دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
۱۳:۴۴ - ۲۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۹۶۴
حوزه بهداشت و رفاه

درمان ایدز رایگان است

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,مینو محرز

افرادی که احتمال می‌دهند به بیماری ایدز مبتلا هستند اگر به مراکز درمانی مراجعه کنند و بیماری ایدز درباره آنها تشخیص داده شود، از نظر درمانی و بهداشتی به مشکل نمی‌‌خورند، چرا که داروها و آزمایشات بیماری ایدز رایگان است و حتی کلینیک‌هایی در سراسر ایران وجود دارند که تمام پزشکان آنها آموزش دیده‌اند.

 

بنابراین وقتی مبتلایان ایدز درمان می‌شوند به زندگی عادی برمی‌گردند و مشکلی برای آنها پیش نمی‌آید. مهم این است که افراد مبتلا به کلینیک‌ها مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند. حدود ۱۶۰ درمانگاه فعال در سراسر ایران ویژه رسیدگی به بیماران ایدز وجود دارد که خدمات درمانی ارائه می‌دهند.

 

بیمه بیماران ایدز

 

برای بیمه بیماران مبتلا به ایدز امیدواریم که اتفاقات خوبی بیفتد. برخی زنان مبتلا به ایدز به علت فوت همسر احتیاج به کمک اقتصادی و اجتماعی دارند، ولی هنوز برخی ارگان‌ها در این راستا کاری انجام نمی‌دهند. با وجود این، وزارت بهداشت از ابتدا وظیفه خود را به خوبی در حوزه درمانی و مراقب پزشکی انجام داد.

 

با تمام این اقدامات بیماران ایدز نیازمند حمایت بیشتری هستند که باید در دستور کار دولت قرار گیرد. البته در این میان باید به بیمه پزشکان و پرستاران نیز اشاره کرد، چرا که در همه جای دنیا پزشکان و پرستاران بیمه هستند و اگر به دلیل شغل خود به بیماری مبتلا شوند، از آنها حمایت می‌شود، در حالی که هیچ‌کدام از پرستاران و پزشکان در کشور ما بیمه درستی در این زمینه ندارند و اگر هنگام جراحی مبتلا به ایدز شوند، کسی به آنها رسیدگی نمی‌کند.

 

از این رو ممکن است برخی پزشکان از پذیرش بیماران مبتلا به ایدز امتناع کنند و به این بیماران خدمات ارائه ندهند. در واقع یکی از مشکلات عمده مبتلایان به ایدز خدمات درمانی دندان است که معمولا دندانپزشکان در این زمینه کم کاری می‌کنند که البته باید این نقایص از طریق پوشش بیمه‌ای برطرف شود.

 

از سوی دیگر، میزان آگاهی درباره بیماری ایدز، حتی در گروه پزشکی و تخصصی بالا نیست. در حال حاضر بعضی از بیمارستان‌‌ها و پزشکان، جراحی بیماران مبتلا به ایدز را قبول می‌‌کنند، ولی هنوز همگانی نیست. پزشک فقط باید مراقب باشد که سوزن در دستش فرو نرود، وقتی آگاهی آن‌چنان کامل نبوده که نگرش آنها به این قضیه مثبت باشد، بسیاری از افراد ممکن است از مراقبت آنها سرباز زنند. در عین حال بخشنامه‌ای نیز در این مورد وجود دارد که پزشک نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

 

افزایش بیماری ایدز با ناآگاهی

 

البته باید بگویم که از نظر درمانی و بهداشتی کاستی‌ای در حوزه بیماری ایدز وجود ندارد، اما مشکل عمده ناآگاهی است، به گونه‌ای که تعداد مبتلایان رو به افزایش است و عمده راه انتقال از طریق رابطه جنسی است، چون جوانان در این زمینه اطلاعی ندارند.

 

از سوی دیگر، رادیو و تلویزیون هم در این زمینه آن‌چنان که باید و شاید اطلاع‌رسانی نمی‌کنند و حتی وزارت آموزش و پرورش هم درباره آسیب‌های اجتماعی به جوانان آموزش نمی‌دهد. تنها مسئولان به مصاحبه کردن بسنده می‌کنند. باید ارگان‌های دیگر نیز در این راستا همکاری کنند و موجب آگاهی بخشی باشند. این در حالی است که آموزش، مشاوره و درمان کاملا رایگان است، ولی عده‌ای هنوز از آن بی خبرند.

 

در واقع آگاهی جامعه کافی نیست. بنده به خیلی از کشورهای غربی سفر کرده ام. این کشورها دائما از ایدز در رادیو و تلویزیون حرف می‌زنند، اما در ایران چند سال یک دفعه سریالی با این مضمون درست می‌کنند؛ در واقع خلأ اصلی این موارد است. همان‌طور که عنوان شد وزارت بهداشت تا جایی که توانسته مشکل درمانی و بهداشتی بیماری ایدز را برطرف کرده است، اما مشکل اصلی مبتلایان، اجتماعی است.

 

باید متولیان امر با هم هماهنگ باشند تا بتوانند شرایط بیماران ایدز را بهبود ببخشند. از سوی دیگر، ما بارها و بارها از ارگان‌های دیگر تقاضای همکاری داشته ایم، اما انگار نمی‌‌خواهند در این زمینه فعالیت انجام دهند. برخی سیاستگذاران ما می‌خواهند مساله مهم ایدز را انکار کنند.

 

برنامه استراتژیک ایدز هر چهار سال یک بار نوشته می‌شود، دولت تصویب می‌کند، به امضای ریاست‌جمهوری می‌رسد، اما اجرا نمی‌شود. اکنون سرعت ایدز از عدم آگاهی و نگرش منفی مدیران بیشتر است و ما نسبت به شتاب ایدز از تحقق برنامه جا مانده‌ایم. بنابراین نباید وقت را از دست بدهیم و باید هر چه زودتر با بیماری ایدز همگام شویم.

 

انگ زدن ممنوع

 

در ابتدا باید با اطلاع‌رسانی از بیماری ایدز پیشگیری کنیم، اما بعد از آن عمده‌ترین مساله مبتلایان ایدز انگ جامعه است. آنها همواره از قضاوت‌های دیگران اذیت می‌شوند، حتی برخی مبتلایان بیماری خود را از نزدیکان درجه یک پنهان می‌کنند، چون برچسب می‌خورند. آنها حق زندگی دارند و نمی‌خواهند این حق را از خود بگیرند.

 

از سوی دیگر، برخی کارفرمایان هم به محض اطلاع از بیماری فرد مبتلا او را از کار بیکار می‌کنند، در حالی که این بیماری اصلا مسری نیست. باید به شهروندان آگاهی دهیم تا بیماران ایدز راحت زندگی کنند. این در حالی است که بیماری ایدز کشنده نیست و بنده بیماری دارم که حدود ۲۰ سالی است که مبتلا به ایدز است و اکنون دکترای داروسازی دارد.

 

آنها هم مانند عموم جامعه زندگی می‌کنند. فقط باید از نظر اجتماعی شرایطشان بهتر شود، چرا که هنوز برخی مردم از مبتلایان به ایدز می‌ترسند. باید این بیماران را بپذیریم و با آنها همکار شویم. در واقع مساله مبتلایان رسیدگی و درمان نیست. اگر تعدادی از آنها هم مشکل معیشتی دارند به این علت است که بیکارند. در پایان دوباره تاکید می‌کنم خدمات درمانی به بیماران ایدز قابل ارائه است؛ فقط کافی است که آنها به کلینیک‌های مرتبط مراجعه کنند، چرا که روند بیماری رو به توسعه است و ما از همگام بودن با بیماری عقب مانده‌ایم.

 

این در حالی است که باید ۹۰‌درصد بیماران را تشخیص دهیم، اما تاکنون فقط یک سوم آنها را تشخیص داده‌ایم. از سوی دیگر، ۹۰‌درصد از بیماران باید تحت درمان باشد و در ۹۰‌درصد بیماران باید ویروس منفی شده باشد، چرا که درمان یکی از راه‌های پیشگیری است و باعث می‌شود که انتقال بیماری کمتر صورت بگیرد.

 

بنابراین باید افرادی که احتمال می‌دهند به ویروس ایدز مبتلا شده اند به مراکز درمانی مراجعه کنند، چون ما نمی‌توانیم به خانه مردم مراجعه کنیم و آنها را به کلینیک ببریم. بنابراین رسانه باید برای اطلاع‌رسانی و آگاهی جامعه بیشتر از پیش تلاش کند.

 

مینو محرز -رئیس مرکز تحقیقات ایدز

 

 

.armandaily.ir
  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش