لیفتینگ صورت
امروزه روش های فراوانی برای بالا کشیدن پوست یا لیفتینگ صورت از طریق جراحی و غیرجراحی صورت می گیرد. این روشها برای درمان پوست صورت هایی است که در اثر افزایش سن دچار شل شدگی و افتادگی شده اند. از بین راه های درمانی، روش های جراحی به دلیل اثرات بهتر طرفداران متعددی پیدا کرده است. این روش های جراحی با عنوان «رایتیدکتومی» شناخته می شوند. از بین رفتن نمای جوانی صورت به عوامل گوناگون من جمله وراثت، جاذبه زمین، عوامل محیط و استرس بستگی دارد. تغییرات ایجاد شده با بالا رفتن سن در پوست، بافت نرم و اسکلت استخوانی اتفاق می افتد. تغییرات پوستی شامل افزایش شل شدگی پوست، کاهش قابلیت ارتجاعی و آسیب های مربوط به تأثير آفتاب می باشند. در سطح بافت نرم اتروفی (تحلیل) چربی صورت رخ می دهد که منجر به ایجاد چاله هایی به خصوص در نواحی شقیقه ها، زیر گوشه های لب، اطراف چانه و گونه می شوند. بعلاوه اسکلت استخوانی صورت به مرور زمان تحلیل میرود که در این روند پیر شدن استخوانی در نواحی ماگزیلا (فک بالا) و ویری اربیتال (کاسه استخوانی چشم) سریعتر می باشند.
انواع لیفتینگ صورت
روشهای جوانسازی صورت به دو گروه لیفتینگ صورت با جراحی و لیفتینگ صورت بدون جراحی تقسیم بندی می شوند.
۱. لیفتینگ صورت با جراحی
جراحی لیفتینگ صورت یکی از روش های جراحی زیبایی و جوانسازی پوست میباشد که با برداشتن چربی اضافه عضلات زیرین پوست صورت و گردن را سفت می کند و باعث کاهش چروک و افتادگی پوست می گردد. پوست در دوران کودکی قابلیت ارتجاعی زیادی دارد و سطح وسیعی از چربی در زیر پوست موجود است ، هنگامی که سن بالا می رود قابلیت ارتجاعی و تولید کلاژن و الاستین و چربی زیر پوست تقلیل می یابد.
۲. لیفتینگ صورت بدون جراحی
هدف از انجام عمل لیفتینگ صورت به روش غیر جراحی آن است که روند بروز علائم پیری صورت را تا پیش از آنکه نمایان تر شود، کند یا متوقف کند. خیلی از خانم ها و آقایانی که علائم ابتدایی پیری پوست را در صورت خود مشاهده می کنند، میتوانند با درمان زودهنگام از طریق روش های غیر جراحی و برطرف کردن چروک ها، افتادگی و شُل شدگی پوست در همان مراحل اولیه اش، نیاز به انجام عمل های تهاجمی تر در آینده را به طور کامل رفع کنند.
روشهای لیفتینگ صورت بدون جراحی حاوی تزریق چربی، تزریق بوتاکس، تزریق ژل، لایه برداری صورت با لیزر، لیفت با دستگاه، لیفت صورت با rf، لیفت صورت با نخ و هایفوتراپی می باشند که کلیه این روش ها به صورت سرپایی و بدون نیاز بع بیهوشی قابل انجام هستند.
بهترین کاندیدا برای عمل لیفتینگ صورت چه کسی است؟
بهترین کاندیدا برای عمل لیفتینگ صورت کسی است که از نظر پزشکی و سلامتی، شرایط لازم را داشته باشد. این عمل میتواند برای درمان افرادی که از علائم پیری زودرس رنج می برند، مفید باشد. در واقع عمل لیفتینگ صورت میتواند در رفع افتادگی پوست گردن و خط فک در افرادی که در سن حدود ۳۰ سالگی قرار دارند و یا علائم شدیدتر پیری در افراد مسن تری که حتی دهه ۸۰ از عمر خود را سپری می کنند، مؤثر باشد. البته این در صورتی است که این اشخاص از نظر سلامت عمومی در وضعیت خوبی باشند. افراد جوان تر اکثراً عمل لیفتینگ صورت را به روش SMAS یا مینی – لیفت انجام میدهند، در حالیکه برای افراد مسنتر اکثراً از روش Deep Plane استفاده می شود.
نحوه عمل جراحی لیفتینگ صورت
در عمل لیفتینگ صورت، از بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی همراه با تزریق داروهای آرام بخش استفاده می شود. بازه زمان عمل لیفتینگ صورت، در حدود سه ساعت است. اغلب برش ها، در داخل خط مو قرار می گیرد. از روش برش جراحی، قسمت های اضافی و چروکیده پوست را از محل رویش سست می کنند و بعد آنرا از محل گوش عقب می کشند. برش معمولاً در محدوده گوش ایجاد می شود، یعنی در جلوی گوش برش به طرف پایین آمده و لاله گوش را دور می زند و تا کناره خط مو در پشت گوش می رود. امکان دارد برش کوچکی در زیر چانه ایجاد شود.
نکات قبل از عمل لیفتینگ صورت
دانستن این قوانین ساده، سبب می شود که عمل جراحی لیفتینگ برای شما موثرتر باشد و سریعتر ریکاوری شوید:
- شب قبل از عمل لیفتینگ صورت، حمام نمایید و سر خود را بشویید.
- قبل از عمل لیفتینگ صورت داروهایی که مانع از بهبودی شما میشوند را متوقف کنید. قرص آسپرین، داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی را هم مصرف نکنید.
- برای انجام عمل لیفتینگ صورت، زمان ورود به اتاق عمل، صورت شما باید فاقد هر گونه آرایشی باشد.
مراقبت های پس از عمل لیفتینگ صورت
این چند نکته را پس از عمل لیفتینگ صورت به یاد داشته باشید چون به تسریع روند بهبودی شما کمک می کند و میتوانید سریعتر به نتایج دلخواهتان برسید:
> دستور العمل های دکترتان را پس از عمل لیفتینگ صورت به خاطر بسپارید و از کرم ها و داروهای خوراکی سر ساعت استفاده کنید.
> مصرف الکل و سیگار در ۲ هفته بعد از جراحی لیفتینگ صورت ممنوع می باشد.
> طی ده روز نخست بعد از جراحی لیفتینگ صورت استراحت کنید. پس از ده روز میتوانید فعالیت های سبک را آغاز کنید. درصورتی که شغل شما احتیاج به فعالیت فیزیکی متعددی دارد میتوانید سه هفته پس از جراحی لیفتینگ صورت شروع کنید.
> به صورت منظم و در زمان های مشخص، باندهای خود را عوض کنید و تا ۲ هفته پس از عمل لیفتینگ صورت، سر خود را در موقع خواب، بالا نگه دارید.
> کم حسی و یا بی حسی لاله گوش تا چند هفته پس از جراحی لیفتینگ صورت طبیعی است.
> چنانچه مایلید موهایتان جای زخم را بپوشاند میتوانید زمانی که موها بلندتر هستند اقدام به جراحی لیفتینگ صورت نمایید.
> تا دو هفته اول پس از جراحی لیفتینگ صورت از بالش استفاده نکنید و به پشت بخوابید (طاق باز) در صورت احتیاج میتوانید از رول گردنی استفاده کنید.
> پس از عمل لیفتینگ صورت تا حد امکان از بروز سرماخوردگی جلوگیری کرده و در صورت ابتلا، سریعا درمان کنید.
> از سشوار و خشک کن های مو و بدن بعد از عمل لیفتینگ صورت استفاده نکنید. رژیم غذایی مملو از میوه و سبزیجات داشته باشید.
> هماهنگی برای حضور یک همراه جهت انتقال تان به منزل و همراهی با شما در شب اول جراحی لیفتینگ صورت اجباری است.
> بخیه های محل زخم طی ۱۰- ۷ روز به وسیله پزشک خارج می شوند.
> انجام هر گونه فرآیند شیمیایی در ناحیه تحت عمل، به بازه زمانی ۱ ماه پس از جراحی لیفتینگ صورت مقدور نخواهد بود. بنابراین بیشتر نسبت به انجام آنها اقدام کنید.
> حرکات صورت، مانند جویدن را بعد از عمل لیفتینگ صورت کم تر انجام دهید.
عوارض عمل لیفتینگ صورت
- آسیب دیدن اعصاب صورت
- غیر طبیعی شدن شکل صورت
- وارد شدن خون به زیر پوست
- ریزش مو در اثر کاهش خون رسانی به فولیکول های مو
- ضعف یا فلج شدن صورت (پارالیز)
- اکستروژن یا بیرون زدگی
- کند بودن روند بهبودی پس از عمل
- تورم، کبودی و درد
مزایای عمل لیفتینگ صورت
- لیفتینگ صورت باعث بهبود زیبایی چهره میشود.
- اثرات خورشید روی پوست شما بعد از جراحی لیفتینگ صورت کم تر می شود.
- لیفتینگ صورت سبب سفت کردن ماهیچه های صورت میشود.
- نتایج حاصل از عمل لیفتینگ صورت دائمی است و صورت شما به حالت قبل بر نمی گردد.
- یکی از فواید لیفتینگ صورت، افزایش اعتماد به نفس است.
- با انجام عمل لیفتینگ صورت، چهره شما لااقل ۱۰ سال جوان تر می شود.
- چروک های صورت شما به صورت کامل با جراحی لیفتینگ صورت از بین می رود. چه بسا چروکهای موجود در اطراف پوست شما مثل نواحی گردن، زیر چانه و... نیز ناپدید می شوند.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 16
- 2