پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۱۹

تاریخچه دانشگاه هرمزگان (+ اسامی دانشکده ها)

دانشگاه هرمزگان,ارشد دانشگاه هرمزگان,دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگانتصاویر دانشگاه هرمزگان
دانشگاه هرمزگان یک دانشگاه دولتی در شهر بندرعباس، استان هرمزگان است و در سال ۱۳۷۰ تأسیس شده است. این دانشگاه شامل ۶ دانشکده و یک پردیس دانشگاهی (قشم) است.

دانشگاه هرمزگان

دانشگاه هرمزگان یکی از دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که در شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد و در کیلومتر ۹ جاده بندرعباس به میناب واقع شده است. این مرکز آموزش عالی، نقش عمده ای در توسعه علمی منطقه خود ایجاد کرده است.

تاریخچه دانشگاه هرمزگان

دانشگاه هرمزگان به استناد مصوبه ۱۳۷۰/۷/۱۰ شورای گسترش آموزش عالی و با مجوز راه اندازی ۶ رشته آموزشی در مقطع كارشناسی (مهندسی صنایع، مهندسی مكانیك، دبیری ریاضی، دبیری فیزیك، دبیری ادبیات فارسی) در دهه فجر سال ۱۳۷۰ تأسیس و با انتقال آموزشكده فنی هرمزگان (وابسته به دانشگاه شیراز) در سال ۱۳۷۱ فعالیت آموزشی خود را شروع نمود.

مجموعه حوزه های در حال استفاده دانشگاه هرمزگان در زیربنایی بالغ بر ۵۵۰۰۰ متر مربع (اداری ۶۰۰۰ متر مربع، خوابگاهی ۲۰۰۰۰ متر مربع، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ۲۹۰۰۰ مترمربع) مشغول به فعالیت می باشد.

ساختار تشکیلاتی دانشگاه هرمزگان

بر اساس ساختار تشکیلاتی عملیاتی شده مصوب، دانشگاه هرمزگان دارای پنج حوزه معاونت شامل معاونت طرح و توسعه، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، معاونت پژوهشی و فناوری، معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی و اجتماعی است.

دانشکده ها و پردیس های دانشگاه هرمزگان

دانشکده ها و پردیس های دانشگاه هرمزگان عبارتند از:

۱. دانشکده علوم انسانی دانشگاه هرمزگان

۲. دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه هرمزگان

۳. دانشکده علوم پایه دانشگاه هرمزگان

۴. دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه هرمزگان

۵. دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه هرمزگان

۶. دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان

۷. پردیس خودگردان قشم و بندرعباس دانشگاه هرمزگان

توضیحاتی درباره ی دانشگاه هرمزگان,دانشگاه هرمزگان,دانشگاه هرمزگان ارشدعکس دانشکده های دانشگاه هرمزگان

۱. دانشکده علوم انسانی دانشگاه هرمزگان:

گروه آموزشی علوم اجتماعی دانشگاه هرمزگان از سال ١٣۸۷ با پذیرش دانشجو در رشته علوم اجتماعی (دوره شبانه)، گرایش پژوهشگری، فعالیت های آموزشی خویش را شروع کرده است. بعد از احساس ضرورت نسبت به تربیت نیروهای متخصص در این رشته، از سال ١٣۹۱همزمان با پذیرش دانشجوی کارشناسی در دوره روزانه، به ایجاد دوره کارشناسی ارشد علوم اجتماعی با گرایش پژوهشگری اقدام کرده و نسبت به پذیرش دانشجو در این مقطع و رشته تحصیلی مبادرت نموده است.

۲. دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه هرمزگان:

دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه هرمزگان از سال ۱۳۹۶ رسماً از دانشکده علوم انسانی تفکیک شد و به دانشکده مستقل تبدیل شد. اکنون در  دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه هرمزگان ۵ رشته در مقطع کارشناسی شامل مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت گمرک و حسابداری و ۷ رشته در مقطع کارشناسی ارشد شامل مدیریت صنعتی گرایش های تولید و عملیات و گرایش تحقیق در عملیات، مدیریت بازرگانی گرایش های بازاریابی و مدیریت استراتژیک، مدیریت دولتی گرایش های توسعه منابع انسانی و گرایش رفتار سازمانی و رشته مدیریت کسب و کار گرایش استراتژیک میباشد. 

۳. دانشکده علوم پایه دانشگاه هرمزگان:

با تأسیس دانشگاه هرمزگان در سال ۱۳۷۱، گروه ریاضی نیز کار خود را با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته دبیری ریاضی شروع کرد. همینطور گروه فیزیك هم به اراده و تلاش آقای دكتر زمردیان (رئیس وقت دانشگاه) با ۲ عضو هیأت علمی فوق لیسانس در دانشكده علوم تأسیس گردید. در ابتدا فقط در گرایش دبیری و از سال ۱۳۷۴ با جذب اعضای هیأت علمی جدید در گرایش فیزیک کاربردی نیز دانشجو پذیرفت. بتدریج آزمایشگاههای كارشناسی مانند فیزیك پایه ۱ و ۲ و ۳، اپتیك، فیزیك جدید، تأسیس شد و برخی از مربیان گروه، جهت تحصیل در مقطع دكتری، عازم ادامه تحصیل شدند و در سال ۱۳۷۸ مقطع كارشناسی ارشد در گرایشهای فیزیک دریا و بعد هواشناسی، ژئوفیزیک و فیزیک اتمی و مولکولی در این گروه تأسیس گردید. 

رشته شیمی رابطه تنگاتنگی با علوم مختلفی مانند زیست شناسی، پزشکی، داروسازی و صنایع شیمیایی مثل صنایع غذایی و دارویی دارد که اهمیت آنرا دو برابر می کند. در ابتدا اعضای هیأت علمی شیمی فعالیت خود را زیر نظر گروه فیزیک شروع کردند. از سال ۱۳۹۱ این گروه در كارشناسی شیمی محض دانشجو پذیرفت. در اسفند ماه ۱۳۹۳ گروه شیمی بعنوان یک گروه مستقل فعالیت خود را در دانشگاه هرمزگان شروع کرد. از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ در دو گرایش شیمی آلی و شیمی تجزیه دوره كارشناسی ارشد راه اندازی شد.

۴. دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه هرمزگان:

با توجه به موقعیت جغرافیایی دانشگاه هرمزگان و پتانسیل های منطقه از جمله تنوع زیستی غنی جانوری و گیاهی خلیج فارس و دریای عمان، ظرفیت بالای ذخایر شیلاتی و ضرورت مطالعه شرایط فیزیکی و هواشناسی دریایی بمنظور شناخت منطقه و استفاده از آن در زمینه مسائل اکولوژیکی، دانشگاه هرمزگان بر آن شد تا دانشکده ای مستقل و قدرتمند در این زمینه راه اندازی و فعال نماید. به این منظور در سال ۱۳۸۹ دانشکده علوم و فنون دریایی با سه گروه آموزشی شیلات، زیست شناسی دریا و علوم غیر زیستی راه اندازی گردید. این دانشکده در برنامه های آتی خود راه اندازی گروه های آموزشی محیط زیست دریا و مهندسی سواحل را در دست اقدام دارد.

پردیس دانشگاه هرمزگان,رشته های موجود در دانشگاه هرمزگان,دانشگاه هرمزگانکتابخانه مرکزی دانشگاه هرمزگان

۵. دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه هرمزگان:

دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه هرمزگان مشتمل بر ۴ گروه آموزشی و ۵ رشته تحصیلی، مهندسی مکانیک، عمران، صنایع، برق و الکترونیک، کامپیوتر در مقطع لیسانس، ۶ رشته تحصیلی (سازه، سازه دریایی و سواحل، ژئوتکنیک، تبدیل انرژی، ساخت و تولید، هوش صناعی) در مقطع کارشناسی ارشد و ۴ رشته تحصیلی دکتری تخصصی (تبدیل انرژی، سازه، سازه دریایی، خاک و پی) می باشد.

۶. دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان:

گروه علوم باغبانی از نخستین گروههای آموزشی فعال دانشگاه هرمزگان میباشد که با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی در رشته کشاورزی- علوم باغبانی از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را شروع کرده است. این گروه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در گرایشهای فیزیولوژی و فناوری بعد از برداشت، فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه و بیوتکنولوژی در باغبانی دانشجو می پذیرد. گروه علوم باغبانی دارای آزمایشگاههای فیزیولوژِی بعد از برداشت، کشت بافت، ژنتیک و اصلاح میوه، زیست فناوری، هرباریوم گیاهی، گل خانه تحقیقاتی و مزرعه کشاورزی می باشد.

۷. پردیس خودگردان قشم و بندرعباس دانشگاه هرمزگان:

دانشگاه هرمزگان طبق مجوز شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به راه اندازی واحد بین المللی دانشگاه در منطقه آزاد قشم و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد برای نیمسال اول سال تحصیلی ۸۸- ۸۹ کرده است. رشته های دایر در پردیس دانشگاهی قشم من جمله، مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، مهندسی شیلات با گرایش تکثیر و پرورش آبزیان و گرایش تولید و بهره برداری، مدیریت و کنترل بیابان و علوم و مهندسی آبخیزداری با گرایش آب و گرایش زمین، دانشجو پذیرش کند. 

پژوهشکده های دانشگاه هرمزگان

پژوهشکده های دانشگاه هرمزگان به شرح زیر است:

  • پژوهشکده بیابانهای ساحلی دانشگاه هرمزگان
  • پژوهشکده جنگل های حرا دانشگاه هرمزگان
  • مرکز مطالعات و تحقیقات (پژوهشکده هرمز) دانشگاه هرمزگان
  • دبیرخانه کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان هرمزگان دانشگاه هرمزگان
  • هسته پژوهشی ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه هرمزگان
  • هسته پژوهشی یادگیری عمیق دانشگاه هرمزگان
  • هسته پژوهشی آب و محیط زیست دانشگاه هرمزگان
  • هسته پژوهشی تحقیقات علوم تربیتی و رفتاری دانشگاه هرمزگان
  • هسته پژوهشی گیاه پزشکی دانشگاه هرمزگان

دانشگاه هرمزگان,رشته های دانشگاه هرمزگان,وضعیت دانشگاه هرمزگانمجتمع خوابگاهی دانشگاه هرمزگان

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش