به گزارش ایسنا، از آنجاکه به دلیل کاهش فشار روی هسته معاملات قرار شد برخی نمادها بعد از ساعت ۱۲:۳۰ معامله شوند روند معاملات همچنان ادامه دارد، اما شاخص کل بورس تاکنون با ۱۳ هزار و ۵۵۲ واحد کاهش به رقم دو میلیون و ۶۴ واحد رسیده است.
شاخص کل با معیار هم وزن با ۸۷۲۰ واحد کاهش رقم ۵۲۴ هزار و ۷۲۴ واحد را ثبت کرد.
معاملهگران تاکنون دو میلیون معامله به ارزش ۲۱۶ هزار و ۸۶۲ میلیارد ریال انجام دادند.
در این راستا، علت کاهشی شدن شاخص از سوی دست اندر کاران بازار تغییر در نوع عرضه دومین ETF دولت (صندوق سرمایه گذاری قابل معامله) است. چراکه در اواخر تیرماه از سوی مسئولان وعده داده شد، اما آخرین اخبار از تکذیب آغاز پذیرهنویسی این صندوق حکایت دارد. طبق وعده مسئولان قراربود دو صندوق دیگر که یکی شامل صنایع فلزی و خودرو و دیگری شامل چهار شرکت پالایشی می شود نیز عرضه شود. البته به نظر می رسید قرعه فال برای دارادوم به نام پالایشی ها شده بود و اعلام شد چهار شرکت پالایش نفت تبریز، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران در این صندوق جای می گیرند اما آخرین اخبار از توقف آغاز پذیرهنویسی این صندوق حکایت دارد و روابط عمومی سازمان خصوصی سازی آغاز پذیره نویسی دارا دوم در شهریورماه را تکذیب کرد.
در این میان کارشناسان معتقدند خروج پالایشیها از صندوق ETF و عرضه سهم دولت در پالایشگاهها به صورت بلوکی باعث کاهش ۱۳ هزار واحدی شاخص بورس در روز جاری شده است.
گفتنی است؛ در بازار سرمایه امروز مخابرات ایران، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل فولاد مبارکه اصفهان، ایرانخودرو، فولاد خوزستان و گسترش نفت و گاز پارسیان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بازار گذاشتند.
سرمایه گذاری غدیر، پالایش نفت اصفهان، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، ملی صنایع مس ایران، بانک تجارت و گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو نمادهای پربیننده امروز بورس بودند.
در آن سوی بازار سرمایه معاملات فرابورس در حالی به پایان رسیده است که شاخص کل این بازار ۳۵۷ واحد کاهش یافت و رقم ۲۱ هزار و ۱۷۸ واحد را ثبت کرد.
در این بازار ۶۹۰ هزار معامله به ارزش ۷۱ هزار و ۴۷۳ میلیارد ریال انجام شد. سنگ آهن گوهر زمین، پتروشیمی مارون، سهامی ذوبآهن اصفهان، سرمایه گذاری صبا تامین و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پلیمر آریاساسول و سرمایه گذاری پویا نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
نمادهای پربیننده این بازار از سهامی ذوبآهن اصفهان، بانک دی، پتروشیمی تندگویان، صنایع ماشینهای اداری ایران، س.توسعه و عمران استان کرمان، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی و نیروگاه زاگرس کوثر تشکیل شده است.
اطلاعیه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی درباره واگذاری سهام پالایشگاهها
پس از انتشار اخباری از سوی معاون سازمان خصوصی سازی مبنی عدم همکاری وزارت نفت بر عدم عرضه سهام دولتی به شیوه صندوق ETF ( دارا دوم) شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، در پاسخ به انتشار این اخبار و در راستای شفاف سازی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی اطلاعیه ای را منتشر کرد .
به گزارش ایسنا، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در پاسخ به اظهارات صالح رییس سازمان خصوصی سازی در خصوص عدم همراهی وزارت نفت برای واگذاری سهام پالایشگاهها با اظهار تعجب از مطالب اظهار شده ، اعلام کرد: طبق آخرین نظر دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، قرار شد سهام پالایشگاهها به صورت بلوکی فروخته شود و لذا با انتخاب این روش عرضه، دیگر لزومی به تشکیل صندوق ETF نبوده است.
در هر حال در صورت تغییر این نظر و تصمیم برای تشکیل صندوق ETF، این شرکت و وزارت نفت آماده بوده و هستند که تمامی اختیارات خود را در این خصوص به وزیر و وزارت محترم امور اقتصادی و دارایی، تفویض کند.
- 16
- 4