دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۵۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۸۳۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

ساختمان‌هایی شگفت‌انگیز که انگار متعلق به یک جهان دیگرند!

همه‌ی ما درباره عجایب هفتگانه جهان از زمان‌های قدیم شنیده ایم. اما باور کنید یا نه، ساختمان‌های حتی باشکوه‌تری نیز وجود دارند که سزاوار توجه ما هستند. ما در برترین‌ها تصمیم داریم تا بفهمیم کدام یک از ساختمان‌های مدرن می‌توانند این لیست را تکمیل کنند و نام آن‌ها در این لیست قرار گیرند.

ما با کمی جست و جو توانسته ایم تا تعداد زیادی از آن‌ها را پیدا کنیم! فقط کافی است تا به این ساختمان‌ها نگاه کنید . آن‌ها تصورات ما را با طراحی باورنکردنی خود به هم ریخته اند. تمدن ما باید به این شاهکار‌های معماری مدرن افتخار کند.

۱۴. ساختمان نیلوفر‌های آبی، چین

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

یکی از سازه‌های شگفت انگیز در چین در شهر ووجین قرار دارد و با عنوان ساختمان نیلوفر‌های آبی، زیباترین منظره را در میان آب به وجود آورده است. این ساختمان که به شکل ۳ گل نیلوفر آبی در ۳ حالت مختلف است، در یک پارک ۴ هکتاری، در منطقه وجین چین واقع شده است. ارتفاع این بنا هفت متر است و حدود ۵/۳ هکتار مساحت دارد. این مجموعه دارای سه ساختمان است که به یکدیگر متصل هستند و هر یک شبیه یک گل نیلوفر آبی است. این ساختمان دارای یک تونل است که از زیر آب، پارک اطراف ساختمان و ساحل را به ساختمان متصل می‌کند.

۱۳. هتلی باورنکردنی در آلپ

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این هتل البته هنوز یک طرح مفهومی است، اما ما نمی‌توانیم از طراحی فوق العاده آن چشم پوشی کنیم. این هتل قرار است در آلپ ساخته شود. سازنده ساختمان «آندری روزژو» است و از چشم انداز چشمگیر کوهستان الهام گرفته شده است. هتل یک صخره ناهموار را در آغوش گرفته است و دارای نمای شیشه‌ای قابل توجهی است.

۱۲. معبد نیلوفر آبی در دهکده باپور، هندوستان

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

یکی دیگر از بنا‌های بزرگ به شکل گل نیلوفر آبی، شاهکار معماری بهائیان در هندوستان و خانه اصلی پرستش آیین بهائی است. در‌های آن بدون در نظر گرفتن آیینشان برای همه‌ی مردم باز است. ۹ درب به سالن مرکزی معبد منتهی می‌شود که نمادی از وحدت همه ادیان است.

۱۱. خانه‌های مکعبی روتردام، هلند

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در خیابان Overblaak در روتردام گروهی از ۴۰ خانه وجود دارد. آن‌ها این تصور را ایجاد می‌کنند که تمام دنیا وارونه است. خانه‌ها توسط معمار معروف پیت بلوم و در سال ۱۹۸۴ ساخته شده اند و کلیه دیوار‌ها و پنجره‌ها با زاویه ۴۵ درجه ساخته شده اند. این طراحی نشان دهنده یک دهکده در داخل یک شهر، هر یک از این خانه‌ها نشان دهنده یک درخت، و تمام خانه‌ها با هم یک جنگل را به تماشا می‌گذارند.

۱۰. بنای یادبود اتمیوم در بروکسل، بلژیک

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

کسانی که این ساختمان را می‌بینند ممکن است فکر کنند این فقط یک مجسمه عظیم ساخته شده از فلز است. با این حال، این بنا یک ساختمان کاملاً برجسته است. با دنبال کردن لوله‌ها می‌توان بین کره‌ها حرکت کرد و به یک موزه علمی یا رستوران رسید. اتمیوم نمایانگر کریستالی از آهن است که با ۱۰۲ متر ارتفاع و ۹ کره‌ی فولادی به یکدیگر وصل شده‌اند. اتمیوم به عنوان نماد معماری نوین بلژیک، قرار بود به مدت ۶ ماه سر پا بماند، ولی بیش از ۵۰ سال است که این بنای یاد بود در جای خود باقی‌مانده است.

۹. شهر علم و هنر در والنسیا، اسپانیا

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این یک نمونه برجسته دیگر از معماری مدرن است و درست در وسط پارکی در والنسیا و روی آب واقع شده است و مهم‌ترین جاذبه‌ی گردشگری مدرن این شهر به حساب می‌آید. طراحی واقعاً آینده نگرانه آن نمایانگر اسکلتی از یک جانور خارق العاده را به یاد می‌آورد. این مجموعه شامل ۵ ساختمان است: یک میدان، یک سینما، یک پارک، یک موزه علمی و یک پارک اقیانوس شناسی. همچنین بزرگترین آکواریوم اروپا در این مجتمع واقع شده است.

۸. مرکز حیدر علی‌اف در باکو، جمهوری آذربایجان

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

مرکز فرهنگی حیدر علی‌اف یکی از سازه‌های بی‌نظیری است که با طرح متفاوت و نمای سفید رنگ خود کاملا در شهر باکو خودنمایی می‌کند. این مجموعه سمبلی ارزشمند از پایتخت کشور آذربایجان محسوب می‌شود که در مرکز باکو قرار دارد. در مرکز فرهنگی حیدر علی اف قسمت‌های متفاوتی مانند موزه حیدر علی اف، آمفی تئاتر‌ها و سالن‌های نمایشگاهی را مشاهده می‌کنید. زا‌ها حدید معمار زن برجسته، که به عشقش به اشکال "بیگانه" مشهور است، شکل مایع مانند ساختمان را طراحی کرده است.

۷. مرکز خرید امپوریا در مالمو، سوئد

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این بنا، بزرگترین مرکز خرید در اسکاندیناوی محسوب می‌شود و دارای طراحی منحصر به فردی است. فروشگاه‌های مرکز خرید امپوریا، به شکل عدد ۸ و در سه طبقه قرار گرفته اند. هر راهرو و طبقه تم مخصوص به خودش را دارد، اما جالب این جاست که در یک ویژگی با هم مشترک هستند. تمامی قسمت‌های این سازه به طرز شگفت انگیزی زیبا و رنگارنگ هستند.

۶. دیوار قرمز در شهر کالپه، اسپانیا

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

یک پروژه خانه سازی در جنوب اسپانیا وجود دارد که همه دوست دارند در آن‌ها زندگی کنند. این ساختمان‌ها ارجاعات واضحی را به معماری مشهور منطقه عرب مدیترانه‌ای به ذهن بینندگان می‌آورند که نتیجه‌ی الهام بخشی‌ این سنت‌های معماری مدیترانه‌ای در دژ‌ها یا محله‌های آفریقای شمالی بر معماران است. این رنگ‌های جذاب و قابل توجه که نما‌های بیرونی و درونی را می‌پوشانند، هم برای ایجاد تضاد با طبیعت و هم کامل کردن خلوصش انتخاب شده اند.

۵. موزه هنر و علم، سنگاپور

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این موزه یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های سنگاپور است. این موزه اولین پروژه موزه در جهان است که به تقابل پویا بین هنر و علم اختصاص داده شده و طراحی دایره شکل آن شامل ده زبانه (یا به تعبیری نمادی از ده انگشت انسان) است که مانند سازه‌هایی برای ایجاد شکل گل نیلوفرگسترش یافته است موزه علم هنر ۲۱ گالری مختلف دارد که در فضایی معادل ۶هزار مترمربع جای گرفته‌اند و هریک از این گالری‌ها بخش‌هایی از هنر، علم، موسیقی و فناوری نوین را به نمایش درمی‌آورند.

۴. دروازه پایتخت در ابوظبی، امارات

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

برج کپیتال گیت، خمیده‌ترین برج جهان است که با ۱۸ درجه انحنا (برای مقایسه، برج کج پیزا تنها ۴ درجه انحنا دارد) رکورد جالبی را برای خود ثبت کرده است. متریال اصلی در این سازه، فولاد ضدزنگ، بتن و شیشه است. این برج ۳۵ طبقه است و دارای مجتمع اداری و یک هتل ۵ ستاره با ۲۰۰ اتاق می‌باشد. در نمای برج، دو فاکتور بسیار جالب توجه است، یکی انحنا زیاد و دیگری پنل‌های شیشه‌ای به کار رفته در سرتاسر برج است.

۳. مارکتال در روتردام، هلند

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این بنا، زیباترین بازار جهان است. حتی ملکه هلند به مراسم افتتاحیه این ساختمان آمده است. مارکتال مکانی هیجان انگیز است که روزنامه‌ی گاردین از آن به عنوان سردمدار بازار‌های غذافروشی اروپا یاد می‌کند! این مرکز خرید معماری خاص و ۹۶ بخش برای فروش محصولات تازه و ۲۰ بخش برای خرده فروشی دارد. تفاوت این بنا در سقف آن است که یک قوس متشکل از ۲۲۸ آپارتمان و بیشتر شبیه به یک نمایشگاه آثار هنری است.

۲. موزه گوگنهایم در بیلبائو، اسپانیا

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

موزه گوگنهایم یکی از دیدنی‌ترین ساختمان‌های جهان و از معروف‌ترین موزه‌های جهان است. نمای ساختمان این موزه در ترکیبی که با نور آفتاب و سایه روشن‌های آن پیدا می‌کند، گاهی موجدار و گاهی هم خالدار به نظر می‌رسد، اما جالب‌ترین نکته درباره این موزه، طرح نمای آن است. اگرچه نمای بیرونی این موزه از فلز ساخته شده، اما نگاه نزدیک‌تر به این نما نشان می‌دهد که این نما، طرح آجری دارد. منحنی‌هایی که ظاهر ساختمان را از فرم سنتی به مدرن تبدیل کرده، یک ساختارشکنی زیبایی شناسانه را در معماری این بنا ایجاد کرده است.

۱. موزه هنری تالار گراتس – اتریش

شاهکار‌های معماری مدرن,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

موزه هنری گراتس که توسط دو تن به نام‌های پیتر کوک و کالین فورنیر طراحی و با شکلی بسیار عجیب و متفاوت از سایر بنا‌های دیگر ساخته شده است از یک هزار و ۲۸۸ پنل شیشه‌ای آکریلیک نیمه شفاف استفاده شده که علاوه بر تامین روشنایی مورد نیاز موزه سازگاری مثال زدنی را نیز با طبیعت ایجاد کرده است. فرم غیر معمول آن کاملا با دیگر نمایشگاه‌های معمولی متفاوت است و سعی بر آن شده که بسیاری از جوانب سنت مدرن «مکعب سفید» در معماری حفظ شود. در ساخت این بنا از اصطلاح ابتکاری سبکی به عنوان معماری حباب در داخل محیط تاریخی آن استفاده شده است. به این ترتیب، این ساختمان غول پیکر توسط سازندگان اش «بیگانه آشنا» نامیده شده است.

bartarinha.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش