دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۵۷ - ۱۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۰۳۴
دانشگاه

خواسته دانشجویان انتخاب وزیر علومی است که در‌شأن دانشگاه و دانشجو باشد

وزارت علوم,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
هم‌اکنون جامعه دانشجویان خواسته اصلی‌شان انتخاب وزیر علوم است، وزیری که در‌شأن دانشگاه و دانشجو باشد

قرار است امروز رئیس جمهوری به دانشگاه تهران برود و زنگ آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها را به صدا درآورد. او در ۵ سال گذشته به دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف و دانشگاه تهران رفت تا در برابر دانشجویان و دانشگاهیان از اهمیت دانشگاه در دولتش بگوید.

 

گرچه این حضور همیشه یکی از داغ‌ترین و البته پرحاشیه‌ترین مراسم‌ هرسال رؤسای جمهوری بوده است با این همه در مراسم امروز رئیس جمهوری در دانشگاه تهران تنها وزیر بهداشت در کنار روحانی حضور خواهد داشت و از وزارت علوم هم سیدضیا هاشمی به‌عنوان سرپرست وزارت علوم او را همراهی خواهد کرد.

 

البته روحانی در دولت قبل در دیدار با دانشگاهیان هم یک بارجعفر توفیقی و یک بار هم محمد علی نجفی را به‌عنوان سرپرست در کنار خود داشته است. موضوعی که البته مورد توجه فعالان دانشجویی هم قرار گرفته است و آنها حالا یکی از مهم‌ترین مطالبات خود را انتخاب وزیری کاربلد در این حوزه می‌دانند.

 

موضوعی که «غزل معصوم شاهی» دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: در دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی وقتی آقای فرجی دانا وزیر علوم بود شرایط دانشگاه‌ها به سمت بهبود حرکت می‌کرد. خیلی از نشریات و تشکل‌های دانشجویی فعال شدند. بسیاری از میهمان‌های دانشگاه‌ها که اجازه حضور در دانشگاه را نداشتند می‌توانستد در دانشگاه حاضر شوند و فضای نقد در دانشگاه حاکم شد. می‌توانم بگویم بهترین دوره این ۵ سال همان دوران آقای فرجی دانا بود.

 

چرا که بعد از استیضاح دوباره نهادهای خارج از دانشگاه برای دانشگاه تصمیم‌گیری کردند و برخی از دانشجویان احضار شدند. وی تأکید کرد: «ما حداقل توقع‌مان از رئیس جمهوری این است که وزیری برای این وزارتخانه در نظر بگیرند که مثل آقای فرجی دانا اقتدار داشته باشد.»

 

فضا روز به روز بهتر می‌شود

با این حال دانشگاهیان در سال‌های اخیر روزهای پر اتفاقی را تجربه کرده‌اند. از روزهای دشوار دولت دهم گرفته تا دمیدن بارقه‌های امید و فضای نشاط در دانشگاه، از بازنشستگی زود هنگام استادان گرفته تا بازگشت دوباره همان استادان به دانشگاه، از احضار و ستاره‌دارشدن دانشجویان گرفته تا برطرف شدن منع تحصیلی دانشجویان. موضوعی که البته فعالان تشکل‌های سیاسی دانشجویان می‌گویند.

 

محمد کبیری رئیس ستاد جوانان دانشجویان روحانی درباره وضعیت فعلی دانشگاه می‌گوید: در ۴ سال اول دولت یازدهم تلاش شد تا فضای بسته دانشگاه‌ها باز شود، تعداد قابل توجهی از انجمن‌های سیاسی دانشجویی مجوز فعالیت گرفتند؛ انجمن‌هایی که سابق بر این اجازه فعالیت نداشتند همچنین بخش زیادی از دانشجویان ستاره دار به دانشگاه برگشتند و این اقدامات مهم دولت یازدهم در دانشگاه بود.

 

البته در تمام این سال‌ها یکسری کج سلیقگی‌هایی در ارتباط با دانشگاه و دانشجو هم شد مثلاً نهادهای خارج از دانشگاه برای دانشگاه نسخه می‌پیچیدند یا در برخی مواقع وضعیت را برای دانشگاه امنیتی می‌کردند با این حال دولت، وزیر علوم و رؤسای دانشگاه‌ها تلاش کردند تا این وضعیت را بهبود بخشند و به اعتقاد من فضا روز به روز بازتر از سال‌های قبلش شد. با این حال هم‌اکنون جامعه دانشجویان خواسته اصلی‌شان انتخاب وزیر علوم است وزیری که در‌شأن دانشگاه و دانشجو باشد.

 

رئیس جمهوری پیگیر وعده‌های دانشگاه باشد

محمد رهبری دبیر انجمن سیاسی دانشگاه تهران هم بر این باور است که دولت دوازدهم باید پیگیر وعده‌های دانشگاهیان باشد و دانشگاه در اولویت برنامه‌های رئیس جمهوری باشد: در جریان دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری، فعالان و تشکل‌های دانشجویی با حضور پررنگ خود در فضای انتخاباتی و حضور پررنگ در خیابان‌ها و فضای مجازی، نقش مهمی در پیروزی حسن روحانی در انتخابات ایفا کردند. آنها با وجود تمام انتقاداتی که به عملکرد دولت اول حسن روحانی داشتند وارد میدان شدند تا نه تنها راهی که از سال ۹۲ آغاز شده بود ادامه یابد، بلکه امید داشتند تا کاستی‌ها و ضعف‌های دولت یازدهم در وزارت علوم نیز کاهش یابد.

 

مهم‌ترین مطالبه آنان در جریان انتخابات انتصاب وزیر علومی بود که توانایی و اراده دفاع از استقلال دانشگاه را داشته باشد و جلوی دخالت‌هایی که در خارج از دانشگاه در این حوزه می‌شود گرفته شود. امید داشتند تا دیگر شاهد برخورد با تشکل‌ها و فعالان دانشجویی نباشند، امید داشتند تا از علوم انسانی در برابر شعارزدگی و حرف‌های غیر تخصصی دفاع شود، امید داشتند تا در برابر کالایی شدن آموزش ایستادگی شود. شعارها و عملکرد رئیس جمهوری نیز در ایام انتخابات، به همه دانشجویان این امیدواری را داده بود که به سوی تحقق این مطالبات حرکت خواهد شد و کسی به‌عنوان وزیر علوم معرفی می‌شود که در این راستا حرکت کند.

 

وی تأکید می‌کند: اما امروز در شرایطی رئیس جمهوری برای آغاز سال تحصیلی به دانشگاه تهران آمده است که نه تنها وزیر علوم معرفی نشده است، بلکه اکثر گزینه‌هایی که در فضای سیاسی و دانشجویی مطرح می‌شود، با خواست و مطالبه دانشجویان فاصله فراوانی دارد. پس از نزدیک به دو ماه هنوز کسی به‌عنوان وزیر علوم معرفی نشده است.

 

ویژگی‌های مدنظر آنها برای گزینه وزارت علوم بارها و بارها در بیانیه‌هایشان اعلام شده است. انتخاب وزیر علوم آزمونی است برای رئیس جمهوری تا وعده‌هایش در حوزه آموزش عالی ارزیابی شود. امید است که رئیس جمهوری برخلاف آن چه به نظر می‌رسد همچنان پیگیر وعده‌های انتخاباتی خود و خواست و مطالبه دانشجویان باشد که این موضوع با معرفی وزیر علوم ارزیابی می‌شود.

 

دانشگاه نباید جولانگاه فعالیت سیاسی شود

حسین اخگر دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز مهم‌ترین درخواست دانشجویان را انتخاب وزیر علوم شایسته می‌داند و می‌گوید: مهم‌ترین توقعی که بدنه دانشگاه از رئیس جمهوری داشتند این بود که ما هم یک وزیر شایسته در رأس وزارتخانه داشته باشیم. اما هم‌اکنون وزارت علوم بدون وزیر رها شده است این به نفع جامعه دانشگاهی نیست. البته برخی از گزینه‌هایی که مطرح می‌شود هم در حد و اندازه وزارت علوم نیستند ما انتظار داریم وزیری در رأس وزارتخانه باشد که بدنه دانشگاه را بخوبی بشناسد.

 

وی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته انجمن‌هایی در دانشگاه مجوز گرفتند که به ضرر دانشگاه و اسلام کار می‌کنند، می‌گوید: انجمن‌های زیادی مجوز گرفتند که هیچ کدامشان کارکرد چندان مثبتی برای دانشگاه نداشتند این به ضرر نظام اسلامی است. متأسفانه معاونت فرهنگی وزارت علوم در چند سال گذشته بسیار سیاسی کاری کرده است این معاونت هر روز به بهانه افزایش تشکل‌های دانشجویی و نشاط دانشگاهی مجوزهایی را صادر کرده است. وزارت علوم به جایی که به فکر شتاب علمی دانشگاه‌ها باشد جولانگاه فعالیت سیاسی دانشجویان و دانشگاهیان شده بود و این به ضرر دانشگاه است.

 

«سبحان فلاح» دبیر سیاسی بسیج دانشگاه امیر کبیر اما به آزادی بیان در دانشگاه اشاره می‌کند و معتقد است که این آزادی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم کمتر شد. او این چنین توضیح می‌دهد: زمانی که آقای روحانی انتخاب شدند به این موضوع اشاره کردند که فضای دانشگاه‌ها امنیتی است متأسفانه هم‌اکنون هم همین فضا حاکم است و رؤسای دانشگاه‌ها اجازه برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی را در دانشگاه نمی‌دهند.

 

ما چندین بار از رؤسای دانشگاه خواسته‌ایم تا اجازه دهند درباره برخی از مباحث در صحن دانشگاه کرسی آزاد اندیشی برگزار کنیم اما این اجازه را ندادند یا خواستیم که میهمانهایی وارد دانشگاه شوند تا جلسه نقد و بررسی داشته باشیم اما چون این میهمان‌ها مورد علاقه رؤسای دانشگاه نبود این اجازه را به ما ندادند.ما از رئیس جمهوری می‌خواهیم فضا را برای دانشجویان باز کنند.

 

نیم نگاه

محمد رهبری: مهم‌ترین مطالبه دانشجویان در جریان انتخابات انتصاب وزیر علومی بود که توانایی و اراده دفاع از استقلال دانشگاه را داشته باشد و جلوی دخالت‌هایی که در خارج از دانشگاه در این حوزه می‌شود گرفته شود.

 

حسین اخگر: برخی از گزینه‌هایی که مطرح می‌شود هم در حد و اندازه وزارت علوم نیستند ما انتظار داریم وزیری در رأس وزارتخانه باشد که بدنه دانشگاه را بخوبی بشناسد.

 

سبحان فلاح: چندین بار از رؤسای دانشگاه خواسته‌ایم تا اجازه دهند درباره برخی از مباحث در صحن دانشگاه کرسی آزاد اندیشی برگزار کنیم اما این اجازه را ندادند.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش