ابتدای سال ۱۴۰۰ ادامه می‌یابد که مزیت آن یعنی نقدشوندگی از بین از دست رفته و روند کاهشی حجم، تعداد و ارزش معاملات تالار شیشه‌ای باعث ایجاد رکود در این بازار شده است. تصمیمات سازمان بورس نیز تاکنون نتوانسته نقدشوندگی و روند آن را بهبود ببخشید و از ادامه ریزش جلوگیری کند.

براساس این گزارش، موضوع بورس در دستور جلسه شورای هماهنگی سران قوا در روز سه‌شنبه خواهد بود و فردا نیز کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور رئیس سازمان بورس آخرین وضعیت بازار سهام را بررسی می‌کند؛ البته سازمان بورس در ادامه تصمیمات خود روز گذشته مصوب کرد دامنه نوسان قیمت سهام به مثبت ۶ و منفی ۳ درصد تغییر کند که این تصمیم از روز نخست اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد.

معامله گران امروز در بازار سهام (بورس و فرابورس) بیش از ۱۶۵ هزار معامله انجام دادند که حاصل آن تغییر مالکیت یک میلیارد و ۸۴۷ میلیون سهم و اوراق مالی بود.

ارزش معاملات بازار سرمایه به بیش از ۶۵۵۸ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات خرد سهام هم حدود ۱۱۳۸ میلیارد تومان بود و حقیقی‌ها بیش از ۴۶۳ میلیارد تومان پول از بازار  خارج کردند.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با ۹۰۰۴ واحد افت به ارتفاع یک میلیون و ۲۲۴ هزار و ۷۷۸ واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با ۹۰۱ واحد نزول عدد ۴۳۲ هزار و ۴۵۸ واحد را ثبت کرد.

معامله‌گران در بورس یک میلیارد و ۱۱۶ میلیون سهم و اوراق مالی را در قالب ۱۲۱ هزار نوبت و به ارزش ۱۴۷۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس مس ایران، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، بانک پارسیان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی چادرملو و پالایشگاه اصفهان بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران نیز با ۶۰ واحد کاهش به عدد ۱۷ هزار و ۸۲۰ واحد رسید.

معامله‌گران در فرابورس با انجام ۴۴ هزار معامله، ۷۳۱ میلیون سهم و اوراق مالی را دادوستد کردند که ارزش آن بالغ بر ۵۰۸۸ میلیارد تومان بود که بخش عمده‌ای از این عدد به دلیل عرضه و فروش اوراق دولتی است.

نمادهای پلیمر آریا ساسول، سرمایه گذاری صبا تامین، فولاد هرمزگان جنوب، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی مارون، گروه توسعه مالی مهر آیندگان و پتروشیمی تندگویان با بیشترین اثر منفی در افت شاخص بیشترین نقش داشتند.

کارشناس بازار سرمایه:سرنوشت بورس بعد از توافق جدید

کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد که معامله گران بورس در انتظار تعیین تکلیف وضعیت اقتصادی بعد از برجام هستند.

شاخص کل بورس تهران در آغاز معاملات امروز,شاخص کل بورس تهران

احمد اشتیاقی نرخ دلار و سود بانکی را از مهم‌ترین مجهولات بورس دانست و گفت: دولت باید در مورد نرخ دلار و همین طور سود سپرده بانکی، حجت را تمام کند و اعلام نظر صریحی داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه خواهان کشف نرخ دلار برای فعالان بورس شد و گفت: شواهد گویاست که نرخ دلار زیر ۲۲هزار تومان نخواهد آمد و از طرفی دولت هم نرخ سود بانکی را بالای ۱۸ درصد تعیین نخواهد کرد. چرا وقتی تکلیف این قدر روشن است، دولت و مسئولان با اظهار نظرات شفاف، تکلیف معامله گران بازار سرمایه را روشن نمی‌کنند.

اشتیاقی اضافه کرد: شفاف‌سازی در مورد نرخ بهره بانکی و نرخ دلار بسیار به بازار کمک خواهد کرد. ابهامات بر طرف می‌شوند و سرمایه‌گذاران راحت تر می‌توانند، تصمیم بگیرند. این ابهامات باعث شده تا ورود نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران صورت نگیرد و عموم سرمایه‌گذاران برای در این فضای مبهم دست از سرمایه‌گذاری کشیده‌اند.

ضعف تقاضا

اشتیاقی در مورد روند معکوس شاخص و بی‌اعتنایی بازار سرمایه به خبرهای خوش داخلی و خارجی گفت: بیشترین رنجی که بازار سرمایه به آن مبتلاست، ضعف تقاضاست. قیمت فعلی بسیاری از سهم‌های ارزنده و ‌بنیادی فولادی، فلزی و پتروشیمی و... زیر ارزش ذاتی است و این در حالی است که ما هنوز با کاهش آنچنانی نرخ دلار مواجه نشدیم.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به چشم انتظاری بورس نسبت به تعیین تکلیف نرخ دلار، گفت: با احیای برجام و تغییر دولت در پی انتخابات ریاست جمهوری، احتمالاتی در مورد کاهش قیمت دلار به ۱۸ هزار تومان هم وجود دارد. اگر برجام احیا شود، با گشایش‌های اقتصادی درآمدهای ارزی کشور افزایش زیادی پیدا می‌کنند و این گونه قمیت ارز کاهش می‌یابد. از طرفی همواره دولت‌ها سعی می‌کنند با اجرای سیاست‌های لازم، در زمان تحویل دولت‌ قیمت دلار را پایین نگه دارند.

بازار گرم ارزهای دیجیتال

اشتیاقی بازار گرم ارزهای دیجیتال و رمز ارزها را دلیل دیگر کاهش تمایل به سرمایه‌گذاری در بورس دانست و ادامه داد: سال گذشته دسته‌ای از سرمایه‌گذاران جوان، با سرمایه‌ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان، وارد بازار شدند، مدام در حال معامله گری بودند. با توجه به افزایش رمزارزها موج کوچ این گونه افراد از بورس و تمایل به سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال افزایش پیدا کرده است. تمایل و افزایش سرمایه‌گذاری در بخش رمز ارزها به همراه ضعف در تقاضا باعث شد تا ریزش شاخص تشدید شود.

بورس طلبکار است

این کارشناس بازار سرمایه به عدم تزریق نقدینگی از سوی صندوق تثبیت اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه نیازمند ورود پول قدرتمند و هدفمند است. سال ۹۴ مصوب شد که از منابع صندوق توسعه ملی، ۲۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای رشد و توسعه بازار سرمایه به صندوق تثبیت، داده شود. اما تنها ۲ هزار میلیارد تومان به صندوق داده شده و ۱۸ هزار میلیارد آن هنوز تخصیص داده نشده است. درحال‌حاضر بورس ۱۸ هزار میلیارد تومان طلب دارد و به نظرم اگر این رقم تزریق شود، مشکل نقدینگی بورس حل خواهد شد.

اشتیاقی با اشاره به تزریق ۲۴ هزار میلیارد تومان به بورس نیز گفت: با توجه به این که بیشتر سهم‌ها ارزنده هستند، اگر برنامه عملیاتی این رقم محقق شود، مشکلات بازار حل خواهد شد. نسبت سرمایه به سود هم گویایی این است که بسیاری از سهم ارزندگی زیادی دارد.

این کارشناس بازار سرمایه همچنین آغاز روند اصلاحی در قیمت برخی سهم‌ها را موجب ریزش شاخص دانست و ادامه داد: سهم‌های کوچک جا دارند برای اصلاح بیشتر و اگر گره معاملاتی اجرا شود، این نقص هم رفع و قدرت نقدشوندگی بازار بیشتر می شود.

به گزارش گسترش نیوز، امروز شاخص با افت۹ هزار واحدی به یک میلیون و ۲۲۴ هزار واحد رسید.  افت ۹۰۱ واحدی هم نصیب شاخص کل هم وزن شد و  این شاخص به رقم به ۴۳۲ هزار و ۴۵۸ واحد عقب نشینی کرد.

ارزش معاملات بورس امروز حدود رقم ۱۴۰۰ میلیارد برآورد شد و ارزش معاملات فرابورس به رقم قابل توجه ۵ هزار میلیارد تومان رسید.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش