چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۱۰۰۰۶۹

تغییرات پوست همزمان با افزایش سن

تغییرات پوست همزمان با افزایش سن,علائم افزایش سن,تومورهای خوش خیم,شفاف تر شدن پوست در افراد مسن,افزایش سن افراد
نازک و شفاف تر شدن پوست در افراد مسن، به خصوص آنهایی که به به بیماری های روماتوئید هستند، شرایطی غیرمعمول نیست. سیاه رگ ها معمولاً در دست ها، مچ ها، قفسه سینه و ساق پای افراد مسن به آسانی قابل رویت هستند.

به گزارش عصر ایران به نقل از" ۲۴۷ تمپو"، بعضی محصولات مراقبت از پوست همراه با یک سبک زندگی سالم امکان دارد بروز برخی تغییرات اجتناب ناپذیر در ظاهر پوست، مثل چین و چروک ها، را به تأخیر بیندازند. چین و چروک ها در کنار دیگر نشانه های افزایش سن، مثل خشکی و ظهور لکه های پوستی، معمولاً با نور خورشید (Sunlight) مرتبط هستند.

یک فرمول جادویی برای حفظ ظاهر جوان پوست وجود ندارد. خواب خوب شبانه، مصرف غذاهای سالم و ورزش منظم همگی موارد مهمی هستند ولی در دنیای سریع و پر مشغله امروز شاید تحقق همه آن ها غیر ممکن بنظر برسد. اینکه چطور با بدن خود رفتار می کنید، امکان دارد با بروز نشانه هایی در پوست خود را نشان دهد و در همین راستا، عادات بد میتواند به سلامت این اندام آسیب برساند.

در ادامه با بعضی تغییرات کلیدی در شرایط پوست به واسطه افزایش سن بیشتر آشنا می شویم.

پوست حالت کشسانی خود را از دست می دهد

با افزایش سن، درم یا لایه میانی پوست میتواند از دست رفتن ۲۰ تا ۸۰ درصد ضخامت خود به واسطه تغییراتی که در سلول های مسئول تولید کلاژن و الاستین رخ می دهند را تجربه کند. تولید این دو پروتئین با افزایش سن تقلیل می یابد که بر ساختار پوست تاثیرگذار بوده و به شل شدن آن منجر می شود. تغییرات در فیبرهای الاستین در افراد مسن معمول است و گاهی اوقات به شرایطی به نام الاستوز منجر می شود. در سولار الاستوز، شرایطی که به واسطه آسیب ناشی از نور خورشید رخ می دهد، پوست زرد بنظر رسیده و میتواند با بروز توده هایی در آن همراه باشد.

بهبودی پوست به زمان بیشتری نیاز دارد

غدد عرق اکرین که برای کمک به هیپوترمی (کاهش دمای بدن) عرق را در سطح پوست ترشح می کنند، به بهبودی زخم ها هم کمک می کنند. در واقع ، آن ها منبع سلول های جدید هستند که جایگزین سلول های از دست رفته به واسطه آسیب دیدگی می شوند. بنابر پژوهشی که در نشریه Aging Cell منتشر شد، این روند در افراد مسن به خوبی جوانان انجام نمی شود. بر همین اساس، سلول های جدید کمتری برای بهبود زخم ها در دسترس هستند و در مکانی دورتر از محل زخم قرار دارند که به روند کند بهبودی رخم ها منجر می شود.

تومورهای خوش خیم شکل می گیرند

یک تومور خوش خیم به معنای آن است که به بخش های دیگر بدن گسترش نمی یابد. شکل گیری تومورهای خوش خیم در پوست با پرتوهای فرابنفش (UV) خورشید پیوند خورده است. منگوله های پوستی و خال ها از نمونه های تومور خوش خیم هستند و پوست پیر هرچه بیشتر مستعد شکل گیری آنها است.

پوست شفاف تر می شود

تغییرات پوست همزمان با افزایش سن,علائم افزایش سن,تومورهای خوش خیم,شفاف تر شدن پوست در افراد مسن,افزایش سن افراد

نازک و شفاف تر شدن پوست در افراد مسن، به خصوص آنهایی که به به بیماری های روماتوئید هستند، شرایطی غیرمعمول نیست. سیاه رگ ها معمولاً در دست ها، مچ ها، قفسه سینه و ساق پای افراد مسن به آسانی قابل رویت هستند. مطالعات بالینی نشان داده اند فیبرهای کلاژن که پوست را سفت نگه داشته و ظاهری جوان به آن می بخشند، در پوست نازک و شفاف به اندازه پوستی سفت و مات نزدیک هم قرار ندارند.

پوست لایه محافظ چربی را از دست می دهد

لایه زیرجلدی یا لایه داخلی درم جایی است که غدد عرق، بعضی فولیکول های مو، رگ های خونی، و چربی موجود در پوست قرار دارند. با افزایش سن، این لایه محافظ چربی نازک شده و پوست را شکننده تر و مستعد آسیب می سازد. بر همین اساس، افراد مسن امکان دارد حساسیت بیشتری به سرما، گرما و لمس داشته باشند.

پوست به راحتی کبود می شود

بروز کبودی در افراد مسن شایع است چون پوست نازک تر است. به واسطه از دست دادن مقداری از چربی که از رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت می کند، رگ های خونی میتوانند راحت تر دچار پارگی شده و نشت خون به بروز کبودی منجر می شود.

پوست خشک، زبر و خارش دار می شود

غدد سباسه یا غدد چربی پوست که مسئول نرم کردن پوست هستند، با افزایش سن چربی کمتری ترشح می کنند. این وضعیت بالاخص در زنان مسن مشهود است و غدد سباسه بعد از یائسگی (Menopause) به تدریج چربی کمتری ترشح می کنند. سطوح کمتر چربی پوست یا سبوم به معنای سطوح کم تر رطوبت در پوست است که میتواند باعث خشکی و خارش شود.

پوست گرمای بیشتری حفظ می کند

افراد مسن نسبت به جوان ترها کمتر عرق می کنند چون غدد عرق با گذشت زمان افت کارایی خود را تجربه کرده و عرق کمتری تولید می کنند که کنترل دمای بدن را دشوارتر می سازد. خطر فزونی بیش از حد دمای بدن و گرمازدگی (Hyperthermia) با فزونی سن بیشتر می شود.

خال های قرمز رنگ روی پوست ظاهر می شوند 

خال های قرمز رنگ که به نام آنژیوم های گیلاسی نیز شناخته میشوند در نتیجه رشد بیش از حد مویرگ ها شکل می گیرند. این توده ها که بین افراد بزرگتر از ۳۰ سال بیشتر شایع هستند، اساسا رگ های خونی متسع شده هستند و اکثراً در سینه، شکم یا پشت بدن ظاهر می شوند. علت اصلی بروز آن ها هم چنان نامعلوم است، ولی مساله ای نگران کننده نیستند، مگر اینکه با خونریزی یا تغییر رنگ و اندازه همراه باشند.

پوست نسبت به برخی داروها واکنش کمتری نشان می دهد

درونی ترین لایه پوست از چربی و بافت همبند تشکیل شده است. این لایه دارای بسیاری از رگ های خونی و اعصاب است و به راحتی داروها را جذب می کند. برخی داروها مثل آنهایی که برای آکنه و درماتیت استفاده می شوند ، به وسیله لایه چربی موجود در پوست جذب میشوند که این لایه با افزایش سن نازک می شود. از این رو ، اثربخشی داروها میتواند تقلیل یابد.

پوست می تواند بسیار خشک شود

زروسیس اصطلاح پزشکی برای پوست خشک است که علی الخصوص بین افراد مسن رایج است. با پیر شدن پوست و از دست رفتن آب و چربی ها، حفظ رطوبت برای پوست دشوارتر می شود. از این جهت ، پوست خشک شده و ظاهری زبر و سخت به خود می گیرد.

لایه اپیدرم پوست نازک تر می شود

سن باعث کاهش تعداد سلول های لایه های پوست نمی شود، بلکه بر قدرت آن ها تاثیرگذار است. با افزایش سن، پوست به تدریج نازک تر می شود. اپیدرم لایه بیرونی پوست ضخامت خود را به خصوص در قسمت صورت، گردن، قسمت بالایی سینه، دست ها و پشت ساعدها از دست می دهد.

لکه های پوستی مرتبط با افزایش سن ظاهر می شوند 

تغییرات پوست همزمان با افزایش سن,علائم افزایش سن,تومورهای خوش خیم,شفاف تر شدن پوست در افراد مسن,افزایش سن افراد

لکه های پوستی- لکه هایی کوچک به رنگ قهوه ای تیره- میتوانند روی هر نوع پوستی ظاهر شوند ولی بین افراد مسن با پوست روشن متداول تر هستند. ظهور این لکه ها در بخش هایی از بدن که بیشتر در معرض نور خورشید (Sunlight) هستند، مثل صورت و دست ها، بیشتر رخ می دهد. لکه های پوستی دلیلی برای نگرانی نیستند، مگر اینکه ظاهر آن ها تغییر کند که ممکن است نشانه ای از سرطان پوست (Skin cancer) باشد.

رگ های خونی شکننده می شوند 

با افزایش سن، رگ های خونی خاصیت کشسانی خود را از دست میدهند که آن ها را هرچه بیشتر مستعد مواجهه با پارگی می کند. از وضعیت شایع مرتبط با رگ های خونی شکننده میتوان به کبودی، خونریزی زیر پوست، و خال های قرمز رنگ اشاره کرد. پشت دست ها و پاها از متداول ترین قسمت هایی هستند که کبودی ناشی از این شرایط میتواند رخ دهد.

رخم های فشاری شکل می گیرند

زخم های فشاری اغلب به زخم بستر ارجاع می شوند. در شرایطی که کاهش تحرک عامل خطر اصلی برای بروز زخم های فشاری است، افرادی که قادر به راه رفتن هستند نیز می توانند به آنها مبتلا شوند. به گفته مؤسسه ملی سلامت آمریکا، تغییرات پوست من جمله از دست دادن لایه های چربی در لایه درم میتواند موجب زخم های فشاری شود. روند کندتر بهبودی پوست در نتیجه افزایش سن میتواند به پیدایش رخم ها و عفونت های پوستی دیگر منجر شود.

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش