جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۳۰

دانشگاه ملایر|دانشکده های دانشگاه ملایر در چه سالی تاسیس شد؟ (+ تاریخچه)

دانشگاه ملایر,دانشکده‌های دانشگاه ملایر,دانشکده علوم پایه دانشگاه ملایردر سال ۱۳۷۰ دانشگاه ملایر با عنوان دانشکده تربیت دبیر ملایر کار خود را شروع کرد
یکی از دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در شهر ملایر قرار دارد دانشگاه ملایر می باشد. این دانشگاه از سال ۱۳۹۷ با رشته مهندسی اپتیک و لیزر شروع به پذیرش دانشجو نمود.

همه چیز درباره دانشگاه ملایر

دانشگاه ملایر یک دانشگاه دولتی است که در سال ۱۳۷۰ تاسیس شده و در شهر ملایر، استان همدان قرار دارد. 

تاریخچه دانشگاه ملایر

در سال ۱۳۷۰ دانشگاه ملایر با عنوان« دانشکده تربیت دبیر ملایر» وابسته به دانشگاه بوعلی سینای همدان کار خود را با پذیرش سی دانشجو در رشته علوم تربیتی شروع نمود و در سال ۱۳۷۹ به« مجتمع آموزش عالی ملایر» تبدیل شد و در رشته های کامپیوتر، عمران، محیط زیست و مرتع و مهندسی سرامیک و ریاضی محض در مقطع کاردانی دانشجو پذیرفت و تعداد رشته های این مجتمع به ۷ رشته رسید.

مجتمع آموزش عالی ملایر در سال ۱۳۸۳ از دانشگاه بوعلی سینا همدان استقلال یافت و در سال ۱۳۸۴ نیز به« دانشگاه ملایر» ارتقاء پیدا نمود. دانشگاه ملایر هم اینک دو پردیس دارد که پردیس اصلی آن در ۵ کیلومتری  جاده ملایر- اراک قرار دارد و پردیس دوم آن دانشکده عمران و معماری است که در بلوار دانشجو جنب دانشگاه آزاد اسلامی واقع شده است.

در سال های ۸۵ و ۸۶ آهنگ تکمیل پروژه ساختمان اصلی دانشگاه ملایر که در آن هنگام حدود ۱۵ سال از شروع آن می گذشت در مقایسه با سال های قبل، شتاب بسیار زیادی یافت و عاقبت در روز ۲۱ آبان سال ۱۳۸۶ بعد از گذشت ۱۶ سال با حضور حداد عادل ریاست مجلس شورای اسلامی پردیس اصلی دانشگاه ملایر افتتاح گردید.

دانشکده های دانشگاه ملایر

دانشگاه ی ملایر هفت دانشکده و همچنین یک پژوهشکده دارد که در ادامه آن ها را شرح می دهیم:

* دانشکده علوم پایه دانشگاه ملایر:

در سال ۱۳۸۹ دانشگاه ملایر با افزایش مقطع و تعداد دانشجویان، موفق شد مجوز تأسیس دانشکده علوم پایه را بگیرد. در ابتدا این دانشکده شامل گروههای آموزشی ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی بود که بعد از جدا شدن دانشکده ریاضی و آمار شامل رشته های زیست، فیزیک و شیمی می باشد. آزمایشگاههای اولیه در دانشکده علوم پایه دانشگاه ملایر برای رشته های شیمی، فیزیک و زیست با تجهیزات لازم تهیه گردید.

* دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ملایر:

در تاریخ ۱۲ خردادماه ۱۳۸۹ دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ملایر و بعد از تائید هیأت امنا به صورت دانشکدۀ مستقل در دانشگاه ملایر شروع به فعالیت نمود. در بدو تأسیس، این دانشکده با سه گروه آموزشی شامل گروه های آموزشی علوم تربیتی، روانشناسی و دروس عمومی شروع به فعالیت نمود. اکنون با نه گروه آموزشی شامل گروه های آموزشی معارف اسلامی، علوم ورزشی، حقوق قضایی، روانشناسی، علوم تربیتی، رشته مدیریت بازرگانی، فلسفه و کلام اسلامی، زبان و ادبیات انگلیسی و دروس عمومی در حال تربیت نیروی متخصص میباشد.

رشته های ارشد دانشگاه ملایر,دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ملایر,دانشگاه ملایردانشگاه ملایر یکی از دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است

در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ملایر، گروه های آموزشی روانشناسی، علوم تربیتی و زبان و ادبیات انگلیسی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، گروه های آموزشی مدیریت بازرگانی و فلسفه و کلام اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد، گروه های آموزشی حقوق و علوم ورزشی در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرند.

* دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر:

در سال ۱۳۹۱ دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص و ماهر در رشته های مرتبط با حوزه کشاورزی تأسیس شد؛ اگرچه از سال ۱۳۸۶ فعالیت رشته های کشاورزی با اخذ مجوز رشته مهندسی علوم خاک و سپس فضای سبز( ۱۳۸۷)، علوم دامی( ۱۳۸۹) و مهندسی زراعت و اصلاح نباتات در سال ۱۳۹۱ شروع گردیده است. افزایش کمی و کیفی فعالیت های تحقیقاتی، آموزشی، خدماتی و ترویج در حوزه دانش کشاورزی نیازمند سرمایه گذاری عقلانی، خلاقیت و به کارگیری روش های جدید است.

هدف کلی تأسیس دانشکده  کشاورزی دانشگاه ملایر که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی دارد، تأمین نیروی انسانی در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد جهت پیشبرد فعالیت های مرتبط با برنامه ریزی، تولید و نگهداری محصولات زراعی بوده است. هم اینک این دانشکده چهار گروه علوم و مهندسی خاک، مهندسی علوم دامی، مهندسی فضای سبز و مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی را دارد.

* دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ملایر:

در سال ۱۳۸۶ دانشکده فنی و مهندسی در دانشگاه ملایر به صورت مستقل شروع بکار نمود. این دانشکده بعنوان بزرگ ترين دانشکده دانشگاه ملایر در رشته های کارشناسی مهندسی برق، کارشناسی ارشد مهندسی برق – قدرت، کارشناسی ارشد مهندسی برق – مخابرات، کارشناسی مهندسی کامپیوتر – نرم افزار ، کارشناسی مهندسی معدن، کارشناسی مهندسی مکانیک، کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک- طراحی کاربردی، کارشناسی مهندسی مواد، کارشناسی ارشد مهندسی مواد- سرامیک فعالیت می نماید.

دانشگاه ملایر,خوابگاه دانشگاه ملایر,دانشکده عمران و معماری دانشگاه ملایردر سال ۱۳۸۶ دانشکده فنی و مهندسی در دانشگاه ملایر به صورت مستقل شروع بکار نمود

* دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر:

بعد از ارتقاء دانشکده تربیت دبیر ملایر به مجتمع آموزش عالی، پذیرش دانشجو در سال ۱۳۷۹ در دو رشته تکنولوژی مرتع و آبخیزداری و تکنولوژی محیط زیست شروع گردید. در سال ۱۳۸۶ با توسعه دانشگاه ملایر، پذیرش دانشجو در دو رشته مهندسی منابع طبیعی – مرتع و آبخیزداری و مهندسی منابع طبیعی –محیط زیست و کارشناسی ناپیوسته منابع طبیعی – مرتع و آبخیزداری و منابع طبیعی –محیط زیست آغاز گردید. در سال ۱۳۸۸ دانشگاه ملایر با افزایش مقطع و تعداد دانشجویان، موفق شد دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست را تأسیس کند و در سال ۱۳۸۹ موفق به اخذ مجوز کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست شد و در این مقطع از ابتدای مهرماه ۸۹ شروع به پذیرش دانشجو کرد.

* دانشکده عمران و معماری دانشگاه ملایر:

هدف دانشکده عمران و معماری دانشگاه ملایر، تقویت و توسعه بیشتر اعضای هیأت علمی، فضای آموزشی و تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی گروه های آموزشی عمران و معماری، بود که بعد از کسب موافقت هیأت امنای دانشگاه در سال ۱۳۹۰ از دانشکده فنی و مهندسی جدا شد. البته گروه آموزشی مهندسی عمران پیش از تأسیس این دانشکده، بعنوان یکی از با سابقه ترین گروه های آموزشی این دانشگاه، فعالیت خود را از مهرماه سال ۱۳۸۰ با پذیرش دانشجو در رشته کاردانی عمران – کارهای عمومی ساختمان شروع کرده بود.

بعد از آن در سال ۱۳۸۶ با پذیرش دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران و در سال های ۱۳۸۸، ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به ترتیب با پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشجوی دکتری مهندسی عمران- سازه و دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- ژئوتکنیک، اقدام به توسعه در مقاطع گوناگون تحصیلی در بعضی از گرایش های این رشته نموده است. از مهرماه سال ۱۳۸۸ گروه آموزشی مهندسی معماری دانشگاه ملایر، فعالیت خویش را با پذیرش دانشجوی کارشناسی در رشته مهندسی معماری، رسماً آغاز کرده و طی سال های گذشته با هدف توسعه مقاطع تحصیلات تکمیلی، اقدام به تکمیل کادر هیأت علمی خود نموده است.

* دانشکده علوم ریاضی و آمار دانشگاه ملایر:

دانشکده علوم ریاضی دانشگاه ملایر از سه گروه ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر تشکیل شده است. این دانشکده با دو گروه ریاضی و آمار در سال ۱۳۹۱ از دانشکده علوم پایه مجزا گردید. گروه ریاضی از سال تحصیلی ۱۳۷۹ فعالیت خود را آغاز کرد و در ادامه گروه آمار نیز در سال ۱۳۸۹ تاسیس شد. 

* پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر:

 پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر از سال ۱۳۹۱ بعنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور پاسخگویی به قسمتی از نیازهای پژوهشی کشور در حوزه علوم انگور و فرآورده های جانبی( به خصوص در منطقه غرب کشور)، با توجه به سوابق قبل و پتانسیل­های منطقه ­ای بعنوان پژوهشکده مستقل ملی در آبان سال ۱۳۹۷ با موافقت قطعی از شورای گسترش آموزش عالی، فصل نوینی از فعالیت های خویش را شروع نمود. 

پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر از سه گروه پژوهشی مانند گروه پژوهشی به زراعی و به نژادی انگور، گروه پژوهشی تبدیل و نگهداری انگور و گروه پژوهشی علوم محیطی انگور با مصوبه شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شده است.

دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر,دانشگاه ملایر,دانشکده روان شناسی دانشگاه ملایرپژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر از سه گروه پژوهشی تشکیل شده است

خوابگاه های دانشگاه ملایر

خوابگاه های پسرانه دانشگاه ملایر به دو قسمت دولتی شامل ابوالفضل و پسرانه( فاطمیه سابق) و خودگردان که شامل یاس ۱ و ۲، ولیعصر و گلها است تقسیم میشود.

خوابگاه های دخترانه دانشگاه ملایر به دو قسمت دولتی شامل زینبیه، الزهرا و ریحانه و خودگردان که شامل ماهان، سمیه، قائم مقام است تقسیم میشود.

دانشکده روان شناسی دانشگاه ملایر,تاریخچه دانشگاه ملایر,دانشگاه ملایردانشگاه ملایر یک دانشگاه دولتی است که در سال ۱۳۷۰ تاسیس شده است

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش