کارآموزی در عرصه
از مهم ترین رشته ها در حوزه علوم پزشکی و در زمینه مراقبت و رسیدگی به بیماران می توان به رشته های پرستاری، فیزیوتراپی، پرتوشناسی، بهداشت ایمنی و ... اشاره کرد. دانشجو باید دانش و مهارت کافی در این زمینه ها داشته باشد تا بتواند در این حرفه ها تحصیل کند. دانشجو باید بمدت ۴ سال در این رشته ها تحصیل کند تا توانمندی ها و تجارب مورد نیازش را در طول این چهار سال، برای موفقیت در شغلش به دست آورد.
همچنین یک دوره کارآموزی برای دانشجویان رشته های مذکور وجود دارد که به آن کارآموزی در عرصه کار می گویند و دانشجویان در محیط کار واقعی، تجربه و توانمندی عملی به دست می آورند تا با محیط کار حقیقی و عملی، به غیر از آشنایی و تحصیل به صورت تئوریک، آشنایی کامل را پیدا کنند.
کارآموزی در عرصه شامل ۸ تا ۲۸ واحد میباشد و این فرآیند، زیر نظر دکتر و پرستاران مجرب با هدف کسب مهارت های حرفه ای و علمی به صورت عملی است. دانشجو باید برای کارآموزی در هر رشته، حداقل نمره ی۱۲ را کسب کند.
هدف از کارآموزی در عرصه
از اهداف کارآموزی در عرصه می توان به گذر از مرحله دانشجویی به مرحل مستقل شدن و افزایش استقلال دانشجویان و فعالیت در بیمارستان ها و مراکز درمانی اشاره کرد و دانشجو معمولاً باید برای ارتقاء سلامت بیماران و افزایش صلاحیت های علمی و عملی خود در دوره کارآموزی کوشا باشد.
وظایف دانشجویان کارآموزی در عرصه
- دانشجویان کارآموزی در عرصه بر اجرای مراقبت های اولیه( آماده کردن تخت بیمار، تغذیه از راه دهان، مراقبت از جسد و …) نظارت دارند.
- دانشجویان کارآموزی در عرصه موظفند که مراقبت های اولیه( پذیرش، جابحایی، ترخیص بیمار و …) را اجرا کنند.
- از دیگر وظایف دانشجویان کارآموزی در عرصه می توان به بررسی و پایش مددجو( معاینه و اندازه گیری نبض، فشار، تب، تنفس و … بیمار) اشاره کرد.
- دانشجویان کارآموزی در عرصه باید پروسیجرهای پرستاری و دستورات دارویی را اجرا کنند.
- دانشجویان کارآموزی در عرصه از این مسئولیت برخوردارند که نمونه های آزمایشگاهی را تهیه کنند.
- گزارش نویسی که شامل تغییرات ازمایش های تشخیصی، گزارش های تغییرات علائم حیاتی، نتایج مداخلات دارویی و …) است؛ از وظایف دانشجویان کارآموزی در عرصه محسوب میشود.
- دانشجویان کارآموزی در عرصه، موظف به انجام مراقبت های روانی( برقراری ارتباط درمانی با بیمار و همراهان او و …) هستند.
ضوابط و شرایط کارآموزی در عرصه
>> دانشجویان رشته پرستاری باید در محیط برگزاری کارآموزی برای گذراندن دوره کارآموزی در عرصه، مطابق شیفت بندی که دانشگاه، تعيين کرده، حاضر شوند.
۱. بخش داخلی ۳۴ شیفت طی دو ماه
۲. بخش جراحی ۳۴ شیفت طی دو ماه
۳. بخش اورژانس ۲۸ شیفت طی دو ماه
۴. بخش CCU نه روز
۵. بخش ICU نه روز
۶. بخش دیالیز ۳ روز
۷. بخش lab Skill بحران ۸ روز در محل دانشکده
۸. بخش کودکان ۱۶ شیفت
۹. بهداشت ۱۷ شیفت
۱۰. روان پرستاری ۷ شیفت
>> کارآموزی در عرصه بخش های ICU, CCU و lab skill بحران با حضور مربی انجام می گیرد.
>> دانشجویان کارآموزی در عرصه که به فعالیت در بخش های داخلی، جراحی و اورژانس مشغولند؛ در یک بیمارستان ثابت، فعالیت می کنند و دانشگاه موظف است که محل اموزش سایر کارآموزها را تعيين کند.
>> امکان انتقال دانشجویان کارآموزی در عرصه به بخش های دیگر به صورت کمکی وجود ندارد.
>> مدت زمان هر شیفت دانشجویان کارآموزی در عرصه، ۷ ساعت میباشد و شیفت شب، معمولاً متشکل از دو شیفت ۱۴ ساعته می باشد.
>> دانشجویان باید ۳ شیفت شب و ۲ شیفت عصر در هر ماه داشته باشند و الزاما زمان سایر شیفت ها، صبح باشند.
>> سرپرستار بخش می تواند زمان شیفت ها را تنظیم کند.
>> سرپرستار بخش و دانشکده در پایان هر ماه، لیست کامپیوتری حضور و غیاب دانشجو را دریافت می کنند.
>> اگر دانشجو در هر ماه، بیش از ۲ ساعت تأخیر داشته باشد؛ یک روز به کارآموزی اش اضافه می شود.
کارگاه های آموزشی کارآموزی در عرصه
دانشگاه ها و بیمارستانها، اقدام به برگزاری کارگاه های اموزشی می کنند که دانشجویان رشته پرستاری باید تا اتمام زمان کارآموزی در عرصه، به این کارگاه ها بروند و به مدرس ناظر، مدرک معتبر حضور در کارگاه ها را ارائه دهند. این نکته را در نظر بگیرید که ساعت برگزاری کارگاه های اموزشی نباید هم زمان با شیفت های دانشجو باشد و دانشجو میتواند در کارگاه های اموزشی به غیر از کارگاه های اجباری، به صورت اختیاری شرکت کند.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 17
- 1