جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۲۰۰۱۰۴

معرفی دانشگاه اصفهان

دانشگاه اصفهان,دانشگاه دولتی اصفهان,دانشکده های دانشگاه اصفهاندانشگاه اصفهان
دانشگاه اصفهان یکی از دو دانشگاه بزرگ دولتی شهر اصفهان است. موقعیت فیزیکی این دانشگاه به گونه‌ای است که در مجاورت دروازه شیراز قرار گرفته و با وسعتی نزدیک به ۳۰۰ هکتار یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های ایران است.

تاریخچه دانشگاه اصفهان:

آموزشگاه عالی بهداری که در سال ۱۳۲۵ تأسیس شده بود به هزار جریب منتقل شده بود و دانشکده پزشکی به سال ۱۳۲۹ و دانشکده داروسازی به سال ۱۳۳۵ نیز در کنار آن تأسیس شده بودند.

دانشکده ادبیات از سال ۱۳۳۷ با دو رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی و ادبیات انگلیسی در خانه‌ای اجاره‌ای با دو اتاق گشایش یافت. در سال ۱۳۳۸ با افزایش چند رشته دیگر، به محلی در جنب بنای شاهزاده ابراهیم انتقال یافت. در سال ۱۳۴۱ دبیرخانه دانشگاه اصفهان نیز شکل گرفت و به سال ۱۳۴۳ دانشکده‌های علوم و علوم تربیتی و روانشناسی تأسیس شده بود.

در سال ۱۳۴۷ ساختمان موقت دانشکده ادبیات با ۱۳ رشته در خیابان (هزار جریب) آماده بهره‌برداری‌شد و با انتقال از کوی شاهزاده ابراهیم به مجموعهٔ دانشکده‌های واقع در هزار جریب رونقی تازه به دانشگاه اصفهان بخشیدو دوره لیسانس شبانه نیز دایر گردید. در اواخر سال ۱۳۴۷ با شکل‌گیری کلی دانشگاه اصفهان مدرسهٔ عالی کورش کبیر به این دانشگاه الحاق گردید و در همان سال نیز دانشکدهٔ علوم اداری و اقتصاد در دانشگاه تأسیس شد.

پس از تصویب قانون تأسیس وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۶۵ دانشکده‌های پزشکی، داروسازی و بهداشت دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان مستقل از دانشگاه اصفهان شناخته شد.

دانشگاه اصفهان اکنون با ۱۳ دانشکده (۴۵ گروه آموزشی) محدوده هزار جریب تا نزدیکی کوه صفه را دربردارد.

دانشگاه اصفهان,تاریخچه دانشگاه اصفهان,دانشگاه دولتی اصفهانآرم دانشگاه اصفهان

رشته‌های ارائه‌شده در دانشگاه اصفهان:

علوم و فناوری‌های نوین

مهندسی هسته‌ای در سطح کارشناسی ارشد و دکتری

زیست فناوری در سطح کارشناسی ارشد و دکتری

مهندسی نانو در سطح کارشناسی ارشد

مهندسی انرژی در سطح کارشناسی ارشد

مهندسی راهبرد دانش و فن آوری در سطح کارشناسی ارشد

آموزش

برنامه درسی در سطح دکتری

برنامه‌ریزی آموزشی در سطح کارشناسی ارشد

فلسفه آموزش و پروش در سطح کارشناسی ارشد و دکتری

مدیریت آموزشی در سطح کارشناسی ارشد و دکتری

مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی در سطح کارشناسی

تکنولوژی آموزشی در سطح کارشناسی

علم اطلاعات و دانش شناسی

علم اطلاعات و دانش شناسی در سطح کارشناسی

علوم اطلاع‌رسانی در سطح کارشناسی ارشد

مدیریت کتابخانه‌های دانشگاهی در سطح کارشناسی ارشد

مدیریت اطلاعات در سطح کارشناسی ارشد

بازیابی اطلاعات و دانش در سطح دکترا

حمل ونقل و ترافیک

مهندسی راه آهن (خط و سازه‌های ریلی)

مهندسی حمل ونقل در سطح کارشناسی ارشد

علوم پایه

ریاضیات محض و کاربردی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا.

فیزیک در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا.

زمین‌شناسی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا.

شیمی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا.

زیست‌شناسی با گرایش‌های:-ژنتیک و میکروبیولوژی و جانورشناسی و گیاه‌شناسی. (در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا)

آمار در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا.

ادبیات و علوم انسانی

ادبیات فارسی

فلسفه

جامعه‌شناسی

الهیات

تاریخ

جغرافیا

تربیت بدنی

تربیت بدنی

علوم مهندسی

مهندسی برق (گرایش الکترونیک و قدرت و مخابرات و کنترل) در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا.

مهندسی کامپیوتر (در دو گرایش نرم‌افزار و سخت‌افزار) در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا.

مهندسی شیمی (گرایش فرایند) در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا.

مهندسی پزشکی (گرایش بیوالکتریک و بیو مکانیک) در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد 

مهندسی نقشه‌برداری

مهندسی فناوری اطلاعات (IT) در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد.

مهندسی مکانیک (در سالهای گذشته با گرایش حرارت و سیالات و از سال ۹۰ به صورت عمومی)

مهندسی عمران

مهندسی بیو تکنولوژی

زبان‌های خارجه 

مترجمی زبان انگلیسی (کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری)

زبان آلمانی

زبان فرانسه

زبان عربی در سه مقطع کارشناسی (زبان و ادبیات) کارشناسی ارشد (مترجمی، آموزش، زبان و ادبیات) دکتری (زبان و ادبیات)

زبان و ادبیات انگلیسی (کارشناسی و از سال تحصیلی ۸۷کارشناسی ارشد)

زبان ارمنی

آموزش زبان انگلیسی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)

آموزش زبان چینی (کارشناسی)

علوم اداری، مدیریت و اقتصاد

مدیریت MBA، استراتژی، عملیات و زنجیره تأمین، بازاریابی، منابع انسانی

مدیریت صنعتی، بازرگانی و دولتی

اقتصاد نظری، بازرگانی

علوم سیاسی

حقوق

حسابداری

دانشگاه اصفهان,دانشگاه دولتی اصفهان,رشته های دانشگاه اصفهاندانشگاه دولتی اصفهان

دانشکده‌‌های دانشگاه اصفهان:

دانشکده‌ها ۱۳گانه داشگاه اصفهان عبارتند از:

دانشکده ادبیات و علوم انسانی

دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه‌ریزی

دانشکده اهل البیت (ع)

دانشکده علوم و فناوری نوین

دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی

دانشکده عمران و حمل و نقل

دانشکده زبان‌های خارجی

دانشکده فنی و مهندسی

دانشکده شیمی

دانشکده مهندسی کامپیوتر

دانشکده علوم

دانشکده علوم اداری و اقتصاد

دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی

دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان

با تأسیس دانشکده علوم دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۴۳ و پذیرش قبول شدگان این دانشکده در رشته‌های شیمی و فیزیک، تدریس شیمی در شهر اصفهان عملاً آغاز گردید. از مهرماه ۱۳۴۳ گروه شیمی به صورت گروهی مستقل فعالیت خود را آغاز نمود و از سال ۱۳۴۴ به بعد این گروه در رشته‌های شیمی محض و دبیری شیمی در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرفت.

همچنین از سال ۱۳۶۷ در رشته شیمی کاربردی (مقطع کارشناسی) پذیرش دانشجو آغاز گردید و در بین سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۳ دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری در شاخه‌های مختلف شیمی راه‌اندازی گردید. در سال ۱۳۹۱ با تصویب هیئت امناء دانشگاه این گروه به دانشکده شیمی ارتقاء یافت.

در حال حاضر این دانشکده با استفاده از توان علمی ۳۱ عضو هیئت علمی، امور آموزشی و پژوهشی نزدیک به ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی (شیمی محض و شیمی پلیمر، شیمی فیزیک، شیمی معدنی و نانوشیمی را در قالب ۵ گروه آموزشی شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی معدنی، شیمی فیزیک و شیمی پلیمر عهده‌دار می‌باشد.

دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان دارای آزمایشگاه‌ها، دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته و بعضاً منحصربه‌فرد و مراکز پژوهشی متعددی است که می‌توان آن را یکی از مجهزترین دانشکده‌های شیمی دانشگاه‌های کشور به حساب آورد.

دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه اصفهان

در سال ۱۳۵۴ گروه تربیت بدنی جهت ارائه واحد درسی تربیت بدنی عمومی در دانشکده علوم تربیتی شکل گرفت. در سال ۱۳۶۲ اولین دوره از دانشجویان رشته تربیت بدنی در گروه پذیرفته می‌شوند. در سال ۱۳۶۹ موافقت اصولی برای تبدیل گروه به دانشکده از وزارت علوم اخذ گردید. در سال ۱۳۷۶ اولین دوره کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی در دانشکده راه‌اندازی می‌گردد. دانشکده تربیت بدنی در مقاطع کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی و کارشناسی ارشد ودکتری تربیت دانشجو پذیرش می‌کند.

دانشکده ادبیات و علوم انسانی

دانشکده ادبیات از سال ۱۳۳۷ با دو رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی و ادبیات انگلیسی در خانه‌ای اجاره‌ای با دو اتاق گشایش یافت. در سال ۱۳۳۸ با افزایش رشته‌های فلسفه، علوم تربیتی و زبان و ادبیات ارمنی، به محلی در جنب بنای شاهزاده ابراهیم انتقال یافت. در سال ۱۳۴۱ با اضافه شدن رشته زبان و ادبیات عرب دبیرخانه دانشگاه اصفهان نیز شکل گرفت. در سال ۱۳۴۵ رشته تاریخ و جغرافیا نیز ایجاد گردید. در سال ۱۳۴۳ دانشکده‌های علوم و علوم تربیتی و روانشناسی تأسیس شده بود.

در سال ۱۳۴۷ با شکل‌گیری کلی دانشگاه اصفهان؛ ساختمان موقت دانشکده ادبیات با ۱۳ رشته (زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، فلسفه، علوم تربیتی، زبان و ادبیات ارمنی، زبان و ادبیات عرب، تاریخ و ایران شناسی، جغرافیا، زبان و ادبیات فرانسه، پاکستان‌شناسی و زبان اردو) در خیابان (هزار جریب) آماده بهره‌برداری‌شد و با انتقال از کوی شاهزاده ابراهیم به مجموعهٔ دانشکده‌های واقع در هزار جریب رونقی تازه به دانشگاه اصفهان بخشید. دوره لیسانس شبانه نیز دایر گردید. در سال ۱۳۴۸ گروه علوم اجتماعی دایر گردید.

در سال تحصیلی ۵۴–۱۳۵۳ رشته زبان و ادبیات آلمانی نیز به گروه زبانهای خارجی افزوده‌شد. در سال ۱۳۴۹ پس از تأسیس دانشکده علوم تربیتی، رشته فلسفه به آن دانشکده منتقل گردید و مجموع رشته‌های دانشکده ادبیات علوم انسانی در چهار گروه آموزشی (گروه زبان و ادبیات فارسی - گروه علوم اجتماعی و جغرافیا - گروه زبانهای خارجی - گروه تاریخ و ایران شناسی) اداره‌می‌شد.

در سال ۱۳۵۵ دانشکده زبانهای خارجی تأسیس گردید و گروه زبانهای خارجی به آن دانشکده انتقال یافت. در سال ۱۳۵۳ رشته‌های علوم اجتماعی و جغرافیا از یکدیگر تفکیک گردید و هر یک به گروه مستقلی تبدیل گردید. در سال ۱۳۶۷ رشته فلسفه مجدداً به دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی منتقل گردید و فعالیت خود را در مقطع کارشناسی فلسفه و با سیاست توسعه طولی آن درمقطع کارشناسی ارشد و دکتری آغاز نمود.

گروه الهیات از مهرماه ۱۳۷۰ با رشته کارشناسی دبیری الهیات و معارف اسلامی شروع به کار نمود و از جهت رشته متنوع شد. اکنون با تقلیل رشته‌های کارشناسی و توسعه مقاطع عالی تر به دو گروه (گروه علوم قران و حدیث - گروه فلسفه وکلام اسلامی) تقسیم شده‌است.

گروه حقوق دانشگاه اصفهان از سال تحصیلی ۷۵–۷۴ در مقطع کارشناسی آغاز به کار نمود. این گروه از نیمسال تحصیلی اول ۸۱–۱۳۸۰ به دانشکده علوم اداری و اقتصاد منتقل گردید.

ساختمان جدید دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۷۵ در مساحت ۱۷۰۰۰ متر مربع با ظرفیت بیش از ۲۵۰۰ دانشجو افتتاح گردید.

گروه‌های دانشکده ادبیات و علوم انسانی

این دانشکده ادبیات و علوم انسانی در حال حاضر هفت گروه آموزشی (۲۴ رشته گرایش) دارد:

گروه زبان و ادبیات فارسی

گروه علوم قران و حدیث

گروه تاریخ

گروه فلسفه وکلام اسلامی

گروه فلسفه

گروه علوم اجتماعی

گروه معارف

دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان

دانشکده فنی و مهندسی در سال ۱۳۶۷ با صدور مجوز از طرف شورای گسترش دانشگاه‌های وزارت فرهنگ و آموزش عالی (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) با سه رشته در مقطع کارشناسی: مهندسی کامپیوتر (نرم‌افزار)، مهندسی کامپیوتر (سخت‌افزار) و نقشه‌برداری آغاز بکار نمود.[۵]

گروه‌های آموزشی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان

گروه مهندسی برق

گروه مهندسی برق دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۸۰ تشکیل شده و اولین دوره کارشناسی با پذیرش ۳۵ نفر دانشجو در سال تحصیلی ۸۲–۸۱ در دانشکده فنی مهندسی آغاز به کار نموده‌است. هدف از دوره کارشناسی مهندسی برق تربیت کارشناس در زمینه طراحی، بهره‌برداری، نظارت، مدیریت نگهداری از سیستم‌های برقی و الکترونیکی می‌باشد. گروه مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد نیز با تعداد ۹ دانشجو در سال تحصیلی ۸۵–۸۴ فعالیت خود را گسترش داد. این گروه از سال ۱۳۸۷ در مقطع دکترا نیز دانشجو می‌پذیرد.

گروه مهندسی مکانیک

دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه اصفهان در دانشکده مهندسی این دانشگاه قرار گرفته‌است. گروه مهندسی مکانیک دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۸۶ تشکیل شد و در بهمن ماه همین سال اولین دوره دانشجویان کارشناسی مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات پذیرش شدند. در سال ۱۳۸۹ این گروه در دوره کارشناسی ارشد شروع به پذیرش دانشجو در گرایش طراحی کاربردی نمود. یک سال بعد هم در گرایش تبدیل انرژی، دانشجو پذیرفت. هم اکنون گروه مهندسی مکانیک در دورهٔ کارشناسی (مکانیک عمومی)، کارشناسی ارشد (گرایش‌های طراحی کاربردی و تبدیل انرژی) و دکتری (طراحی کاربردی و تبدیل انرژی) دانشجو می‌پذیرد.

گروه مهندسی عمران

گروه مهندسی عمران دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۸۳ تأسیس شد و در مهرماه سال ۱۳۸۵ اولین دوره دانشجویان کارشناسی پذیرش شدند. گروه مهندسی عمران در سال تحصیلی ۱۳۸۹ در مقطع کارشناسی ارشد به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

دانشکده مهندسی صناعت

این دانشکده توسط شخصی به نام ˈصناعتˈ و با اعتبار حدود ۲۰ میلیارد ریال ساخته شده‌است. عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۹ آغاز شد و پس از دو سال به بهره‌برداری رسید. این دانشکده در مساحت دو هزار و ۶۰۰ مترمربع و در سه طبقه برای استفاده آموزشی احداث شده‌است. دانشکده مهندسی صناعت به منظور افزایش فضاهای آموزشی پردیس فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان ایجاد شده‌است و در حال حاضر گروه برق و الکترونیک دانشکده فنی و مهندسی در آن مستقر شده‌است.

دانشکده مهندسی کامپیوتر

این دانشکده در سال ۱۳۶۷ در مقطع کارشناسی و با دو رشته مهندسی کامپیوتر (نرم‌افزار) و مهندسی کامپیوتر (سخت‌افزار) فعالیت خود را آغاز نموده‌است. در سال۱۳۷۴ مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های معماری‌کامپیوتر و مهندسی نرم‌افزار راه‌اندازی شد. در سال ۱۳۸۳ در مقطع کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات، کارشناسی ارشد هوش مصنوعی و دکترای گرایشهای معماری‌کامپیوتر و مهندسی نرم‌افزار با پذیرش دانشجو فعالیت خود را ادامه داد. پذیرش دانشجو در مقطع دکتری هوش مصنوعی در سال ۱۳۸۷ شروع شد. مقطع کارشناسی ارشد گرایش شبکه‌های کامپیوتری در سال ۱۳۹۰، کارشناسی ارشد گرایشهای تجارت الکترونیکی و امنیت اطلاعات در سال ۱۳۹۱و مقطع دکتری گرایش امنیت اطلاعات در سال ۱۳۹۲ آغاز به کار کرد.

دانشکده علوم

دانشکده علوم دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۴۳ شمسی پایه‌گذاری شده‌است. این دانشکده شامل ۵ گروه آموزشی آمار، ریاضی، فیزیک، زیست‌شناسی و زمین‌شناسی می‌باشد که در تمامی مقاطع تحصیلی دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی مبادرت به پذیرش دانشجو در سطوح داخلی و خارجی می‌نماید. در حال حاضر این دانشکده با سابقهٔ نزدیک به ۵۰ سال تجربه و در اختیار داشتن استادان مجرب و امکانات آموزشی و پژوهشی و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، یکی از قطب‌های مهم علوم پایه در کشور می‌باشد.

دانشکده علوم و فناوری‌های نوین

دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه اصفهان کار خود را با سه گروه آموزشی مهندسی هسته‌ای، مهندسی زیست فناوری (بیوتکنولوژی) و مهندسی نانوفناوری در سال ۱۳۸۷ آغاز نمود. گروه‌های آموزشی مهندسی هسته‌ای و مهندسی زیست فناوری از سال ۸۷ پذیرای دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد گردیدند. گروه آموزشی مهندسی نانو فناوری نیز اولین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد خود را از مهر ماه ۸۸ آغاز نمود. گروه آموزشی مهندسی انرژی نیز از پاییز ۹۰در گرایش مهندسی انرژی‌های تجدید پذیر توانست دانشجو جذب نماید. این در حالیست که در چشم‌انداز آیندهدانشکده علوم و فناوری‌های نوین گروه‌هایی مانند مهندسی سامانه‌های هوشمند، گروه آموزشی فناوریهای علوم زمین و گروه آموزشی مهندسی راهبرد دانش و فناوری در دست راه‌اندازی می‌باشد.

دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی

این دانشکده در سال ۱۳۴۸ تأسیس گردید و یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های دانشگاه اصفهان است. این دانشکده در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می‌پذیرد و با ۵ گروه آموزشی دارای _ عضو هیئت علمی تمام وقت فعالیت دارد. از این مجموعه، گروه علوم تربیتی باسابقه تر و بزرگتر از بقیه است، چهار گروه دیگر شامل روانشناسی، علم اطلاعات و دانش شناسی، مشاوره، روانشناسی کودکان با نیازهای خاص است. همه گروه‌ها در یک ساختمان مستقر هستند که در بخش پائینی (ضلع شمال شرقی) محوطه اصلی دانشگاه اصفهان واقع شده‌است. گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی از سال ۱۳۸۷ اولین دوره مجازی بنیادی را در کشور در سطح کارشناسی ارشد را راه اندازی کرده‌است.

ساختمان جدید این دانشکده روبروی ساختمان مرکزی دانشگاه اصفهان بنا شده‌است. دانشکده به‌طور مداوم به توسعه و آموزش و پرورش عمومی و خدمات اجتماعی در استان اصفهان مدد رسانده‌است. این دانشکده غیر از ارائه سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، دوره‌های کوتاه مدت و میان مدت توسعه کارکنان در آموزش و پرورش استان و بهداشت را فراهم می‌آورد همچنین به تحقیقات توجه بسیار دارد و این توجه در دوره‌های تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) و در پروژه‌های تحقیقاتی اعضای هیئت علمی دانشکده تجلی می‌یابد.

دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه اصفهان

زبانهای خارجی از اولین رشته‌های تأسیس شده در دانشگاه اصفهان می‌باشد. همچنان که در تاریخ دانشگاه نقل شده‌است زبانهای خارجی در سال ۱۳۴۷ از اولین رشته‌ها یی بود که پذیرش دانشجو نمود. دانشکده زبانهای خارجی درسال ۱۳۵۳ به عنوان یک دانشکده مستقل تأسیس گردید.

گروه‌های آموزشی دانشکده زبانهای خارجی عبارتند از: زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فرانسه، مترجمی آلمانی و ادبیات ارمنی و گروه زبانشناسی می‌باشد. گروه زبان انگلیسی (قدیمی‌ترین گروه دانشکده) درسال ۱۳۳۷، زبان و ادبیات فرانسه درسال ۱۳۳۸، گروه ارمنی‌شناسی درسال ۱۳۳۹، گروه زبان و ادبیات عربی درسال ۱۳۴۱، گروه زبان و ادبیات آلمانی درسال ۱۳۷۳ وهمچنین گروه زبان‌شناسی درسال ۱۳۸۵ تأسیس گردیدند.

دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان

دانشکده علوم اداری و اقتصاد در سال ۱۳۵۶ به عنوان یکی از دانشکده‌های دانشگاه اصفهان واقع در خیابان شمس‌آبادی کوچه شاهزاده ابراهیم فعالیت خود را با سه گروه آموزشی اقتصاد – مدیریت و حسابداری آغاز نمود. در سال ۱۳۶۹ گروه علوم‌سیاسی در این دانشکده راه‌اندازی گردیده و در سال ۱۳۸۰ گروه حقوق به این دانشکده ملحق شد. اکنون این دانشکده پس از گذشت سه دهه با ۵ گروه آموزشی اقتصاد، مدیریت، حسابداری، علوم‌سیاسی و حقوق در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری مشغول انجام فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی می‌باشد.

دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه‌ریزی دانشگاه اصفهان

دانشکده جغرافیا و برنامه‌ریزی دانشگاه اصفهان در ابتدا از سال ۱۳۴۵ با تأسیس دورهٔ کارشناسی کار خود را به عنوان گروه جغرافیا آغاز کرد. دورهٔ کارشناسی ارشد جغرافیا در سال ۱۳۶۶ با پذیرش چهار دانشجو افتتاح گردید. دورهٔ دکتری در سال ۱۳۷۱ با پذیرش سه دانشجو کار خود را آغاز نمود.

این دانشکده از سال ۱۳۸۹ باعنوان دانشکده جغرافیا و برنامه‌ریزی در قالب ۳ گروه آموزشی «جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی، جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری و جغرافیا طبیعی» در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، ارشد، دکتری و در ۵ گرایش برنامه‌ریزی شهری، برنامه‌ریزی روستایی، و اقلیم شناسی، ژئومورفولوژی، جغرافیا و برنامه‌ریزی توریسم، جغرافیای سیاسی و جغرافیای پزشکی هم اکنون به کار خود ادامه می‌دهد.

دانشکده حمل و نقل دانشگاه اصفهان

دانشکدهٔ حمل و نقل در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. این دانشکده با توجه به اهمیت صنعت حمل و نقل کشور در برنامهٔ چهارم توسعه و موقعیت جغرافیایی و مزیت‌های نسبی اصفهان در این استان و در دانشگاه اصفهان تأسیس شد. 

دانشکده آموزش‌های مجازی دانشگاه اصفهان

قدمت دوره‌های مجازی در دانشگاه اصفهان به دو دهه می‌رسد. اولین دوره‌های رسمی کارشناسی ارشد در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی، مدیریت اجرایی و مدیریت بازرگانی در سال ۱۳۸۷ راه اندازی شد. گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی اولین دوره مجازی بنیادی را در کشور در سطح کارشناسی ارشد در دانشگاه اصفهان راه اندازی کرده‌است. ساختمان اختصاصی دانشکده آموزشهای مجازی دانشگاه اصفهان در تاریخ ۹۲/۴/۱۸ با حضور استادان و مسئولین دانشگاه اصفهان، مدیران ارشد استان اصفهان و دانشجویان دانشکده آموزشهای مجازی با همت پروفسور علی صنایعی رسماً افتتاح گردید.

مركز آموزش زبان فارسي دانشگاه اصفهان

مركز آموزش زبان فارسي دانشگاه اصفهان آموزش زبان فارسي به غير فارسي زبانان را از سال ۱۳۶۳ آغاز نموده است و در تاريخ ۹۲/۱۱/۶ به استناد مصوبه هفتمين جلسه شوراي بورس دانشجويان غير ايراني مجوز آموزش زبان فارسي ويژه دانشجويان غير ايراني به دانشگاه اصفهان اعطا گرديد.

دانشگاه اصفهان,دانشگاه دولتی اصفهان,دانشکده های دانشگاه اصفهان منظره يك روز برفي در مركز آموزش زبان فارسي دانشگاه اصفهان

دوره هاي آموزش زبان فارسی

در اين مركز زبان آموزان در دوره هاي آغازين ، پايه ، پيش ميانه ، ميانه و پيشرفته به ميزان ۲۰ ساعت در هفته آموزش مي بينند.كلاس هاي اين مركز به صورت نيمه خصوصي و گروهي برگزار مي گردد. زبان آموزان در هر كلاس به طور ميانگين بين ۴ تا ۱۰ نفر هستند.در كلاس هاي آموزش زبان فارسي تاكيد بر چهار مهارت اصلي شنيدن ، گفتن ، خواندن و نوشتن است و در صورتي كه نياز به تقويت مهارت خاصي در زبان آموزان احساس شودبا هماهنگي و طبق صلاح ديد مدرس و مركز براي زبان آموزان مورد نظر كلاس هاي ويژه اي جهت آموزش در نظر گرفته مي شود. 

گواهي پايان دوره زبان فارسی

در مركز آموزش زبان فارسي با توجه به نوع حضور زبان آموزان گواهي پايان دوره به دو صورت صادر مي شود. زبان آموزاني كه مدت كوتاهي در يك دوره حضور داشته باشند ، گواهي حضور در دوره مورد نظر را دريافت ميكنند و زبان آموزاني كه دوره اي را با موفقيت به پايان رسانده باشند ، گواهي پاياين دوره مورد نظر را دريافت مي نمايند.

خوابگاه‌های دانشگاه اصفهان:

دانشگاه اصفهان,دانشگاه دولتی اصفهان,خوابگاه های دانشگاه اصفهان خوابگاههای خواهران دانشگاه اصفهان
دانشگاه اصفهان,دانشگاه دولتی اصفهان,خوابگاه های دانشگاه اصفهان خوابگاههای برادران دانشگاه اصفهان

دانشگاه اصفهان,دانشگاه دولتی اصفهان,دانشکده های دانشگاه اصفهان مکان دانشگاه اصفهان

گردآوری: بخش علم و فناوری سرپوش

edu.ui.ac.ir
  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
کار ومسکن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش