چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۸۰۰۰۴۴

مزایا و معایب خوابگاه دانشجویی| انواع خوابگاه دانشجویی

خوابگاه دانشگاه,انواع خوابگاه دانشجویی,معایب خوابگاه دانشجوییخوابگاه دانشجویی با مدیریت دانشگاه و برای اسکان دانشجویان، کار می کند
موضوع خوابگاه دانشجویی، بی تردید از مهم ترین دغدغه های دانشجویان در زمان تحصیل به شمار می رود. این موضوع حتی امور تحصیلی و آموزشی آنها را تحت‌تأثیر قرار داده و معمولاً نگرانی خانواده ها را به دنبال دارد. یکی از مشکلاتی که در اغلب دانشگاه های کشور دیده می شود مسئله اسکان و کمبود فضای خوابگاهی برای دانشجویان است.

خوابگاه دانشجویی

خوابگاه یا لیلیه نوعی مکان اقامتی است که معمولاً برای اقامت گروه بزرگی از افراد مرتبط با هم صنف طراحی می شود. خوابگاه ها در دانشگاه ها، کالج ها، مدرسه های شبانه روزی رواج بیشتری دارند. خوابگاه دانشجویی با مدیریت دانشگاه و برای اسکان دانشجویان، کار می کند. دانشجویان متقاضی سکونت در خوابگاه، در طول تحصیل به صورت فردی یا گروهی، تمام یا بخشی از دوران تحصیلی خویش را در خوابگاه می گذرانند. خوابگاه های دانشجویی برای اقامت دانشجویان در در پردیس دانشگاه یا در بیرون از محیط دانشگاه طراحی و ساخته می شوند. اتاق های خوابگاه های دانشجویی میتواند انفرادی یا گروهی باشد. موضوعی که در حین انتخاب رشته برای داوطلبان مورد سوال قرار می گیرد، شرایط اخذ خوابگاه دانشگاه برای انواع دوره ها مثل روزانه، شبانه (نوبت دوم)، غیرانتفاعی، آزاد و پردیس های خودگردان هستند.

انواع خوابگاه دانشجویی

خوابگاه دانشجویی اقامتگاهی ویژه دانشجویان است که در دانشگاه های گوناگون برای اسکان دانشجویان غیربومی کاربرد دارد. خوابگاه ها به سه گروه تقسیم میشوند:

۱. خوابگاه دولتی:

دانشگاه های دولتی خوابگاه دولتی دارند که با هزینه بسیار کم در اختیار دانشجویان قرار میدهند، ولی گاهی ظرفیت این خوابگاه دانشجویی جوابگوی تعداد پذیرفته شدگان نیست در نتیجه دانشگاه تعدادی خوابگاه خودگردان را تحت نظر بخش امور دانشجویی و خوابگاه دانشگاه ایجاد می کند.

۲. خوابگاه خودگردان:

خوابگاه های خودگردان، خوابگاه هایی هستند که میتوانند که به وسیله شخص یا اشخاصی به صورت خصوصی اداره شود و با طی یک تفاهم نامه ای که با دانشگاه بخصوص دارد همکاری می نماید البته این را هم در نظر داشته باشید که دانشگاه تنها تا جایی که اختیارات قانونی داشته باشد میتواند بر روی عملکرد این خوابگاه ها نظارت داشته باشد به عنوان نمونه دانشگاه نمی تواند بر نحوه اداره و حتی امکانات حوابگاه های خودگردان اظهار نظر و یا دخالتی داشته باشد. بر همین مبنا خیلی از افرادی که در این خوابگاه دانشجویی زندگی می کنند همیشه این اعتراض را نسبت به این خوابگاه ها دارند که امکاناتی که خوابگاه دارد در ازای هزینه ای که می گیرد بسیار کم است و هیچ ارگانی نیست که بر عملکرد انها نظاره گری داشته باشند.

۳. خوابگاه غیردولتی (پانسیون):

اکنون در سراسر شهر تهران مکانهایی به اسم پانسیون رواج یافته است که خدمات خود را به قشر شهرنشین ارائه می کند: پانسیون ها در جهان عمر طولانی دارند و در کشورهای دیگر به نام هاستل و نام های دیگر معروفند ولی وجود و رشد این مکان ها در تهران علاوه بر مسأله مسکن به استعاره ای از زندگی شهرنشینی بدل شده است. در هر کلانشهری نسبت بین روابط کار و امر تولید و تولید کننده مدام پدیده تازه ای را بوجود می آورد از این جهت وجود خوابگاه غیردولتی میتواند پاسخی به احتیاج انسان شهرنشین و پایتخت نشین باشد. این پانسیون ها برای ورودشان مقرراتی دارند. مقرراتی که آن ها ملزم به اجرای آن هستند.

تصاویر خوابگاه دانشجویی,خوابگاه دانشجویی,مشکلات خوابگاه دانشجوییمهم ترین جذابیت زندگی در خوابگاه دانشجویی برای دانشجویان رسیدن به استقلال است

مزایا و معایب خوابگاه دانشجویی

نام خوابگاه دانشجویی اگر چه برای اکثر افراد آشناست ولی احتمالا فقط افرادی که در خوابگاه زندگی می کنند، بدانند که زندگی در خوابگاه واقعا چه مفهومی دارد. زندگی در خوابگاه یا خانه دانشجویی تفاوت های زیادی با زندگی در خانه پدر و مادر دارد ولی نمی توان گفت که تمام این تفاوت ها خوبند یا بد. در واقع زندگی خوابگاهی هم مانند تمام چیزهای دیگر مزایا و معایبی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.

۱- مزایای خوابگاه دانشجویی

- استقلال:

مهم ترین جذابیت زندگی در خوابگاه دانشجویی برای دانشجویان رسیدن به استقلال است. استقلالی که شاید به دست آوردن آن در خانه به این سادگی ها نباشد. در خوابگاه دانشگاه، آزادی عمل دانشجوها بیش از خانه پدر و مادرشان است. البته این آزادی آنقدرها که تصور می شود عجیب و غریب و زیاد نیست که آسیب زا باشد اما استقلال همانقدر که لذتبخش و شورانگیز است سختی های خاص خودش را هم دارد. زندگی خوابگاهی به این معناست که مسئولیت زندگی فعلی شما به عهده خودتان است.

- هزینه کم:

احتمالا نخستین و مهم ترین علتی که تعدادی زیادی به سراغ خوابگاه دانشجویی میروند مسأله هزینه باشد. از آنجا که خوابگاه جزء امکانات دانشگاه برای دانشجویان به حساب می اید تعرفه هزینه آن دانشجویی است و این هزینه ها نسبت به اجاره یک خانه شخصی یا پانسیون بسیار کمتر است اما نکته اینجاست که این هزینه صرفا مربوط به شهریه ترمی که برای خوابگاه دانشگاه پرداخت می شود نیست. در واقع شما زمانی که در خوابگاه ساکن می شوید مسئولیتی در قبال سرویس سرمایش و گرمایش، لوله کشی و چیزهای دیگری که امکان دارد نیاز به تعمیر داشته باشند ندارید. در حالیکه در منزل شخصی تمام این هزینه ها با خودتان است. در خوابگاه دانشجویی شما میتوانید از تغذیه دانشگاه استفاده کنید که هزینه آن هم بر اساس تعرفه دانشجویی محاسبه می شود و نسبت به اینکه خودتان بخواهید همان وعده غذایی را تهیه کنید بسیار کمتر است.

- تفریح:

در خوابگاه دانشجویی تقریباً همیشه امکان تفریح وجود دارد. حتی در صورتیکه در اتاق خودتان و با هم اتاقی هایتان نتوانید اوقات خوشی را سر کنید، میتوانید سری به اتاق های بغل بزنید. همیشه برخی از ساکنان خوابگاه دانشگاه در حال بازی کردن، فیلم دیدن یا حتی گردش های بیرونی و گروهی هستند که شما میتوانید هر موقع که خواستید به آنها بپیوندید.

مزایای خوابگاه دانشجویی,عکس از خوابگاه دانشجویی,خوابگاه دانشجوییدر خوابگاه دانشجویی تقریباً همیشه امکان تفریح وجود دارد

- رفاقت های صمیمی:

دوستی های خوابگاه دانشجویی احتمالا عمیق ترین و ماندگارترین دوستی ها باشند. در خوابگاه دانشگاه شما این فرصت را دارید که با افرادی از کل کشور با فرهنگ ها، سن و سال و روحیات متفاوت دوست باشید.

۲- معایب خوابگاه دانشجویی

- نداشتن وقت و آرامش:

یک قانون ساده در خوابگاه دانشجویی وجود دارد و آن هم این است که وقت شما هیچگاه در اختیار خودتان نیست. یعنی شما نمی توانید هر وقت خواستید بخوابید، زیرا امکان دارد هم اتاقی هایتان بخواهند درس بخوانند، بازی کنند یا هر چیز دیگر. همین مسئله میتواند سبب عصبی شدن شما، بهم ریختن زمان خواب و شرایط فیزیکی بدنتان، افت تحصیلی، تلف شدن بخش متعددی از زمانتان و خیلی چیزهای دیگر بشود.

- امکانات کم و مشترک:

امکانات خوابگاه ها معمولاً با هم متفاوت است. معمولاً در خوابگاه دانشجویی، هر اتاق ۴ نفره دارای دو تخت دو طبقه، یک یخچال، یک فرش و سیستم گرمایش و سرمایش است. اشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام مشترک است و معمولاً در هر طبقه بطور جداگانه وجود دارد. بدین ترتیب شاید با مشکلاتی مانند کمبود جا در یخچال، دور بودن سرویس بهداشتی و حمام، ماندن در صف آشپزخانه برای گرم کردن غذا و خیلی چیزهای دیگر مواجه بشوید.

- تفاوت های فرهنگی و قومی:

وجود فرهنگ ها و قومیت های گوناگون در خوابگاه دانشجویی همانقدر که میتواند مفید باشد، آزاردهنده هم هست و مشکل بزرگ تر هنگامی است که شما ناگزیر باشید با کسی هم اتاقی شوید که فرهنگی کاملاً متفاوت با شما داشته و به هیچ وجه هم اهل سازش و مدارا نباشد. از سوی دیگر با توجه به اینکه انسانها پیوسته در حال تأثیرپذیری از یکدیگرند و در خوابگاه، دانشجوها بخش عمده وقت خود را کنار هم می گذرانند، احتمال تأثیرپذیری از روحیات و طرز تفکر هم خوابگاهی ها بسیار بالاست. در مواردی هم میتواند مخرب و آسیب زا باشد.

خوابگاه دانشگاه,هزینه خوابگاه دانشگاه,شرایط خوابگاه دانشجوییدر خوابگاه دانشویی هیچگاه وقت شما در اختیار خودتان نیست

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش