شاخص های اصلی بازار نیز سبز پوش شدند به طوری که شاخص کل هم وزن ۱۵۰۰، قیمت هم وزن ۱۰۰۰، آزاد شناور ۲۰، بازار اول ۱۴ و بازار دوم ۱۴۰۰۰ واحد رشد از خود نشان دادند.
در مجموع حجم معاملات بیانگر اینست که ۵ میلیارد و ۴۵۷ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۳۶۰۰ میلیارد تومان در ۴۱۴۰۰۰ نوبت توسط معامله گران دست به دست و جابجا شد.
در فرابورس نیز رشد ۲۱۵ واحدی به ثبت رسید و شاخص روی ارتفاع ۲۰۵۶۵ واحدی قرار گرفت.
شرکت های آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس و صنعتی مینو دشت بیترین اثر مثبت را بر این بازار گذاشتند و در مجموع بیش از ۱ میلیارد سهم و حق تقدم به ارزش ۵۴۰۰ میلیارد تومان در ۱۷۵۰۰۰ نوبت دست به دست شد.
نماد "ایران خودرو" در بورس تعلیق شد
پس از اینکه اخباری مبنی بر افزایش نرخ محصولات ایران خودرو و سایپا در رسانهها منتشر شد، نماد خودرو به دلیل عدم افشای اطلاعات در کدال برای این افزایش نرخ از سوی ناظر بازار سهام تعلیق شد.
بر اساس اطلاعیه منتشر شده در کدال، ایران خودرو حداکثر تا پایان امروز چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ زمان دارد که اطلاعیه مربوط به افزایش نرخ را در کدال منتشر کند.
از ابتدای مهرماه سال جاری هیچ اوراقی از سوی دولت منتشر و عرضه نشده است
وزارت امور اقتصادی و دارایی در اطلاعیه ای در واکنش به طرح برخی مباحث در فضای عمومی مبنی بر "اثر انتشار مبلغ قابل توجهی اوراق مالی اسلامی بر شاخص بازار سهام" اعلام کرد: از ابتدای مهرماه سال جاری هیچ اوراقی از سوی دولت منتشر و عرضه نشده است.
به گزارش ایلنا از وزارت اقتصاد، در این اطلاعیه تاکید شده است: آخرین عرضه اوراق دولت سیام شهریور ۱۴۰۰ برگزار و از ابتدای مهرماه سال جاری اوراقی از سوی دولت منتشر و عرضه نشده است.
بنا بر اطلاعیه منتشره از سوی وزارت اقتصاد، در هفت ماهه سالجاری در ازای دریافت مبلغ ۴۸۱ر۴۴۱ میلیارد ریال بابت فروش شش ماهه اول سالجاری اوراق مالی اسلامی، مبلغ ۷۹۸ر۴۶۸ میلیارد ریال برای تسویه اصل و سود اوراق مذکور از سوی خزانهداری کل کشور پرداخت شده است.
بنا بر این اطلاعیه، در مجموع مبلغ ۳۱۷ر۲۷ میلیارد ریال مازاد بر دریافتی برای تسویه اصل و سود اوراق پرداخت شده است.
متن کامل این اطلاعیه به این شرح است:
۱- ظرفیت پیشبینی شده در بندهای ذیل تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور برای تامین مالی دولت از محل انتشار اوراق مالی اسلامی مبلغ ۰۰۰ر۳۲۵ر۱ میلیارد ریال است که از رقم مذکور تا پایان شهریور ماه جمعاً مبلغ ۰۰۰ر۲۶۵ر۱ میلیارد ریال، به شرح جدول ذیل منتشر گردیده است.
۲- از ابتدای مهرماه سال جاری اوراقی از سوی دولت منتشر و عرضه نشده و حجم عمدهای از مبالغ مربوط به معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه در راستای عملیات بازار باز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (در قالب معاملات ریپو و ریپو معکوس) به منظور کنترل نرخ سود بازار بین بانکی میباشد و اساساً ارتباطی به فروش و عرضه اولیه اوراق از سوی دولت به منظور جبران کسری بودجه در بازار سرمایه ندارد. تاکید مینماید موضوع مذکور مربوط به فعل و انفعالات ذیل عملیات بازار باز بانک مرکزی با استفاده از اوراق دولتی در بازار ثانویه بوده و فاقد ظرفیت تامین مالی دولت برای جبران ناترازی بودجه است.
۳- اسناد خزانه اسلامی منتشره، بر مبنای واگذاری تدریجی تاز سوی دستگاههای اجرایی بدهکار و از طریق دارندگان آن امکان معامله در بازار ثانویه را پیدا میکنند و اساساً انتشار اسناد مذکور به منزله جمعآوری نقدینگی برای دولت معادل رقم منتشره نیست.
۴- در طی شش ماهه اول سالجاری مبلغ ۴۱۹ر۳۸۵ میلیارد ریال برای بازپرداخت اصل و سود اوراق مالی اسلامی به دارندگان اوراق یاد شده پرداخت شده است که مقایسه آن با مبلغ دریافتی از محل اوراق نقدی منتشره به مبلغ ۴۸۱ر۴۴۱ میلیارد ریال نشان دهنده این است که خالص دریافتی دولت از محل انتشار اوراق مالی اسلامی در شش ماه اول مبلغ ناچیز ۰۶۲ر۵۶ میلیارد ریال است.
شایان ذکر است در مهرماه سالجاری، مبلغ ۳۷۹ر۸۳ میلیارد ریال صرف تسویه اصل و سود اوراق مالی اسلامی شده است که با احتساب آن، در مجموع مبلغ ۳۱۷ر۲۷ میلیارد ریال مازاد پرداختی دولت نسبت به دریافتی از محل فروش اوراق مالی اسلامی خواهد بود، لذا تراز عملیات هفت ماهه ابتدای سالجاری بابت دریافت وجوه نقد از محل انتشار اوراق مالی اسلامی و پرداخت وجوه برای تسویه اصل و سود اوراق مذکور، منفی است.
- 17
- 3