چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۸۰۰۰۶

ایجاد پایه تحصیلی قوی در مدارس تیزهوشان

مدارس تیزهوشانمدارس تیزهوشان
مدارس تیزهوشان، مکان‌هایی برای تربیت و آموزش دانش‌آموزان با استعداد و هوش فراتر از معمول هستند. در این مقاله از سرپوش به بررسی نقش و اهمیت مدارس تیزهوشان در توسعه تحصیلی و شخصی دانش‌آموزان می‌پردازیم.

مدارس تیزهوشان

سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان یا به اختصار سمپاد، نهاد آموزشی است که به پرورش دانش آموزان با استعداد و هوش بالا می پردازد، این نهاد در بین عموم مردم به تیزهوشان مشهور است. این سازمان دارای مدارس دبیرستان دوره اول و دوم در دو گروه دخترانه و پسرانه می باشد که در شهرهای پرجمعیت ایجاد می شود.

گزینش در این مدارس در دو مرحله صورت می گیرد؛ مرحله اول در پایه ششم برای ورود به متوسطه اول و مرحله دوم نیز در پایه نهم برای ورود به متوسطه دوم می باشد. آزمون های ورودی برای ارزیابی هوش، دانش ریاضی و علوم است. این سازمان مدتی به صورت یکی از معاونت‌های مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان فعالیت می‌کرد که مجدداً در سال ۱۳۹۷ به صورت سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان احیا شد.

به طورکلی مدارس تیزهوشان مدارس خاصی هستند که برای آموزش به دانش آموزان با استعداد بالا و هوش سرشار طراحی شده اند. این مدارس معمولاً از طریق آزمون ورودی دانش آموزان خود را پذیرش می کنند و برنامه آموزشی آنها به گونه ای طراحی شده است که دانش آموزان را برای موفقیت در رشته های دانشگاهی چالش برانگیز آماده کند.

تاریخچه مدارس تیزهوشان

بهروز برومند در سال ۱۳۵۵ سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان را همراه با کارشناسان آموزشی آمریکایی بنا شد. از انقلاب ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۶۶ نیز دو مرکز دخترانه (فرزانگان) و پسرانه (علامه حلّی) به همراه دفتر کودکان استثنایی فعّال بودند، البته هر لحظه ممکن بود این مراکز تعطیل شوند زیرا آموزگاران این مراکز غالبا دانش آموزان دوران قبل از انقلاب بودند. 

اساسنامه سمپاد در سال ۱۳۶۶ به وسیله میرحسین موسوی نخست وزیر وقت تصویب شد. این سازمان به نام سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با ۲ مرکز و ۸۰۲ دانش آموزش جزئی از آموزش و پرورش ایران شد و جایگاه مستحکمی به خود اختصاص داد. مدرسه پسرانهٔ تهران به نام علّامه حلّی و مدرسه دخترانهٔ تهران به نام فرزانگان نامیده شد.

در سال ۱۳۶۷، جواد اژه‌ای ریاست هیئت امنای سازمان را برعهده گرفت. در طول ۲۱ سال، این سازمان مدارس زیر مجموعهٔ خود را در استان‌های مختلف گسترش داد.

مدارس تیزهوشان در خارج از ایرانمدارس تیزهوشان در نقاط مختلف دنیا

مزایای مدارس تیزهوشان

مدارس تیزهوشان مزایای زیادی برای دانش آموزان دارند، از جمله:

برنامه آموزشی پیشرفته:

مدارس تیزهوشان معمولاً از برنامه آموزشی پیشرفته تری نسبت به مدارس عادی پیروی می کنند. این برنامه آموزشی دانش آموزان را به چالش می کشد و آنها را برای موفقیت در رشته های دانشگاهی چالش برانگیز آماده می کند.

معلمان مجرب و متخصص:

معلمان مدارس تیزهوشان معمولاً از مجرب ترین و متخصص ترین معلمان هستند. آنها از دانش و تخصص لازم برای آموزش به دانش آموزان با استعداد بالا برخوردار هستند.

امکانات آموزشی پیشرفته:

مدارس تیزهوشان معمولاً از امکانات آموزشی پیشرفته ای برخوردار هستند، مانند کتابخانه های مجهز، آزمایشگاه های علمی مجهز و امکانات ورزشی مناسب.

رقابت سالم بین دانش آموزان:

مدارس تیزهوشان محیطی رقابتی سالم را برای دانش آموزان فراهم می کنند. این رقابت سالم دانش آموزان را به تلاش بیشتر و پیشرفت تحصیلی ترغیب می کند.

فرصت های پیشرفت تحصیلی:

مدارس تیزهوشان فرصت های پیشرفت تحصیلی زیادی را برای دانش آموزان فراهم می کنند، مانند شرکت در مسابقات علمی و کنفرانس های بین المللی.

امکانات مدارس تیزهوشانمزایای مدارس تیزهوشان

امکانات مدارس تیزهوشان

مدارس تیزهوشان به عنوان یک مرجع تحصیلی باکیفیت شناخته می شود که همواره به کیفیت و رشد دانش آموزان مستعد می پردازد و برای تحقق اهداف خود و دانش آموزان اقدامات زیادی فراهم می کند. ازجمله امکانات این مدارس می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

برگزاری کلاس های درسی پیشرفته

مدارس تیزهوشان برای ارتقای کیفیت آموزشی و تحصیلی دانش آموزان اقداماتی بیشتر از برگزاری کلاس هایی با حدود کتاب های درسی خواهد داشت، درنتیجه دانش آموزان مطالبی بیشتر از آنچه در کتاب ها ارائه می شود خواهند خواند. درنتیجه دانش آموزان دید عمیق تری نسبت به مطالب آموزش داده شده کسب می کنند. این کلاس ها همچنین در راستای رفع مشکل درسی دانش آموزان در این مدارس برگزار خواهند شد.

استفاده از کتاب های مکمل درسی

دانش آموزانی که در مدارس تیزهوشان درس می خوانند زمان تحصیلات خود با حجم زیادی از مطالب کاربردی و مفید روبرو هستند که این مطالب درکی عمیق از سمت دانش آموزان به همراه دارد. برای رسیدن به این درک معلمان کتاب های مکمل به دانش آموزان پیشنهاد می دهند. 

برخورداری از آموزشگاه، کتابخانه و امکانات رفاهی ویژه

بیشتر مدارس موجود در کشور به کتابخانه دسترسی دارند و تجهیزات حداقلی نیز برای ایجاد کتابخانه فراهم می شود. مدارس سمپاد نیز کتابخانه هایی مجهز به منایع علمی، کتاب های مکمل درسی، کتاب های مربوط به روانشناسی، نجوم و... می باشند درنتیجه دانش آموزان می توانند اوقات فراغت خود را با این کتاب ها پر کنند تا برای المپیادهای علمی نیز آماده شوند. همچینن این مدارس با ایجاد و تجهیز آزمایشگاه هایی برای دانش آموزان علاقمند به یادگیری بیشتر مطالب زیستی، شیمی و فیزیک به پیشرفت دانش آموزان خود کمک کرده است.

حضور مشاوران ویژه

مدارس تیزهوشان برای پیشگیری از قرارگرفتن دانش آموزان در موقعیت های نامناسب و شرایط روحی سخت، مشاورین باسابقه را استخدام می کنند که تعداد آنها بسته به ظرفیت مدارس در هرمنطقه خواهد بود. دانش آموزان می توانند با اعتماد کامل به این مشاورین، نسبت به گفت و گو درباره مشکلات فردی، تحصیلی، آموزشی و خانوادگی خود و رفع این دسته از مشکلات اقدام کنند.

آموزش ویژه در مدارس تیزهوشانتحصیل در مدارس تیزهوشان

شرایط ورود به مدارس تیزهوشان

برای ورود به مدارس تیزهوشان، دانش آموزان باید در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان شرکت کنند و نمره قبولی را کسب کنند. آزمون ورودی مدارس تیزهوشان آزمونی استاندارد و متمرکز است که در سطح کشور برگزار می شود. این آزمون شامل سوالات هوش، استعداد تحلیلی و استعداد ریاضی است.

نحوه ثبت نام در مدارس تیزهوشان

دانش آموزان پایه ششم و نهم می توانند برای شرکت در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان ثبت نام کنند. ثبت نام در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان معمولاً در اوایل فصل پاییز انجام می شود. تاریخ دقیق ثبت نام هر ساله توسط سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اعلام می شود.

آزمون ورودی به مدارس تیزهوشانپذیرش در مدارس تیزهوشان

سخن پایانی درباره مدارس تیزهوشان

مدارس تیزهوشان مدارس مناسبی برای دانش آموزان با استعداد بالا و هوش سرشار هستند. این مدارس برنامه آموزشی پیشرفته، معلمان مجرب و متخصص، امکانات آموزشی پیشرفته و رقابت سالم بین دانش آموزان را فراهم می کنند. همچنین، مدارس تیزهوشان فرصت های پیشرفت تحصیلی زیادی را برای دانش آموزان فراهم می کنند.

گردآوری: بخش آموزشی سرپوش

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش