دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۱۳ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۶۱۷
دانشگاه

باوجود وعده بررسی مسئولان وزارت علوم و کمیسیون آموزش تعدادی از رتبه‌های سه‌رقمی از دانشگاه‌ها بازماندند؛

قربانیان یک سهمیه‌بندی تازه

حسن قاضی‌زاده‌هاشمی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

وزیر بهداشت: با شهامت می‌گویم سهمیه‌های خاص زیادی در کلاس‌ها ایجاد کرده‌اند که با آنها موافق نیستم.

 

اعلام نتایج کنکور سراسری امسال در آخرین روزهای شهریور، شوک و بهتی را به بعضی از داوطلبان وارد کرد و این افراد با رتبه‌های سه‌ و چهاررقمی درحالی‌که خود را برای ورود به دانشگاه آماده کردند با عبارت «مردود» در کارنامه خود مواجه شدند. کار به جایی رسید که یکی از داوطلبان مریوانی به نام «گلاویژ ارژنگی» با رتبه ۳۴۵ رشته علوم تجربی در دانشگاه فرهنگیان شهرش پذیرفته نشد و او در اعتراض، دست به اعتصاب غذا زد و تصویرش بر روی تخت بیمارستان در رسانه‌های مختلف منتشر شد. دو هفته پس از این اعتراضات و وعده بررسی مسئولان، وزیر بهداشت، تلویحا عامل این وضع را «ایجاد سهمیه‌های خاص زیادی در کنکور امسال» می‌داند و معتقد است که مسئولان عالی نظام ازجمله سران قوا هم با این سهمیه‌ها موافق نیستند.

 

نمی‌شود رتبه ۳هزارو ۸۰‌هزار هم‌کلاس شوند

آن‌طور که از گفته‌های مسئولان در دوهفته گذشته برمی‌آید، دلیل پذیرفته‌نشدن داوطلبانی با رتبه‌های سه‌رقمی، اعمال سهمیه‌های جدیدی در کنکور سراسری امسال است؛ سهمیه‌هایی که با تصویب مجلس شورای اسلامی تبدیل به قانون شده‌اند. «حسن قاضی‌زاده‌هاشمی» دیروز و در مراسم معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به بعضی سهمیه‌های جدیدی که برای گروه‌های خاص در دانشگاه‌ها قرار دادند، از مخالفت وزارت بهداشت با این سهمیه‌ها سخن گفت: «در شورایعالی انقلاب هم گفته‌ام که ما باید دانشگاه‌های تهران را از سهمیه رها کنیم. با شهامت می‌گویم سهمیه‌های خاص زیادی در کلاس‌ها ایجاد کرده‌اند اما به نظرم روش‌های دیگری هم برای تکریم مشمولان این سهمیه‌ها وجود دارد.

 

البته جانبازان و ایثارگران بالای سر ما جا دارند و مردم باید بدانند که آنها بدون سهمیه هم رتبه‌های بالایی در دانشگاه‌ها به خود اختصاص می‌دهند.» قاضي‌زاده‌هاشمی در ادامه سخنان خود، تعدادی از نمایندگان مجلس را عامل تصویب چنین قوانینی دانست: «البته منظور من سهمیه خانواده‌های شهدا و جانبازان و... نیست، اما گاهی در مجلس کارهایی انجام می‌دهند که فکر می‌کنند عوام پسندانه است، اما بعد هم جسارت ندارند که بگویند اشتباه کردیم. وزارت بهداشت با سهمیه جدیدی که برای دانشگاه‌ها گذاشته‌اند، موافق نیست و مطمئنم مسئولان عالی نظام ازجمله سران قوا نیز با آن موافق نیستند.»

 

وزیر بهداشت درباره وضع کنونی دانشگاه‌ها و همچنین سهمیه‌های درنظر‌گرفته‌شده، از لزوم رقابت نخبه‌ها در تعدادی از دانشگاه‌ها سخن گفت که با این سهمیه‌ها امکان این رقابت از بین خواهد رفت: «دانشگاه‌ها باید رقابت‌پذیر باشند، نمی‌شود رتبه ۳۰۰۰ و ۸۰‌هزار در کلاس داروسازی دانشگاه تهران در کنار هم بنشینند. بنابراین باید چند دانشگاه را در وزارت علوم و وزارت بهداشت مشخص کنیم و سهمیه آنها را به سایر دانشگاه‌ها بدهیم و اجازه دهیم در چند دانشگاه نخبه‌ها با هم رقابت کنند.»

 

چراکنکور سراسری امسال متفاوت شد؟

چند سالی است که کنکور سراسری در ایران، رقابت فشرده و نفسگیر سابق را ندارد و حتی سالانه تعدادی از صندلی‌های دانشگاه‌های دولتی خالی می‌ماند ولی در آخرین روزهای شهریور امسال بار دیگر این آزمون خبرساز شد. درحالی‌که ۴ مهر امسال، مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم از ۳۰۰هزار صندلی خالی در دانشگاه‌های دولتی در‌ سال ۹۶ سخن گفت اما در کنکور همین‌سال بسیاری از رتبه‌های سه رقمی در هیچ‌رشته‌ای پذیرفته نشدند تا شیوه بررسی مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور برای هم تبدیل به یک پرسش شود که مسئولان تلاش کردند تا اندازه‌ای به این پرسش، پاسخ دهند.

 

دوم مهر ۹۶، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در یک نشست خبری از لحاظ‌ شدن سهمیه ۵درصدی برای ایثارگران سخن گفت و توضیحاتی را دراین‌باره بیان کرد: «سهمیه‌های امسال، مصوبه مجلس داشت که ما هم موظفیم این مصوبات را به اجرا برسانیم این سهمیه ۵‌درصدی فی‌نفسه مشکلی نداشت و مناسب بود، اما بندی در آن بود که اگر سهمیه ۲۵‌درصد جانبازان در رشته محلی خالی ماند این قانون اجازه می‌داد که این ظرفیت خالی برای ۵‌درصد سهمیه اضافی ایثارگران که امسال تصویب شد داده شود و باعث شد تعدادی از داوطلبان پذیرش در رشته محل مورد نظر خود را از دست بدهند که به اعتقاد من این اعتراض در خور تامل است. »

 

وعده «مجتبی شریعتی‌نیاسر» برای حل این مشکل اگرچه هنوز به نتیجه نرسیده است اما او در همان نشست خبری اعتراض داوطلبان را قابل تامل دانست.آن‌طور که معاون آموزشی وزارت علوم وعده داده بود این موضوع در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بررسی شد اما نتیجه آن گره‌ای از مشکلات داوطلبان معترض، باز نکرد. دو روز بعد از سخنان شریعتی، «سیدحمایت میرزاده» سخنگوی کمیسیون آموزش اعتراض کنکوري‌ها را وارد ندانست و در توضیح این موضوع گفت: «سهمیه‌ها امسال هیچ تغییری نکرده است، کسانی که نسبت به افزایش سهمیه ایثارگران در کنکور امسال معترض بودند باید بدانند که بیش از آنچه که قانون اجازه داده است ظرفیت برای دانشجویان سهمیه ایثارگر استفاده نشده است.»

 

اما بررسی کمیسیون آموزش و وارد ندانستن اعتراض داوطلبان، پایان این ماجرا نبود و شنبه همین هفته سرپرست وزارت علوم از تشکیل کمیته‌ای برای بررسی اعتراضات سخن گفت. «سیدضیا‌ هاشمی» در روزی که همراه با رئیس‌جمهوری به دانشگاه تهران رفته بود، درباره نتیجه بررسی‌ها گفت: «سه‌شنبه‌شب در شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره این موضوع بحث مفصلی شد و وزیر بهداشت نیز گزارش بسیار روشنی دادند که البته مشخص شد ضعف قانونی بوده و مورد توجه اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز قرار گرفت.» سرپرست وزارت علوم ادامه داد: «پس از این جلسه مقرر شد که کمیته‌ای از وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دیگر دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شود تا در زمینه رفع اشکالات موجود برای ‌سال آینده، تصمیم‌گیری شود.»

 

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش