به گزارش ایرنا؛ رسول دیناروند روز دوشنبه درنشست خبری درباره شبهات در زمینه دارو با بیان اینکه دردولت یازدهم قیمت های داروهای وارداتی کاهش پیدا کرده است، افزود: درحالی که دردولت گذشته، این داروها با قیمتی گرانتر وارد کشور می شده است، با این وجود بازبرخی می گویند چرا قیمت دارو و تجهیزات بیشتر کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه اگرقیمت دارو و تجهیزات را بیشتر کاهش می دادیم و سخت گیری بیشتری انجام می شد، با بحران دارو مواجه می شدیم و ازطرفی باید قیمت را کنترل کنیم، ادامه داد: کافی است که افراد منتقدان سراغ داروخانه هایی که داروهای خاص سال هاست عرضه می شود بروند و در مورد کاهش قیمت این داروها سوال کنند.
دیناروند بااشاره به آمارها مدت زمان سالهای ۹۳ تا ۹۶ درمقایسه با سه سال قبل از آن، میزان واردات دارو ۵۰۰ میلیون دلارکاهش داشته است، اظهارکرد: برخی داروها در دنیا انحصاری هستند و مشابه آن درکشورمان وجود ندارد و در صورت ممنوع شدن واردات این داروها، بیماران آسیب جدی خواهند دید.
وی گفت: متاسفانه یکی از هجمه هایی که به سازمان غذاو دارو وارد می شد این بود که در برخی داروها انحصار وجود دارد.
** برخی سیاست های دارویی مربوط به دولت یازدهم نیست
دیناروند در ادامه به برخی سیاست های دارویی کشوراشاره کرد وگفت: برخی سیاست های دارویی مربوط به دولت یازدهم نیست و از گذشته همچنان وجود داشته است، به عنوان مثال دربرند «ژنریک » سیاست هاییهایی وجود دارد که مربوط به قبل است و تصمیم گیری در مورد آن فراتر از سازمان غذا ودارو است.
این مقام مسئول تصریح کرد: در مورد مصادیق موفقیت آمیز دولت، ظلم و سیاه نمایی می شود که یکی از این موارد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است.
** من و همسرم درهیچ شرکت دارویی فعالیت نمی کنیم
دیناروند با رد برخی اظهارات مبنی بر فعالیت خانوادگی در یک شرکت دارویی گفت: من و همسرم در هیات مدیره هیچ شرکت دارویی فعالیت نمی کنیم.
وی درباره فعالیت مدیران در حوزه غذا و دارو نیز افزود: برخی ها می گویند رئیس سازمان غذا و دارو یا مدیران این حوزه که درگذشته فعالیت می کردند نباید به عنوان رئیس انتخاب می شدند اما باید بگویم تمام فعالان حوزه دارو که در گذشته در این صنعت داروسازی فعالیت داشتند با این حوزه آشنایی دارند؛ اگر فرد بی اطلاعی را در حوزه دارو به ریاست سازمان قراردهند که دیگر نمی تواند مسئولیت را به خوبی انجام دهد.
وی تصریح کرد: در دانشکده داروسازی علوم پزشکی تهران ١٥ شرکت داروسازی و در گروه فارغ التحصیلان دوره ما سه شرکت دانش بنیان تاسیس شد که یکی از آنها شکست خورد و ۲ شرکت دیگر موفق هستند.
** حمایت های ما فقط مربوط به بیماران خاص نیست
دیناروند گفت: حمایت های سازمان غذا و دارو فقط به بیماران خاص مربوط نمی شود بلکه به بیماران صعب العلاج اختصاص دارد این سازمان حتی موضوع حمایت از نازایی را در دستور کار قرار داده است در حالی که نازایی بیماری نیست.
** عرضه خمیر مرغ همچنان ممنوع است
رئیس سازمان غذا ودارو گفت: عرضه خمیر مرغ همچنان ممنوع است و تولید کنندگان مواد پروتینی مانند تولید سوسیس و کالباس مجاز نیستند خمیر مرغ را به عنوان یک محصول عرضه کنند.
دیناروند گفت:افرادی که در حوزه واردات مواد غذایی فعالیت می کنند می دانند که الویت ما سلامت محوری است که باید استانداردهای لازم در این باره رعایت شود.
دیناروند گفت: بدلیل مشکلات متعددی از قبیل امکانات، بودجه و .. دستگاه نظارتی قوتی نیستیم که باید در این عرصه بیشتر تلاش کنیم.
* داروخانه زنجیره ای نداریم
دیناروند درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا داروخانه های زنجیره ای درکشور فعال شده است، گفت: داروخانه با عنوان زنجیره ای نداریم و به متقاضیان حقیقی براساس تقاضا و پس از بررسی صلاحیت شان مجوز تاسیس داروخانه داده می شود.
** مالیات سیگار پایین است
دیناروند با بیان اینکه مالیات سیگارپایین است، گفت: بابت فروش سیگارمالیات پایین و ناچیزی دریافت می شود و این درحالی است که وقتی فرد دچار سرطان و یا بیماری های صعب العلاج می شود ما باید هزینه گزافی بایت بهبود سلامت بیماران سیگاری پرداخت کنیم.
- 14
- 1