به گزارش دنیای اقتصاد، بهای هر اونس طلا ابتدای هفته گذشته در حدود قیمت ۱۲۰۰ دلاری باز شده بود، اما پس از نزول تا قیمت ۱۱۸۹ دلاری، به سطح ۱۲۰۷ دلاری صعود کرد و در نهایت با افت مجدد در قیمت ۱۱۹۶ دلاری بسته شد. افت انتهای هفته تحت تاثیر انتشار دادههای اشتغال ایالات متحده رخ داد. شاخص دلار پس از گزارش وزارت کار از جایگاه ۹۵ واحدی خود صعود کرد و در نهایت به ۳۶/ ۹۵ واحد رسید و فشار همیشگی خود را بر فلز زرد وارد کرد. انتشار آمارهای جدید در حوزه بازار کار آمریکا در ماه آگوست اما موجب شد تا قیمت جهانی طلا در پایان مبادلات روز جمعه با کاهش روبهرو شود و از ثبت بازدهی مثبت هفتگی باز ماند.
رالی ین و دلار
تداوم نگرانیهای بینالمللی درخصوص تنشهای تجاری بین آمریکا و سایر قدرتهای اقتصادی جهان، سرمایهگذاران را به ورود در بازار ذخایر امن ترغیب کرده است. در حال حاضر با توجه به بیاعتنایی سرمایهگذاران به فلز امن (طلا) در شرایط نااطمینانی، ین ژاپن مقصد سرمایهگذاران نگران تلقی میشود.تضعیف ارزش دلار ظرف دو ماه اخیر در برابر ین ژاپن نیز موید همین مساله است. هرچند یکی از آخرین تهدیدهای تجاری دونالد ترامپ نصیب ژاپن شده، اما ین همچنان توانسته سال ۲۰۱۸ میلادی را با بازدهی بهتری نسبت به دلار سپری کند و کماکان جذابیت خود را در بازار ذخایر امن حفظ خواهد کرد.
نظرسنجی همگرای کیتکو
نظرسنجی این هفته کیتکو درخصوص روند کوتاهمدت طلا از ۱۷ تحلیلگر خبره والاستریت و ۶۷۶ خردهفروش پرسابقه میناستریت صورت گرفت. هفت تحلیلگر والاستریت، معادل ۴۱ درصد از شرکتکنندگان، هفته آتی را برای طلا افزایشی پیشبینی کردند. در این میان ۵ کارشناس به ثابت ماندن روند قیمتی فلز زرد رای دادند و همین تعداد، معادل ۲۹ درصد از جمعیت والاستریتیها نیز به کاهش بهای فلز زرد در کوتاهمدت معتقد بودند.
اتحاد افزایشی میناستریتیها و والاستریتیها با رای ۳۲۹ خردهفروش، معادل ۴۹ درصد از کل جمعیت، ترکیب شد تا هفته آینده با اکثریت آرا ندای روند افزایشی طلا را به بازارها منتقل کند. در میان خردهفروشان ۲۵۱ نفر، معادل ۳۷ درصد، روند کاهشی اونس طلا را محتمل دانستند و تنها ۱۴ درصد از آنها روند ثابتی را برای قیمت معاملات در بازار مطرح کردند. در نظرسنجی هفته گذشته ۵۰ درصد کارشناسان اقتصادی والاستریت و ۴۸ درصد سرمایهگذاران میناستریت پیشبینی کرده بودند که قیمت طلا با افزایش روبهرو میشود؛ اما قیمت فلز گرانبها در پایان مبادلات هفته گذشته با کاهش حدود نیم درصدی به کار خود پایان داد.
- 11
- 6