سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۳۷ - ۲۶ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۵۲۳
حوزه بهداشت و رفاه

پزشکان تراشه مغزی «نورالینک» را محکوم کردند/ به آن مجوز ندهید!

تراشه مغزی نورالینک,محکومیت تراشه نورالینک توسط پزشکان
پزشکان خواستار عدم تایید تراشه مغزی «نورالینک» توسط سازمان غذا و داروی آمریکا شدند.

گروه بزرگی از پزشکان با محکوم کردن فعالیت های شرکت« نورالینک» مبنی بر آزمایش تراشه در مغز، از «سازمان غذا و داروی آمریکا» خواستند که کار این شرکت را تایید نکند.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، یک گروه شامل بیش از ۱۷ هزار پزشک، از« سازمان غذا و داروی آمریکا»( FDA) درخواست کرده اند که شرکت «نورالینک» (Neuralink) تأسیس شده توسط «ایلان ماسک» (Elon Musk) را از دریافت تائیدیه مبنی بر کاشت تراشه در مغز محروم کند.

نهاد «کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه» (PCRM) باور دارد که نورالینک با جراحی هایی به منظور هک کردن و دستکاری داده های کارکنان، مقررات موسوم به «روش های خوب آزمایشگاهی» (GLP) که کیفیت و یکپارچگی مطالعات آزمایشگاهی غیر بالینی را تضمین می کنند، نقض کرده است.

یکی از کارمندان سابق شرکت نورالینک به دیلی میل گفت که برخی از موارد مرگ و میر حیوانات به دست «متیو مکدوگال» (Matthew McDougall)، جراح مغز و اعصاب صورت گرفته اند که تقریبا شش برابر مقدار ماده سمی غیرمجاز را تزریق کرد و به مرگ یک میمون (Monkey) منجر شد.

«رایان مرکلی» (Ryan Merkley)، مدیر حمایت از تحقیقات کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه، به دیلی میل گفت: مکدوگال که جراح مغز و اعصاب مرکز درمانی «ساتر هلث» (Sutter Health) در سانفرانسیسکو است، در چندین مورد از این پروتکل پیروی نکرد.

این موضوع در پیام های نوشته شده توسط «جان موریسون» (John Morrison)، مدیر پژوهش «دانشگاه کالیفرنیا، دیویس» (UC Davis) بیان شده است. دیلی میل برای بررسی صحت این موضوع، با شرکت نورالینک و همچنین مکدوگال تماس گرفت.

ماسک در اوایل ماه جاری میلادی اعلام‌کرد که نورالینک، بیشتر اسناد خود را به سازمان غذا و داروی آمریکا فرستاده است و انتظار دارد که آزمایش های انسانی را طی شش ماه آینده آغاز کند.

مرکلی گفت: گزارش های افشاگرانه ای در مورد حیواناتی وجود دارند که دستگاه هایی با اندازه اشتباه، در مکان های نادرستی از مغز آن ها کاشته شده اند. گزارشات حاکی از این هستند که در صورت کاهش سرعت شرکت ممکن بود همه این مشکلات رفع شوند اما فشارهایی برای حرکت سریع وجود داشت و آن ها از پروتکل منحرف شدند.

این گزارشات باعث شده اند که «وزارت کشاورزی آمریکا» (USDA)، بررسی هایی را در مورد نورالینک به دلیل نقض رفاه حیوانات آغاز کند. کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه امیدوار است که سازمان غذا و داروی آمریکا نیز از این روند پیروی کند.

کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه در ماه فوریه، علیه دانشگاه کالیفرنیا، دیویس شکایت کرد تا به ۷۰۰ صفحه از یادداشت های آزمایشگاهی کارکنان نورالینک دسترسی پیدا کند که جزئیات آزمایش ها را شرح می دهند. دیلی میل، کپی هایی از یادداشت ها را به دست آورده است.

اگر سازمان غذا و داروی آمریکا صلاحیت نورالینک را رد کند، مرکز نخستی سانان در دانشگاه کالیفرنیا، دیویس نیز ممکن است از انجام دادن آزمایش های خود محروم شود زیرا قرار بود آزمایش ها با نظارت موریسون انجام شوند. نقش موریسون این بود که اطمینان حاصل کند نورالینک از روش های خوب آزمایشگاهی پیروی می کند و به گفته کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه، او موفق به انجام دادن این کار نشد.

دیلی میل در مورد ادعاهای مطرح شده و آزمایش های نورالینک با موریسون صحبت کرد ولی او از اظهارنظر خودداری کرد.

طبق گفته FDA، روش های خوب آزمایشگاهی در واقع یک سیستم کیفیت مربوط به فرآیند سازمانی و شرایطی است که بر مبنای آن، مطالعات حوزه بهداشت غیر بالینی و ایمنی محیطی برنامه ریزی و انجام می شوند و همچنین نظارت، ثبت، بایگانی و گزارش آن ها صورت می گیرد.

کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه به دیلی میل گفت که مکدوگال، مسئول تجویز هیدروژل «BioGlue» برای دو میمون است که هر دو به دلیل عوارض ناشی از آن، جان خود را از دست دادند.

یک منبع آگاه گفت که مکدوگال در سال ۲۰۱۸ به کارکنان شرکت دستور داد که ۱۵ تا ۲۰ میلی لیتر از BioGlue را استفاده کنند. این در حالیست که مقدار مجاز باید به سه تا پنج میلی لیتر می رسید. این کارمند سابق نورالینک گفت: هیچ دلیلی برای استفاده از آن وجود نداشت.

یادداشت های آزمایشگاهی نشان می دهند که مکدوگال، میمون را ۲۴ ساعت دیگر زنده نگه داشته تا اثرات بعدی را مشاهده کند. میمون به دلیل استفراغ زیاد به تورم مغزی، فلج نسبی، خونریزی ریه ها و زخم هایی در مری دچار شده است.

رویترز پیشتر در مورد سندی که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، گزارش داد که این سند دومین حادثه را در رابطه با BioGlue توصیف می کند. در این سند آمده است: یکی از جراحان نورالینک با استفاده کردن از BioGlue در یک روش جراحی که کاربرد آن در پژوهش ما تایید نشده بود، از پروتکل تائید شده منحرف شد. هر دو میمون کشته شدند.

BioGlue یک هیدروژل حاوی پروتئین (Protein) است که با بافت پیوند می یابد و به صورت مکانیکی به مواد مصنوعی متصل می شود. به گفته شرکت «CryoLife» که شرکت سازنده BioGlue است، این هیدروژل در صورت استفاده نادرست، عوارض جانبی جدی را به همراه خواهد داشت. نتایجی که در آزمایش های نورالینک مشاهده شد، نشان می دهد که BioGlue اشتباه به کار رفته است.

مرکلی گفت:دلیل اینکه ما چنین درخواستی را از سازمان غذا و داروی آمریکا داریم، این است که این سازمان بر سایر مقررات، کیفیت و دشواری آزمایش های غیر بالینی و بالینی نظارت دارد. این واقعیت که نورالینک اشتباه می کند و سوابق را تغییر می دهد، یک مشکل جدی است و سازمان غذا و داروی آمریکا باید به اسناد و مدارک اعتماد کند. اعتماد کردن به اسناد نورالینک سخت است.

نورالینک تایید کرده که آزمایش هایی را در دانشگاه انجام داده است و پیشتر نیز خاطرنشان کرده بود که چندین حیوان در طول آزمایش ها کشته شده اند.

کمیته پزشکان برای پزشکی مسئولانه باور دارد که پیشرفت در رابط های مغز و ماشین را میتوان با استفاده از روش های مربوط به انسان، از جمله روش های غیرتهاجمی و داده های جمع آوری شده از بیماران در طول جراحی های مغز و اعصاب ضروری انجام داد.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش