رشته مدیریت و کمیسر دریایی
از وظایف افسران كمیسر دریایی می توان به سوخت كشتی و موادغذایی برای كاركنان نیروی دریایی، تهیه قطعات یدكی كشتی یا لوازم الكترونیكی و مكانیكی موجود در كشتی، استخدام نیروی انسانی جدید، تقسیم بندی و جا به جایی پرسنل نیروی دریایی، پیش بینی و ارائه طرح های آموزش ضمن خدمت كاركنان نیروی دریایی اشاره کرد . از این جهت فارغ التحصیلان رشته مدیریت و کمیسر دریایی باید اطلاعات نسبتاً خوبی درباره تخصص های مختلف نیروی دریایی داشته باشند تا قادر به جابجایی درست پرسنل نیروی دریایی باشند و مشکلی در تهیه قطعات یدكی دستگاه های مختلف پیدا نکنند.
رشته مدیریت و کمیسر دریایی، دانشجویانی از گروههای آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی می پذیرد.
درس های رشته مدیریت و کمیسر دریایی در طول تحصیل
> دروس پایه:
از دروس پایه رشته مدیریت و کمیسر دریایی می توان به روانشناسی كار، اقتصاد خرد، اقتصاد كلان، حقوق اساسی، اصول حسابداری، آمار و كاربرد آن در مدیریت، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، ریاضیات و كاربرد آن در مدیریت، كامپیوتر و كاربرد آن در مدیریت، روش تحقیق در مدیریت، مبانی مدیریت اسلامی و الگوهای آن اشاره کرد.
> دروس اصلی و تخصصی:
دروسی نظیر مبانی سازمان و مدیریت، مدیریت منابع انسانی، تحقیق در عملیات، مدیریت رفتار سازمانی، حسابداری صنعتی، مدیریت تولید، بازاریابی و مدیریت بازار، اصول ناوبری، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم، اصول مهندسی دریایی، حقوق بازرگانی، مدیریت پرسنلی در ارتش، تداركات در دریا، اصول ترابری، حقوق دریایی، مدیریت تداركات در ساحل، اصول بیمه و بیمه دریایی، مدیریت مالی در ارتش، اقتصاد ترابری، حسابداری دولتی، سیستم خرید و انبارداری و توزیع، زبان تخصصی و كارآموزی از دروس اصلی و تخصصی رشته مدیریت و کمیسر دریایی به شمار می رود.
مدت زمان تحصیل در رشته مدیریت و کمیسر دریایی
تحصیل در رشته مدیریت و کمیسر دریایی در مقطع لیسانس بمدت چهار سال زمان میبرد و این مدت زمان که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام میشود؛ بر اساس تبصره و قوانینی تغيير می کند و دانشجو تا زمان گذراندن تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود میتواند به ادامه تحصیل در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، بپردازد.
بازار کار گرایش مهندسی کشتی سازی
فارغ التحصیلان گرایش مهندسی کشتی سازی، مجوز فعالیت در کارخانه های کشتی سازی را دارند و چنین کارخانه هایی اقدام به جذب نیرو براساس ظرفیت تعيين شده میکنند. البته این افراد میتوانند سکو های شناور بر روی آب را در بخش های دیگری نظیر سازمان بنادر و کشتی رانی بسازند و یا بر اجرای هر چه بهتر این عملیات بعنوان مهندس ناظر، نظارت کنند.
فارغ التحصیلان گرایش کشتی سازی، مجوز انجام پروژه های تحقیقاتی را دارند.
بازار کار گرایش دریانوردی
فارغ التحصیلان گرایش های دریانوردی توسط ارگان های نیروی دریایی بورسیه می شوند؛ به این صورت که این افراد، پس از گذراندن دوره های کارآموزی بر روی آب های آزاد( آب های خارج از کشور) می توانند در ارگانی کار کنند که در آن بورسیه شده اند، مانند سازمان کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفت کش.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 13
- 2