چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۱۱۵

سلولیت پوستی؛ راه های پیشگیری و درمان

سلولیت,سلولیت پوستی,سلولیت چیستسلولیت پوستی
شاید شما هم فرورفتگی هایی را روی ران پا یا قسمت های دیگر بدن دیده باشید که شبیه به پوست پرتقال می باشند. درباره ایجاد این پدیده اطلاعات خاصی در دسترس نیست اما باید اشاره کرد که تهدیدی برای سلامتی محسوب نمی شود و نیازی به درمان ندارد مگر اینکه از لحاظ زیبایی مشکلی داشته باشید.

سلولیت چیست؟

منظور از سلولیت ایجاد توده و فرورفتگی در پوست است که ظاهری شبیه به پرتقال و پنیر دارد، همین موضوع سبب می شود که به آن پوست پرتقالی یا پوست پنیری نیز گفته شود. سلولیت هم در مردان و هم در زنان وجود دارد. از آنجایی که توزیع بافت چربی، عضله و بافت همبندی در خانم ها متفاوت از مردان است پس احتمال درگیر شدن بیشتر زنان به این اختلال وجود دارد. طبق آمار به دست آمده حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از خانم ها در قسمتی از زندگی خود به سلولیت دچار می شوند. 

سلولیت زمانی ایجاد می شود که پوست پوشاننده چربی نواحی خاصی از بدن توسط نوارهای بافت همبندی به طرف پایین کشیده شوند، این موضوع موجب ناهموار شدن پوست خواهد شد. سلولیت معمولا در نواحی باسن، ران، شکم، اطراف مفاصل لگن و سلولیت ایجاد می شود. 

سلولیت سه درجه متفاوت دارد که شامل: 

- درجه یک یا خفیف که ظاهری شبیه پوست پرتقال ایجاد کرده و حدود ۱ تا ۴ فرورفتگی سطحی ایجاد کرده و حالتی افتاده دارد. 

- سلولیت درجه ۲ یا متوسط که دارای حدودا ۵ تا ۹ فرورفتگی در ناحیه میانی است و ظاهری شبیه به پنیر کوتاژ ایجاد می کند. 

- سلولیت درجه سه یا شدید که ظاهری شبیه به تشک ایجاد کرده و بیشتر از ۱۰ فرورفتگی عمیق روی پوست به جای خواهد گذاشت. این نوع سلولیت منجر به افتادگی شدید پوست می‌شود.

سلولیت,سلولیت پوستی,پوست پرتقالیسلولیت یا پوست پرتقالی

دلایل ایجاد سلولیت چیست؟

دلایل متعددی می توانند این موضوع را ایجاد کنند، برخی از افراد دلایل این ساختار بدنی را شخصی می دانند و برخی آن را به دلیل رفتارهای ناسالم و اشتباه معرفی می کنند. در ادامه به برخی از رایج ترین دلایل ایجاد این موضوع پرداخته می شود: 

جنسیت:

این موضوع صحیح است که سلولیت به جنسیت محدود نمی شود اما این اتفاق در خانم ها با احتمال بیشتری ایجاد خواهد شد. دلیل این موضوع می تواند به موارد زیر مربوط باشد: 

- پوست آقایان ضخامت و استحکام بیشتری نسبت به زنان دارد. 

- تغییرات هورمونی در زنان نسبت به آقایان بیشتر خواهد بود، براساس مطالعات استروژن به درمان سلولیت کمک خواهد کرد. این هورمون با مصرف قرص ضدبارداری، عادت ماهیانه، بلوغ و قرص‌های مشابه در بانوان تغییر می کند و بستری ایجاد خواهد کرد که منجر به سلولیت می شود.  

عوامل ژنتیکی:

این موضوع که کسی در خانواده شما به سلولیت مبتلا شده باشد، احتمال رخداد آن را در بدن شما افزایش می دهد. متاسفانه عوامل ژنتیکی روی این موضوع تاثیر بسیار زیادی خواهند گذاشت. تنها با استفاده از برخی تدابیر مختلف که در ادامه عنوان می شوند می توان مقدار این مشکل را کاهش داد. 

رژیم غذایی نامناسب:

داشتن رژیم غذایی ناسالم موجب می شود که سلولیت در قسمت های مختلفی از بدن ایجاد شوند، به طوری که افراد درگیر با اشتباهات روزمره که در ادامه به آنها اشاره می شود، بدون شک دیر یا زود با سلولیت روبرو می شوند: 

- مصرف مقدار کم آب

- استفاده مرتب از نوشیدنی دارای الکل

- مصرف غذاهای بسیار شور و پرنمک

- استفاده از غذاهای سرخ کردنی به عنوان وعده اصلی روزانه

- استفاده متداول از غذاهای آماده، کنسروی و فرآوری شده 

- استفاده از نان سفید به جای نان های سبوس دار

- استفاده مکرر از نوشابه، سس، تنقلات

سلولیت,سلولیت پوستی,دلایل ایجاد سلولیت پوستیدلایل ایجاد سلولیت پوستی؛ عدم استفاده از رژیم غذایی مناسب

کنترل نکردن وزن:

باوجودی که چاقی و سلولیت دو موضوع جدای از هم محسوب می شوند اما باید بدانید که افزایش وزن و چاقی می تواند منجر به ایجاد سلولیت شود. 

زمانی که درصد چربی بدنی افزایش پیدا کند، فشار وارد شده به بافت های همبندی هم زیاد می شود، همین موضوع سلولیت را در بخش های مختلفی در بدن ایجاد می کند. 

متاسفانه در بیشتر موارد کاهش وزن بعد از چاقی مفرط بر کم کردن میزان سلولیت تاثیر زیادی نمی گذارد، پس سعی کنید تا بر روی نوسانات وزن خود کنترل داشته باشید. 

استرس:

یکی از مهم ترین دلایلی که موجب سلولیت می شود، استرس، اضطراب می باشد. استرس فرآیندهای التهابی را به همراه دارد که سرغت ایجاد سلولیت را بالا می برد. تورم بافت‌ها که از استرس نشات می‌گیرد، بیشتر سلولیت را نشان خواهد داد.

تحرک نداشتن:

عدم فعالیت بدنی کافی، ورزش نکردن، بی تحرکی دائمی و... می تواند بیشتر افراد را در معرض ابتلا به سلولیت قرار دهد. 

بالا رفتن سن:

با افزایش سن، پوست نازک و شل تر می شود، متاسفانه سرعت ایجاد سلولیت با نازک و شل شدن پوست بیشتر خواهد شد. از طرفی کاهش میزان سوخت و ساز بدن و کم شدن کلاژن سازی پوست با افزایش سن، بیشتر می شود که در نهایت می توانند منجر به سلولیت شوند. 

درمان سلولیت:

روش های مختلفی برای درمان سلولیت ارائه می شود اما هیچ کدام از آنها قطعیت ندارند، آکادمی پوست آمریکا لیستی از تکنیک های مفید برای درمان سلولیت ارائه داده اند، این روش می تواند ظاهر سلولیت را با شکستن نوارهای بافت همبند در زیر پوست بهبود دهد. 

آکوستیک ویو تراپی (شاک ویو): در این روش امواج صوتی با استفاده وسیله ای دستی منتقل می شوند. این روش می تواند سلولیت را از بین ببرند. تاثیر ویوتراپی معمولا با چند جلسه ایجاد خواهد شد. 

درمان با لیزر: در این درمان میله ای لیزری و کوچک را زیر پوست قرار می دهند که می تواند ظاهر سلولیت را برای مدت یک سال یا بیشتر بهبود دهد. 

سابسیژن: در این روش متخصص با استفاده از یک سوزن زیر پوست و شکسته شدن بافت های همبند به درمان سلولیت کمک می کند. نتایج حاصل از این درمان حدودا دو سال ماندگار هستند.

آزادسازی دقیق بافت به کمک خلاء: در این روش از یک تیغه کوچک برای بریدن رشته های سخت بافت همبند استفاده می کنند. سپس بافت زیر پوست را با استفاده از دستگاه مکنده به طرف بالا می کشند تا فضای زیر پوست پر شده و ظاهری غیرطبیعی ناشی از سلولیت را بهبود دهد. نتایج ایجاد شده ناشی از درمان حدود ۳ سال ماندگاری دارند. با این وجود اطلاعات کمی درباره میزان موفقیت این روش در دسترس است. 

کربوکسی تراپی: در این روش با استفاده از وارد کردن گار کربن دی اکسید زیر پوست می توانند برای بهبود سلولیت تا حدی اقدام کنند. با این وجود فرد ممکن است بعد از تکنیک با مقداری کبودی و ناراحتی در ناحیه مواجه شود.  

اندرمولوژی: این روش ماساژی عمیق با استفاده از دستگاه شبه خلاء ایجاد می کند. سازمان سازمان غذا و داروی آمریکا، ایمنی اندرمولوژی را تایید کرده است، با این حال شواهد کافی مبنی بر کارایی آن در دسترس نیست.

رادیوتراپی: هدفی که از رادیوتراپی وجود دارد کاهش سلولیت با استفاده از گرما می باشد، با این وجود نتایج حاصل از درمان موقتی خواهد بود. 

لیپوساکشن با کمک لیزر: در این روش مقدار کمی از چربی از بین می رود و افتادگی پوستی افزایش پیدا خواهد کرد. بر اساس تحقیقات این روش کمک چندانی به رفع سلولیت نمی‌کند.

لیپواسکالپینگ اولتراسونیک: تمرکز این روش بر روی نابود کردن چربی ها است با این وجود تحقیقات کمی جهت اثربخشی این تکنیک انجام شده است. 

سلولیت,سلولیت پوستی,درمان سلولیت پوستیدرمان سلولیت پوستی با استفاده از دستگاه های ویژه

کرم‌ها و داروهای موضعی:

برخی از دارو و کرم های موضعی می توانند روی بافت چربی اثر بگذارند در نتیجه برای درمان سلولیت هم استفاده می شوند، برای مثال: 

کافئین آب موجود در سلول را کاهش می دهد و از نظر ظاهری آن را پنهان می کند، درنتیجه محصولات آنتی سلولیت که دارای کافئین هستند باید در مدتی طولانی به صورت روزانه استفاده شوند. 

رتینول باعث افزایش ضخامت پوست می شود در نتیجه ظاهر نامطلوب ناشی از سلولیت را بهبود می دهد. با این وجود حداقل ۶ ماه زمان لازم است تا نتایج درمان ایجاد شوند. 

روش‌های درمان سلولیت در منزل:

روش های زیادی برای درمان خانگی سلولیت وجود دارند اما بیشتر آنها پشتوانه علمی ندارند، پس بهتر است درمان های خانگی را به عنوان بخشی از درمان اصلی قرار بگیرد. 

ورزش کردن:

ورزش می توان چربی بدن را کاهش دهد، پس هرچه مقدار چربی انباشته شده در بدن کمتر شود سلولیت نیز زودتر محو خواهد شد. ورزشی را انتخاب کنید که علاوه بر تمرینات هوازی، قدرتی هم باشد. این کار موجب می شود که چربی اضافه سوزانده شده و شکل عضله بهبود پیدا کند. انتخاب برنامه ورزشی مناسب موجب می شود که تمرکز روی نواحی مستعد سلولیت افزاش پیدا کند. 

استفاده از برس خشک:

برس خشک موجب می شود که جریان لنف و خون بالا روند، درنتیجه سلول های مرده از بین می روند و سلول های جدیدی جایگزین خواهند شد. این کار سم زدایی بدن را پشتیبانی کرده و سیستم عصبی را تحریک می کند. 

به مدت ۵ دقیقه بدن خود را با استفاده از برس خشک ماساژ دهید، بهتر است این کار را از پاها آغاز کرده و به سمت بالا بکشید. سعی کنید از حرکات دورانی کمک بگیرید، توصیه می شود از برس کشیدن را پیش از استحمام استفاده کنید. 

سلولیت,سلولیت پوستی,درمان سلولیت پوستی با استفاده از برس خشکدرمان سلولیت پوستی با استفاده از برس خشک

استفاده از قهوه:

برای اینکه پوستی روشن تر داشته باشید. باید سلول های مرده از بین رفته و سلول های جدید جایگزین شوند، برای این موضوع می توانید از دانه های قهوه استفاده کنید. شما می توانید از پودر قهوه به تنهایی یا با روغن نارگیل، روغن زیتون یا دانه های شکر استفاده کنید. دانه‌های قهوه را به مدت چند دقیقه روی پوست بمالید.

دانه های قهوه می توانند ناهمواری های پوست را کاهش داده و جریان خود را افزایش دهند پس جریان لنف نیز تحریک خواهد شد. 

سرکه‌ی سیب:

سرکه سیب می تواند منجر به کاهش وزن شود، سه مرتبه در روز با مصرف یک قاشق سرکه سیب تاثیرگذاری را مشاهده می کنید. همچنین می‌توانید پوست خود را با استفاده از سرکه‌ی سیب و آب ماساژ دهید.

اصلاح سبک زندگی:

رژیم غذایی می تواند سلولیت را بهبود دهد، از طرفی شما می توانید با رژیم غذایی سالم به وزن ایده آل برسید، پس از مصرف غذاهای شیرین و فرآوری شده خودداری کنید. این غذا خواهد توانست سموم و چربی را در بدن تجمع دهد و در عوض فیبر مصرف کنید. 

کم آبی موجب ظاهر شدن سلولیت می شود. آب تمام سموم منجر به سلولیت را از بدن خارج می کند پس بهتر است روزانه ۹ لیوان آب بنوشید. 

گردآوری: بخش مراقبت و زیبایی سرپوش

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش