به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه همایش معاونین غذا و داروی کشور صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه میانگین ذخیره دارویی کشور بیش از ۸ ماه است، گفت: در برخی داروها ذخیره ما کمتر از این میزان، برخی بیشتر و تنها در بعضی موارد ذخیره دارویی در مرز هشدار قرار دارد، اما اینکه اعلام میشود در برخی داروها کمتر از ۳ ماه ذخیره دارویی داریم این حرفها برای سیاستمداران گفته میشود و برای مردم جای نگرانی نیست و هنوز کمبودهای دارویی ما در حد همان ۳۰ تا ۴۰ قلم است.
وی تجویز داروهای خارج از فهرست دارویی کشور توسط برخی پزشکان را تخلف عنوان کرد و افزود: تجویز داروهای خارج از فهرست نباید انجام شود و نسخه کردن آن برای بیمار دردسرهای زیادی به همراه دارد که در مورد این موضوع امسال قانونی را پیشبینی کردیم و با اجرای آن جلوی این تخلف گرفته میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به صحبتهای روز قبل رئیس جمهور و در مورد وزارت دور بعد در کابینه دوازدهم گفت: امیدواریم دکتر هاشمی وزیر دولت دوازدهم شوند، زیرا ایشان از وزرای موفقی هستند که مردم و رییس جمهور از عملکردشان راضی هستند.
وی به نیازهای واقعی و القایی در حوزه دارو اشاره کرد و گفت: ما تلاش کردیم نیازهای دارویی را به حداقل برسانیم، اما به هر حال نیازهای القایی برای داروهایی مانند سقط جنین، بدنسازی، هورمونهای جنسی و مخدرها که منع قانونی برای آنها وجود دارد حس شده و بخشی از قاچاق دارو به این نیازهای القایی برمیگردد، ورود این داروهای ممنوعه با وجود اینکه جرم سنگینی دارند، اما همچنان در کشور دیده میشود.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۵ درصد داروهای کشور قاچاق است، گفت: به دلیل شرایط کشور نمیتوانیم دروازه ورود دارو به داخل را باز کنیم.
وی افزود: بخشی از قاچاق مربوط به داروهای برند خارجی است که شکل داخلی یا به اصطلاح ژنریک آن تولید شده و واردات این برندهای خارجی ممنوع یا محدود شده و قاچاقچیها ممکن است این داروها را وارد کشور کنند، اما براساس بررسیهای ما در سازمان غذا و دارو ۹۵ درصد نیازهای دارویی کشور از طریق قانونی و ۵ درصد از طریق قاچاق تأمین میشود.
کاهش ۶۰ درصدی تقلب و قاچاق با اجرای سامانه کنترل اصالت در سازمان غذا و دارو
رئیس سازمان غذا و دارو اجرای سامانه کنترل اصالت در این سازمان را یکی از اهداف مهم در این حوزه تلقی کرد و گفت: بخشی از قاچاق و تقلبها با اجرای سامانه کنترل اصالت از بین میرود و امیدواریم میزان قاچاق و تقلب با اجرای آن تا حدود ۶۰ درصد کم شود، اما با این حال ورود داروهای زیرزمینی مثل داروهای سقط جنین حذف نمیشود.
به شرایط ایدهآل در صنعت داروسازی نرسیدهایم
دیناروند عنوان کرد: سازمان غذا و دارو تلاش میکند تا شرایط تولید در حوزه صنعت داروسازی و غذا و تجهیزات پزشکی به استانداردهای مورد نیاز برسد، بسیاری از خطوط ما وجود دارند که از استانداردهای بالایی برخوردارند، اما برخی موارد نیز وجود دارد که ضوابط کمی و کیفی رعایت نمیشود و هنوز به شرایط ایدهآل نرسیدهایم و عملکرد سازمان غذا و دارو بر اساس سیاستهای کلی کشور و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و حمایت از تولید داخل بوده که ارتقای استاندارد نیز در آن مورد توجه قرار دارد.
نمیتوانیم دروازه ورود دارو به کشور را باز کنیم
رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سؤال که آیا بین تولید و واردات در کشور رقابت وجود دارد و آیا برای حمایت از تولیدات داخل به شکل گلخانهای عمل میشود یا نه گفت: بین تولید و واردات در کشور ما رقابت وجود ندارد، زیرا شرایطی در کشور داریم که نمیتوانیم دروازهها را باز کنیم تا رقابت آزاد ایجاد شود، اما این به معنای آن نیست که رقابت نیز وجود ندارد و اینطور نیست که در کشور دیواری کشیده باشیم و اجازه ورود هیچ محصولی به داخل نداده باشیم.
وی افزود: سیاستهای ما این است که به تولید دارو اولویت بدهیم البته دستگاههای نظارتی باید تولید داخل را کنترل کنند و ارتقاء کیفیت مدنظر باشد و دستیابی به این هدف به این معنا نیست که دروازههای کشور را باز کنیم، ما جمعیت ۸۰ میلیونی در کشور داریم و این یک بازار بزرگ دارویی محسوب میشود و به دلیل وجود مشکل تولید و اشتغال در کشور و در راستای اقتصاد مقاومتی نمیتوانیم دروازه ورود دارو را به کشور باز کنیم و این روش در کشور و دولت پذیرفته شده و مطابق با سیاستهای ابلاغی در راستای اقتصاد مقاومتی است.
نقدینگی چالش بزرگ حوزه سلامت در کشور
دیناروند با بیان اینکه بحث کسریها و مشکل نقدینگی یکی از چالشهای بزرگ در حوزه سلامت است گفت: این معضل مربوط به حوزه دارو تنها نیست و در تجهیزات پزشکی و حوزههای دیگر وجود دارد و تأمینکنندگان، عرضهکنندگان، داروخانهها و بیمارستانها گرفتار مشکل نقدینگی هستند و اگر اولویتهای دولت دوازدهم در راستای رفع چالش کسری و نقدینگی قرار نگیرد با مشکل بزرگی مواجه میشویم، امیدواریم با توجه دولت و حمایت مجلس منابع پایدار در حوزه سلامت تأمین شوند.
هجمهها به صنعت داروسازی
دیناروند در پاسخ به هجمههای اخیر به صنعت داروسازی گفت: هجمه چیز جدیدی نیست و هر جا که سازمانی موفق باشد هجمهها به آن وارد میشود، یکی از دلایل هجمهها به سازمان غذا و دارو و صنعت داروسازی نیز میتواند این موضوع باشد، زیرا بحران دارو رفع شده و دسترسی مردم تأمین، اما ما ادعا نمیکنیم که اشکالی نداریم، ولی همه تلاش خود را کردهایم و دستاوردهای سازمان غذا و دارو و گواه خود مردم این موضوع را تأیید میکند.
- 11
- 2