جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۵۰۰۲۴

همه چیز درباره دوره نظام قدیم و ادامه تحصیل برای متقاضیان

دوره نظام قدیمدوره نظام قدیم
به طورکلی نظام آموزشی ایران شامل سه دوره متفاوت از قبیل نظام قدیم، نظام سالی واحدی/ ترمی واحدی و همچنین نظام جدید می باشد که دوره نظم قدیم در میان آنها از سال ۱۳۴۱ شکل گرفت و تا سال ۱۳۵۱ ادامه داشت. در این مقاله از سرپوش بیشتر به تفسیر این دوره پرداخته ایم.

سیستم آموزشی نظام قدیم چیست؟

در طی سالیان گذشته نظام آموزشی کشور با تغییرات گسترده ای روبرو شد، به طوریکه از سال های ۱۳۴۱ سیستم آموزشی به صورت نظام قدیم با ۲ دوره ابتدایی و متوسطخ تشکیل شد و این موضوع تا سال ۱۳۵۳ ادامه داشت. به طورکلی نظام آموزشی کشور شامل سه دوره مختلف از قبیل نظام قدیم، نظام سالی واحدی/ ترمی واحدی و همچنین نظام جدید می باشد. 

تا سال ۱۳۵۶ نظام آموزشی ایرانی به دو دوره ابتدایی و متوسطه تقسیم می شد که هرکدام از آنها شامل ۶ سال تحصیلی بودند. به این نظام، نظام قدیم می گفتند که از سال ۱۳۴۱ شروع به کار کرده بود. آخرین دوره نظام در سال ۱۳۵۳ فعالیت کرد و افراد در سال ۱۳۵۶ فارغ التحصیل شدند. 

از سال ۱۳۵۶ به بعد نظام آموزشی کشور از ۶ سال متوسطه به نظام ۴ سال متوسطه تبدیل شد و تا سال ۱۳۷۸ نیز ادامه داشت. این نظام ۴ سال متوسطه درحقیقت شامل ۵ سال ابتدایی. ۳ سال راهنمایی و ۴ سال متوسطه می شد، به طورکلی این نظام به ۵-۳-۴ معروف بود که تا سال ۱۳۷۸ همه مدارس از آن پیروی می کردند. 

در سال ۱۳۷۲ مسئولان نظام آموشی را تفکیک کرده و پیش دانشگاهی را از دوره متوسطه خارج ساختند. نظام آموزشی جدید به چهار بخش تقسیم شد که شامل ۵ سال ابتدایی، ۳ سال راهنمایی و ۳ سال دیپلم و ۱ سال دوره پیش دانشگاهی بود. دانش آموزان برای ورود به دوره پیش دانشگاهی موظف بودند که در آزمون ورودی شرکت کنند سپس در صورت کسب نمره قبولی می توانستند برای شرکت در دوره و سپس کنکور سراسری آماده شوند. 

با این شرایط تعداد داوطلبان دانشگاهای کاهش پیدا کردند به همین دلیل تصمیم گرفته شد که آزمون ورودی به پیش دانشگاهی برداشته شود، در این شرایط دانش آموزان می توانستند در صورت علاقه به ادامه تحصیل بلافاصله بعد از دیپلم وارد دوره پیش دانشگاهی شوند. در ادامه این روند تغییری در تحصیل ابتدایی و راهنمایی ایجاد نشد و دوره متوسطه تبدیل به ترمی واحدی و سپس سالی واحدی شد.

نظام ترمی واحدی از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۹۵ ادامه داشت و هر سال تحصیل شامل دو ترم که اولی از مهر تا دی ادامه داشت و دومی از بهمن تا خرداد و ترم تابستان نیز از تیر تا شهریور تقسیم می شد. در این شرایط دانش آموزان دو کارنامه برای هر ترم دریافت می کردند که هر دوی آنها نمرات نهایی دوروس را در ترم اول و دوم به نمایش می گذاشت. اگر در نظام آموزشی سالی واحدی، آموزش دروس از مهر شروع می شد تا خرداد نیز ادامه پیدا می کرد و هر دانش آموز می توانست یک کارنامه کلی داشته باشد. 

نظام سالی واحدی از سال ۱۳۸۱ شروع به کار کرد و تا سال ۱۳۹۹ نیز ادامه داشت. 

تحصیل دوره نظام قدیمدوره نظام قدیم در ایران

سیستم آموزشی کنونی در ایران:

آنچه اکنون در ایران به عنوان نظام آموزشی شناخته می شود شامل ۶ سال ابتدایی، ۳ سال راهنمایی و ۳ سال دبیرستان می باشد. این سیستم آموزشی فعلی به نظام جدید معروف می باشد.  این نظام آموزشی به دو دوره تحصیلی نظام ترمی واحدی متوسطه و نظام ترمی واحدی پیش دانشگاهی تقسیم می شود. 

دانش آموزان در این دوره بعد از انتخاب رشته در پایه نهم می توانند وارد رشته تحصیلی مدنظر خود در پایه دهم شوند و در نهایت با گذراندن دوره دهم، یازدهم و دوازدهم دپیلم ۱۲ ساله تحصیل خود را دریافت و آماده شرکت در کنکور سراسری خواهند شد. 

شرایط تحصیل در دوره نظام قدیمسیستم آموزشی دوره نظام قدیم

ثبت نام ادامه تحصیل برای نظام قدیم:

از آنجایی که طرح آموزشی از سال ۱۳۹۱ -۱۳۹۲ با تغییرات زیادی مواجه شد، ثبت نام و ادامه تحصیل برای بازماندگان از تحصیل در دوره نظام قدیم می تواند به صورت زیر انجام شود:

درصورتی که دانش آموزشی از سال های گذشته واحدهایی از دورس پایه اول و دوم و سوم رشته های نظری، کاردانش و یا فنی حرفه ای گذرانده اما نتوانسته مدرک دیپلم سه ساله خود را دریافت کند می تواند با مراجعه به اداره آموزش و پرورش محل تحصیلش، مدارک خود را با دوره متوسه جدید تطبیق دهد در نهایت نیز دروس باقی مانده را در این مدارس ادامه داده و درنهایت مدرک تحصیلی خود را دریافت کند. 

 دانش آموزان نظام قدیم چهارساله هم براساس کارنامه قبولی دریافت شده از اول، دوم و سوم نظری، فنی و حرفه ای می توانند به آموزش و پرورش محل تحصیل خود مراجعه کرده و بعد از تطبیق دورس در هر کدام از شاخه های نظری، کاردانش و اینگونه مدارس تحصیل خود را ادامه دهند. 

دانش آموزان پیش دانشگاهیی که در تابستان ۱۳۹۹ به عنوان آخرین سال تحصیلی در این شاخه قرار دارند، می توانند برای ادامه تحصیل به مدرسه مراجعه و سپس واحد خود را انتخاب و برای ادامه تحصیل مشاوره بگیرند. 

متقاضیان ادامه تحصیل در دوره نظام قدیمادامه تحصیل برای متقاضیان دوره نظام قدیم

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در این دوره:

- مدارک شناسایی ( کپی شناسنامه و کارت ملی و ۶ قطعه عکس ۳ در ۴)

- گواهی سه ساله راهنمایی

- توصیه نامه و هدایت تحصیلی

- کارنامه های پایه های گذرانده شده در دبیرستان و خلاصه سابقه دبیرستان

- کد انتقال

شرایط کنکور برای دوره نظام قدیمکنکور برای متقاضیان دوره نظام قدیم

شرایط کنکور برای متقاضیان دوره نظام قدیم:

یکی از مهم ترین نگرانی هایی که داوطلبان دوره نظام قدیم دارند مربوط به تغییرات ایجاد شده در شرایط کنکور و تاثیر سوابق تحصیلی در آن است. به طورکلی مواردی برای بهبود شرایط این افراد درنظر گرفته شده است. زمانی که صحبت از سوابق تحصیلی دانش آموزان می شوند منظور امتحانات نهایی است که در این صورت داوطلبان به دو دسته تقسیم خواهند شد: 

دسته اول شامل داوطلبانی است که امتحان نهایی نداشته اند در نتیجه هیچگونه سابقه تحصیلی برایشان به ثبت نرسیده است. این دسته از داوطلبان با ملاک تاثیر معدل در کنکور به صورت قطعی شرکت خواهند کرد یا باید در امتحانات نهایی دوره دوازدهم رشته مدنظر خود شرکت کرده و نمره کسب شده در امتحانات نهایی به صورت سوابق تحصیلی آنها در نظر گرفته می شود. 

دسته دوم داوطلبان افرادی هستند که امتحانات سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی آن ها نهایی بوده است، این افراد شامل ملاک تاثیر معدل خواهند بود و برای جبران نمراتشان می توانند برای ترمیم معدل اقدام کنند. 

به طورکلی باید درنظر داشت که شرایط کنکور برای نظام قدیم و ایجاد معدل بهتر فراهم شده است. این افراد می توانند برای ترمیم معدل در آزمون شرکت کنند و نمره دروس خود را بهبود دهند. 

لازم به ذکر است که این آزمون برای آن دسته از داوطلبانی که قصد تغییر رشته و شرکت در کنکور سایر رشته ها را دارند نیز مناسب خواهد بود. به این دلیل که این افراد در دروس رشته مورد آزمون، هیچ سوابق تحصیلی برای ایجاد تاثیر در نتیجه کنکور ندارند.

گردآوری: بخش آموزشی سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش