اندولیفت چیست؟
بالارفتن سن مشکلات زیادی را به همراه داد لذا انسان به دنبال روش هایی است که بتواند آثار این فرآیند را به حداقل کاهش دهد، یکی از بزرگترین مشکلاتی که عموم مردم با آن مواجه هستند لک های پوستی و چین و چروک است، اندولیفت می تواند جوانسازی پوست را بدون عارضه و خطرات جراحی انجام دهد، علاوه بر این نیازی به بیهوشی ندارد و در کمتر از ۲ ساعت با استفاده از فیبرهای نوری گرما را به زیر پوست می فرستد، در نتیجه این اقدام علاوه بر از بین رفتن چین و چروک عمل لیفت هم صورت می گیرد و سطحی صاف و جوان ایجاد خواهد شد.
پس می توان گفت اندولیفت؛ نوعی روش لیزر درمانی کمتهاجمی می باشد که با هدف لیفتینگ یا بالابردن اجزای صورت انجام خواهد شد.
روش انجام اندولیفت:
در اندولیفت لایه بسیار نازکی میکرونی در بافت صورت سوراخ می شود که در حدفاصل بین درم عمقی و بافت چربی قرار گرفته است، همین موضوع می تواند منجر به کلاژن سازی پوست، کاهش خط خنده و کاهش چربی موضعی در قسمت غبغب همچنین زاویه سازی فک و صورت و سفت شدن بافت ناحیه گردن شود.
در این روش از دستگاه لیزری با طول موج ۱۴۷۰ نانومتر استفاده می شود که نوعی نور مادون قرمز یا فرو سرخ محسوب می شود، قابل توجه است که این طول موج می تواند بیشترین تاثیر را روی آب و چربی های موجود در بافت پوست بگذارد، هدف اصلی که در اندولیفت وجود دارد هم همین آب کردن چربی های اضافی است که در نتیجه منجر به سفت شدن پوست می شود.
در اندولیفت برخلاف آنچه در لیزر موهای زائد اتفاق می افتد پرتوهای مورد استفاده به صورتی موضعی و سطحی نیستند، بلکه لیزر با استفاده از فیبرهایی با ضخامت یک تارمو (۲۰۰ یا ۳۰۰ میکرون معادل ۰.۲ یا ۰.۳ میلیمتر) به زیر پوست فرستاده می شود و به بافت های عمقی تابیده می شوند. این لیزر قدرت دارد به شکل انتخابی چربیها را تجزیه کرده و اسکلت پروتئینی بافت را بازیابی کند.
میکروفیبرهای بسیار نازک زمان عبور از لایه های پوست با هدایت مسیر لیزر به مکان موردنظر متخصص، پرتوهای لیزر را روی بافت عمقی پوست تمرکز می دهد.
عملکرد لیزر اندولیفت:
- لیزر می تواند سریعا چربی سوزی موضعی یا همان لیپولیز را تحریک کند، در نتیجه شل شدگی، چین و چروک و افتادگی پوست که ممکن است ناشی از تجمع اندک چربی ها زیرپوست باشد را درمان خواهد کرد.
- از طرفی لیزر اندولیفت توانایی درمان افتادگیهای کم تا ملایم پوست در ناحیهی گردن، صورت و بازوها را خواهد داشت.
- لیزر توانایی دارد شرایط خاصی در لایه میانی پوست ایجاد کند؛ در نتیجه منجر به القای تولید و بازآرایی کلاژن های پوستی خواهد شد. رشته های پروتئینی کلاژن که مسئولیت قوام و استحکام بافت های بدن مانند پوست را دارند در این فرآیند انجام خواهد شد.
- سلول های پوستی در یک بستره بنام ماتریکس خارج سلولی قرار دارند، این فضا دارای پروتئین است و اقدامات خاصی را برعهده دارد. اندولیفت واکنشهای سوخت و سازی در ماتریکس خارج سلولی را تحریک و فعال می کند درنتیجه وضعیت زیبایی و شادابی پوست را بهبود پیدا می کند.
- برخورد امواج لیزر با بافت های بدن انرژی نوری را به انرژی گرمایی تبدیل می کند، بافت ها گرم می شوند و بدن تلاش می کند تا دما را کاهش دهد همین موضوع رگ زایی ایجاد می کند و جریان خونرسانی به بافت ها افزایش می یابد، در نتیجه تمامی این موارد تغذیه به پوست بهتر خواهد شد و ترمیم پوستی صورت می گیرد.
- چربی سازی در پوست تحریک می شود و عناصر بافتی بازیابی می شوند، در نتیجه حجم بافت چربی و بافت لنفاوی کاهش می یابد، این دو مورد از مهمترین عوامل افتادگی و شل شدن پوست هستند.
- اندولیفت باعث هم تراز شدن یا کانتور و همچنین سفت شدن پوست میشود.
مزایای اندولیفت:
از مزایای کلی اندولیفت می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- منجر به همتراز شدن کانتورهای و سفت شدن پوست
- بعد از انجام اندولیفت تاثیرات خونریزی و جای زخمی باقی نمی ماند.
- مدت زمان عمل کوتاه است و به صورت سرپایی انجام می شود.
- دوره نقاهت کوتاه مدت است و نیازی به برش یا بخیه وجود ندارد.
- فرآیند نیازی ب ماده بیهوشی ندارد و با استفاده از ژل بی حسی انجام می شود.
- تغییرات ایجاد شده در همان جلسه اول مشاهده می شوند.
- به کل اعضای زیرپوستی آسیبی وارد نمی شود و نسبت به سایر جراحی ها امنیت بیشتری خواهد داشت.
- نسبت به سایر روش های درمانی مقرون به صرفه تر خواهد بود.
ویژگی مهم اندولیفت:
حداقل تهاجم:
اساس کارکرد اندولیفت شبیه به شیوه درمانی لیزر لیپولیز می باشد که برای از بین بردن بافت های چربی در نواحی بزرگتر مانند شکم استفاده می شود. در لیزر لیپولیز از یک لوله فلزی به نام کونالا استفاده می شود البته این مورد در اندولیفت حذف شده است و به جای آن میکروفیبرهای بسیار نازک به قطر ۲۰۰ یا ۳۰۰ میکرون استفاده می شوند.
این میکروفیبرها دقیقا اندازه یک نخ خیاطی نازک هستند، البته میکروفیبرهایی با ضخامت بیشتر هم وجود دارند که بسته به محل درمان ممکن است مورد استفاده قرار بگیرند.
این روش درمانی کاملا سرپایی است و هیچ نیازی به بی هوشی یا انجام برش ندارد. به طورکلی روش های درمانی پزشکی به سمت کم تهاجمی حرکت می کنند؛ زیرا در این صورت نیازی به بی هوشی عمومی وجود ندارد این مورد خود یکی از خطرات عمل های جراحی است زیرا احتمال سکته و مرگ در اثر آن وجود دارد.
مدت زمان دمان:
دوره درمانی که برای اندولیفت درنظر می گیرند کوتاه است برای عمل های جراحی گاهی لازم است از روز قبل یا صبح همان روز به کلینیک یا بیمارستان رفته و بستری شوید، گاهی باید ساعت های منتظر خالی شدن اتاق عمل باشید.
عمل های جراحی یک یا چند ساعت طول می کشند اما اندولیفت بخش کوچکی از صورت حدود ۱۰ دقیقه زمان و برای کل صورت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت احتیاج دارد.
کاهش خطرات و عوارض:
تمام عمل های جراحی با خطراتی همراه هستند، قبل از اینکه تیغ جراحی با بدن شما برخورد کند خطر مرگ در اثر حساسیت به ماده بی هوشی وجود دارد، در نتیجه عوارض جراحی بسیار بیشتر است و شامل مواردی از قبیل؛ عفونتها، خونریزی، باز شدن بخیه و موارد این چنینی می باشد.
برگشت پذیری:
عمل های جراحی زیبایی برگشت پذیر نیستند حتی برخی از موارد آن ترمیم هم نمی شوند، در مقابل روش هایی کم تهاجمی مانند هایفوتراپی، اندولیفت و کربوکسی تراپی اثرات طولانی مدت تر دارند و در نهایت نیز برگشت پذیر هستند. با تمام بررسی های انجام شده باید در نظر داشت ممکن است شما بعد از لیفت صورت از ظاهر جدیدتان راضی نباشید.
دوره نقاهت کوتاه مدت:
از آنجایی که دوره نقاهت اندولیفت بسیار کوتاه است شما می توانید ۲ روز بعد از انجام آن فعالیت های روزمره خود را از سربگیرید و نتایج را خیلی سریع مشاهده کنید، اما جراحی لیفت صورت شما ۲ هفته بعد می توانید نتایج اولیه درمان را مشاهده کنید.
معایب اندولیفت:
یکی از تنها معایبی که می توان در اندولیفت مشاهده کرد این است که شما بعد از انجام فرآیند در آن ناحیه از پوست جای تورم و کبودی را می بینید، این معضل کاملا موقتی است و بعد از چند روز خودبه خود از بین می رود. البته باید توجه کرد گزارش های عمده عوارض ناشی از اندولیفت گزارش نشده و این عیب نیز به ندرت ایجاد می شود.
عوارض اندولیفت:
پیش از اینکه تصمیم قطعی راجع به انجام اندولیفت بگیرید، باید در مورد عوارض و معایب این روش تحقیقات کافی را صورت دهید و با پزشک خود مشورت داشته باشید. عوارض این روش که البته بسیار خفیف، گذرا و قابل تحمل هستند مواردی از قبیل؛ تورم، کبودی مختصر محل درمان می باشد که در برخی از موارد به طورکلی دیده نمی شوند.
باید اشاره کرد این روش هیچ گونه عارضه اساسی و خطرناکی به دنبال ندارد و در صورت رعایت کلیه شرایط و نکات مراقبتی فرد با هیچ مشکلی روبرو نمی شود.
از طرفی باید توجه داشته باشید؛ انتخاب مرکز درمانی خوب که تحت نظارت متخصص پوست فعالیت داشته باشد همچنین امکانات و تجهیزات مدرن را شامل شود می تواند عوارض را کاهش داده و احتمال موفقیت درمان را افزایش دهد.
مراقبت بعد از اندولیفت:
بعد از انجام اندولیفت رعایت نکات درمانی منجر به کاهش عوارض ناچیز اندولیفت خواهد شد. این روش های مراقبتی شامل موارد زیر می باشد:
- بهتر است انجام ورزش ها و فعالیت های سنگین روزمره را چند روزی به تعویق بیندازید.
- درصورتی که تورم، التهاب و کبودی در ناحیه مشاهده کردید نگران نباشید؛ آنها ظرف دوهفته آینده رفع خواهند شد.
- در برخی از مراجعین قرمزی، تورم ملایم یا بیحسی دیده می شود که ظرف چند ساعت از بین می روند.
- زمانی که قصد استراحت و خوابیدن دارید سر را در مکانی بالاتر از قفسه سینه و سایر نقاط بدن قرار دهید.
- شما می توانید فعالیت معمولی روزمره را بلافاصله بعد از اندولیفت انجام دهید.
- شما باید در برابر نور خورشید و آسیب های محیطی از پوست خود محافظت کنید.
- پوست را باید به صورت مداوم مرطوب نگه داشته و مراقبت کنید.
- به مدت دوهفته بعد از درمان از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
- از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده نکنید.
- از استرس دوری کنید.
- از بی حرکتی اجتناب داشته باشید، در غیر این صورت جریان خون شما در بدن فعالیت زیاد ندارد.
- به آرامی پوست خود را تمیز کرده و بشویید.
- از مصرف محصولات آرایشی بهداشتی به خصوص انواعی که دارای اسیدیته بالا هستند تا چند روز بعد از درمان خودداری کنید.
- بر پوست هایی که دارای تورم یا قرمزی هستند از یخ استفاده کنید تا اثر ضدالتهابی داشته باشد.
- داروهای تجویز شده توسط پزشک را به شکل دقیق و مرتب استفاده کنید.
گردآوری: بخش مراقبت و زیبایی سرپوش
- 12
- 6