دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۰۸

اطلاعات جامعی درخصوص دروس ، بازار کار و درآمد رشته هتلداری

رشته هتلداری در دانشگاه,پذیرش در رشته هتلداری,پروژه های رشته هتلداریبلوغ هنری و مدیریتی میتواند حاصل اموزش مناسب و پیگیری دانشجویان رشته هتلداری باشد
وقتی که هتل ها در تمام جهان افزایش پیدا کرد، در این زمینه نیاز به افراد متخصص احساس شد و بدین لحاظ رشته هتلداری بوجود آمد. از پر طرفدارترین رشته ها در صنعت گردشگری در ایران می توان به رشته هتلداری اشاره کرد که با نام مدیریت هتلداری تدریس می شود.

رشته هتلداری

دانشجویان رشته مدیریت هتلداری باید نسبت به این مسأله آگاه باشند که رابطه ی این صنعت بیشتر با اقامت مهمان است. در حقیقت ، صنعت هتلداری، علاوه بر هتل ها و استراحت گاه های لوکس، شامل اقامت یک شبه در مسافرخانه ها، مهمان خانه ها و خوابگاه ها بعنوان انواع اقامت کوتاه مدت می باشد. هتل ها درواقع در هنگام مسافرت به خانه های دور از خانه، وظیفه ی تهیه غذا، نوشیدنی، خدمات و سرپناه را بر عهده دارند.

به این ترتیب دانشجویان رشته مدیریت هتلداری در زمان تحصیل با مواردی اشنا می شوند که از آن ها می توان به منو شناسی و منو نویسی، رزواسیون، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، شناخت موادغذایی و میزان انرژی آن، نحوه تقسیم کار در این مؤسسات، بهداشت کار و ایمنی در محیط اشپزخانه، تهیه انواع غذاها و شیرینی ها، بهداشت موادغذایی و موارد دیگر برای اداره ی هتل، اشاره کرد. مدیریت هتل، باید بتواند تمام جوانب مدیریت هتل را در نظر بگیرد.

رشته مدیریت هتلداری,رشته هتلداری در ایران,واحدهای رشته هتلداریاگر قصد تحصیل در رشته هتلداری را دارید، باید از روابط عمومی بالا برخوردار باشید

با اینکه به نظر می رسد که بسیاری از آموزش های یک فارغ التحصیل رشته هتلداری واضح است ولی در حقیقت فارغ التحصیل این رشته، بعد از ورود به بازار کار باید توانایی برقراری ارتباط با مهمانان خارجی و داخلی را به خوبی داشته باشد. از سوی دیگر پرسنل های هتل ها باید قادر به برنامه ریزی برای تمامی خدمات ارائه شده در هتل باشند و دارای استراژی باشند و از تک تک فعالیت ها با کار تیمی مناسب، چک لیست تهیه کنند و قادر به ارائه بهینه بهترین سرویس ها باشند و هر یک از پرسنل هتل ها باید باید بتوانند عملکردی مثل یک هنرمند داشته باشند وهمچنین از خوصیات دیگری نظیر سفره آرایی و چیدمان میزها و شم انتخاب بهترین ها برخوردار باشند و چنین بلوغ هنری و مدیریتی، نتیجه ی اموزش مناسب دانشجویان رشته هتلداری می باشد.

تاریخچه رشته هتلداری

صاحبان کسب و کارها در سرتاسر آمریکا از اوایل قرن ۱۷، در زمینه ی تجارت برای مسافران، مسافرخانه هایی را ساختند. در ابتدا تنها امکانات مسافر خانه ها ، جای خواب یا غذا بود که به مسافران ارائه داده میشد ولی امروزه مسافرخانه ها با گذشت زمان به منظور افزایش صنعت هتلداری، به هتل های بزرگ تبدیل شدند تا مردم ار این طریق بتوانند خدمات بیشتر و با کیفیت تری را دریافت کنند.

مهارت های لازم برای تحصیل در رشته هتلداری

رشته هتلداری هم، مثل دیگر رشته های مرتبط با گردشگری، به افرادی نیاز دارد که برای آن، مهارت های لازم را داشته باشند. بعضی از این مهارت ها نظیر تسلط به زبان انگلیسی به جز زبان مادری و آشنایی با زبان سومی همانند آلمانی، فرانسه یا عربی می باشد. هر چند قابلیت یادگیری این زبان ها در زبان تحصیل را دارید ولی اگر در ابتدا با آن ها آشنایی داشته باشید برای موفقیت شما در این رشته، مزیتی فوق العاده و تضمینی بهمراه دارد. همچنین اگر میخواهید در رشته هتلداری تحصیل کنید، روابط عمومی شما باید بالا باشد و بتوانید مسایل را تجزیه و تحلیل کنید. فارغ التحصیلان این رشته در نهایت میتوانند به کار در اماکنی نظیر هتل ها، رستوران ها و مکانهایی که نیاز به مهارت های هتلداری دارد، مشغول شوند. نیازبه فارغ التحصیلان این رشته به خاطر گسترش صنعت گردشگری در کشور، روز به روز افزایش پیدا میکند.

تعداد واحدهای دروس رشته هتلداری

مدت زمان تحصیل در مقطع کاردانی هتلداری ۲ساله میباشد و تعداد کل واحد¬های درسی این رشته که در ۴ نیمسال تحصیلی، کلیه دروس نظری و عملی آن ارائه می شود ۸۲ واحد است. طول مدت تحصیل در رشته هتلداری در مقطع کارشناسی مثل رشته های دیگر بمدت ۴ سال میباشد که در این مدت دانشجویان باید بتوانند حدود ۱۳۳ واحد دروس عمومی، نظری و عملی را با موفقیت بگذرانند. از مهم ترین دروس این رشته می توان به آموزش زبان های عربی، زبان آلمانی و زبان فرانسه که هر کدام ۴ واحد است، اشاره کرد.

واحدهای رشته هتلداری,اطلاعاتی درباره رشته هتلداری,معرفی رشته هتلداریرشته هتلداری در مقطع کارشناسی همانند دیگر رشته ها حدود ۴ سال طول میکشد

درس‎های رشته هتلداری در طول تحصیل

>> دروس پایه:

دروس پایه رشته هتلداری در طول تحصیل شامل اصول سازمان و مدیریت، اصول حساب داری، کلیات اقتصاد، شناخت و کاربرد کامپیوتر، مبانی کشور شناسی، تاریخ ایران، عوارض و نتایج توریسم، روانشناسی اجتماعی، شناخت و فرهنگ اقلیت‎های ایران، مطالب شرح حال بزرگانی که مقبره های آنان به صورت آثار ملی‎می باشد و مبانی جامعه شناسی میباشد.

>> دروس اصلی:

از دروس اصلی رشته هتلداری می توان حقوق کار وتأمین اجتماعی، مدیریت بازاریابی و تبلیغات، کاربرد کامپیوتر در صنعت جهان گردی و هتلداری، اقتصاد جهان گردی، قوانین و مقررات حقوق صنعت جهان گردی و هتلداری، روابط عمومی، تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران، شناخت روحیات ملل، مبانی مردم شناسی، نقشه‎خوانی و آشنائی با نقشه‎ها، بهداشت و کمک‎های اولیه، جغرافیای جهان گردی عمومی، شناخت صنعت جهان گردی، جغرافیای جهان گردی ایران، گذراندن اوقات فراغت، زبان دوم( یکی از زبان‎های آلمانی، فرانسه یا عربی)، زبان انگلیسی را نام برد.

>> دروس تخصصی:

دروس تخصصی رشته هتلداری به دروسی نظیر شناخت تاسیسات اقامتی و پذیرایی و تشکیلات آن، پذیره، خدمات رستوان، آشپزی، حساب داری هتلداری، شیرینی‎پزی، اصول تغذیه و رژیم‎های غذائی، بهداشت مواد غذائی، بهداشت کار و ایمنی، شناخت و نگهداری تأسیسات هتل، محاسبه قیمت تمام شده، خانه‎داری، کار آموزی و زبان انگلیسی تخصصی گفته میشود.

بخش های مختلف رشته هتلداری

دانشجویان رشته هتلداری با ۷ استاندارد بخش های مختلف هتل آشنایی پیدا می کنند که این استانداردها عبارتند از:

* کاربر رایانه:

یکی از اولویت های رشته هتلداری، آشنایی با مهارت های کامپیوتری ساده است که از آن ها می توان به خواندن و تایپ متون فارسی و انگلیسی و کار با نرم افزارهای آفیس اشاره کرد. دانشجویان این رشته باید توانایی استفاده از وسایلی همچون پرینتر، فتوکپی و کامپیوتر را بدرستی داشته باشند. افردی که در زمینه مهندسی کامیپیوتر تحصیل کرده اند میتوانند در این تخصص، کار کنند.

* کارمند پذیرش هتل:

افرادی که قصد دارند به عنوان کارمند پذیرش هتل مشغول به فعالیت شوند باید از مهارت هایی برخوردار باشند که از آن ها می توان به خوش رویی و برخورد عالی با مهمانان، آشنایی با کارهای مربوط به پذیرش افراد در هتل و کارهای کامپیوتری، ظاهری تمیز و مرتب، آشنایی با قوانین هتل داری، اشنایی با سیستم های استفاده شده در این بخش همانند کامپیوتر و چاپگر و در نهایت شناخت جاذبه های منطقه و اطراف اشاره کرد.

* متصدی طبقات در هتل:

افرادی که به عنوان متصدی طبقات در هتل کار می کنند، باید علاوه بر داشتن تحصیلات تکمیلی به مهارت هایی نظیر آشنایی با انواع هتل و نوع سرویس دهی پرسنل اتاق دار، آشنایی با پیش بینی اقلام موردنیاز اتاق و جایگزینی آن، آشنایی با تهیه چک لیست وضعیت اتاقها و مشخص کردن نواقص، آشنایی با شرایط مطلوب کار تسلط داشته باشند. این بخش در واقع وظیفه ی مدیریت بین نیروهای بخش تعمیرات و انبار هتل را به عهده دارد و همچنین مهم ترین وظایف او نظیر بررسی اتاق مهمان و موجودی گرفتن از انبار است.

* برنامه ریز جشن ها و تشریفات:

کسی که شغلش، برنامه ریز جشن ها و تشریفات است در زمینه هایی همچون برنامه ریزی و برگزاری مراسمات و جشن ها از مهارت های لازم برخوردار است. این شخص موظف است علاوه بر اماده سازی تالارهای پذیرایی، مدیریت مالی خوبی داشته باشد. چون تمام مشاغل رشته هتلداری، رابطه ی مستقیمی با مهمان دارند، از این رو شخص برای برقراری ارتباط شایسته با مهمان باید مهارت داشته باشد.

* متصدی البسه در هتل:

افرادی که در این سمت کار می کنند وظیفه ی شستن انواع لباس ها، اتو کردن و تا کردن آن ها را بر عهده دارند. در واقع آن ها باید تمامی کارهایی که به خشکشویی و اتوکشی مربوط میشود را بدانند و همچنین توانایی شناختن جنس لباس ها را داشته باشند تا باتوجه به آن ها شستشوی مخصوص لباس ها را انجام دهند. برای دریافت رضایت مهمان، پاکیزگی و نظافت در این قسمت نقش بسزایی دارد.

کتابهای رشته هتلداری,رشته هتلداری در دانشگاه,پذیرش در رشته هتلداریفارغ التحصیلان رشته هتلداری میتوانند در فرصت های شغلی مدیریت هتل، و ... مشغول بکار شوند

* اتاقدار هتل:

اتاق دار هتل، به فردی گفته میشود که اتاق ها را نظافت می کند و بنابراین از عملکرد هتل در این موضوع، گزارشی را ارائه می دهد. او حتی باید در مورد نظافت هم آموزش های لازم را ببینید و مزیت این شغل برای افراد متقاضی، دانش تحصیلات تکمیلی بهمراه دانش عملی می باشد. حتی اگر شما تا مقطع راهنمایی درس خوانده باشید، میتوانید با آموزش درست در این حرفه کار کنید و امانت‌دار مهمانان باشید. از ویژگی های یک اتاقدار هتل می توان به آشنایی با اصول خانه داری، چیدمان وسایل اتاق ها و میز، نظافت، آشنایی با اصول ایمنی و آراستگی ظاهری اشاره کرد.

* میز آرای هتل:

برای رستوران هتل یا مراسمات و همایش هایی که در هتل ها برگزار می شود فرقی ندارد در هر دو صورت، میز آرای هتل باید از سلیقه، مهارت و دانش میز آرایی برخوردار باشد. از این رو در میز آرایی، مواردی همچون زیبایی و استفاده از وسایل خوب بسیار مهم است و درصورتی کار فرد، مورد پسند قرار میگیرد که هنرمند ترو خوش برخورد تر باشد. همچنین دانستن بعضی از موارد برای میزآرای هتل، الزامی است که این موارد نظیر آداب معاشرت، آداب نظافت و آداب غذاخوری می باشد.

گرایش های مقطع کارشناسی رشته هتلداری

تنها گرایش رشته هتلداری در مقطع کارشناسی، هتلداری می باشد. مدت زمان تحصیل در رشته هتلداری در مقطع کارشناسی بمدت چهار سال می باشد. مفاهیمی که دانشجویان این رشته با آن اشنا میشوند نظیر فرهنگ و تاریخ یک کشور میباشد که در مرکز دروسی مثل جهان گردی، صنایع دستی، مردم شناسی و … قرار دارد. موضوعاتی که یک کارشناس هتلداری باید با آن ها آشنایی داشته باشد شامل انواع مؤسسات پذیرایی، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، اصول معیارهای انتخاب، رزرواسیون، منو شناسی، تقسیم کار، منو نویسی، انرژی غذایی آنها ، شناخت موادغذایی ، بهداشت کار، ایمنی در محیط اشپزخانه و مؤسسات پذیرایی می باشد.

گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رشته هتلداری

کسانی که در مقطع کارشناسی ارشد رشته هتلداری فارغ التحصیل شده اند صرفا می توانند در گرایش های رشته مدیریت جهان گردی تحصیلات خود را ادامه دهند. ازاین رو گرایش های کارشناسی ارشد رشته هتلداری عبارتست از:

- گرایش های کارشناسی ارشد هتلداری- جهان گردی

- مدیریت بازاریابی جهان گردی

- برنامه ریزی و توسعه جهان گردی

فرصت های شغلی رشته مدیریت هتلداری

از موقعیت و فرصت های شغلی فارغ التحصیلان رشته هتلداری میتوان به مدیریت هتل، مدیریت تشریفات، مدیریت گردشگری و جهان گردی، مدیریت غذا و نوشابه، صندوق داری هتل، رزرویشن هتل، مهمانداری هواپیما، قطار، کشتی های مسافرتی، واحدهای پذیرایی و اقامتی، آشپزی و قنادی، موسسات ملی و جهانگردی، کارمند فروش بلیط و…کار در هتل ها، پانسیون ها و مراکز اقامتی دولتی و غیر دولتی، شرکت های حمل و نقل هوایی به عنوان تور لید، مدیر یا کارمند پذیرایی در رستوران ها، تالارها، کافی شاپ ها، متصدی امور طبقات و منسوجات، متصدی امور پذیرش و اطلاعات، متصدی اماکن عمومی، متصدی خانه داری، متصدی لاندری، متصدی امور پذیرایی در هتل، متصدی اماده سازی غذا و شیرینی، متصدی اماده سازی غذا و شیرینی، کنترل کننده هزینه های غذا و نوشابه در هتل اشاره کرد.

واحدهای رشته هتلداری,اطلاعاتی درباره رشته هتلداری,معرفی رشته هتلداریبرای رشته هتلداری باید به زبان انگلیسی مسلط باشید

درآمد و حقوق رشته هتلداری در ایران

با توجه به میزان رونق صنعت گردشگری نمی توان میزان درامد رشته هتل داری را تعيين کرد. با توجه به رونق بیشتر صنعت توریسم، میزان درامد افراد شاغل در این رشته زیاد میشود. میزان حقوق مدیران هتل با هم دیگر متفاوت است که این ميزان درامد را عواملی همچون سابقه کاری، نوع هتل، سمت کاری، شیفت کاری تعيين میکند.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش