دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۴ - ۲۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۳۴۶
حوزه بهداشت و رفاه

دیناروند :

قاچاق داروهای سقط جنین و هورمون جنسی در کشور

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,رسول دینا‌روند
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۵ درصد دارو‌های کشور قاچاق است، گفت: به دلیل شرایط کشور نمی‌توانیم دروازه ورود دارو به داخل را باز کنیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رسول دینا‌روند رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه همایش معاونین غذا و داروی کشور صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه میانگین ذخیره دارویی کشور بیش از ۸ ماه است، گفت: در برخی دارو‌ها ذخیره ما کمتر از این میزان، برخی بیشتر و تنها در بعضی موارد ذخیره دارویی در مرز هشدار قرار دارد، اما اینکه اعلام می‌شود در برخی دارو‌ها کمتر از ۳ ماه ذخیره دارویی داریم این حرفها برای سیاستمداران گفته می‌شود و برای مردم جای نگرانی نیست و هنوز کمبود‌های دارویی ما در حد همان ۳۰ تا ۴۰ قلم است.

 

وی تجویز دارو‌های خارج از فهرست دارویی کشور توسط برخی پزشکان را تخلف عنوان کرد و افزود: تجویز دارو‌های خارج از فهرست نباید انجام شود و نسخه کردن آن برای بیمار دردسرهای زیادی به همراه دارد که در مورد این موضوع امسال قانونی را پیش‌بینی کردیم و با اجرای آن جلوی این تخلف گرفته می‌شود.

 

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به صحبت‌های روز قبل رئیس جمهور و در مورد وزارت دور بعد در کابینه دوازدهم گفت: امیدواریم دکتر هاشمی وزیر دولت دوازدهم شوند، زیرا ایشان از وز‌رای موفقی هستند که مردم و رییس جمهور از عملکردشان راضی هستند.

 

وی به نیاز‌های واقعی و القایی در حوزه دارو اشاره کرد و گفت: ما تلاش کردیم نیازهای دارویی را به حداقل برسانیم، اما به هر حال نیاز‌های القایی برای دارو‌هایی مانند سقط جنین، بدنسازی، هورمون‌های جنسی و مخدر‌ها که منع قانونی برای آن‌ها وجود دارد حس شده و بخشی از قاچاق دارو به این نیازهای القایی برمی‌گردد، ورود این دارو‌های ممنوعه با وجود اینکه جرم سنگینی دارند، اما همچنان در کشور دیده می‌شود.

 

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۵ درصد دارو‌های کشور قاچاق است، گفت: به دلیل شرایط کشور نمی‌توانیم دروازه ورود دارو به داخل را باز کنیم.

 

وی افزود: بخشی از قاچاق مربوط به دارو‌های برند خارجی است که شکل داخلی یا به اصطلاح ژنریک آن تولید شده و واردات این برندهای خارجی ممنوع یا محدود شده و قاچاقچی‌ها ممکن است این دارو‌ها را وارد کشور کنند، اما براساس بررسی‌های ما در سازمان غذا و دارو ۹۵ درصد نیاز‌های دارویی کشور از طریق قانونی و ۵ درصد از طریق قاچاق تأمین می‌شود.

 

کاهش ۶۰ درصدی تقلب و قاچاق با اجرای سامانه کنترل اصالت در سازمان غذا و دارو

 

رئیس سازمان غذا و دارو اجرای سامانه کنترل اصالت در این سازمان را یکی از اهداف مهم در این حوزه تلقی کرد و گفت: بخشی از قاچاق و تقلب‌ها با اجرای سامانه کنترل اصالت از بین می‌رود و امیدواریم میزان قاچاق و تقلب با اجرای آن تا حدود ۶۰ درصد کم شود، اما با این حال ورود دارو‌های زیر‌زمینی مثل دارو‌های سقط جنین حذف نمی‌شود.

 

به شرایط ایده‌آل در صنعت داروسازی نرسیده‌ایم

 

دیناروند عنوان کرد: سازمان غذا و دارو تلاش می‌کند تا شرایط تولید در حوزه صنعت داروسازی و غذا و تجهیزات پزشکی به استانداردهای مورد نیاز برسد، بسیاری از خطوط ما وجود دارند که از استانداردهای بالایی برخوردارند، اما برخی موارد نیز وجود دارد که ضوابط کمی و کیفی رعایت نمی‌شود و هنوز به شرایط ایده‌آل نرسیده‌ایم و عملکرد سازمان غذا و دارو بر اساس سیاست‌های کلی کشور و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و حمایت از تولید داخل بوده که ارتقای استاندارد نیز در آن مورد توجه قرار دارد.

 

 

‌نمی‌توانیم دروازه ورود دارو به کشور را باز کنیم

 

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سؤال که آیا بین تولید و واردات در کشور رقابت وجود دارد و آیا برای حمایت از تولیدات داخل به شکل گلخانه‌ای عمل می‌شود یا نه گفت: بین تولید و واردات در کشور ما رقابت وجود ندارد، زیرا شرایطی در کشور داریم که نمی‌توانیم دروازه‌ها را باز کنیم تا رقابت آزاد ایجاد شود، اما این به معنای آن نیست که رقابت نیز وجود ندارد و اینطور نیست که در کشور دیواری کشیده باشیم و اجازه ورود هیچ محصولی به داخل نداده باشیم.

 

وی افزود: سیاست‌های ما این است که به تولید دارو اولویت بدهیم البته دستگاه‌های نظارتی باید تولید داخل را کنترل کنند و ارتقاء کیفیت مدنظر باشد و دستیابی به این هدف به این معنا نیست که دروازه‌های کشور را باز کنیم، ما جمعیت ۸۰ میلیونی در کشور داریم و این یک بازار بزرگ دارویی محسوب می‌شود و به دلیل وجود مشکل تولید و اشتغال در کشور و در راستای اقتصاد مقاومتی نمی‌توانیم دروازه ورود دارو را به کشور باز کنیم و این روش در کشور و دولت پذیرفته شده و مطابق با سیاست‌های ابلاغی در راستای اقتصاد مقاومتی است.

 

نقدینگی چالش بزرگ حوزه سلامت در کشور

 

دیناروند با بیان اینکه بحث کسری‌ها و مشکل نقدینگی یکی از چالش‌های بزرگ در حوزه سلامت است گفت: این معضل مربوط به حوزه دارو تنها نیست و در تجهیزات پزشکی و حوزه‌های دیگر وجود دارد و تأمین‌کنندگان، عرضه‌کنندگان، داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها گرفتار مشکل نقدینگی هستند و اگر اولویت‌های دولت دوازدهم در راستای رفع چالش کسری و نقدینگی قرار نگیرد با مشکل بزرگی مواجه می‌شویم، امیدواریم با توجه دولت و حمایت مجلس منابع پایدار در حوزه سلامت تأمین شوند.

 

هجمه‌ها به صنعت داروسازی

 

دیناروند در پاسخ به هجمه‌های اخیر به صنعت داروسازی گفت: هجمه چیز جدیدی نیست و هر جا که سازمانی موفق باشد هجمه‌ها به آن وارد می‌شود، یکی از دلایل هجمه‌ها به سازمان غذا و دارو و صنعت داروسازی نیز می‌تواند این موضوع باشد، زیرا بحران دارو رفع شده و دسترسی مردم تأمین، اما ما ادعا نمی‌کنیم که اشکالی نداریم، ولی همه تلاش خود را کرده‌ایم و دستاوردهای سازمان غذا و دارو و گواه خود مردم این موضوع را تأیید می‌کند.

 

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش