شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۰:۵۳ - ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۷۹۰
حوزه بهداشت و رفاه

گفت‌وگو با کارشناس اورژانسی که مکالمه‌اش با دختر شش ساله در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود

حالا به من می‌گویند «عموی مهربان»

کارشناس اورژانس معروف,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

ماجرای دختر کوچولوی اصفهانی و تماسش با اورژانس حسابی سروصدا به پا کرده است. تماسی که باعث شد تا مادر این دختر از خطر مرگ نجات پیدا کند؛ حادثه جالبی که این روزها دقایقی بعد از آن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در واقع موضوع جذاب این ماجرا مکالمه تلفنی و صحبت‌های رد و بدل‌ شده این دختر کوچولو با کارشناس فوریت‌های پزشکی بود؛ مکالمه‌ای جالب و در عین حال حساس و ظریف، چرا که آن طرف خط جان یک انسان در خطر بود و تنها راه دسترسی هم اطلاعاتی بود که باید با زبان کودکانه از دختر شش ساله اصفهانی گرفته می‌شد. درنهایت این دیالوگ شیرین هم ماموران اورژانس موفق به شناسایی محل حادثه و نجات جان این مادر شدند. همین هم شد تا مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تقدیر از  این کارشناس اورژانس به او لقب «عموی مهربان» را بدهند. سعید ظفری همان عموی مهربان است. او همان کسی است که ١٤ فروردین ماه سال جاری نقش مقابل آن دختر کوچولو را بر عهده گرفت. شاید این چند روز خیلی‌ها صدای این جوان خوش‌صحبت را شنیده باشند؛ اما گفت‌وگو با او هم خالی از لطف نیست:

 

تصاویر منتشرشده از ماجرای آن شب و صحبت‌های شما با آن دختر شش ساله حسابی دیده شده و الان خیلی‌ها با صدای شما آشنا هستند.

مردم که لطف دارند؛ ولی راستش خودم هم فکر نمی‌کردم که این همه بازخورد مثبت داشته باشد. با این‌که چند روز از انتشار آن فیلم گذشته، هنوز هم پیام‌های زیادی درباره آن دریافت می‌کنیم. البته خوشحالم که باعث شده تا خیلی‌ها به فکر آموزش فرزندانشان باشند.

 

چه شد که تصمیم به انتشار مکالمه گرفتید؟

بعد از مکالمه ماجرا را با سوپروایزر در میان گذاشتم. به نظرم جالب بود، به هر حال این دختر شش ساله به هر ترتیبی بود توانست جان مادرش را نجات دهد؛ البته بیشتر جنبه آموزشی ماجرا برای ما اهمیت داشت؛ بعد هم با هماهنگی روابط عمومی فیلم هم منتشر شد.

 

کل مکالمه همان بود که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد؟

نه؛ حدود ٣ تا ٤ دقیقه مکالمه طول کشید؛ بخش‌هایی از آن برای انتشار انتخاب شد.

 

ساعت و تاریخ تماس را به خاطر دارید؟

١٤ فروردین حدود ساعت ١:٣٠ بامداد بود.

 

شاید برای خیلی‌ها سوال باشد که چطور به صحبت‌های یک کودک اعتماد کردید؟

کار ما با جان مردم سر و کار دارد؛ به همین دلیل هم حساس است. همه ما در اورژانس به هر تلفن به عنوان یک کیس واقعی و اورژانسی نگاه می‌کنیم؛ یعنی پیش‌فرض ما نیاز فوری به خدمات درمانی است. هر چند مزاحم‌های تلفنی زیادی هم داریم اما نمی‌شود به این بهانه تلفنی را جدی نگیریم. ضمن این‌که پروتکل‌هایی وجود دارد برای نحوه پاسخگویی. آموزش‌های زیادی هم در این زمینه به نیروها داده می‌شود؛ یعنی نحوه برقراری ارتباط موثر با افرادی که با اورژانس تماس می‌گیرند. این موضوع بسیار مهمی است که باید توسط نیروهای مرکز رعایت شود؛ البته تکنیک‌هایی برای تشخیص صحت‌سنجی وجود دارد، ضمن این‌که در کار ما تجربه هم کمک زیادی به ما می‌کند.

 

 یعنی شما از همان ابتدا مطمئن بودید که این تماس یک حادثه جدی است؟

بعد از ثانیه سوم یا چهارم مکالمه کاملا مطمئن شدم. آن دختر با وجود سن کمی که داشت، خیلی خوب توانست شرح حال مادرش را اعلام کند. ارتباط خوب و موثری هم با من برقرار کرد؛ اما قسمت سخت ماجرا گرفتن آدرس بود؛ به هر حال او سن کمی داشت و در شرایط سختی هم قرار گرفته بود، با وجود این،‌ توانست محدوده خوبی را برای ما مشخص شد.

 

البته نحوه صحبت‌کردن شما هم جالب بود؟

به هرحال این کار ماست و همان‌طور که گفتم آموزش‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد. من خیلی سعی کردم آدرس درست و دقیق‌تری پیدا کنم. در مدتی که در مرکز فرماندهی هستم همه خیابان‌های اصفهان را می‌شناسم. اگر دقت کرده باشید، آن دختر ابتدا می‌گوید خیابان کبیرزاده. من مطمئن بودم که اصفهان چنین خیابانی ندارد. من در همان لحظه او را به چالش کشیدم تا اسم خیابان را درست اعلام کند؛ بعد بلافاصله گفت خیابان امیرکبیر؛ خب شهر اصفهان یک منطقه به نام امیرکبیر دارد که شهرک صنعتی است و آن‌طور که آن دختر در صحبت‌هایش اشاره کرده بود، آنها در یک محله مسکونی بودند، همانجا بود که خیابان امیرکبیر خمینی‌شهر به ذهنم رسید و هنگامی که از آن دختر پرسیدم ساکن خمینی‌شهر هستید، بلافاصله تأیید کرد. البته با این همه، آمبولانس چند دقیقه‌ای در کوچه‌های اطراف حادثه سرگردان بود، تا این‌که همکاران ما متوجه تجمع مردم در یکی از کوچه‌ها شدند. درواقع همسایه‌ها متوجه ماجرا شده بودند. وقتی همکاران ما به آن‌جا رسیدند، معلوم شد که آن دختر آدرس را به زبان خودش درست گفته، همان نانوایی و مغازه‌ها دقیقا جایی بود که او در صحبت‌هایش اشاره کرده بود.

 

اما تلفن‌های مزاحم یا همان مورد‌های غیرواقعی هم زیاد دارید.

بله، متاسفانه مزاحمت زیاد است، به‌خصوص از طرف بچه‌ها. بعضی از آنها به‌قدری هوشمندانه صحبت می‌کنند که ما را هم فریب می‌دهند. یعنی خوب نقش بازی می‌کنند و وقتی آمبولانس اعزام می‌شود و به محل حادثه می‌رسد، متوجه می‌شویم که فقط مزاحمت بود.

 

شما از آن دختر یا مادرش هم خبر دارید.

کار ما تا انتقال بیمار به بیمارستان است. اما در این مورد خاص خبر دارم که آن زن فردای آن روز از بیمارستان مرخص شد، ولی آنها را از نزدیک ندیده‌ام.

 

باخبر شدیم که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شما تقدیر کرده است.

بله، خانم دکتر چنگیز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دکتر یوسفی، معاون پشتیبانی دانشگاه به ما لطف داشتند. البته این شغل من است و هر کاری هم انجام شده فقط وظیفه حرفه‌ای بوده، با این حال این عزیزان به ما لطف داشتند. لقب جالب «عموی مهربان» هم به من اعطا شد.

 

چرا «عموی مهربان»؟

خانم دکتر چنگیز گفتند آن مکالمه طوری بود که انگار من با بچه‌های برادر یا خواهرم مشغول حرف‌زدن هستم. درواقع از نوع و لحن صحبت‌کردن من چنین برداشتی داشتند که البته من از این موضوع خیلی هم خوشحالم.

 

شما چند‌سال سابقه کار در اورژانس دارید؟

حدود پنج‌سال و نیم است که در مرکز فوریت‌های پزشکی اصفهان مشغول به خدمتم.

 

 ازدواج هم کرده‌اید؟

نه، من مجردم. یکی از دلایلی هم که لقب عموی مهربان را به من دادند همین موضوع بود. شاید اگر ازدواج کرده بودم، الان لقب پدر مهربان را داشتم.

 

 و حرف آخر؟

حرف آخر این‌که همان‌طور که شما و خیلی‌ها این مکالمه را شنیدید، آموزش کودکان برای تماس با مرکز فوریت‌ها موضوع بسیار مهمی است. کودکان باید توانایی برقراری تماس با‌ مراکزی همچون اورژانس، آتش‌نشانی و پلیس را داشته باشند. اگر این دختر نمی‌توانست با ما تماس بگیرد، معلوم نبود که چه اتفاقی برای مادرش می‌افتاد. آموزش، موضوع خیلی مهمی است. خوشبختانه به واسطه این فیلم، دانشگاه علوم پزشکی با تأمین هزینه چاپ تعداد قابل توجهی تراکت و پوسترهای آموزشی در همین‌خصوص موافقت کرد. امیدوارم این آموزش‌ها روزبه‌روز بیشتر و فراگیرتر شود.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش