به گزارش خبرآنلاین، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم بکارگیری فضاي مجازي برای ارتقاي كيفي و كمي آموزش گفت: امروزه نظام آموزشی در تمای کشورهای دنیا تنها محدود به آموزش های چهره به چهره نیست و بخش عمده ای از آموزش محتوای نظری به صورت مجازی ارائه می شود.
لاریجانی به تجارب موفق سایر کشورها در گسترش آموزش مجازی در علوم پزشکی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: دانشگاهها و موسساتی در دنیا هستند که سالانه به حدود ۴۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی آموزش آنلاین ارائه می دهند.
وی به همسوسازی آموزش علوم پزشکی با استانداردهای جهانی در برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: مجازی سازی آموزش علوم پزشکی از محورهای این برنامه است و از مهمترین اقداماتی که در راستای اجرای این برنامه انجام شد راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی مجازی است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دانشگاه علوم پزشکی مجازی بستری را فراهم کرده تا با همکاری دانشکده های مجازی در تمامی دانشگاهها بتوانیم برخی از آموزش ها را در رشته و مقاطع مختلف به صورت مجازی ارائه نماییم.
لاریجانی با اشاره به زیرساخت های ایجاد شده در دانشگاه علوم پزشکی مجازی گفت: با ارائه مجازی برنامه های آموزشی دانشجویان علوم پزشکی در اقصی نقاط کشور می توانند از آموزش هایی با کیفیت یکسان برخوردار گردند؛ که این امر بستر ارتقای عدالت آموزشی در کشور را فراهم می کند.
وی تاکید کرد: باتوجه به شرایط خاص آموزش های علوم پزشکی قاعدتا نمی توان تمامی دروس را به صورت مجازی ارائه کرد ولی سعی داریم تا با مجازی سازی کوریکولوم های آموزشی ممکن از مزایای سیستم آموزش مجازی در کشور بهره برداری کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: لازم است تا آموزش های علوم پزشکی به صورت ترکیبی از روش چهره به چهره و مجازی برگزار گردد.
لاریجانی گفت: به همین منظور آیین نامه آموزش ترکیبی در دوره های دکترای عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در وزارت بهداشت تدوین و چندی قبل در شصت و سومین جلسه شورای عالی برنامه ریزی تصویب شد.
او گفت: مبنای این آیین نامه حداکثر ۶۰ درصد از آموزش های نظری و یا آن دسته از آموزش هایی که ماهیت کارگاهی یا کارآموزی در عرصه را ندارند می تواند به شکل الکترونیکی برگزار شود. همچنین چهار هفدهم ساعات هر درس نظری می تواند با نظر شورای آموزش دانشکده ذیربط به صورت الکترونیکی برگزار گردد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بر لزوم اجرای این آیین نامه برای تمامی رشته های علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: در شصت و ششمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی مصوب شد تا این آیین نامه برای سایر مقاطع علوم پزشکی از جمله کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی نیز اجرایی گردد.
لاریجانی با بیان اینکه این مصوبه برای اجرا به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است، گفت: بدون شک اجرای این آیین نامه تاثیر بسزایی در ارائه آموزش های با کیفیت بهتر و همچنین دسترسی تمامی دانشجویان علوم پزشکی کشور به این آموزش ها خواهد داشت.
دکتر لاریجانی در پایان ابراز امیدواری کرد که کلیه دروس نظری در دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز از امکانات و بستر ایجاد شده در دانشگاه علوم پزشکی مجازی برای ارائه این دروس نیز استفاده نموده و به این ترتیب امکان شرکت همه دانشجویان علوم پزشکی را در کلاس مجازی بهترین اساتید کشور فراهم نماید.
- 13
- 3