دکتر سید بصیر هاشمی روز چهارشنبه در حاشیه پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون شنوایی و علوم وابسته در مشهد طی گفت و گو با ایرنا افزود: کاشت حلزون در ایران از سال ۱۳۷۱ شروع شد و پس از آن به ترتیب در تهران، مشهد و شیراز مراکز کاشت حلزون شنوایی فعالیت خود را آغاز کردند.
وی ادامه داد: با فعالیت ۱۱ مرکز کاشت حلزون شنوایی در سطح کشور تاکنون حدود ۱۰ هزار عمل جراحی کاشت حلزون انجام شده است که رقم بسیار خوبی است.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی استان فارس گفت: با این حجم و تعداد اعمال جراحی و اقدامات توانبخشی پس از آن، برگزاری کنگره های بین المللی در دستور کار قرار گرفت بطوری که امسال پنجمین کنگره از این نوع به میزبانی مشهد برپا شده است.
وی هدف این کنگره را افزایش آگاهی متخصصان، جراحان و گفتاردرمانان نسبت به آخرین اطلاعات و استانداردها در این حوزه، معرفی پیشرفتهای نوین، بررسی وضعیت کاشت حلزون شنوایی در ایران طی سالهای گذشته، انجام این اعمال جراحی درکشورهای خاورمیانه و مقایسه کارهای انجام شده مراکز فعال کشور با استانداردهای جهانی دانست.
دکتر هاشمی افزود: در همین راستا با دعوت از میهمانان خارجی، شرکتهای تولیدکننده پروتز و دستگاههای پیشرفته در این زمینه و نیز برگزاری چند کارگاه آموزشی تلاش می شود تا توانمندی و دانش همکاران ارتقاء یابد.
وی در ادامه گفت: اعمال جراحی کاشت حلزون شنوایی و توانبخشی در ایران کاملا مطابق با استانداردهای بین الملی انجام می شود و عوارض و مشکلات ناخواسته ناشی از جراحیها در این بخش نیز در حد استانداردهای بین المللی است.
این پزشک متخصص گوش، حلق، بینی، گلو و جراحی سر و گردن افزود: ایران در تربیت نیروی متخصص در این حوزه از کشورهای منطقه بسیار جلوتر می باشد بنابراین یکی از مباحث آینده مورد پیگیری در کمیته علمی کاشت حلزون شنوایی ایران توسعه توریسیم درمانی در این بخش است.
وی به بالا بودن هزینه پروتز مورد نیاز در عمل جراحی کاشت حلزون نیز اشاره و بیان کرد: هر دستگاه حلزون بین ۱۲ هزار تا ۱۴ هزار دلار قیمت دارد که بسیارگران است لذا با هدف حمایت از خانواده ها، هزینه عمل و بیمارستان رایگان محاسبه می شود.
دکتر هاشمی ادامه داد: دو گروه از ناشنوایان به عمل کاشت حلزون شنوایی نیاز دارند. ناشنوایان مادرزاد که در دوران طلایی دو سالگی باید این عمل برای آنان انجام شود و گروه دوم نیز افراد عادی هستند که به دلیل بروز حادثه یا بیماری دچار ناشنوایی می شوند.
پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون شنوایی و علوم وابسته با حضور میهمانان خارجی، دانشمندان و پزشکان از سراسر کشور و شماری از مسئولان کشوری و استانی از ۱۹ اردیبهشت جاری به مدت سه روز در مشهد ادامه دارد.
'پروتز کاشت حلزونی' ابزاری الکترونیکی است که از طریق جراحی در گوش داخلی قرار گرفته و احساس شنیدن صدا را در افراد ناشنوا یا کم شنوای عمیق فراهم می کند. کاشت حلزون شنوایی تنها شکل از مداخلات پزشکی است که می تواند به واسطه تحریک الکتریکی عصب شنوایی مقداری از شنوایی را به فرد ناشنوای مطلق بازگرداند.
- 18
- 4